- Konu Sahibi Bittercoffee
-
Kısaca kestirip atmak en doğrusu o zaman fazla yüz göz olmamak en iyisi doğru diyosun canım..Ne derlerse desinler "biz böyle uygun gördük" deyin. Çok yüz vermişsiniz gibi geldi bana. Asla laf söyletmeyin dahasını konuşmaya cürret ederler ilerde.
bence bıraz grumcelık yap tatlım kadın annenı sana sıkayet edebılıyrsa bu rahatlıgı sen vermıssın onlara , galıba yanlarında annene yada kardesıne karsı dırup onların tarafını tuttun... grulen o ki nezaketten ve ıyılıkten anlamıyrlar sende anladıkları dılden knus brden kardesının kp ıne dekı; bızım tuttugumuz salonu begenmemıssınız gucumuz buna yettı eger sız daha ıyısını tutabılırsenız vakıt varken ıptal edelım tuttugumuz yerı de. gelınınızı al karsına knus anlat bırsuru sey yaptık yaranamadık de sen olsan sızın gıbı knusanlara ne cevap verırsın de ayıp edıyrsunuz ıyı nıyetım suıstımal oluyor de. O kv ye gelınce oyle bır kapak yapkı bırdaha annecıgıne laf dıyemesın susarsanız tepenıze cıkarlar tabı byle gelmesın ki byle gıtmesın de ben bu gıdısattan rahatsızm de.
Kır düğünü istiyolardı açık bi yer tutuldu zaten üstü kapanabiliyo .. bu defa da bizde çok bebekli var ya üşürlerse demişler.. annem de ona göre giyinip gelsinler demişInsani zorla yuze cikarir bu tipler.
Siz hic karismayin bence.annenizde onlar biseylere bahane buldukca annenizde onlarinkine bulsun
sonrada kv beni sevmiyor goruncem soyle boyle...
Kardeşime bi dükkandan damatlık alındı.. gelinimize tasarımcı ayarladım ben.. doğum günlerini atlamadık.. bayram bile hediye götürdü ailem.. inanın çeyizi hiç yoktu.. diyorum ya mutfak eşyaları küçük ev aletlerinden tutun da a dan z ye her şeyine ortak oldu ailem.. istediği markalar alındı.. ve buna rağmen istediği gibi olmayan şey nr benim kafam buna basmadı...Sizde kendinize gore haklisiniz, diger tarafinda hakli sebepleri elbetteki vardir.. ben ilk evliligimde hic birsey istemememe ragmen, o serefsizlerin oturup 200 tl icin iki saat pazarlik yaptiklarini bilirim.. beni en basit yerlere goturup, kendilerinin en ozel butiklere damatlik aldirmak icin goturduklerini bilirim.. ohoooo daha neler anlatsam roman olur... 40 tllik gomlege hayir olmamis bu dediklerini bilirim fiyattan dolayi.. ben oyle bir aileye denk geldimki anlatamam.. neyseki kurtuldum onlardan.. gelininizde herseyin dort dortluk olmasini istiyor hakli taraflari elbetteki vardir haaa anlattiklariniza gore biraz abartmislar tabikide, ama sizinde ucuza kacmamaniz gerekiyor (ucuza kactiniz demiyorum kesinlikle) ama bu alisveris mevzulari bazen ayriligada sebep olabilir Allah korusun
Ben böyle gelinlere resmen uyuz oluyorum. Daha geçende bir mevzu oldu. Şimdi sanki siz zorundaymışsıniz gibi ister de ister. Yapmazsanız erkek tarafı tabiki yapacak der. Yarın birgün anneniz şu işin ucundan tut dese mecburmuyum der. Mecbursunuz arkadaş. Giyeceğin elbiseye kadar aldıriyorsanız adet diye gelinin kv ye hizmet etmesi de adet. Ama yok bu model kafasına göre adet seçerİyi geceler hatunlar.. kardeşim evlenicek bikaç haftaya ve karşı taraf çok memnuniyetsiz.. kp i düğün salonunu beğenmemiş ailen kafasına göre iş yapıyo.. ne salonlar vardı cırt bi yer tutmuşlar demiş..
Kvsi de kıyafet alışverişinde annem satıcıyla pazarlık yapınca bunu yanlış anlamış.. gelinimizin istediği kıyafet alındı tabiki ama kadın bugün bana " annen bütçem bu kadar fazlasını veremem deyince sıradan bi elbise aldık" diye başlayıp bildiğiniz şikayet etti annemi bana.. ben de gelinimize dönüp beğenmediğin kıyafet mi alındı sana dedim.. hayır ben sadeliği sevdiğim için bunu aldım dedi.. ( annem pazarlık yaparken satıcıya bütçem bu kadar indirim yapın biraz demiş olay bu yani)..
Ailem tabak çanağından tutun duvardaki klimasına kadar her şeye ortak oldu.. hatta babam ev verdi ama orda oturmak istemedi gelinimiz tabi ailesi de onay vermedi olmaz orası dediler.. ( annemlere yakın değildi ev 25 km araları)
Bunlar gibi onlarca şey oldu..
Ve kızımız kardeşime hiçbi şey istediğim gibi olmadı diye söyleniyomuş.. kafayı yemek üzereyim.. bi türlü memnun edemedik bu insanları.. hiçbi şey beğenmiyolar.. sinirleniyorum artık ve 1 yılı aşkındır sabrım tükeniyo artık.. kalp kırmak istemiyorum ama onlar ailemi üzüp duruyolar..
Ben mi yanlış düşünüyorum? Hata bizde mi acaba? Ben taraflı mı düşünüyorum ki adil bi insanımdır çevrem de öyle söyler.. bi şey söyleyin bana kızlar..
evet ben de oyle kotu bur aileye dustum pislik kadin bana fiskos lafi ediyordu gelinine yeni ev alip icini sifirdan dosediSizde kendinize gore haklisiniz, diger tarafinda hakli sebepleri elbetteki vardir.. ben ilk evliligimde hic birsey istemememe ragmen, o serefsizlerin oturup 200 tl icin iki saat pazarlik yaptiklarini bilirim.. beni en basit yerlere goturup, kendilerinin en ozel butiklere damatlik aldirmak icin goturduklerini bilirim.. ohoooo daha neler anlatsam roman olur... 40 tllik gomlege hayir olmamis bu dediklerini bilirim fiyattan dolayi.. ben oyle bir aileye denk geldimki anlatamam.. neyseki kurtuldum onlardan.. gelininizde herseyin dort dortluk olmasini istiyor hakli taraflari elbetteki vardir haaa anlattiklariniza gore biraz abartmislar tabikide, ama sizinde ucuza kacmamaniz gerekiyor (ucuza kactiniz demiyorum kesinlikle) ama bu alisveris mevzulari bazen ayriligada sebep olabilir Allah korusun
Kiz bana 5 tllik terlik aldi ona bile agzimi acmadim, o terlikleride ayi gibi evli barkli kizi kiskandi zaten .. zaten o terliklerlede merdivenlerden dustum..evet ben de oyle kotu bur aileye dustum pislik kadin bana fiskos lafi ediyordu gelinine yeni ev alip icini sifirdan dosedi
Ay aynısını söyledim bugün.. sanki monaco prensesini gelin ediyoruz dedim :)) ben şuna iyice kanaat getirdim kimse dengine düşmüyorr...
Ne güzel söylemişsiniz ağzınıza sağlık.. defalarca yemeğe ve kahvaltıya aldık.. bir defa 1 bardak çay doldurduğunu bile görmedim.. hiçbi şeye yardım etmez.. biz de yapısı bu.. aman geçinsinler de biz hiçbi şey istemiyoruz.. saygılı olsunlar yeter dedik.. vere vere vercek bi şey kalmadı artıkBen böyle gelinlere resmen uyuz oluyorum. Daha geçende bir mevzu oldu. Şimdi sanki siz zorundaymışsıniz gibi ister de ister. Yapmazsanız erkek tarafı tabiki yapacak der. Yarın birgün anneniz şu işin ucundan tut dese mecburmuyum der. Mecbursunuz arkadaş. Giyeceğin elbiseye kadar aldıriyorsanız adet diye gelinin kv ye hizmet etmesi de adet. Ama yok bu model kafasına göre adet seçer
guzellikle sorun. Sekerim surekli sikayet halindesin ama lutfen bir soylermisin neyi begenmedin gec olmadan degistirelim diyin. Eger oyle birsey yok derse sizde lafinizi soyleyin o zaman kardesimi doldurma sagda solda konusma diye. Ama sakin sakin hic kizmadanKardeşime bi dükkandan damatlık alındı.. gelinimize tasarımcı ayarladım ben.. doğum günlerini atlamadık.. bayram bile hediye götürdü ailem.. inanın çeyizi hiç yoktu.. diyorum ya mutfak eşyaları küçük ev aletlerinden tutun da a dan z ye her şeyine ortak oldu ailem.. istediği markalar alındı.. ve buna rağmen istediği gibi olmayan şey nr benim kafam buna basmadı...
Kısaca kestirip atmak en doğrusu o zaman fazla yüz göz olmamak en iyisi doğru diyosun canım..
Harika tespitlerin var.. gelinimiz gelinlik hayali kurarken kardeşim 500 liraya kiralayan yerler var damatlığı da gelinliği de kiralıycam demiş anneme.. bigün oturuyıruz naptın gelinliği beğendin mi dedim annem lafa girdi x böyle böyle söyledi siz gelinlik bakmaya gidelim diyosunuz dedi.. gelinin yüzü düştü tabi.. ben de anneme olur mu öyle her şeyi yaptık bi gelinlik mi alamıycaz kızcağızın da kendince hayalleri vardır dedim.. demez olaydım dilim tutulaydı keşke..
Eğer birdaha bi şey diycek olurlarsa cevabını vericem saygı çerçevesinde.. ve kendimi gelinimizle konuşmamak için zor tutuyorum..
Aramıza kötülük girmesin kardeş gibi geçinelim istiyorum da o bu kafayla giderse yakıcam gemileri.. kötü derse de desin artık
Al işte hiç şaşmaz bu modeller hep aynı. Allah sabır versin. Ama sen sakın karışma derim. Kardeşinin çözmesi gerek.Ne güzel söylemişsiniz ağzınıza sağlık.. defalarca yemeğe ve kahvaltıya aldık.. bir defa 1 bardak çay doldurduğunu bile görmedim.. hiçbi şeye yardım etmez.. biz de yapısı bu.. aman geçinsinler de biz hiçbi şey istemiyoruz.. saygılı olsunlar yeter dedik.. vere vere vercek bi şey kalmadı artık
Çocuğu hasta etcekler diye korkuyorum.. haklarından geliyo ama artık nefret ediyo onlardan.. oğlum ayıp etme insanlara he de geç diyoruz.. kimse aileme laf söyleyemez ben çirkefleşmesem at koşturcak bunlar ortalıkta diyo.. zaten çoğu şeyi yüzümüze diyemiyolar kardeşimi fitleyip duruyolar o da yaka silkiyo artık..Aynisinin benzerini bizde ailecek yasadik seni cok iyi anliyorum. Evlendikten sonra da bitmiyor herseye hazirlikli olun. Isin buyuk bi kismi kardesine dusuyor sizi ezdirmemesi lazim yoksa ailen cok uzulur cnm
Bunu yapmayı çok istiyorum fakat ortalık iyice karışırsa diye de çekiniyorum açıkçası.. fakat şu elbise mevzusundan konuya girmeyi düşünüyorumguzellikle sorun. Sekerim surekli sikayet halindesin ama lutfen bir soylermisin neyi begenmedin gec olmadan degistirelim diyin. Eger oyle birsey yok derse sizde lafinizi soyleyin o zaman kardesimi doldurma sagda solda konusma diye. Ama sakin sakin hic kizmadan
O da biraz çekiniyo benden zaten.. ya da aramızdaki tatlılık bozulmasın istiyo.. annesi veya babası olumsuz bi şey dediğinde onlara bozuluyo mimiklerinden yüzünün düşmesinden anlıyorum hemen.. arkadaşça konuşmayı düşünüyorum.. bugüne kadar şahsi bi şeyimiz olmadı çünkü.. bi taraftan arada kaldığını da düşünüyorum.. ya da çok mu iyi niyetliyim safoz muyum ben diyorumbence kendını tutma konus . Senınle ktu olursa olsun ama kardesınle ıyı olsun bu turlu butun aıle uzuluyor... ısteklerını lendı dıle getrsın lardesınle ortak noktayı kendılerı bulsun sen mudahale ettıkce kardesının otorıtesı sarsılıyor. Onların aılesın de syle bı ızlenım olusmus: iş grumcede bıtıyor aıleyı grumce yonetıyor o ne dıyorsa o oluyor. bunu kır bence yada hakımıyetını gelının ustunde de kur :)duracagı yerı bılsın
Arkadaşça konuşmak istiyorum.. isteyip de olmayan bi şey mi var içinde kalan gibilerinden?? Ailesinin yaklaşımının kırıcı olduğunu falan söylemek istiyorum aslında. Hata mı ederim?Al işte hiç şaşmaz bu modeller hep aynı. Allah sabır versin. Ama sen sakın karışma derim. Kardeşinin çözmesi gerek.
Bunu yapmayı çok istiyorum fakat ortalık iyice karışırsa diye de çekiniyorum açıkçası.. fakat şu elbise mevzusundan konuya girmeyi düşünüyorum
O da biraz çekiniyo benden zaten.. ya da aramızdaki tatlılık bozulmasın istiyo.. annesi veya babası olumsuz bi şey dediğinde onlara bozuluyo mimiklerinden yüzünün düşmesinden anlıyorum hemen.. arkadaşça konuşmayı düşünüyorum.. bugüne kadar şahsi bi şeyimiz olmadı çünkü.. bi taraftan arada kaldığını da düşünüyorum.. ya da çok mu iyi niyetliyim safoz muyum ben diyorum
Arkadaşça konuşmak istiyorum.. isteyip de olmayan bi şey mi var içinde kalan gibilerinden?? Ailesinin yaklaşımının kırıcı olduğunu falan söylemek istiyorum aslında. Hata mı ederim?
Artarak devam etti. Mesela babam dondurmacidan dondurma almisti acik dondurma yemezmis diye yememisti haspam. Amcasi gelin arabasinin onunu kesip para istemisti falanpeki sonradan düzelme oldu mu?
Yoo senin yaklaşımın gayet normal ama karşındaki insanlar normal değil. Bu konuşma çok farklı iletilir başkalarına sonra sen üzülürsün. O elbise alınırken yapılan pazarlığın laf değiştirmesi gibi. Yahu kızının ceyizini ana olup tamamlamamışsın gelmiş elbise uygun fiyata alınmış diye bıdı bıdı yapıyorsun. Diye başlamak gerek böylelerine eeee onuda yapsan carşı pazar karışır. Sen şimdi iyi niyetle konusursun aha ailede bir uyanık baş gösterdi diye yeni entrika bulurlar
Oyhh içim karardı.. nişanlarında evli barklı kuzeni tuttu tepsiyi ve kardeşimi ayaküstü soydular resmen.. makas kesmiyo etmiyo dedi.. 50 verdi kardeşim yetmez dedi bi 50 daha verdi hala istiyo 20 20 daha ekleyerek 200 lirasını aldı çocuğun..Artarak devam etti. Mesela babam dondurmacidan dondurma almisti acik dondurma yemezmis diye yememisti haspam. Amcasi gelin arabasinin onunu kesip para istemisti falanay daha neler var
Oyhh içim karardı.. nişanlarında evli barklı kuzeni tuttu tepsiyi ve kardeşimi ayaküstü soydular resmen.. makas kesmiyo etmiyo dedi.. 50 verdi kardeşim yetmez dedi bi 50 daha verdi hala istiyo 20 20 daha ekleyerek 200 lirasını aldı çocuğun..
Nişan pastası yaptırmışlar bi de ona bıçak parası dediler.. ben de kardeşime ablam paran kaldı mı dağıta dağıta bi şey kalmamıştır dedim.. gelinimiz de yok yok şaka yapıyolar dedi ama kızdı bana.. ben de bi ayarları yok baksana hiç sıkılmadan istedi de istedi demiştim..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?