Hatalar unutmak için...miş

hah işte yok ,sayın. bak ne güzel bir söz bu. yok sayın. o yok. hiç olmadı. halüsinasyon görüyorsunuz,,,, o yokkkkkkkkk.(burhanın dediği gibi:)).. )
dip not. o,,, herkes olabilir...:hulya:

gözümün önüne geldi o görüntüsü burhanın
ben aslında yohumm yohuuuum ben senin egonum kaydirigubbakcemile3

Canim yazdiklarina kesinlikle katiliyorum, sonuc olarak hic birimiz hatasiz degiliz, olamayiz da ..onemli olan ders alabilmek,yoksa kin gutmek, intikam almaya calismak cok gereksiz ve yipratici,seni kiran kisi arkadas,sevgili,koca ,bir aile bireyi, her kimse farketmez ,cok kirilmis olsan bile soyle sakin kafayla bir oturup dusunursun ben hic hata yapmadim, onu hic kirmadim mi diye ,sayet kirilmis ve/veya ayrilmis olmana ragmen hala kalbin agriyor,uyuyamiyorsan bir kez daha sans verirsin, ya da "Hayir Dua"nla ,tamamen aklindan, gonlunden siler ,arkana bakmadan gidersin,sonuc olarak bunlarla ugrasmak sadece ek uzuntu ,hirs getirecektir,zaten hepimiz obur tarafta yaptiklarimizin bedelini odeyecegiz,degil mi??
.

Halet-i ruhiyeme bağlı.Keyfime sorarım affedebilir misin,o gereken cevabı verir.
Hatanın büyüğü küçüğü yoktur bende.Ufacık görünür belki başkalarına aynı hata,ama benim için aşılmaz dağ silsilesidir.Çook büyük gibi görünür ötekine,oySa bana ağır gelmez.
Dedim ya ,söz hakkı keyfime,hissettiklerime aittir.
Hislerimde yanılmam o da tescilli

hah işte yok ,sayın. bak ne güzel bir söz bu. yok sayın. o yok. hiç olmadı. halüsinasyon görüyorsunuz,,,, o yokkkkkkkkk.(burhanın dediği gibi:)).. )
dip not. o,,, herkes olabilir...:hulya:

zaten orda da "o" herkes olabilir okypete...
sen üzerine alınma günündesin bence....
laliş yok saymayı öğrendi...zor oldu ama öğrendi...en yaşlımız o ama olsun...bizden bişeyler öğrenir rahatsızlık duymaz...

Aynen canim....a.s

Ve oturup düsünmeli insan....yapilan hatada benimde payim varmi diye!!
Ve sormali kendine...belkide bu durumun buraya gelmesi birazda benim sucum
Egerki gönül rahatligi ile yok diyebiliyorsa dedigin gibi hayir Dua nla gönderirsin hayatindan olur biter.....:hulya:

Aff et...ben hata yaptim deyip özür dileyebilen bir insan zaten cok büyük bir asama vermis kendini mahkeme etmis ve yaptiklarinin yanlis oldugna kanat etmistir....gözlerinde ve sözlerinde sahtesiz ve yalansiz bir pismanlik görebiliyorsam ben kimimki onu aff etmeyim..?? Ben aff ettim Allah aff etsin derim....hepsi bu...

Özür dilemek yaptigindan pismanlik duyup aff dilemekte her yigidin harci degil...buda ancak cesur bir yüregin yapabilecegi birseydir.

Keske herkes böyle cesur bir yürek tasiyabilse

imzamı atabiler miyim sümbül sultan...şahanesin...

affetmek büyüklükdür
ama ben küçük herşeyi affetmem mümkün deyil
kabukda bağlasa izi kalır sen affetdikce daha büyüğü gelir

Sevgili "Gulsum Sultan'cigim cok guzel seyler yaziyorsun ama ne yazik ki benim karsima boyle guzel dusunen erkek hic cikmadi ,bu gonul isleri beni o kadar yordu ki artik hic bir beklentim kalmadi, sadece onume bakip hayata devam ediyorum...klava:

sanırım biraz yaşanmışlıklarla alakalı bu..
dolmuşlukla alakalı birazda..

kin tutabilen bir yapım yoktur zaten
effetmişmiyimdir yüreğimde bilinmez ama unuturum
her unuttuğum kötü şeyde kendini hatırlatır hep can yakarak
kişiler farklı olsada bazı olaylar benzer oluyor bazı konularda
işte o zaman ne unutabiliyorum nede affedebiliyorum..
elimde değil bi süre sonra o kişinin yüzünü gördükçe tiksiniyorum resmen
bir insan nasıl bu kadar gaddar olabilir, kötü olabilir diye

aynen katılıyorum...........
galiba başkalarını hatalı görmek ve hep birilerini suçlamak kolay geliyor....
hataları yanlışları kabullenmek zor geliyor bir özür bile denmiyor......demiyoruz
yada af ettım deniyor ama yeri gelincede laf çarpıyoruz.......
bazı insanlar hatalarını yaptıklarını kabullenmek yerine ........halen hatalar üstüne hata yapıyorlarsa ve hem kendi düşdükleri duruma bakmak yerine....
kendilerini bir yola koyacaklarına.....
halen yanlışlar yapıyorlar ve maskeler takıyorlarsa........böyle olaylarlada karşılaşıyorsa insan.......
ne kadar af edilebilirler ki........yada nasıl unutabilirki böyle durumları....

oysa birazcık aynada kendi yansımalarına......yansımalarımıza.. bakıp...........neler yaptıklarımızı........
haklı haksız kimleri kırdıklarımızı..........hataların nasıl olduguna.........
nasıl tepkiler verdigımızı...........
toplum içindeki yada karşılıklı ilişkilerde saygıyı nasıl kaybettiklerine........
bir baksalar........baksak....
ama tarafsızca yalın bir şekilde baksak........
belki hatalarını görüp ..........insanca davranmayı deneseler........o kırıcı yerli yersiz davranışları bıraksalar.....yaşam şekilleri böyle olan kişiler......
dahada olgun olsalar........
eski hatalarını atıp o hallerınden sıyrılsalar........
tekrar sil baştan yapsalar........
daha iyi olucak.......

nedense bunu yapmak yerine başkalarının hatalarını görüp........
kendimizi.GAF DAGINDA sanırsak........
hatalarımız görmek yerine at gözlükleri takarsak.......
ancak kendimizi küçültür ve saygımızı kaybederız hem kendımıze hemde topluma karsı saygısız hata yapan .kişilikler olur çıkarız.....

Son düzenleme:
Bu at gözlüğünden bahsediyorsun doğru diyosun..
Birde başkalarının dolduruşuna gelme olayı var tabii
Yazık gözünün önündekini göremiyecek kadar kin bürümüş Ne yazık vahh vahh

Haklısın Duygucum öpem kocaman

Sevgili "Gulsum Sultan'cigim cok guzel seyler yaziyorsun ama ne yazik ki benim karsima boyle guzel dusunen erkek hic cikmadi ,bu gonul isleri beni o kadar yordu ki artik hic bir beklentim kalmadi, sadece onume bakip hayata devam ediyorum...klava:

Iste diyorum ya canim....her insan böyle cesur bir yürek tasiyamaz....

neden yazılanlar değiştiriliyor. bir anlasam ...kelime birden,. tekilken çoğul oluyor.
alıntı yapmak lazım alıntı....bunu bilir bunu söylerim....

Bu aslında yapılan hataya bağlı. Her ne kadar kolay kızsam da;
çabuk sakinleşirim ben. Ama gerçekten büyük bir hata edildiyse,
bana yada aileme zarar veren birşey yaşandıysa bunu asla unutmam.
Gerektiğinde de hatırlatırım mutlaka.

İnsanoğlu güzellik ve iyilik sahibi olduğu kadar kusur ve hata sahibidir de. İnsanlar yalnızca güzel amelleri, yetenekleri, becerileri, güzel eserleri ile değil, günahları, ayıpları, kötü âmelleri ve beceriksizlikleri ile insandırlar.

Mühim olan hatalardan ders almak,tekrarlamamak,idrak seviyesini yükseltmektir.

Hatalar unutmak için değil,tecrübe edip daha temkinli olmak içindir.
a.s.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…