Hatun kelimesi

Bir tanıdıkça karısı için avrat der sinir olurum onada.
Evet abla.
Avrata ben de çok sinirleniyorum.
Yetiştiğim çevrede hiç kullanılmazdı bu kelime.
Eşimin iç Anadolu da bir şehire tayine çıktı. Orada o kadar duydum ki çok irite edici.
Yalnız burada konu sahibinin eşi başka kadınlara hatun diye hitap ediyormuş. Onun için rahatsız olmuş.

Ne kadar tilt ya.

Hiç hoş bir hitap değil bana görede,bizim avrat der bir gün patlayacamda görecek yani.
Bende hiç duymamıştım eşim bana söylese ters tepki veririm .
Haklı gerçi başka kadınlarada söyleniyorsa eşi tarafından.

Eşim de bana hatunum der,çok severim ben.Türklerde kraliçedir hatun.Bence şimdinin saçma sapan modası aşkitodan, kocişkodan çok daha saygın bir sözcüktür.

Ama bir başkası için kullanılması pek hoş ve masum gelmedi bana.Beğeniyi çağrıştırıyor adeta.Rahatsız olmak da haklısınız,falanca kadın denebilir yani.

Evet kesinlikle masum gelmiyor bana da başka kadınlar için söylenmesi

Bebisim balim yavrum yivvvruuum

Eş dışındaki kadınlara kullanılmasını doğru bulmuyorum.Bana karşı kullanmadı hiç
Bu konuda haklısınız, Hatun’un kötü bir anlamı yok kaba bir kelime de değil manasını bilince, ki ben de topiklerde yazarken hanımlar, duvarımda üyelerle yazışırken arada bazen hatunlar derim ama Türk boylarının çağında yaşamıyoruz artık, dolaysıyla erkeklerin X hatun, Y hatun dediği bir dönemde değiliz, size söylese tamam ama başka kadınlardan bahsederken söylemesi hoş olmaz.

Çok teşekkür ederim yorumunuz için

Çok teşekkür ederim yorumunuz için
Rica ederim, ayrıca Hatun çok sık kullanılmasa da isim olarak da koyuluyor, ağız alışkanlığı yapmamak her yerde söylememek gerekiyor aslında, evliliğimizin ilk yıllarıydı evde, girdiğimiz arkadaş çevresinde vs hatun diye seslenirdi eşim, bir gün bir arkadaşa misafirliğe gittik, başka bir arkadaşları da oradan geçiyormuş çaya gelelim mi diye sormuşlar onlar da geldi, tanıştık isimler zikredildi ama, neyse uzatmayayım eşim sürekli hatun aşağı hatun yukarı, artık bizi gülme tuttu dedik ki hatun deyip durma hatunlar karışıyor, yeni tanıştığımız ailedeki kadının adı Hatun’du, eşim ismi değil de eşi hitaben hatun diyor sanmış :))) o günden sonra bana hatun diyemedi pek.

benim eşim kullanır hatun kelimesiniz bana ben rahatsız olmuyorum
ama başka kadına kullansa hayırdır derim herhalde
size minnoşum diyormuş acaba hatun demek istiyor da siz rahatsız olursunuz sevmezsiniz diye mi düşünüyor
sonra da başkalarına mı kullanıyor istem dışı bilemedim :)

Bana da yavrum yada yavru kelimesi çok sapıkça geliyor ama çoğu kişi eşine öyle sesleniyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…