- 22 Mayıs 2019
- 689
- 333
- 103
- 34
- Konu Sahibi Sonya Blade
-
Saçmaladığımı düşünüyor ama umrumda değilPeki bu hitap şeklinden hoşlanmadığını söyledin mi?
Sen ona ne diye hitap ediyorsun?Saçmaladığımı düşünüyor ama umrumda değil
Aslında minnoşum tarzı ifadeleri ben de ona karşı kullanıyorum yalan yok .Ama başka kadınlara hatun diyip bana Minnoş demesi rahatsız etti.Sen ona ne diye hitap ediyorsun?
Sen de onun hoşlanmayacağı bir hitap bul.
Anlar o zaman belki.
Mesela benim eşim ben ve oğlumdan bahsederken çocuklar diyordu. Çocukları da getirdim,çocuklarla dışarı çıktım... onun babası da bu şekilde konuşuyor.kadının adı yok. Kaç defa uyardım. Eşim ve çocuğum denir diye. En sonunda ben de benzer şekilde davranınca. O şekilde hitap etmeyi bıraktı.
Saçmaladığımı düşünüyor ama umrumda değil
Haklısınız, bence onlara ayırdığımız zamana yazık.Toplum erkeklerinin çoğu sığır bir şekilde, çok da takılma bana kalırsa
Aslında ben sizi anladım. Söyle bir düsününce insan gıcıklanıyor acıkcasını söylemek gerekirse bende farkına varıp gıcıklanabilirdim.Benim dışındaki tüm kadınlar onun gözünde hatun
Eee gidin onunla konuşun o zaman. Buraya konu açılacak bir dert mi bu?Bana minnoşum diye hitap ederken elin kadınına böyle demesi rahatsız etti açıkçası
Günlük konuşma stili nasıl?Merhabalar, aranızda kendine bunu mu dert ettin diyecek olanlarınız vardır ama rahatsızlık hissetttiğim için buraya yazma gereği duydum.Başlıktan da anlaşılacağı üzere hatun kelimesinin erkekler tarafından kullanımı hakkında ne düşünüyorsunuz.Takıldığım konu şu, eşim asla bana bu şekilde hitap etmez.Bunu sorun etmiyorum.Başka kadınlar hakkında bu kelimeyi kullanıyor olması beni rahatsız etti.Gerçek hayattan ya da dizi film oyuncularından bahsederken kullanıyor.Sizin düşüncelerinizi merak ettim
Evet, aslında Kadın Hatun kelimesinden evrilmiş sonradan dilimize eklenmiş, eskiden kadına hatun denirmiş, hanımefendi, hükümdar eşi anlamlarına da gelir Hatun, ki aynı zamanda saygıdeğer anlamında kullanılan bir ünvandır da.Hatun öz Türkçe kelime işte.
Eş dışındaki kadınlara kullanılmasını doğru bulmuyorum.Bana karşı kullanmadı hiçHatun” Türkçede eski bir kelimedir.
- Kökeni: Eski Türkçeden gelir, Moğolca ve Farsçadaki benzer kullanımlarla da bağlantılıdır.
- Anlamı:
- Osmanlı döneminde kadınlara verilen saygı unvanıdır. “Hanım”, “bayan” gibi kullanılır. Örneğin: Hürrem Hatun (Hürrem Sultan’ın gençliğinde aldığı unvan).
- Günümüzde daha çok eş anlamında kullanılır: “Benim hatun” = “eşim/karım”.
- Halk arasında bazen biraz samimi veya kaba bir şekilde kadın için söylenir.
Yani tarihsel olarak soylu ve saygıdeğer bir unvan iken, günümüzde daha çok gündelik dilde “kadın, eş, hanım” anlamında kullanılıyor.
Benim bildigim Hatun insanin kendi esine söyledigi
Ama degilmis
Hanim der esim baskasina anlatirken benim hanim bence daha ince
Hatun kelimesini neyseki bilmez
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?