Hasta mıyım Müsrif mi ?

Öğrenciyken az paranız olduysa şimdi eliniz bollaşınca bir rahatlık olmuş olabilir diye düşünmüştüm.

Sizin değil benim Kv ye oluyor demek istedim

Yani dolaplar boş yok herhalde parası alamıyor para verelim hissi oluşuyor bakınca oysa parası var ama ona göre haftalık pazar alışverişi dağınıklık yaratıyor

benim dolabım boş değildir ama herşeyin yeri bellidir.
Bir malzemeyi alırken diğerleri kaldırmam yada yerini değiştirmem
gerekmez diyeyim :)
Ya böyle yazınca kendimi cidden hasta gibi hissetmeye başladım

Ama cidden sorun yok yani bana göre
Böyle olduğum için,kendimi bildiğim için dolabımı kocaman aldım mesela

Mutfak dolaplarımda sadece kullandığım eşyalar durur.
Açacak, rende gibi dagınık görünen şeylerin hepsi tek dolapta kutu içinde bekler falan
Yani dolabı açınca rendeyi falan görmezsin, sadece kutu görürsün

Dolma içi atılır mı Allah aşkına. Dolma yapmaya üşenmiyorsun nasıl atıyorsun. Atmayin ya bana yollayın
Yemekleri siz yollasaniz, giysileri konu sahibi yollasa benim maaş kenarda durur bir seneye araba alırım herhalde ay ben çok cimriyimdir de kolay kolay bir şey atamam . Kkda adım belesciye çıkacak, herkesten bir şey ister oldum
Yazık yav valla atmayın masraf hep onlar paraları çöpe atmayın

attınız mı?
ihitiyacı olan dolu insan varken ?
Bebeğim olduğu için dışarıya cikamadigimdan, çıksam bile bunları tasiyabilemeyecegim için üzülerek attim.ama bizim apartman görevlimiz var.apartman temizliğini yapiyo ve çöpleri topluyo.onunla merhabamız bile yok.ayıp olur belki diye sen al diyemedim.fakat kapının önüne güzel ve temiz bir şekilde özellikle içi görünen bir poşete koydum.insallah almıştır

kiz o yarim domatesi hemen ayak ustu yerim ben hahaha

ben tumunu kullanirim o durumda..ya da ne bilim dograrim sofrada getiririm o domatesi...ha demiyorumki bizde birsey israf olmuyor. tabiiki oluyor ama bu sekilde onleyebilirsin..ozellikle domates salatalik oyle seyleri sofraya koyarim yesillik cok severim cunku..

domestosa gelince..fazladan almayin bakalim..bi sonraki gerek oldugunda elinizin altinda bulamayinca ne hissedeceksiniz. birseyin yoklugunu gormemissinizki bu kadar rahatsiniz bana kalirsa..

buarada kiyafet konusunda bende giymedigim seyleri oraya buraya verdigim oldu..hatta 2 yil once dolabimi duzenledik ve inanmazsin ama 7-8 poset 30 litrelik cop posetlerinden doldu ve bi yerlere verdim onlari. yani belli bir zaman icinde doluyor tasiyor cok sukur. temizlemek gerek arada o ayri.

dolma icini atin buzluga bi sonraki dolma yapisinizda oh mis gibi ic, cikar kullan az zahmet mis gibi yemek.

Yakın bir zamanda travmatik bir olay kayıp vs yaşadınızmı.
Bana göre herşeyi saklayıp çöp eve evini çevirenlerle, herşeyi atanlarda aynı şekilde psikolojik sorunlu.
Psikoloğa gitmelisiniz.

ay bunu okuyana kadar ne pisboğazım diye düşünüyordum, ben de yarım kalanları artan az şeyleri bir lokmada götürürüm o yüzden totom küçülmüyor sanırsam

ay bunu okuyana kadar ne pisboğazım diye düşünüyordum, ben de yarım kalanları artan az şeyleri bir lokmada götürürüm o yüzden totom küçülmüyor sanırsam
Al benden de o kadar konu sahibi için de kahvaltidan kalan salatalik falan ben cam bir şişede sirke var içine atıyorum haftaya turşu olarak yiyorum

Bir de bu var. Ben fena maymun iştahlıyım. Ölüp bittiğim birşeyin beş gün sonra yüzüne bakmam

al ne alıyorsan al kullan da niye atıyorsun? ihtiyacı olana ver kullanmıyorsan.. apartmanda bir görevli felan yok mu iyi niyetine güvenecek? fazla gıdayı ona verebilirsin.. ben her yazdan kışa kışdan yaza gardrobumu elden geçirir giymediklerimi eve gelen yardımcı ablaya veririm o zaten ihtiyaç sahiplerinin çok olduğu bir yerde oturuyor götürür ihtiyaç sahiplerine dağıtır.
hem fazlalıktan kurtulursun hem sevap point..

Her seyden az az alin bakin bakalim o zaman atiyor musunuz
Dun haberlerde pazarda teyze sadece bir domates almisti parasizliktan. Siz de 3 4 tane alin bir haftayi gecirmeye calisin takinti gibi bende de var ama ben yiyecek maddelerini degil de evde fazla esya istemiyorum evlenirken bile esya almadik. Fazlaliklar canimi sıkıyor.

Bende de bunun farklı bir çeşidi var. Çocukken bile vardı. Örneğin kalemin deftere filan takılacak yeri olur ya, o kırılırsa asla kullanamazdım, başkasına hediye ederdim. Silginin kabı çıkınca, kopunca kullanamazdım. Batardı o bana. İki sene önce laptop aldım, on gün içinde düşürüp menteşesini kırdım. Hala öyle kullanıyorum. Ama her an nefret ede ede bakıyorum. Sırf annem, eşim filan konuşmasın diye sabrediyorum. Küçük 2 in 1 laptoplardan aldım işte kullancam diye. Yalan iş için değil tahammül edemediğimden. Hep onu kullanıyorum. Kıyafetlerimi, eşyalarımı her şeyi tertipli, düzenli kullanırım. Hatta aynı şey senelerce yeni alınmış gibi durur. Ama bir zarar geldi mi asla kullanamam. Ufacık bir hasar bile olsa yok ederim. Bu huyumdan nefret ediyorum ve yenemiyorum hiçbir şekilde.

Herseyin kucugunu alin boylece cope atmazsiniz.
Kiyafeti atmaniz sorun ama

Psikolojik destek almalisin. Hareketlerin makul miktarda olsa gayet yerinde. Kalabaligi. Yarim kalmisligi sevmiyorsun ben de oyleyim ancak ozellikle yiyecekleri atmamani oneririm. Gerci kendi iradenle kolay kolay kontrol edemeyecek gibisin. Destek al bence. Bende de simetri sorunu var ama bastiriyorum. Yamuk birsey gordugum an duzeltme durtusune karsi koyuyorum. Biliyorum ki ben duzelttikce bu durum katlanarak devam edecek.

Fakat geçen hafta giymediğim marka marka kıyafetlerimi kaldırıp atınca iyi olmadığımı anladım
Doğru söyle eskiden durumunuz yoktu değil mi şimdi parayı bol buldun savuruyorsun

Hasta mısınız bilmem ama aşırı derecede müsrif olduğunuz kesin. Bence yine de bir psikoloğa görünün.

Nefret ederim müsriflikten. Yokluk görmedim ben de. Şu anda da maddi durumum gayet iyi. Çalışıyorum da zaten. Yokluk görmemek filan bahane değil yani. İnsan düşünebilen bir canlı sonuçta. İlle müsibet yaşamasına gerek yok ki bir şeyler öğrenmesi için. Yazık değil mi onca yiyeceğe, giyeceğe, eşyaya? Pırıl pırıl şeyleri nasıl kıyıp çöpe atabiliyorsunuz ki? Bunlar kullanılabilir, kullanilmasa da ihtiyaç sahibine verilebilir, belki bir yere satılabilir bile. Maksat tükenip gideceğine, birinin işine yarasın. Müsriflik, tutumluluk gibi konular da bana bir insanın kalitesi hakkında fikirler verir. Bu kadar tüketici olmayın. Madem fazla eşyaya, artan şeye tahammülünüz yok, onun da çözümü basit. Giyebileceğiniz, yiyebileceğiniz, kullanabileceğiniz kadar alın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…