Anket Hasta ziyareti

Hasta ziyareti hakkında ne düşünüyorsunuz?

• Ankete Katılan
    139
Merhaba

Bir süredir evde hasta(annem) bakıyorum.(ameliyat sonrası). Annem çok şükür iyi. Beni hiç yormuyor. Basit bir operasyondu zaten.

Ama şu hasta ziyareti denen olay beni bitirdi. Sabah 9-10 da gelen mi dersin, 2 yaşında yaramaz çocuğuyla gelip peşinden koşturtan mı dersin. Pasta, börekle, tatlıyla gelip 4 saat oturup kendini ağırlattıran mı dersin.

Misafir sevmeyen bir insan olarak(annem çok seviyor) çıldırmak üzereyim. Çok mutsuz ve yorgunum. Sırf anneme bakmak için geldim, 1 aydır misafir ağırlıyorum hizmetçi gibi.

Bugün ailecek bir kahvaltı yapalım dedik. hani şöyle uzun uzun oturmalı, sohbet etmeli olanından. Kahvaltı masadayken, arayıp geliyoruz diyen, 3 saat oturup çay, kahve içip tatlı yiyip, öğleden sonraki gezmesine geçen aşırı düşünceli dostlar (!) sayesinde sabrımın sonuna gelmiş bulunmaktayım.

Hasta ziyareti adabı nedir, ben her geleni ağırlamak zorunda mıyım? Neden gelenler yarım saat oturup gitmiyor? Amaç hastayı görüp moral vermek mi, güne gelmiş gibi lak lak yapmak mı?
Birsey ikram edince insanlar uzun kalirlar tabi . Bir kolonya dökün verin cikolata lokum gelen baska birsey olmayinca giderler.

Evet, bu kadar oturulaması, uygunsuz saatlerde gelinmesi doğru mu diye sordum. "Gelmesinler mi, sen de ne yabansin, beni geriyorsun vs " cevabını aldım.

“Hasta ziyaretinin kısası makbuldür. Çok oturmalarından hoşlanmıyorum. Bundan sonra sadece meyve suyu ikram edeceğim. O yüzden çay demle, kahve yap deme” deyin. Anneniz kabul etmezse, bir arkadaş da yazmış, hazır 3’ü bir arada kahve vs de olabilir. Asla çay demlemeyin, kahve yapmayın.

Son düzenleme:
Ben böyle durumlarda ne ziyaret beklerim ne ziyaret etmek isterim. Bazen iş yerinden birisi ameliyat oluyor hurraa toplanıyorlar geçmiş olsuna gidiyorlar. Ben gitmiyorum selam söyleyin çok kalabalık olmayalım diyorum. Annem ameliyat oldu sonra fizik tedavi gördü eve çıkınca kadın pişman oldu gelenden gidenden yatamadı, kardeşim desen ona buna hizmet etmekten helak oldu. Valla bi kendi haline bırakalım insanları. Hem teknoloji gelişti bak telefon var internet var arayıp geçmiş olsun denilebilir

Ben gelmesinler diyorum
Cunku bizim insanimiz az oturdan anlamaz,ille suyunu cikarir,elini verirsin kolunu kurtaramazsin. Toplum boyle. Ben daha kimsenin evinde bir bardak su icmemisimdir,ama herkes kendisini bana agirlattirma derdindedir fark ederim yani. Manasiz samimiyetler.

anneniz ziyaretçi seviyor diye çok ses etmeyin bence. kadına moral oluyorsa.

ama biraz meyvesuyu hazır kek gibi şeyler çıkarın gelenlere onlar da hizmet beklenmeyeceğini anlasınlar hatta getirin koyun masaya benim biraz ev işim var kusura bakmazsınız dimi diyip işinize bakın.

Hazir gelmisken anlatayim bari,esimin amcasinin hanimi ameliyat oldu gecen ay, hastaneden cikacagi gunu biliyordum,evine gittim oncesinde,temizlik yapayim biraz da ortaligi toplayayim dedim,kadin uzun sure yatti hastanede,ev evlikten cikmistir diye dusundum cunku evde 3 erkek var hic biri de bir isten anlamaz. Ben temizlige gittigimde benden once gelen misafir vardi yahu. Saka gibi. Kadin daha hastaneden cikmamis millet elinde danteli orgusu igne oyasi kapiya dizilmis. Insanlar neden boyle anlasilir gibi degil

Anneniz mutluysa ses etmeyin bence. Koyun termosa çayını yanına bırakın gelenlerin siz de işim var diyip çıkın odadan. İlla yanlarında oturmanın lüzum yok.

Yani kısa kalmaları lazım ama siz benim gbi hizmet ettikce caydır, kahvedir vs kalkmaz insanlar. Azar azar yapın ne yapıcaksanız hemde 1 aydır bir dünya hizmet etmişsiniz.

Back
X