Hatalar unutmak için...miş

Hata vardır birde kötülük vardır...
Bu iki olguyu karıştıran insan çok..
Yada bilerek karıştıran diyelim.....

Şekerler,basit hatalardan bahsetmiyorum elbette,
hatasız kul olur mu hiç...
bizlerin de gerçekten büyük hata dediklerimizden bahsediyorum...
bilinçli,büyük hatalar kötülükleri doğurur zaten...
küçük hatalar olmadan da olma ki,
insan hata yapa yapa doğruyu öğrenecektir,
ama büyük hatalar doğruları da alıp gidior,unutmamalıyız...değil mi?

Affetmek değil de unutmak mı acaba...
yapılan hatanın büyüklüğü önemli ebette,
ama bazen hiç ummadığımız kişilerden
öyle sözler duyuyor ya da öyle hareketler görüyoruz ki,
bu nasıl unutulur arkadaşlar...?
gerçekten izi kalıyor,eskisi gibi olmuyor maalesef...

doğru anlamışım bence...:lepi::lepi:

o arkadaşıma o lafı söyleyene sorsanız "ama kötü niyetim yoktu ki...arkadaşıyım ben onun hiç kötülüğüne olsun ister miyim" diyeceğine kalıbımı basarım...
o yüzden hata da nerden baktığına göre değişir okypete...kendine dürüst olabilen insan evet ben kasıtlı yaptım der...ama olamayan çoğunluk, onlar art niyet yoktu der...çok gördüm ben bunları çok...

der elbette betty. hatun kötü . ruhu kötü. diyecek tabii.kötülüğüne söylemedim diyecek. ama bunu sana diyecek. ama öyle biliyor ki bunu demekteki amacını. o kişiyi incitmek ve üzmek için yaptığını. . kötü bir kişiliğin ,evet kasıtlı yaptım ben ,diyecek kadar dürüst olabileceğini düşünebiliyor musun. der mi sence. tabiiki,benim art niyetim yoktu diyecek. yersek tabii.

Şekerler,basit hatalardan bahsetmiyorum elbette,
hatasız kul olur mu hiç...
bizlerin de gerçekten büyük hata dediklerimizden bahsediyorum...
bilinçli,büyük hatalar kötülükleri doğurur zaten...
küçük hatalar olmadan da olma ki,
insan hata yapa yapa doğruyu öğrenecektir,
ama büyük hatalar doğruları da alıp gidior,unutmamalıyız...değil mi?

bana; bendeki kendini unutturacak kadar büyük hata yapan kişi, daha önce beni sırtında bile taşımış olsa hepsini siler götürür..

yapılan iyiliklerin yeri ayrıdır onları iyi anmasını çok iyi bilirim; ama dediğim gibi sadece anılarda bırakırım..

büyük hatalar istemeyerekte yapılır ama büyük kötülükler isteyerek yapılır. arada büyük bir fark var bence...

hatasiz insan olmazz..bana buyuk zarari olmamissa affedebilirim gercekten pismansa..
kin tutmamaya calisirimm..cunku bu bana zarar verir..

bana kötülük getirdiyse eğer; karşımdakine göre isterse boyunu aşacak büyüklükte hata olsun; sonuç değişmez.

genelde kocalar söyler aldattıktan sonra; çok büyük bir hata işedim beni affet diye.
hata mı? belki; hayatının hatası hemde..
affedilir boyutta mı peki; asla..

aldatma olayına hata olarak asla bakmadım. bakmamda. hata istemeden yapılan bir şeydir. aldatma nasıl istemeden olur ki. 2ci kadın adamın kafasına silahmı dayamış benle olacaksın diye. erkeklerin tipik kendini aklama olayı bu sadece...

aldatma olayına hata olarak asla bakmadım. bakmamda. hata istemeden yapılan bir şeydir. aldatma nasıl istemeden olur ki. 2ci kadın adamın kafasına silahmı dayamış benle olacaksın diye. erkeklerin tipik kendini aklama olayı bu sadece...

kesinlikle katılıyorum.aldatma bilinçsizce yapılmış bişi deil bihassa bilinçli yapılır ve asla hata değildir

ben de kolay affedeim ama her hatayı değil tabi.ama insnaınn içinde kırıklık kalıyo.bu da hatayı yapan kişinin sizde ki değeri il alakalı çok değerli ise ve hata yapmışsa daha çok kırılıyosunuz

aldatma olayında da erkek çok büyük kötülük yaptım demez değil mi?
çok büyük hata yaptım der...planlıdır, zorlamaz kimse onu...ama adı hatadır...işte aynen bunun gibi...
ben şu arkadaşımın aklına uyarak senin hakkında yanlış düşündüm, yanlış yorumladım ve sana kötü davrandım,yanlış konuştum...hatalıyım...bu da bir örnek...

acikcasi cok yakinlarimin cok fazla hatalarini gordum. cok uzuldum bunlar icin. ama cogunu affettim, eskiden olsa silerim atarim dediklerimi buyudukce affetmeyi ogrendim.
ama affetmek benim icin unutmak manasina gelmiyor. insanlarin beni uzdugu meseleleri asla unutmam, unutmam ki bir daha aldanmiyim o konuda. ama affederim iliskime ve arkadasligima devam ederim o ayri.
iyilikleri ve kotulukleri unutmam ve unutulmamasi gerektigini de dusunurum.

işte demek ki hata ve kötülük göreceli birşey.
bazı şeyler yapana göre hata, yaşayana göre kötülük olabiliyor.
affedilmeyince de; karşı taraf için hatamı affetmedi, şahıs için kötülüğü affetmedi olur..

[QUOTE=çirkin betty;9388947]aldatma olayında da erkek çok büyük kötülük yaptım demez değil mi?
çok büyük hata yaptım der...planlıdır, zorlamaz kimse onu...ama adı hatadır...işte aynen
bunun gibi...
ben şu arkadaşımın aklına uyarak senin hakkında yanlış düşündüm, yanlış yorumladım ve sana kötü davrandım,yanlış konuştum...hatalıyım...bu da bir örnek...
[/QUOTE]

ya ağzı desene olacakki betty. adam öyle diyecek tabii. ne hatası. hata istemeden olur. adam karısını aldatacak. ayy hata yaptım diyecek. istemeden mi aldatmış. zorla yani. ben aldatma olayından bahsediyorum. kimse bana bir erkeğin bir kadını istemeyerek aldattığuını savunmasın. hatadır yaptığı demesin. bunu erkek der elbette. isteyerek canımın isteğiyle bilinçli seni aldattıım diyecek hali yok herhalde.
kendini suçsuz göstermenin yolu budur. hata yaptım demek. ama olay hata değildir.

gelelim ikinci dediğine,işte o hata . inanmış . yanlış konuşmuş...yanlış yorumlamış....bunu affederim ben. yaptığı yanlışı anlayıp benden özür dilerse. tabiii

Son düzenleyen: Moderatör:
Yapılan Birçok Şeyi Affedebilirim... Ama Affettiğim Hiçbirşeyi Unutmam.!!

Derim Hep..

KK da iki defa rastgeldim son zamanlarda...
Biri; Saçmasapan birşey yüzünden,sorgulamadan sormadan sebepsiz,bir şekilde
ıçindekileri kustu...

ıkincisi,Eşşek kadar kadın olduğunu unutup çocuk gibi ona niye selam verdin
Bununla niye konuşuyosun bilmem ne diye arkadaşlarını üzdü...

Sonra çirkinleşti sağda solda Saçmasapan şeyler konuştular..Halada konuşuyolar..
Varsın devam etsinler...
Dedimya üzüldümm gerçekten üzüldüm....

He Şimdi bunları affetmelimi bence çevrende bile bulundurmaya değecek kişiler değil
Unut gitsin derim.....

Dip Not: Çoğul takısı Olmadı Sanırsam:)))

Son düzenleme:
eşşek kadar kadın kelimesi ne kadarda yakıştı ağzına barzey.... bravo..
kelimelerin kifayetsiz kaldığı yerdeyim. şu an..... olayları tek taraflı dinlemek bu oluyor demek...
yada yargısız infaz...:kahve:..
illa olayı laf sokmaya getirmek zorundayız..
.sanalda yaşananları da buraya yani bu konuya, yansıtmadan duramıyoruz değil mi...başından beri olayı buna getirmemeye çalıştım. reelden örnekler verdim. amma velakin yinede getireceksiniz vede eşşek tabiri kullacak kadar hakarete maruz bırakacaksınız kişiyi öylemi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Fırtına öncesi sessizlik...

Back
X