Hatun kelimesi

Saçmaladığımı düşünüyor ama umrumda değil
Sen ona ne diye hitap ediyorsun?
Sen de onun hoşlanmayacağı bir hitap bul.
Anlar o zaman belki.
Mesela benim eşim ben ve oğlumdan bahsederken çocuklar diyordu. Çocukları da getirdim,çocuklarla dışarı çıktım... onun babası da bu şekilde konuşuyor.kadının adı yok. Kaç defa uyardım. Eşim ve çocuğum denir diye. En sonunda ben de benzer şekilde davranınca. O şekilde hitap etmeyi bıraktı.

Aslında minnoşum tarzı ifadeleri ben de ona karşı kullanıyorum yalan yok .Ama başka kadınlara hatun diyip bana Minnoş demesi rahatsız etti.

Diğer kadınları çekici bulma ihtimali irrite etmiş sizi
Ben de sinir olurdum, eşimin hatun kelimesini başkası için kullanmasına

Uyarın tekrarlamasın. Ben de sevmediğim kelimeler konusunda sıkça uyarırım tekrar duyarsam göz deviririm anlar daha da kullanmaz :)

Günlük konuşma stili nasıl?

Öz türkçe yani öyle kötü bir anlamı yok.

Sende diğer erkeklere "beyfendi" "efendi" vb. falan diye misilleme yap. O sürdürdükçe de sürdür.

Hatun öz Türkçe kelime işte.
Evet, aslında Kadın Hatun kelimesinden evrilmiş sonradan dilimize eklenmiş, eskiden kadına hatun denirmiş, hanımefendi, hükümdar eşi anlamlarına da gelir Hatun, ki aynı zamanda saygıdeğer anlamında kullanılan bir ünvandır da.

Ben severim hatun kelimesini, itici ve kaba gelmez ama tabii erkeklerin her kadına hatun diye hitap etmesi sakil duruyor.

Hatun, kelimesinde bir sıkıntı yok. Türkçe kökenli gayet güzel bir kelime. Söyleyen kişi de sıkıntı var. Hatta hükümdar eşi gibi bir anlamı var sanırım.

Eşim de bana hatun der, babamda anneme der.

Hatun” Türkçede eski bir kelimedir.

• Kökeni: Eski Türkçeden gelir, Moğolca ve Farsçadaki benzer kullanımlarla da bağlantılıdır.
  • Anlamı:
    1. Osmanlı döneminde kadınlara verilen saygı unvanıdır. “Hanım”, “bayan” gibi kullanılır. Örneğin: Hürrem Hatun (Hürrem Sultan’ın gençliğinde aldığı unvan).
    2. Günümüzde daha çok eş anlamında kullanılır: “Benim hatun” = “eşim/karım”.
    3. Halk arasında bazen biraz samimi veya kaba bir şekilde kadın için söylenir.

Yani tarihsel olarak soylu ve saygıdeğer bir unvan iken, günümüzde daha çok gündelik dilde “kadın, eş, hanım” anlamında kullanılıyor.

Benim bildigim Hatun insanin kendi esine söyledigi

Ama degilmis

Hanim der esim baskasina anlatirken benim hanim bence daha ince

Hatun kelimesini neyseki bilmez

Eş dışındaki kadınlara kullanılmasını doğru bulmuyorum.Bana karşı kullanmadı hiç

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…