Çocuk Hastalıkları Havalee☹️

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
Merhabalar.. Öncelikle Rabbim hiç kimseye bu korkuyu yaşatmasın diyerek başlamak istiyorum.
Oğlum 2 yaşındaydi.Bir akşam uyuyordu,ateşi çıkmaya başladı bende fitil verirken çocuk kasılmaya başladı,gözleri yukarı doğru kaymaya başladı.Bir kaç sn sonra bitti ve kucağımızda hareketsiz bir şekilde yatıyordu,ellerimizde öldü sandık ve acile koştuk.2.hafta sonra aşıdan dolayi tekrar ateşlendi ve tekrar havale geçirdi.O an neler yapmamız gerektiğini öğrenmiştik ve uyguladık atak bitince acile gittik.1 yıl sonra yani dün yine ateşlendi,doktora giderken yolda 3. Kez havale geçirdi.

Doktorunuza danışarak evde her zaman paranox S ateş düşürücü fitil bulundurun. İsim yazmakta sakınca görmüyorum çünkü havale önleyici özelliği olan tek ateş düşürücü bu diye biliyorum.
Eşimin çocuk doktoru arkadaşı önermişti. İki çocuğum büyüyene kadar evde hep bulundurdum.
Sadece paronox değil ama paranox s olacak.
Ve dediğim gibi mutlaka doktorunuza danışarak kullanın.

Merhabalar.. Öncelikle Rabbim hiç kimseye bu korkuyu yaşatmasın diyerek başlamak istiyorum.
Oğlum 2 yaşındaydi.Bir akşam uyuyordu,ateşi çıkmaya başladı bende fitil verirken çocuk kasılmaya başladı,gözleri yukarı doğru kaymaya başladı.Bir kaç sn sonra bitti ve kucağımızda hareketsiz bir şekilde yatıyordu,ellerimizde öldü sandık ve acile koştuk.2.hafta sonra aşıdan dolayi tekrar ateşlendi ve tekrar havale geçirdi.O an neler yapmamız gerektiğini öğrenmiştik ve uyguladık atak bitince acile gittik.1 yıl sonra yani dün yine ateşlendi,doktora giderken yolda 3. Kez havale geçirdi.
Çok geçmiş olsun ne yapıyorsunuz acaba böyle bir durumda Rabbım kimseye yaşatmasın ins

Vücut kasılmaya başlıyor o an da çocuğu yan çeviriyoruz,çünkü o anda kusabilir yutmaması için bunu yapmamızı istediler ve kasılmaların kac saniye sürdüğüne dikkat etmeye calisiyoruz.Cunku acile geldiğimizde ilk sordukları atak ne kadar sürdü oluyor.5-10 saniye süren atesli havaleden korkmamamizi ve kısa sürdüğü için beyin e zarar vermeyecegini söylediler.Uzun süren ataklar 15-20 dk sürüyormuş bu yüzden beyin oksijensiz kaldığı için beyine hasar veriyormuş(Allah'ım korusun bütün çocukları ins)Titreme atakları bittikten sonra gözlerini yukarı bakar şekilde kilitliyor ve bize cevap veremiyor.Sonra açılın yolunu tutuyoruz.
Şunu da belirtmek isterim.Maddi olarak müsait olmasanız bile en yakın acil kuruluşuna gidin,devlet hast aramayın.Cunku havaleli acilden girişte ücret alınmıyor,eğer talep edilirse şikayet ederim diyip ücretinizi geri isteyin Ufak bı bilgilendirme olsun

Biz hollandada yasiyoruz,

oglum 6 yasindaydi havale gecirdiginde.

1 dakika kadar baygin kaldi.

o arada acile ulasamadik, uyandiktan sonra ulasabildik,
ve gelmenize gerek yok dediler.

sonra doktoruna goturduk gun icinde, o da bir seyi yok dedi.

saka gibi geliyor ama oyle, ilgilenmediler bile.

oyle gecti gitti.

bilemiyorum ama, cok da ilgilenilmedigi icin benim icin sanki daha rahat, ciddi bir durum olsa daha ciddi tepkiler verirlerdi diye kendimi avutuyorum, yine de bilemem tabi ki.

su an 8 yasinbda, bir daha yasamadik benzer bir durum.
Bende hollandada yasiyorum soylediginiz gibi herseye cok ilgisizler bazen durumun gercekten ciddiyetini bilmiyolar hakkimizda hayirlisi

Neler yapilmaliymis?

Back
X