- 16 Mayıs 2016
- 15.730
- 66.690
- 518
- Konu Sahibi hippotalamus
-
Büyütmek.?? Ağzımı bile açmadım. Bakın ben doğumdan çıktım çok yorgundum, uykusuzdum.. günlerce hem heyecandan hemde hamileliğin son günleri olması sebebiyle uyuamamıştım. Hastane odası bu.. uyumak dinlenmek istedim. Onun çocuklarının gürültüsü bide üstüne kızın sürekli bebeği ellemeye çalışması.. mikrop kapsa hesabını kim verecekti. Üstelik o da doğum yaptı. Biz çiçeğimizi alıp 20 dk durup geçmiş olsun diyip çıktık. Sonrasında evlerine gidip altınımızı taktık. Hastane ziyaretine eli boş geldiler hadi o neyse. . Ama resmen kendi işleri için bizi kullandılar. Geldi geçti ama sinirim geçmiyor işte..Bence biraz büyütmüşsün olayı. Aranız bozuk olsa anlarım da iyiyken bir kac saat durmalarini neden sorun yaptın?
Doğum mutlu bir olaydır ve birlikte güzel olur. Gelmeseler veya bi geçmiş olsun diyip çıksalar ozamanda sorun olurdu eminim. Yabancı gibi davrandı denilirdi.
Bence tekrar rahatsız olduğunuzu söylemenize gerek yok.
hic dogum yapmadim ve sahitte olmadigim icin belki yeterince bilmiyor olabilirim ama.
hamilelik bir hastalik olmadigindan dogumda bir tedavi vs degil. Siz hasta degilsiniz ki hasta ziyareti yapmis olsunlar, ayrica yaninizda sizin icin degil isleri oldugu icin durmuslar oyle anladim. Buna bozulmussaniz hakli olabilirsiniz ama inanin takmaya degmez.
Bebeginizi saglikla buyutun.
Bundan 15 gün önce sezaryen ile doğum yaptım. Doğuma annem, kız kardeşim, oğlum ve eşimle birlikte gittik. Doğumdan çıkıp odaya geldiğimde kv ve eltimin 3.5 yaşındaki kızı da baş köşede oturuyorlardı. Eltimin o hastanede randevusu varmış kızını kv ye bırakmış. Tabi biz gezmeye gelmişiz ya.. Kız küçük sürekli bebeğimi rahatsız ediyor büyük oğlumla kuduruyor kv de bir dur demiyor. Kız kardeşim müdahale etmeye çalıştı. Neyse 1 saat sonra eltim 8 aylık oğluyla geldi. Düşünün küçücük hastane odasında çocuklarla beraber 11 kişiyiz. Benim uykum var uyumaya çalışıyorum kızı durmuyor oğlu ağlıyor. Eltim de herşeyi inceliyor. Bebeğimin elini ayağını kontrol etti. Şapkasını çıkardı inceliyor. Ona da ayrı bir sinir oldum. Neyse bikaç saat geçti, sonuçları almaya gittiler kızını bırakıp. Geldiler eşimde tam yemek yaptırmaya gidecekti. Bu sefer onlara da nezaketen sordu yeriz dediler. Neyse bi saatte böyle geçti. Yemeklerini yiyip gittiler. Birde bana sürekli uyu dinlen diyorlar. Bende bi susmadınız ki uyuyim dedim o sinirle güldüler. Neyse akşam ezanı okurken gittiler. Sinirim tepeme çıktı hala da sinirim geçmedi. Hasta ziyareti değil sanki oturmaya geldiler. Normalde eltimle aramız çok iyidir ve iyi niyetinde şüphem yok ama hazmedemiyorum. Ister istemez surat asıyorum ona.. ve artık içimde tutmak istemiyorum ona bu yaptığından ne kadar rahatsız olduğumu söylemek istiyorum. Neticede benim için özel bir gündü ama onlar yüzünden mahvoldu. Bir yandan da geçti gitti hiç söyleme diyorum kendi kendime.. sizce haksız mıyım? Ne yapardınız benim yerimde olsanız?
Son derece haklısınız. Daha kadın taburcu olur olmaz evine gidip koltuklarda yer kalmamışsa yere minder atıp oturanları biliyorum. Akşama kadar kadının tepesinde sohbet, muhabbet. Sanki cafe. Ama şimdi bazıları diyormuş akrabalarına, ilk 1 hafta misafir kabul etmeyeceğim kusura bakmayın diye. 2 arkadaşım öyle yapmıştı, iyi ki yapmışız demişlerdi. Doktorlar da karşı çıkıyor zaten.
Ya hu o kadar da değil, gayet hasta kategorisinde, ne demek hamilelik hastalık değilse doğum da tedavi değil?
Hasta gibi yeni doğum yapmış kadının yanında da fazla durulmaz, doğal bir süreç olması zor olduğu gerçeğini değiştirmez.
Bu fikri beğendim valla çok mantıklı. "Gelmeyin kardeşim size hizmet edece kimse yok, evet yabancı değilsiniz bu yüzden oturun evinizde" demenin gaayeet kibar yolu
Ah canım ahh..inşallah sezeryan olmak zorunda kalmazsında normal olur..karnında kat kat bir kesik, kollar serumdan delik deşik mosmor, inim inim inleten ağrılar..iğne yemekten kevgire donmuş bir kıç..daha neler bu hastalık değilde nee..ayy hatırladım da bi fena oldum..hic dogum yapmadim ve sahitte olmadigim icin belki yeterince bilmiyor olabilirim ama.
hamilelik bir hastalik olmadigindan dogumda bir tedavi vs degil. Siz hasta degilsiniz ki hasta ziyareti yapmis olsunlar, ayrica yaninizda sizin icin degil isleri oldugu icin durmuslar oyle anladim. Buna bozulmussaniz hakli olabilirsiniz ama inanin takmaya degmez.
Bebeginizi saglikla buyutun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?