- 18 Mart 2015
- 2.662
- 4.918
- 333
- Konu Sahibi hippotalamus
-
Sezeryan ameliyattır Nasıl tedavi değilhic dogum yapmadim ve sahitte olmadigim icin belki yeterince bilmiyor olabilirim ama.
hamilelik bir hastalik olmadigindan dogumda bir tedavi vs degil. Siz hasta degilsiniz ki hasta ziyareti yapmis olsunlar, ayrica yaninizda sizin icin degil isleri oldugu icin durmuslar oyle anladim. Buna bozulmussaniz hakli olabilirsiniz ama inanin takmaya degmez.
Bebeginizi saglikla buyutun.
Ben bu kadar düşüncesizlik görmedim . Rahatsız olduğunuz hususları güzel bir dille dile getirin lütfen . İyi valla milleti kırmayalım diye , niye biz üzülelim , niye en güzel günümüz zehir olsun . Bazen bencillik iyi bence . Bencil olmak gerekiyor .. Benim bebeğim olsa ben dokundurtmam kimseyi kendim kıyamazken bir başkası hayır olamaz . Ben Fazla hassas ve fevri hareketleri olan biri olduğum için pat pat söylerdim lafları . Ama size önerim güzelce rahatsız olduğunuz noktaları kin olursa olsun söyleyin bence .Bundan 15 gün önce sezaryen ile doğum yaptım. Doğuma annem, kız kardeşim, oğlum ve eşimle birlikte gittik. Doğumdan çıkıp odaya geldiğimde kv ve eltimin 3.5 yaşındaki kızı da baş köşede oturuyorlardı. Eltimin o hastanede randevusu varmış kızını kv ye bırakmış. Tabi biz gezmeye gelmişiz ya.. Kız küçük sürekli bebeğimi rahatsız ediyor büyük oğlumla kuduruyor kv de bir dur demiyor. Kız kardeşim müdahale etmeye çalıştı. Neyse 1 saat sonra eltim 8 aylık oğluyla geldi. Düşünün küçücük hastane odasında çocuklarla beraber 11 kişiyiz. Benim uykum var uyumaya çalışıyorum kızı durmuyor oğlu ağlıyor. Eltim de herşeyi inceliyor. Bebeğimin elini ayağını kontrol etti. Şapkasını çıkardı inceliyor. Ona da ayrı bir sinir oldum. Neyse bikaç saat geçti, sonuçları almaya gittiler kızını bırakıp. Geldiler eşimde tam yemek yaptırmaya gidecekti. Bu sefer onlara da nezaketen sordu yeriz dediler. Neyse bi saatte böyle geçti. Yemeklerini yiyip gittiler. Birde bana sürekli uyu dinlen diyorlar. Bende bi susmadınız ki uyuyim dedim o sinirle güldüler. Neyse akşam ezanı okurken gittiler. Sinirim tepeme çıktı hala da sinirim geçmedi. Hasta ziyareti değil sanki oturmaya geldiler. Normalde eltimle aramız çok iyidir ve iyi niyetinde şüphem yok ama hazmedemiyorum. Ister istemez surat asıyorum ona.. ve artık içimde tutmak istemiyorum ona bu yaptığından ne kadar rahatsız olduğumu söylemek istiyorum. Neticede benim için özel bir gündü ama onlar yüzünden mahvoldu. Bir yandan da geçti gitti hiç söyleme diyorum kendi kendime.. sizce haksız mıyım? Ne yapardınız benim yerimde olsanız?
hic dogum yapmadim ve sahitte olmadigim icin belki yeterince bilmiyor olabilirim ama.
hamilelik bir hastalik olmadigindan dogumda bir tedavi vs degil. Siz hasta degilsiniz ki hasta ziyareti yapmis olsunlar, ayrica yaninizda sizin icin degil isleri oldugu icin durmuslar oyle anladim. Buna bozulmussaniz hakli olabilirsiniz ama inanin takmaya degmez.
Bebeginizi saglikla buyutun.
Hastalik denilen seyde insanlar buna yakalaniyor ama hamilelik bir tercih (istenmeyen gebelik degilse) anne adayida normal, sezaryen, epidural ... vs liste uzuyor kisi bunlardan birine hazirlikli onu demek istedim.Ah canım ahh..inşallah sezeryan olmak zorunda kalmazsında normal olur..karnında kat kat bir kesik, kollar serumdan delik deşik mosmor, inim inim inleten ağrılar..iğne yemekten kevgire donmuş bir kıç..daha neler bu hastalık değilde nee..ayy hatırladım da bi fena oldum..
Hastalik denilen seyde insanlar buna yakalaniyor ama hamilelik bir tercih (istenmeyen gebelik degilse) anne adayida normal, sezaryen, epidural ... vs liste uzuyor kisi bunlardan birine hazirlikli onu demek istedim.
Kimse kimseyi zorla doguma sokmuyor. Acikcasi cocuk sahibi olma niyetinde degilim, olmak isteyenlere kolayliklar.
Tmm Tmm hiiiHastalik denilen seyde insanlar buna yakalaniyor ama hamilelik bir tercih (istenmeyen gebelik degilse) anne adayida normal, sezaryen, epidural ... vs liste uzuyor kisi bunlardan birine hazirlikli onu demek istedim.
Kimse kimseyi zorla doguma sokmuyor. Acikcasi cocuk sahibi olma niyetinde degilim, olmak isteyenlere kolayliklar.
Bundan 15 gün önce sezaryen ile doğum yaptım. Doğuma annem, kız kardeşim, oğlum ve eşimle birlikte gittik. Doğumdan çıkıp odaya geldiğimde kv ve eltimin 3.5 yaşındaki kızı da baş köşede oturuyorlardı. Eltimin o hastanede randevusu varmış kızını kv ye bırakmış. Tabi biz gezmeye gelmişiz ya.. Kız küçük sürekli bebeğimi rahatsız ediyor büyük oğlumla kuduruyor kv de bir dur demiyor. Kız kardeşim müdahale etmeye çalıştı. Neyse 1 saat sonra eltim 8 aylık oğluyla geldi. Düşünün küçücük hastane odasında çocuklarla beraber 11 kişiyiz. Benim uykum var uyumaya çalışıyorum kızı durmuyor oğlu ağlıyor. Eltim de herşeyi inceliyor. Bebeğimin elini ayağını kontrol etti. Şapkasını çıkardı inceliyor. Ona da ayrı bir sinir oldum. Neyse bikaç saat geçti, sonuçları almaya gittiler kızını bırakıp. Geldiler eşimde tam yemek yaptırmaya gidecekti. Bu sefer onlara da nezaketen sordu yeriz dediler. Neyse bi saatte böyle geçti. Yemeklerini yiyip gittiler. Birde bana sürekli uyu dinlen diyorlar. Bende bi susmadınız ki uyuyim dedim o sinirle güldüler. Neyse akşam ezanı okurken gittiler. Sinirim tepeme çıktı hala da sinirim geçmedi. Hasta ziyareti değil sanki oturmaya geldiler. Normalde eltimle aramız çok iyidir ve iyi niyetinde şüphem yok ama hazmedemiyorum. Ister istemez surat asıyorum ona.. ve artık içimde tutmak istemiyorum ona bu yaptığından ne kadar rahatsız olduğumu söylemek istiyorum. Neticede benim için özel bir gündü ama onlar yüzünden mahvoldu. Bir yandan da geçti gitti hiç söyleme diyorum kendi kendime.. sizce haksız mıyım? Ne yapardınız benim yerimde olsanız?
ben dogumdan ciktim bi saat sonra kv nin abisi esi falan odamda oturmus et sote yiyolardi. Ben orda acidan kivranirken aglarken hemde. Ha birde sen bakma ameliyattan ciktin yemek yemen yasak diyerek. Bosuna sikma canini daha beterler var
Bundan 15 gün önce sezaryen ile doğum yaptım. Doğuma annem, kız kardeşim, oğlum ve eşimle birlikte gittik. Doğumdan çıkıp odaya geldiğimde kv ve eltimin 3.5 yaşındaki kızı da baş köşede oturuyorlardı. Eltimin o hastanede randevusu varmış kızını kv ye bırakmış. Tabi biz gezmeye gelmişiz ya.. Kız küçük sürekli bebeğimi rahatsız ediyor büyük oğlumla kuduruyor kv de bir dur demiyor. Kız kardeşim müdahale etmeye çalıştı. Neyse 1 saat sonra eltim 8 aylık oğluyla geldi. Düşünün küçücük hastane odasında çocuklarla beraber 11 kişiyiz. Benim uykum var uyumaya çalışıyorum kızı durmuyor oğlu ağlıyor. Eltim de herşeyi inceliyor. Bebeğimin elini ayağını kontrol etti. Şapkasını çıkardı inceliyor. Ona da ayrı bir sinir oldum. Neyse bikaç saat geçti, sonuçları almaya gittiler kızını bırakıp. Geldiler eşimde tam yemek yaptırmaya gidecekti. Bu sefer onlara da nezaketen sordu yeriz dediler. Neyse bi saatte böyle geçti. Yemeklerini yiyip gittiler. Birde bana sürekli uyu dinlen diyorlar. Bende bi susmadınız ki uyuyim dedim o sinirle güldüler. Neyse akşam ezanı okurken gittiler. Sinirim tepeme çıktı hala da sinirim geçmedi. Hasta ziyareti değil sanki oturmaya geldiler. Normalde eltimle aramız çok iyidir ve iyi niyetinde şüphem yok ama hazmedemiyorum. Ister istemez surat asıyorum ona.. ve artık içimde tutmak istemiyorum ona bu yaptığından ne kadar rahatsız olduğumu söylemek istiyorum. Neticede benim için özel bir gündü ama onlar yüzünden mahvoldu. Bir yandan da geçti gitti hiç söyleme diyorum kendi kendime.. sizce haksız mıyım? Ne yapardınız benim yerimde olsanız?
çok enteresan.doğum yapanlara, çocuk sahibi olanlara özel bir gıcığınız mı var? çünkü başka türlü insan bu derece tuhaf konuşamazdı. sezeryanın rahme kesi atılarak ve sonrasında dikilerek uygulandığını bildikten sonra başka bir bilgiye ihtiyacınız yok, kişinin acı çektiğini anlayabilmeniz için.ya da onca saat doğum sancısı çekmiş bir kadının bedeninden başka bir can çıkardığını bilmek yeterli merhamet için.doğum yapan hayvana bile kıyamıyor insan.bunu kişinin tercih etmesi ve çekeceği acıyı biliyor olması, doğum sonrası acıyı azaltan bir etken değil.ya da aman biliyordum zaten kendim ettim kendim buldum dedirtecek bir şey değil. Sizin mantığınız da eski hemşirelerin " bilmem ne etmeyi biliyorsun ama" mantığı gibi sanırım. Evrensel insan hakları beyannamesini okumanızı öneririm.her insanın bir operasyon vs sonrası yeterli dinlenmeyi almaya ve bu ortamın sağlanmasına hakkı vardır. Bunun doğum olmasına bile gerek yok isterse estetik operasyon geçirmiş olsun.Hastalik denilen seyde insanlar buna yakalaniyor ama hamilelik bir tercih (istenmeyen gebelik degilse) anne adayida normal, sezaryen, epidural ... vs liste uzuyor kisi bunlardan birine hazirlikli onu demek istedim.
tabii ki oyle bir gicigim yok ama sizde suan bir sorun goruyorum bana karsi.çok enteresan.doğum yapanlara, çocuk sahibi olanlara özel bir gıcığınız mı var? çünkü başka türlü n ama" mantığı gibi sanırım. Evrensel insan hakları beyannamesini okumanızı öneririm.her insanın bir operasyoninsan bu derece tuhaf konuşamazdı. sezeryanın rahme kesi atılarak ve sonrasında dikilerek uygulandığını bildikten sonra başka bir bilgiye ihtiyacınız yok, kişinin acı çektiğini anlayabilmeniz için.ya da onca saat doğum sancısı çekmiş bir kadının bedeninden başka bir can çıkardığını bilmek yeterli merhamet için.doğum yapan hayvana bile kıyamıyor insan.bunu kişinin tercih etmesi ve çekeceği acıyı biliyor olması, doğum sonrası acıyı azaltan bir etken değil.ya da aman biliyordum zaten kendim ettim kendim buldum dedirtecek bir şey değil. Sizin mantığınız da eski hemşirelerin " bilmem ne etmeyi biliyorsu vs sonrası yeterli dinlenmeyi almaya ve bu ortamın sağlanmasına hakkı vardır. Bunun doğum olmasına bile gerek yok isterse estetik operasyon geçirmiş olsun.
Neyi elinden almışlar ?Başka bir konu olsa inanın hiç uzatmazdım aramız bozulmasın diye ama benim için çok özel bir gündü. O günü elimden almış gibi hissediyorum belki abartıyorum ama hazmedemiyorum.
Ne diyim Allah başka dert vermesin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?