Anket Hasta ziyareti

Hasta ziyareti hakkında ne düşünüyorsunuz?

• Ankete Katılan
    139
Annenizle konuşup durumdan rahatsız olduğunuzu söylediniz mi? Müsait değiliz demeye çekiniyorsa telefonlara siz cevap verebilirsiniz. Şu da var ki yaşlı insanlar onları arayan eş dostun o güne kadar kazandıkları zenginlikleri olduğunu düşünebilirler. Arayan soran kişi oranında hayatta başarılı olduklarını hissedebilirler. Ne kadar çok insan gelip giderse o kadar sevilen, hayatta o kadar başarılı bir insan olduğu hem kendine hem eş dosta kanıtlanmış olacak. Sırf bu sebepten bile sizi anlaması mümkün olmayabilir.

Evet, bu kadar oturulaması, uygunsuz saatlerde gelinmesi doğru mu diye sordum. "Gelmesinler mi, sen de ne yabansin, beni geriyorsun vs " cevabını aldım.

En az 15 dakika sohbet ediyor, sonra nezaketen sormak durumunda kalıyorum. Bir de tatlı, pasta vs ile gelmiş oluyorlar. Bir tepsi tatlyı biz evde 3 kişi yiyemeyeceğimize göre, ikram edilsin diye getiriyorlar herhalde. 🤷

O zaman öncelikle sormayın. Bu çay, kahve içer misiniz lafı da bana abartı geldi. Kahve içilmesine bir baktım hatta önceki mesajda. En kısa yol yine meyve suyu bence. Börek mi getirdi mesela koy onu da tabağa 1 dilim tamamdır. Toplayınca da ikramı sürdürmeyin. Oturuyorlar diye çay faslı başlatmayın. En iyisi ortada gözükmemek. Başka odaya geçin. 1 ay sonunda da iyileşti diye mi bakıyorlar acaba ? Geçmiş olsun bu arada annenize.

Insanların rahatlığı sözde hassasiyeti bazen benide dedirtiyor
Burada taziye adı altında 3 gün yemek çadırı konuluyor
Adam ölüsüne mi üzülsün misafir çay kahvesi yemeğine mi koşsun şaşırıyor
Geçen bir taziye ziyaretine gittim
Ölen arkadaşımın annesi taziyelerimi iletir kalkarım dedim
Çay ikram ettiler
Misafir kadınlardan biri ben çayı limonsuz içmem ölenin kızından limon istedi
Artık pes dedim
Dengesiz dedim herkeste duydu
Yani olmaz bu kadar

O zaman öncelikle sormayın. Bu çay, kahve içer misiniz lafı da bana abartı geldi. Kahve içilmesine bir baktım hatta önceki mesajda. En kısa yol yine meyve suyu bence. Börek mi getirdi mesela koy onu da tabağa 1 dilim tamamdır. Toplayınca da ikramı sürdürmeyin. Oturuyorlar diye çay faslı başlatmayın. En iyisi ortada gözükmemek. Başka odaya geçin. 1 ay sonunda da iyileşti diye mi bakıyorlar acaba ? Geçmiş olsun bu arada annenize.

Teşekkür ederim. Bir aya yakın ama tam bir ay olmadı, bir süre de hastanede kaldık bu sürenin içinde.

Insanların rahatlığı sözde hassasiyeti bazen benide dedirtiyor
Burada taziye adı altında 3 gün yemek çadırı konuluyor
Adam ölüsüne mi üzülsün misafir çay kahvesi yemeğine mi koşsun şaşırıyor
Geçen bir taziye ziyaretine gittim
Ölen arkadaşımın annesi taziyelerimi iletir kalkarım dedim
Çay ikram ettiler
Misafir kadınlardan biri ben çayı limonsuz içmem ölenin kızından limon istedi
Artık pes dedim
Dengesiz dedim herkeste duydu
Yani olmaz bu kadar

İşte bu tiplerden irrite oluyorum. Samimi olanlar zaten kendini belli ediyor. Ötekileri ise laf olsun diye yarım ağızla, yapma, etme diyorlar ama bekliyorlar.

Sonra ben yabani oluyorum, ona yanarım. :KK61:

Bana kalsa hiç kimseye bir şey ikram etmem, çok ketum biriyimdir de işte. Annem...

Biri çıkıyor diyor ki, "kahve almayayım, çay varsa bir bardak alırım". Annem de "çay yap kızım" çay kadın; " ay canım hiç zahmet etme(ses giderek kısılır)" . Çay demlenir.

Kahve alır mısınız ? Nasıl alırsınız? " Orta alayım", " ben sade alayım". "Ay ben de sade alabilirim aslında...( ses kısılır)". Herkese ayrı kahve yapılır.
“Kahvenizi nasıl alırsınız” cümlesinin gerçek anlamı “çok oturma” demek ama anlayana işte. Böyle kamp kurmaya gelenlere çaydanlık fırlatsan havada yakalayıp bardağına doldurur.

Babam kalbinden rahatsızlandığında ben de yaşamıştım bunu. Öyle küçük çocuklu tanıdıklarımız yok ama iş arkadaşlarıydı mahalleden tanıyanlar, akrabalar derken ben de artık isyanlara başlamıştım. Gün boyu çay demle, temiz tabak bardak var mı teyakkuzda ol , acele acele yemek ye... geçmiş olsun Allah sabır versin demeye geldim. Şimdi ben bunu yaşadım gördüm o yüzden kahve içer kalkarım, akşamüstü habersiz uğrayarak...

Hasta ziyareti kısa olur. Öyle cay olaylarına girilmez bana göre. En kötü insan tipi gelip hastayi yoranlar. Benim babam cok hastaydi. Bir hödük gelmiş elalem nasıl can ceke ceke hasta olup ve öldüğünü anlatırdı mesela. Diğeri "kızların neden okuyor ayıp" diye canını şıkardı. Yani bizim insanımız maalesef çok düşüncesiz olabilir. Bari önceden arayın da müsait zamanlar söylensin. Konu sahibi sizde her gelenin önüne cay koymayin.

Bende ömrümde bu gecmis olsun ve basin sagolsun ziyaretlerini anlamadim. Hic kimse "evet cok misafirim geldi, cok moral verdiler" demiyor. Herkes icin izdirap am herkeste aynisini yapiyor. Didisinin didisi geliyor 2-3 saat kaliyor. Hasta yada yada yas tutan icin zor bir sürec cünkü yorucu oluyor. Hic ikram felan olmasa bile zor oluyor, günde bir kac kisi ile ayni sohbetler, istedigin sekilde rahat oturmamak...

Bu konuda bile aslinda basit bir operasyonmus. Etrafta cok iyi tanidiklari, sevdikleri bir kac kisi gelse yeter. Yook herkes gelecek ve ev sahibini iyice yoracak. Türk kültürü bunu gerektirir cünkü.. :işsiz:

Hasta ziyareti kısa olur. Öyle cay olaylarına girilmez bana göre. En kötü insan tipi gelip hastayi yoranlar. Benim babam cok hastaydi. Bir hödük gelmiş elalem nasıl can ceke ceke hasta olup ve öldüğünü anlatırdı mesela. Diğeri "kızların neden okuyor ayıp" diye canını şıkardı. Yani bizim insanımız maalesef çok düşüncesiz olabilir. Bari önceden arayın da müsait zamanlar söylensin. Konu sahibi sizde her gelenin önüne cay koymayin.
Sen bişey demedin mi,biri öyle dese ben direk g.tunu keserim valla.

Merhaba benim dusuncem hasta ziyareti kisa olur..Bu gorgudur.Herkesde yok malesef..En fazla yarim saat oturulur ve kahve,cay dahil bir hizmet beklenerek gidilmez,gidilmemeli..Hem baska ziyaretciler de gelir diye uzun oturulmamali..Hem de hasta rahatsiz edilmemelidir.Kultur meselesi sanirim .Benim de kayinpederim yazin ameliyat oldu.Ben annemlerdeydim.Sabah 9 da kahvaltiya gelip,ogle yemegi hazirlatip.Bir de aksam yemegini yiyip giden mi dersin,yatiya kalan mi dersin.Ziyaret bahane kendini agirlatmak sahane..Kusura bakmayinda cok buyuk dusuncesizlik ve gorgusuzluk bence.Haklisiniz sonuna kadar..Ikram icin de kuru pasta ya da bir kutu cikolata alin onu tutun.Bir de meyve suyu bitti.Elinizi baska seye atmayin.Kimse sizi ayiplayamaz.Ayiplanmasi gereken davranis hasta olan evde hizmet beklemek.Bizim milletimiz Turk misafirperverligini cok yanlis anliyor cok..

Merhaba

Bir süredir evde hasta(annem) bakıyorum.(ameliyat sonrası). Annem çok şükür iyi. Beni hiç yormuyor. Basit bir operasyondu zaten.

Ama şu hasta ziyareti denen olay beni bitirdi. Sabah 9-10 da gelen mi dersin, 2 yaşında yaramaz çocuğuyla gelip peşinden koşturtan mı dersin. Pasta, börekle, tatlıyla gelip 4 saat oturup kendini ağırlattıran mı dersin.

Misafir sevmeyen bir insan olarak(annem çok seviyor) çıldırmak üzereyim. Çok mutsuz ve yorgunum. Sırf anneme bakmak için geldim, 1 aydır misafir ağırlıyorum hizmetçi gibi.

Bugün ailecek bir kahvaltı yapalım dedik. hani şöyle uzun uzun oturmalı, sohbet etmeli olanından. Kahvaltı masadayken, arayıp geliyoruz diyen, 3 saat oturup çay, kahve içip tatlı yiyip, öğleden sonraki gezmesine geçen aşırı düşünceli dostlar (!) sayesinde sabrımın sonuna gelmiş bulunmaktayım.

Hasta ziyareti adabı nedir, ben her geleni ağırlamak zorunda mıyım? Neden gelenler yarım saat oturup gitmiyor? Amaç hastayı görüp moral vermek mi, güne gelmiş gibi lak lak yapmak mı?
Ben olsam bisey ikram etmezdim heralde ya hata ziyareti sonuçta gelenlerin kendilerine hizmet beklemesi benim hiç birsey ikram etmememden daha ayip. Ki hasta bakmak zordur siz hem annenize bakiyor hem evin isini yemegini ustleniyorsunuz. Bisey ikram etmeyin oturup oturup gitsinler.

Annem ben lisedeyken ameliyat olmuştu. Ben misafir ağırlayacak olgunlukta olmadığım için annemin "hadi bir sütlü kahve yap" dediğini hatırlıyorum. :KK48:

Hiç uzun uzadıya çay olayına girmeden, Türk kahvesi bulmacası çözmeden temiz iş. Sütlü kahve candır :KK45:

Hiç ikramsız olmaz da gelene "ben de şimdi sütlü kahve yapacaktım size de hazırlıyorum" deyin mutfağa gidin..

Back
X