Havada oynayan nisan bohcalari

• Konu Sahibi Konu Sahibi Bs34
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bs34

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
8 Ocak 2019
192
144
53
Hanimlar iyi geceler. Iki hafta sonra salonda nisanim olucak. Bizde bir adet var kiza yapilan nisan bohcalari sandik vs nisanda oynayarak getirilir havada. Ben bunu istemiyorum bana komik geliyor ama israrla annem yengem ailem olucak adet diyolar nisanin tadi bu gibi seyler soyluyolar. Nisanlimda pek sevmiyor anneside sanirim sevmiyor. Iki arada kaldim napabilirim sizce

ya bi an aklima geldi goruntu cok guldum

ya bi an aklima geldi goruntu cok guldum
Daha komiği var.
Eşimin akrabaları bohça sermesi diye bir şey yapıyor.
Tüm kadınlar toplanıyor ve bir bohça sayıcı var.
Tek tek çıkarıp ‘damada x markadan 5 don, kaynanaya y markadan 1 çorap’ vb gibi çıkarılıp gösteriliyor.
O sırada tüm akrabalar dedikodu turunda ‘aaa bak şurdan almış cimri’ ya da ‘bak görüyor musun bizim dünür 2 havluyla koca bohça getirdi bunlar gibi nerdeee’ iye yarışa tutuşuyorlar.

Düğünümde eşim ve ben nasıl istediysek herşey öyle oldu.
Keşke dediğimiz hiçbirşey yapmadık.
Düğün saçım makyajıma kadar kendim yaptım (sen gelinsin hergün hafif makyaj yapıosun düğünde bari biraz pırıltı olsuncular tepemdeydi)
Annem saçlarını topuz yaptır hep salıyosun zaten dedi:)
Vıdı vıdı vıdı.
Resti çek , içinden ne geliosa herkes uymak zorunda.

yok artik

Valla
Bana yapılmadı ama davet edildim evlendikten sonra hatta dedim ki ‘ben onların adetlerini bilmiyorum diye öyle üstün körü yaptılar görüyor musun’ deyip güldüm eş dosta.
Kızın tangasına kadar gösteriyorlar yahu.
Allahım nereye düştüm ben dedim, beni bilmişler de yapmamışlar.

Ama evime bir sepet geldi, sepet adeti deyip duruyorlardı e hadi tamam getirin dedik.
Sepet bildiğiniz patates soğan sepeti ve içinde pazarlık malzeme, tavuk ve et çıktı.
Napcamızı şaşırdık, ama adetleriymiş işte
Onu da bayağı kalabalıkla getirdiler çok matah gibi, 1 hafta yedik

İyi saatte olsunlar dedim gece gece konu başlığını okuyunca
Adet adı altında böyle saçma şeyleri neden yaparlar anlamış değilim.
Kına gecesi elinde tef ile oynamak falan.
Başkasının yerine utanmak duygusu sarıyor benliğimi
Bunlar bir tek bana mı komik geliyor acaba

Bizim burda evde gosterılır .Kız hazırlık yapar erkek tarafının aılesı getırır bohcaları kadınlar arasında gösterılır.Nişanda çok sacma olur bence

Banada cok komik geliyor ve ben bunu baskasinin nisaninda gordugumde gulerdim. Aynisi basima gelmek uzere

Gördüğüm en değişik adetler içinde, gelinliğini bir sopaya aşıp mahallede oynayarak dolaştirmak vardı.
İkincisi bu oldu.
Nerelisiniz acaba, nerenin adeti bu ☺
Karadeniz:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…