Hastaneye gidebiliyor musunuz?

Geçenlerde İngiltere'de hastanelerde yapılan araştırmayı okudum. Temas yoluyla bulaşma ihtimali çok düşükmüş hastanede bile. Ama nefese dikkat diyorlar. Hem nefes hem de göz. Gözlük veya göz koruyucu kullanan insanlar daha az enfekte oluyormuş. Hem direk gelmiyor virüs hemde göz ve yakınını ellemiyoruz gözlük olunca. Çift kat maskenizi takın, insanlardan mümkün olduğunca uzak durun özellikle nefes verdikleri yerden, dezenfektan taşıyın, yeterli bence.

Kizimin doktoru en az 1 sene bu sekilde tedbirlerle devam edecegiz artik hix biseyyi ertelemek yok tedbir alarak normal hayatimiza donmemiz gerekiyor demisti. O yuzden sizde zorunlu durumdaysaniz cift maske siperlik alarak gidebilirsiniz.

Biz hiç gitmediğiniz kadar gittik

Mecbur gidiyorum. 5-6 kere gittim hatta. Tum onlemleri alarak gidin, zaten randevulu gidiyorsunuz o yuzden fazla zaman gecirilmiyor. Eve gelir gelmez kiyafetlerinizi cikarin yikayin dus alin vs. Tedbir bizden, virus kapacaksak marketten de kapariz.

Pandeminin Basindan ' beri gidiyorum
Hamilelik kontrollerim vardi.
Dogum yaptim
Bebegimin kontrolleri icin gidiyorum
Bu arada koronada oldum
Ama bazi seyleri mecbur yasamamiz gerekiyo yapacak bise yok bu viris artik hayatimizin bir parcasi bununla yasamayi ogrenmek gerek

gidiyorum, yaşadığım bölgenin çok kalabalık olmaması da biraz şansım açıkçası.
asansör kullanmıyorum, insanlardan uzak duruyorum. sürekli dezenfektan kullanıyorum
ayda bir kan tahlili vermek zorundayım. mecburen gidiyorum yani.

Geçen hafta artık gitmemek gibi bir seçeneğim kalmadığını anlayınca keşke daha önce gitseydim dedim. Gidin bir şey olmaz kapıları açıp kapatmak için peçete vs bulundurun ben en çok ona pişman oldum . Ellerinizi sürekli alkışlayın yüzünüze gözünüze surmeyin ferah bir köşede sıranızın gelmesini bekleyin yaklaşmayın konuşmayın kimseyle inşallah bir şey olmadan dönersiniz evinize

Her ay kan tahlili vermek zorundayım düzenli gidiyorum .
Asansöre binmemeye çalışıyorum ellerimi etrafa değmiyorum
Normal maske takıyorum tamam :)

Virüs kapmayalım diye diğer hastalıkları göz ardı etmemek gerekiyor. Sonuçta öyle veya böyle birileriyle temas halindeyiz. Ben maskemi takıp dezenfektanımı alarak gidiyorum gerektikçe, dikkat ettiğiniz sürece bir sorun olmaz. Ki çoğu hastanede covid polikliniği var, yani aynı ortamda bulunmuyorsunuz. Ha enfekte olduğunu bilmeyenlerle aynı ortamda bulunurum belki derseniz, şu an çoğu kişi farketmese de enfekte zaten. Virüse yakalanmayalım derken gerekli kontrol ve randevular aksatmak da riskli bir durum.

Gitmek zorunda kaldığım çok an oldu. Tiroid kontrollerimi ayda bir yaptırmak zorunda olduğumdan virüs başladığımdan beri sürekli gidiyorum. Çok dikkat edip sık sık ellerimi temizliyorum temas kurmuyorum çok şükür bişey olmadı şimdiye kadar. Hatta 7 aydın ertelediğim diş tedavime de başlamış oldum geçen hafta dişimi çektirdim.Arkadaşların dediği gibi bununla yaşamaya alışmak zorundayız...

öncelikli sağlık sorunu ise gidiyorum. mesela bugün dişçiye gideceğim aylardır erteliyordum ama geçen hafta çürük 20 lik apse yaptı ağrısı acısı çok kötüydü ve diş artık bitmiş durumda çekilecek uzatırım yandaki dişlerde gidecek o nedenle bugün gidip halledeceğim. pandemi döneminde gözüm iltihap kaptı yine gittim doktora 1 ay kadar kontrolum vardı. eşim ameliyat oldu yanında kaldım vs vs. yani sağlık en önemli şey bence önemli bir sorununuz varsa ertelemeyin her hastaneye gidende corona olmuyor yanınıza alın dezenfektan dokunmayın bir yere ve kimseye sıkıntı olmaz.

Annem kanser hastasi haftanin 3 gunu hastanede hem de pandeminin en basindan bu yana surekli gidip geliyor bursa istanbul da buna dahil ve bulundugumuz yerde.
Bende gidiyorum ki hamileyim suan mecburen maskenizi takiyorsunuz ellerinizi yikayip dezenfekte ediyorsunuz her yeri ellemiyorsunuz elllerinizi yuzunuze filan goturmuyorsunuz.
Bu virus bitmeyecek..

gidiyorum ben özel hastaneye. her ay alerji aşım var onu vuruluyorum. bu ara da nst için gidiyorum. ptesi de doğuma gidicem

pandemiden sonra kaderimde hastaneye gitmek varmış ömrümde bu kadar gitmemiştim hatta 3 kasımda kolonoskopi+endoskopi olacağım o derece. zaten sağlıkçıyım her gün başka hastanedeyim

Tüp bebek tedavisi için eşim de, ben de defalarca gittik son 2 aydır. Ayrıca diş için gittim, kaşp doktoruma gittim, bir kez de mecburiyetten sağlık ocağına gittim.
Devlet hastanesine gitmem ama, oradaki hastalar da aşırı umursamaz ve pek de sıkı kontrol yapıldığına inanmıyorum.

Gitmedim gitmedim ama dün elimi baya baya doğrayınca,sağlık ocağıda acile yönlendirince mecbur gittim. İnanılmaz sakindi hastane, yani mecbur diyorsunuz, sağlık bu ertelemeye gelmez. Önleminizi alıp gidin derim.

Evet hemde her gün.Hastanede çalışıyorum çünkü :) maskenizi takar çantanıza bir dezenfektan atarsınız birşeycikler olmaz.

Doğuma gittim mecbur içimde tutamicagim için :)) baya korkmuştum ama bişey olmadı. Mecbur olmasam gitmiyorum. Mümkünse özele gidin devletler çok kalabalık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…