hava bozuk, evim dağınık, ben tembel :(

Guzel bir menu olmus.Bence hicte basit degil.
Kibris tatlisi nasil oluyor merak ettim.

evet canım 8.5 yaşında kızım 8 aylık oğlum var valla çok zor oluyo onların koşturması yetiyo....geriye kalan zamanda ne yaparsan...

Allah bağışlasın, hayırlı evlat olsunlar inş., valla daha yeni kuzenimin bebişini bakarken ne kadar zorlandığına şahit oldum da zor yani, gözüm korktu :)

Merhaba, " utu yaparken cok kirismis camasirlar icin sirke+su karisimim var" demişsiniz. Peki bunun oranı nedir ve çamaşıra leke bırakmıyor mu, hangi kumaş türlerinde kullanılabiliyor, bir de kötü kokusu kalmıyor mu?

Guzel bir menu olmus.Bence hicte basit degil.
Kibris tatlisi nasil oluyor merak ettim.

çok güzel bi tarif, kursta arkadaşlarıma getirmiştim hepsi bayıldı, tarifini almayan kalmadı, birkaç kez misafirlerime de ikram ettim, hepsi beğendi, tarifi yazabilirim istersenz, 5 kere falan yaptım hiç te bi sorun yaşatmıyor

ay evet saygısız insanlar çok...gelirler sen kusura bakmayın deyince yabancı mıyız aşk olsun derler sonra arkandan bir ton laf ederler....

ayy çok şükür kimseye kötü yakalanmadım ya da ben öyle düşünüyorum da tabi laf edecek olan illa bişey bulur, ben her zaman en güzel şekilde ağırlamaya uğraşıyorum da anlamayan anlamasın, daha zaten 1 yıl olacak, çok da tecrübeli değilim

KIBRIS TATLISI
3 adet yumurta
yarım su bardağı şeker
yarım su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı galeta unu
1 su bardağı kırılmış ceviz
1 su bardağı hindistan cevizi
bir paket kabartma tozu
Kreması için

1 litre süt
1 su bardağı nişasta
Yarım su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 paket krem şanti
Şerbeti için

2 su bardağı su
1.5 su bardağı şeker
1 paket vanilya
Öncelikle şerbeti yapın, çünkü kekin üzerine şerbet soğuk dökülecek. Bir tencereye suyu ve şekeri dökün, kaynamaya başladıktan sonra altını kısıp 15 dakika daha kaynatın. Şerbet hazır olunca altını kapatın ve vanilyayı ekleyip soğuması için bekletin.
Keki için yumurtaları ve şekeri iyice çırpın, diğer malzemeleri de ekleyip karıştırın. Yağlanmış bir tepsiye (ben büyük kare borcam kullandım) dökün.
160 derece fırında 30 dakika pişirin. Fırından çıkar çıkmaz soğuk şerbeti üzerine dökün, soğuması için bekletin.
Kreması için krem şanti hariç diğer malzemeleri bir tencerede muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Altını kapatın, toz krem şantiyi ekleyin ve blendırla 5 dakika çırpın.
Soğumuş şerbetli kekin üzerine bu kremsi muhallebiyi dökün. Üzerine bolca hindistan cevizi (ben ceviz serptim)serpin. Buzdolabında 2-3 saat bekletip servis yapın.
NOT: kek harcı baya kuru oluyor, sulu olmuyor, onu bir kaşık yardımıyla borcama yayın

aA sen hamişsin ama şekerim, üstelik de çalışıyorsun, haklı gerekçelerin var :)

Ben sisenin dortte birine sirke dolduruyorum ( beyaz uzum sirkesi ).Camasira hic bir leke birakmiyor ve kokusu hemen gidiyor.
Ben bu karisimi daha cok gomleklerde ve nevresimlerde kullaniyorum.

Merak ettim baktim simdi netten. Serbetli, krem santili bir tarif gordum.
Bende buna benzer bir sey yapiyordum ama benim tarifte incirli kakaolu kekin ustune serbet ve krem santi dokuyorum.
Denenmis bir tarifi denemek daha iyi olur. Tesekkurler tarif icin.

Son düzenleme:

genelde insanlar annesinden çekinmez de kaynanasından çekinir, demek senin annen titiz, kaynanan pasaklı :)) benim kaynanam yok bu arada, biraz da ondan bu rahatlık belki :)

Merak ettim baktim simdi netten. Serbetli, krem santili bir tarif gordum.
Bende buna benzer bir sey yapiyordum ama benim tarifte incirli kakaolu kekin ustune serbet ve krem santi dokuyorum.
Denenmis bir tarifi denemek daha iyi olur. Tesekkurler tarif icin.[/QUOTE]

bişey değil, ne demek :)

Aynı gazdan bende istiyorum Pazartesi finallerim başlıyor bende bir uyuşukluk bir boşvermişlik

Canım ben haftasonu sınavım var, onlara çalışmadığım için çok pişmanım ama son pişmanlık fayda vermiyor, çalış çalış, yaa bir de senin avantajın az çok hocanın anlattığı konulara çalışmak daha kolay, biz açıköğretimliler hiç bilmediğmiz konulara çalışıyoruz o da pek can sıkıcı

Al bendende o kadar yorgunum bende de pil takılmış gibiyim oğlumdan koşuşturmalardan hal kalmıyor bende bi yerden başlamak lazım mecbur eşin yardımcı olsun
Allah razı olsun eşim yapar yaa, ben yarın mecbur başlıcam, misafirim geliyomuş :)
Sana oturmaya geleceğiz diye telefon açalım. 15 dk. sonra ev bal dök yala garantili

15 dk değil de yaklaşık 20 saat sonra geliyo misafirlerim :) evrene enerji gönderdik, oldu vallahi :)

yaw sen zahmet etme,bıraz daha beklersen zaten komsular beledıyeyı arar..yorma kendını..
ovv bu çok ağır oldu işte, Allah korusun öyle pasaklılıktan :)
sular gelince güzel bi temizlik yaparsınız müzik eşliğinde olur biter abartılacak bir durum yok..
yoluna girer herşey..
çok şükür bi daha ki tembelliğe kadar geçti şimdilik :)

o kabusları sorma, kapı telefon çalcak diye diken üstünde otursan da kalkamıyosn işte bazen :) tembellik dediğimz de böyle oluyor işte

Allah razı olsun eşim yapar yaa, ben yarın mecbur başlıcam, misafirim geliyomuş :)

15 dk değil de yaklaşık 20 saat sonra geliyo misafirlerim :) evrene enerji gönderdik, oldu vallahi :)

buna güldüm işte
misafirin mi geliyor ne yapacaksın temizliğe başla bari

ay kızlar bende bugün fena hastalandım. evim toplu sayılır Allahtan akşama yemek yoktu canım kısır çekti kalktım yaptım. eşim baktı halime gitti marketten bir yığın çerez limon almış çay demlemiştim. aşkitom bana kıyamadı çayları doldurdu bebişim için yapıyormuş:) hafta sonu yüksek lisans sınavlarım var çok stresteyim off bebişimi de üzüyorum.

Offffffffff offffffffffff.başka ne diyim.kelin ilacı olsa kendi başına sürer..evleri güzelce temizliyorumda ne oluyor. .evde iki minik cadım hiç temizlenmemiş hale getiriyorlar.bende bıkıyorum aynı şeyleri yapmakdan..temizliğini bıkmadan yapdığım yer wc ve banyo..en acil iki işi yapmalıyım..biri kendi kıyafet dolabımı yerleştirmek.ne geldiyse tıkdımfelaket halde...diğeride buzdolabını temizlemek..bu ikisini yaparsam baya işte hafiflerim...benim eşim çok titiz.öyleki bıktırıuor beni temizlik temizlik diye...kendiside yapıyor tabii.çok yapıyor ama başımada kakıyor sonrabende o zaman sayıyorum yaptıklarimi..oda tamam yeter anladık diyor..o kadar bıkıyorum ki işten bazen dağınık birakib nette takılıyorum..ko kadar yoruluyorum 2 saat kendimede zaman ayırmalıyım doyorum benim herufe
Amma da doluymuşum

Orası öyle tabi ama derslerim hep ezber olduğu için iş bana düşüyor ama bende hala tık yok

1 ay sonunda ılk sıldıgınn cam pislenmiyor mu laf aramızda bu aralar bende çok pisim her koca temızlık sonunda bu sefer temiz tutcam diyorum ı ıh olmuyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…