Hatalı olan biz miyiz?

Bittercoffee

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
28 Mart 2016
6.641
13.448
248
İyi geceler hatunlar.. kardeşim evlenicek bikaç haftaya ve karşı taraf çok memnuniyetsiz.. kp i düğün salonunu beğenmemiş ailen kafasına göre iş yapıyo.. ne salonlar vardı cırt bi yer tutmuşlar demiş..

Kvsi de kıyafet alışverişinde annem satıcıyla pazarlık yapınca bunu yanlış anlamış.. gelinimizin istediği kıyafet alındı tabiki ama kadın bugün bana " annen bütçem bu kadar fazlasını veremem deyince sıradan bi elbise aldık" diye başlayıp bildiğiniz şikayet etti annemi bana.. ben de gelinimize dönüp beğenmediğin kıyafet mi alındı sana dedim.. hayır ben sadeliği sevdiğim için bunu aldım dedi.. ( annem pazarlık yaparken satıcıya bütçem bu kadar indirim yapın biraz demiş olay bu yani)..

Ailem tabak çanağından tutun duvardaki klimasına kadar her şeye ortak oldu.. hatta babam ev verdi ama orda oturmak istemedi gelinimiz tabi ailesi de onay vermedi olmaz orası dediler.. ( annemlere yakın değildi ev 25 km araları)

Bunlar gibi onlarca şey oldu..

Ve kızımız kardeşime hiçbi şey istediğim gibi olmadı diye söyleniyomuş.. kafayı yemek üzereyim.. bi türlü memnun edemedik bu insanları.. hiçbi şey beğenmiyolar.. sinirleniyorum artık ve 1 yılı aşkındır sabrım tükeniyo artık.. kalp kırmak istemiyorum ama onlar ailemi üzüp duruyolar..

Ben mi yanlış düşünüyorum? Hata bizde mi acaba? Ben taraflı mı düşünüyorum ki adil bi insanımdır çevrem de öyle söyler.. bi şey söyleyin bana kızlar..

Anlaşılan kız evi naz evi demek istemişler ama bir süre sonra bu beğenmemezlik ve memnuniyetsizlik beni de sıkardı.

Kendi hallerine bıraksaydınız herşeyi kardeşinle nişanlısı yapsaydı
Hiçbir baba düğün yapıp eşya almak zorunda değil
Çiftler evlenmeye kalkışıyorsa birşeylerin sorumluluğunu almayı öğrenmeliler
Böyle hazır olunca utanmadan beğenmemezlik ediyor birde büyük hadsizlik bence

Anlaşılan kız evi naz evi demek istemişler ama bir süre sonra bu beğenmemezlik ve memnuniyetsizlik beni de sıkardı.
Her şeye bi kulp takıyolar.. benim ailem mutaassıp bi aile ve bir defa bile gelinimizin ip askılılarına veya minilerine bi şey demediler.. demezler de fakat kv ve kp kardeşimin kot pantalonuna kafayı taktılar.. çocuk gibi kıyafetlerine karışıyolar.. kardeşim de tersliyo.

Biz iyi davran kalp kırma diyoruz ama dayanılcak gibi değiller.. sürekli ailemi kardeşime şikayet edip duruyolar.. biz kusurlarını örttükçe bi tarafları kalktı

Böyle gelmiş böyle gider olmaz inşallah.

Aman hic karismayin kardesinle halletsinler.bisey dersen kotu gorumce olursun.
Bisey alincaksada ikisi ciksin neyi begeniyosa alsinlar.
Ay bu seferde beni sevmiyolar hic yanimda degil deyip kardesine dirdir eder.

Kız ikili davranıyor.
Size memnunum deyip kendi annesine ve nişanlısına başka konuşuyor olabilir.
Buraya kadar gelinmiş, ailecek kulaklarınızı tıkayın bildiğinizi okuyun derim.
Ne kadar memnun etmeye çalışsanız da memnun olmayacaklarmış gibi geldi bana.
Taktıkları şeylere bakılırsa.

Kardesinizin tutumu belki olayı degistirebilir.ancak siz tepki gösterirseniz unutmaz karsı taraf hatta aramızı bozuyor noktasına falan gelir hepten üzülürsünüz.Allah yardımcınız olsun çok zor su evlilik öncesi yaşananlar

Haklısın tatlım. Tabiri caizse güya kendilerini ağırdan satıyorlar bu tiplerin gözü de gönlüde doymaz ..Allah yardımcınız olsun. Yinede siz karışmamaya çalışın yoksa gelin hanım sizin için burda görümcekim görümcekim diye konu açar ak kaşık gibi atıp tutar..

Siz müdahele etmeyin bırakın onlar halletsin kendi aralarında.

Dugun zamani olur boyle seyler. Uce bese cok bakilir. hic anlam veremem ama. Erkek tarafi ne yapmissa yapmistir yani. Bizde kiz tarafi isteklerini soyler mehiridir altinidir falan ama su salon olacak diye karismaz.erkek tarafi salonudur suyudur buyudur ne istiyorsa onu yapar. Cunku siz ve serefiniz derler bizde. Onlar da kendilerine neyi yakistiriyorsa onu yapar. Gelin alisverisini de anlayabilmis degilim hala. O alisveris yapilmasa gelinin giyecegi bir sey yok mu? gelenek gorenek ama sirf bu alisverisler icin dugun takilari icin atilan yuzukleri bozulan evlilikleri yikilan umutlari gorunce adetlere gore degil ayetlere gore yapilsin su dugunler diyorum...Hz. Ali ile Hz. Fatima yi ornek alsak hepimiz. O zaman ne memnuniyetsiz gelinler kv kp ler olur ne de imkanlar icinde imkansizlik yasatan aileler...siz de fazla buyutmeyin bence kafaniza da takmayin. Dugunden sonra ne cirkin muhabbetlermis diyip hatirlamak bile istemeyeceksiniz. Kardeşinizin dugununun tadini cikarin. Gelinin ailesi cok konusursa da butcemiz buna yetiyordu deyiverin. Kisa ve net...

Bu devirde bu tip insanlarla muhattap olmayın siz de. Asla giyeceği donu bile bana aldıracak, oğlum evleniyor diye beni soyacak insanla işim olmaz. Kardeşiniz ne yaparsa yapsın. Siz de ne yapmak istiyorsanız onu yapın, sizi baskılamalarına izin vermeyin. Zaten ne yaparsanız yapın kötü olacaksınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…