hasta ziyaretinin kısası makbuldü hani??

Büyütmek.?? Ağzımı bile açmadım. Bakın ben doğumdan çıktım çok yorgundum, uykusuzdum.. günlerce hem heyecandan hemde hamileliğin son günleri olması sebebiyle uyuamamıştım. Hastane odası bu.. uyumak dinlenmek istedim. Onun çocuklarının gürültüsü bide üstüne kızın sürekli bebeği ellemeye çalışması.. mikrop kapsa hesabını kim verecekti. Üstelik o da doğum yaptı. Biz çiçeğimizi alıp 20 dk durup geçmiş olsun diyip çıktık. Sonrasında evlerine gidip altınımızı taktık. Hastane ziyaretine eli boş geldiler hadi o neyse. . Ama resmen kendi işleri için bizi kullandılar. Geldi geçti ama sinirim geçmiyor işte..

Ya hu o kadar da değil, gayet hasta kategorisinde, ne demek hamilelik hastalık değilse doğum da tedavi değil?

Hasta gibi yeni doğum yapmış kadının yanında da fazla durulmaz, doğal bir süreç olması zor olduğu gerçeğini değiştirmez.

Son derece haklısınız. Daha kadın taburcu olur olmaz evine gidip koltuklarda yer kalmamışsa yere minder atıp oturanları biliyorum. Akşama kadar kadının tepesinde sohbet, muhabbet. Sanki cafe. Ama şimdi bazıları diyormuş akrabalarına, ilk 1 hafta misafir kabul etmeyeceğim kusura bakmayın diye. 2 arkadaşım öyle yapmıştı, iyi ki yapmışız demişlerdi. Doktorlar da karşı çıkıyor zaten.

Bu fikri beğendim valla çok mantıklı. "Gelmeyin kardeşim size hizmet edece kimse yok, evet yabancı değilsiniz bu yüzden oturun evinizde" demenin gaayeet kibar yolu

onyedilik gayet guzel aciklamis, bende cevabimi kendi acimdan bilgimin yetersizligini vurgulayarak soyledim.
zaten eltisi ziyarete degil islerini halletmek icin gelmis. elbette zor bir surectir ama fiziksel degil duygusal olarak daha cok zor bir durummus. size de tesekkur ederim yorumunuz icin.

Iyi de sizin anneniz kiz kardesiniz cocugunuz varmis. Yani zaten yeterince kalabaliksiniz. Bu durumda esinizin tarafindan birilerinin gelmesi de cok normal.
Tipik logusa psikolojisine girmissiniz. Catacak yer ariyorsunuz.
Gecmis gitmis bu saatten sonra konuyu acmanin bir anlami yok.

Bu fikri beğendim valla çok mantıklı. "Gelmeyin kardeşim size hizmet edece kimse yok, evet yabancı değilsiniz bu yüzden oturun evinizde" demenin gaayeet kibar yolu

Değil mi? Arkadaşlarım da kendileriyle gurur duymuşlardı Hatta biri ikinciye hamile, yine aynı şeyi yapacak. Başka bir arkadaşıma da bahsetmiştim, ben yapamam demişti. Bir bu mu doğurmuşşşş??? derler, annemle bile muhabbeti keserler demişti. Hastaneden çıkmış eve gelmiş, öğleden sonra 30 kadın evde

Bir de ertesi gün yine geliyorlar, öbür gün bir daha, iş güç olmayınca Kız da sinir krizi geçirdim, hepsini kovdum demişti

Benim de o gün çok ziyaretçim olmuştu bebeği görmeye gelen.ben de hiç uyuyamadim biraz da heyecandan uyuyamadim gerçi. Siz çocuk sesi ve uyuyamadiginiz için mi kızdiniz sadece yoksa başka bir durum da oldu mu mesela eltinizin işini halletmek için çocuğunu kv bırakması da sizi gıcık etti mi gibi

Çoook haklısınız özel hastanede doğum yaptınız sanırım bence sınırlama gelmeli bu konuda coluk cocuk okadar kisinin el kadar bebegin yaninda ne isi var ben dogum yaptigimdada uc bes cocuk koridorda kosturuyordu kimse zaptedemiyordu gecmis gitmis zamani yeri gelince kibarca soylersiniz iyi niyetli demissiniz ozaman kırmaya degmez derim

sanki yemek yemelerine takılmış gibisiniz."onlara da nezaketen sordu" ne demek.yani sizinkilere alacaktı,onlara da almak zorunda kalmış gibi olmuş.
böyle şeylerle kafanızı yormayın,bebeğinizi de güle güle büyütün.

hastane de işlerinin olması sizin yanınızda kalma durumunu uzatmış , işleri olmasa o kadar kalmazlardı.Bu yüzden biraz kullanılmış gibi hissetmişsiniz ama hazır ordayken sizin yanınızda olmak istemiş olabilirler.Daha düşünceli davranabilirlerdi tabi .. Ama aynı durumda kız kardeşiniz olsa bu kadar takılmazdınız. Hassasiyetinizi anlıyorum biraz hormonlar falan da , Boşverin kendinizi üzmenize değmez, çocuğunuzun ilk zamanlarının tadını çıkarın

İş halletmeye gelmişler resmen sizide aradan çıkarıvermişler..
Hadi erkek anlamayabilir. Ama kadın nasıl bilmez doğumdan sonraki hali.. Yazık valla. Sen durun desen bile onların yok yok gidelim sende dinlen demesi lazım..

Ya benim ilk takıldığım konu kendi doktor muayenesine giderken kızını kendilerine ayak bağı olmasın diye hastane odasına göndermeleri ve kızının hiç durmadan kudurması, bebeği rahatsız etmesi.. ikincisi o da yetmezmiş gibi ikinci çocuğuyla birlikte gelmesi. . Birde herşeye laf etmesi.. bebeğimi incelemesi. Yani ellerini ayaklarını kafasını tek tek kontrol etmesi..
Kız kardeşim ve annem şehir dışından bana bakmak için geldiler. Yani kalabalık etmediler benimle ve bebeğimle ilgilendiler ama eltimle kv sanki oturmaya geldiler. Sohbet muhabbet.. en son da yemeklerini yediler gittiler.. bu resmen cahillik görgüsüzlük değil mi?

Yakin zamanda dogum yaptim, en yakin arkadaslarim bile iki dakika gorup bir ihtiyacim var mi sorup alel acele gittiler bana yuk olmamak icin. Hastanin yanina cocuk birakmak nedir yani. O cocuk kendine yuk oluyorsa yeni ameliyattan cikmis birine neden yuk olmasin diye dusunur insan.

Artık geçmiş gitmiş boşver ..kendi bebeğine odaklan..anlamadığım hucmi hemşire hasta bakıcı falan bisey demedi..saatlerce hemde birsuru çocuk kalmışlar..hayret..

Ah canım ahh..inşallah sezeryan olmak zorunda kalmazsında normal olur..karnında kat kat bir kesik, kollar serumdan delik deşik mosmor, inim inim inleten ağrılar..iğne yemekten kevgire donmuş bir kıç..daha neler bu hastalık değilde nee..ayy hatırladım da bi fena oldum..

Geçmiş gitmiş bir de seviyorum diyorsun boşuna araya huzursuzluk sokma . Olabilir, düşüncesiz davranmıslar ama bitmiş gitmiş. Bebegin kontrolünü belki kötü niyetle yapmadı sonuçta kalbini açıp bakmadn. Allah analı babalı büyütsün hayırlı evlat olsun inşallah...

Madem siz o anda diyemediniz keske hemsirelere felan dedirtseydi esiniz gidin cok kalabalik hasta dinlensin diye felan. Yazik günah ya. Bu saatden sonra birsey söylemen birsey degistirirme sence ben demezdim?! Ama firsati olunca eltin sana laf derse eltin bende bu konuyu acardim

normalde hemsıreler odayı bukadar kalabalık yapmayın der
bana dogum yaptıgımda zıyaretıme gelenler tek tek gelıp gıdıyordu eve cıktıgında rahat oldugunda zıyaret ederız dedıler
oyle de olması gerek

bosver eltınle yuz goz olma zaten senın sımdı bol bol her fırsatda dınlenmen sakin olman gerek stresınle o sut bebege gecmesın :)
hayırlı olsun bebısınız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…