havaalanında yanımda esim olmadıgı icin bebegi disari cikarmam da sorun çıkarmı sizce

umutlardunyasi

sydney
Kayıtlı Üye
10 Aralık 2007
288
7
96
- Yurtdışı
Selam arkadaslar,
Suan turkiyedeyiz ama yurtdışına geri dönme ihtimalimiz var
Sorum su ki; 19 aylik bebegim var ve esimle sorunlarımız var, eger aramız daha kötü olursa cunku orda kalmak istemem kalcak yerim yok, bebeğimde eşimden habersiz ona bir mektup bırakıp turkiyeye gelmeyi düşünüyorum. Peki havaalanında yanımda esim olmadıgı icin bebegi disari cikarmam da sorun çıkarmı sizce? Avustralya dan turkiye yeİnternetten araştırıyorum net bilgi bulamadım
Lutfen arkadaslar bilginiz varsa yazin özellikle yurtdisinda yaşayan ve yalnız cocuguyla seyahat etmiş arkadaslardan yazılarını bekliyorum
Cok teşekkür ederim

Ortadaki sorunu çözmeden eşinizle barışıp türkiyeden ayrılacaksınız, sonra da cocuğu babasından kacıracaksınız? Bunu da bize soruyorsunuz.

:S İşiniz zor, Allah yardımcınız olsun.

Son düzenleme:
babasının izni olmadan çocuğu Türkiye den çıkaramazsınız. kanunen bu yasak. havaalanında size izin belgesi sorarlar.

Bebeğinizle yalnız seyahat etmenizde bi problem çıkmaz,neticede annesisiniz,ancak eşiniz siz yolculuğa başlamadan,yani havaalanına gitmeden farkedip herhangi bir şikayette bulunursa engellenebilirsiniz diye düşünüyorum.

Böyle bişeye kalkışmadan sorununuzu çözün.
Olmaz öyle mantıksız bir fikir.
Herşeyi geçtim çocuğa yazık

kesinlikle çocuğu alamayacaksınız babasından yazılı izin almadan, gümrükte bunu istiycekler sizden çünkü
bunu aklınızdan çıkarın!

sorununun varsa türkiyede çöz.yada çözülmüyorsa burada ayrıl. birde garip olan şu senin çocuğun olduğu kadar onunda çocuğu kaçırmak bence işleri daha da çıkmaza sokar.

Ortadaki sorunu çözmeden eşinizle barışıp türkiyeden ayrılacaksınız, sonra da cocuüu babasından kacıracaksınız? Bunu da bize soruyorsunuz.

:S İşiniz zor, Allah yardımcınız olsun.

Ortada ki sorun benim daha önceki açtığım konuyu takip ettiyseniz ( esimin sorumsuzlukları ve kıskançlıkları)
Esim australia doğdu büyüdü. Turkiyeye temelli göç etmek isteyen oydu, sıkılgan bir tip ve Türkiye'den sıkıldı bile. Hemde buraya adapta olamıyor. Bana geri dönmemiz olursa sorumluluklarını alıp çalışacağını ve kötü yönlerini bırakacağına dair soz verdi. Gerci ona bu sansi verip vermeme deki en buyuk kararsizligim ya bebegi cikaramassam o bu durumu kullanacak ve ben ne yapicam kimin yanina ne kadar siginabilirim.Ona bir şans verdigim takrirde o aynı hareketlerini yaparsa bu durumda suçlu ben oluyorsam ki bebeği aldığım icin bu suc bana ait olur kabul ama hu durumda ahlak kurallarına uymayan kim olur ben mı esim mı???
Canım sana kızdığım icin yazmadım sadece ALLAH kimseyi bu duruma düşürmesin sadece bu durumu yaşayan bilir

O zaman gitmeyeceksiniz. Biraz sağlam duramaz mısınız? "Ben sana güvenmiyorum, bebeğimi alıp, hiç bilmediğim bir ülkede yaşayamam, kendini bana ispatlamadan şurdan şuraya gitmem" diyeceksiniz.

sorununun varsa türkiyede çöz.yada çözülmüyorsa burada ayrıl. birde garip olan şu senin çocuğun olduğu kadar onunda çocuğu kaçırmak bence işleri daha da çıkmaza sokar.

Of sorunu çözmek bende istiyorum ama nasil??? Bana ben buraya adapta olamadım bu is az kazandırıyor falan diyor gitmek icin bahaneler oraya gidelim böyle olmayacak diyor. Kalbim bir şans ver aklım gitme diyor. Cocuk konusunda sorun olmasaydı giderdim ama cocuk var ya anlaşamazsam. Turk. Havalimanı pasaport polisini aradım cocuğun pasaportu olduktan sonra istediği yere gider dedi bir baskasından duydugum kadariylada izin mektubu soruyorlarmış. Benim tek korkum edim bu konuyuviliyor olmalı ve gelsin benle cocuğu bırakıp gitmeyeceğine göre kalır benle ne yaparsam yapim beni çeker diye düşünüyor olabilir

O zaman gitmeyeceksiniz. Biraz sağlam duramaz mısınız? "Ben sana güvenmiyorum, bebeğimi alıp, hiç bilmediğim bir ülkede yaşayamam, kendini bana ispatlamadan şurdan şuraya gitmem" diyeceksiniz.

Aslında bende gitmek istemiyorum. Bana dedi ki iyi burda paramız bitene kadar bekleyelim bitince de sürünelim diyor. Orsa 5 sene bende yasadım. Oranın kıymetini anladım eskisi gibi olmayacak ben türkceyi bile tam konuşamıyorum burda yapamıyorum diyor. Kayinvalideme Annem demis kizim guvenip kocasina pesinden gelmek istemiyor o onden gidip isini bulup evini acsin sana guvenmesin demis. Kayinvalidem beni aradi kizim oyle olmaz ayri gayri olmaz oyle kimseyi Evime Kabul etmem birlikte gelin diyor. Benim Annemde sorun yasadiginizin farkinda cocugu kullanacaklar oturtturacaklar Seni ac gozunu diyor. Iki arada bir derede kaldim valla

Yeğenime (1 yaş) tatile gidecekleri için yeni pasaport çıktı, çocuk eskiden anne veya babasının pasaportuna kaydedilirken şimdi öyle bir zorunluluk yok.

Anne ve baba noterden ayrı ayrı veya 3. bir kişi ile yurtdışına çıkabilir şeklinde muvafakatname verdi. Yani bebeğin pasaportu artık bireysel. Sizinde bebeğinizin pasaportu bireyselse çıkarsınız ama bu çözümden öte çözümsüzlük olur.

Hangi ulke den seyahat ettiler acaba
Insaallah beni Boyle bir seye zorunda birakmas . Bende Boyle birsey dogru olmadiginin farkindayim AMA anlasamassam orda kimin yaninda ne kadar kalcam???

ben tam konuyu anlamadim sen turkiyedemi yaşamak istemiyorsun yurt disindami????şimdi esin vatandaş oldumu cocugunda otomatikman oluyor eğer pasaportu varsa istedigin yere götürebilirsiniz ben turkiyeye eşimle çıkış yapmıştım ama ablam eniştem olmadan defalarca çıkış yaptı hiç sorun olmadı kimseninde izin aldığını duymadım ama şikayet olursa yada boşanma gibi ozaman izin belgesi istenilebilinir.

Allah yardımcınız olsun.Güveninizi kaybetmişsiniz.En zoru bu zaten...İnşallah hakkınızda hayırlısı olur.Çok dikkatli ol.Eşine tavrını koy.Önce gitsin işini gücünü halletsin.Sen hiç bir yere gitme.Madem eşin kendini ispat edecek her türlü yapar bunu...Siz kesinlikle gitmeyin.Orada sorun yaşarsanız işin içinden çıkamazsınız...İnat et.Kayınvaliden madem herşeye karışıyor.Söyle oğlun güven bırakmadı.Kendini ispatlasın gelecem de.Çok biliyorsa oğluna akıl versin....

İnşallah her şey iyi olur hakkınızda...

ben de yurtdisindayim ve kizimla birlikte seyahet edebiliyorum esim olmadan
simdiye kadar bi sorunumuz olmadi.
kizimin kendine ait pasaportu var.
pasaport cikartma asamasinda anne ve babanin imzasi olmasi sart.
buraya kadar hersey normal.
asil konuya donersek cocugunuzu babasindan KACIRMAYIN!!!!!

geçen yıl babamlarla kıbrısa taile gittik,oraya bile babanın imzası olmadan çıkaramdım çocukları canım,eşim havaalanına kadar geldi imza verdi...kesinlikle çıkaramzsın diye biliyorum ben....

Eşlerden her hangi biri reşit olmayan müşterek çocuğu, diğer eşin rızası olmadan yurtdışına çıkaramaz.
Ancak Noterden tasdikli muvafakatname, yani diğer eşin rızasını gösteren izin belgesini ibraz ederek yurtdışına çıkarabilir

olacak olay su;sız bır yolunu bulup cocugu kacırırsınız sonra esınız sızden kacırır bızde tvde sızın aglayan ve bebegını arayan halınızı ızlerız.oturup konusun ayrılacaksanız mahkeme kıme verırse artık.ayrılmıcaksanızda cozeceksınız sorununuzu.nedemek kacırmak afedersınız ama annenızın evınden gelmedı o cocuk.ne sız ne babası cocuk kacırmamalı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…