hayal kırıklığı.

:) Buradan çıkardığım anlam; kınamayalım. Kınamak hakaret etmek yerine önce bir düşünelim. Sağduyulu yaklaşalım; ancak o kadar yazmama rağmen hala bunu anlıyorsan benim sana izah edecek kadar kelimem ne yazık ki kalmadı.

Kaldı ki bu hadis tam da onu diyor. :) Kınadığın şeyi yaşamadan ölmezsin diyor. Bu çok da açıklama isteyen bir şey değil bence. Niye bu kadar uzadı ki?

Öncelikle buradaki namus bekçisi bilir kişilerin yorumlarını okumamakla kendine çok büyük iyilik yaparsın.
"Evli erkekle işin ne?" diye başlayan mesajları okumamanı öneririm..

Kati suretle, şuan hayatında olan insanı unutmak için herhangi bir evlilik yapma, hatta ilişkiye bile başlama..Bu hayatının hatası olur.
Önce bu fikri aklında çıkar..
Daha sonra, lütfen ama lütfen adamı hayatından çıkar..
Evet çok zor olacak, çok sancılı bir süreç olacak ama geçecek..
Emin ol sana hiç bir gelecek vermeyecek ve karısından boşanıp seninle evlenmeyecek..
Bundan adın kadar emin ol..
Ve lütfen toparlanıp kendini bu zincirden kurtar..

Ayrıca hangi hata 5 yıl sürebilir, burda dini şeyler tartışmak istemiyorum o yüzden yazdıklarını uykusuzluğunun verdiği sersemliğe bağlıyorum bence sen git uyu biraz

Şimdi öncelikle ben senden tavsiye istemedim bu bir. Biraz haddini bil. İkincisi olayı dinî platforma çeken de ben değilim. Ayet ve hadisleri ısrarla isteyen sensin. Keşke hepimizin sersemliği uykusuzluğun verdiği gibi geçici olsun; kalıcı sersemliklerden Tanrı hepimizi korusun.

herseyede dini sokmasaniz olmuyo dimi?

ben yapmam
inancimdan süphemi duydun
oyyy cok üzülürüm ama simdi ben (

yazdığın şeyi tekrar okumanı salık veririm, benim inandığım Allah beni kötü şeyler yapmam için yönlendirmez ben nefsime yenik düşerim

Utanmadan da buraya yazıp ona güveniyorum evleneceğiz diyerek adamı savunuyorsunuz yani .

Ağır olacak ama size müstahak olmuş kusura bakmayın. Yuva yıkanın yuvası olmaz sözünü size hatırlatırım. 5 yıl evli ve çocuklu bir adamı boşanacağınıza ve sizi sevdiğine inanıp beklediyseniz gerçekten halinize acıyorum. Sizin aile yaşantısına bağlılıkla, ahlaki değerlerle en önemlisi de kendi kişiliğinizle alakalı ciddi problemleriniz var..

Kendinizi özel hissettiniz herhalde evli bir erkeğin ilgisini çekebildiğiniz için ama aslında hiçbir şeysiniz.. Onun yaşantısında hiç bir sıfata ve hiç bir hakka sahip değilsiniz sanırım bu size en uygun cevap olacaktır ve unutmayın bugün sizin için başkasını bırakan- hatta onu bile yapmamış, vazgeçememiş yani eşinden- yarın da başkası için sizi bırakır..

Ben o kadar cok hatalar yaptim ki... Ve ben yada diger bayanlar burada sutten cikma ak kasik falan degiliz. Oyle olmamiz icin bizim de evli erkekle beraber olup konu sahibi arkadasimiza aman sen ne yaptin boyle, dememiz lazim. Ama siz bu durumu herkesin basina gelebilir, hata diyerek basitlestiriyorsunuz. Esiniz yapsa, ah kocacigim, hata yapmissin olur boyle seyler diyebilir misiniz? Bu hata degil, hatadan fazlasi. Eger bosanamiyorsa bilmem ne sebeple bile, bu esinin kotu oldugunu gostermez ve durum erkegin hala evli olmasidir
Evlilik iki kisi arasinda olmali ve boyle hata!!!lar evlilikte olmamali.

Saçmalığın bu kadarı Allah yap demez YAPMA, NEFSİNE HAKİM OL der.. Kendini din alimi sandın herhalde bir de milletin inancını sorguluyor tövbe tövbe ya ne günlere kaldık.. Ha madem ayetlerden hadisleri yazmışsın zina hakkındaki hadisleri de yazıver internetten kopyalamışken

Son düzenleme:
nedense başımıza geldi mi konu açıp 2.kadının ne çirkefliği ne kötülüğü ne fenalığı ne çirkinliği kalıyor
hepsi adamı aklayıp 2.kadına yükleniyor örnekleri hep mevcut
ama gel gelelim 2.kadın konu açınca şevkatlı kollarımızı açıp aa olur mu öyle şey senin hatan değil karısı kocasını elinde tutamamış
kadın olsaydı elinde tutsaydı denmemiz bekleniyor ne garip değil mi
kimse kusura bakmasın çocuk değil koskoca kadın 5 yıl evli adamla birlikte olmayı göze alıyorsa varsın üzülsün içi yansın olacak yani o kadar
hiç bi erkekte 5 yıl silah zoruyla bile olsa istemedikten sonra evli kalmaz demek ki her iki tarafta memnun
ne zaman ki yaş olmuş 28 evlilik yaşına yaklaşmış adamın evli olması sorun olmuş

Saçmalığın bu kadarı Allah yap demez YAPMA, NEFSİNE HAKİM OL der.. Kendini din alimi sandın herhalde bir de milletin inancını sorguluyor tövbe tövbe ya ne günlere kaldık

Haşa, ben haddimi biliyorum; asla öyle bir niyetim olamaz. Burada hata yapmış birinin namusunu sorgularken güzel de; benim inanç sorgulamam mı zoruna gitti? :)Kaldı ki farklı kültürlerde, farklı hayat tarzlarında hatta farklı eğitim seviyelerinde insanlarız. İlla ki davranışlarımız birbirine saçma gelecek. Tıpkı sizin Allahüteala diye başlayıp kişiyi aforoz ettiğiniz mesajların bana saçma gelmesi gibi. :)

Yahu girmeyeyim diyorum ama dayanamıcam..
Kınamayın Allah başınıza verir demek istemiş arkadaş..
Yanlış ifade etmiş evet..Allah'ın bizi kötü şeylere sevketmeyeceğini bilecek ve anlayacak kadar akıllı insanlarız hepimiz..
Tartışmak için açık arıyorsunuz resmen..

Seninde bu konudaki savunmaların bana çok saçma geldi hayırdır seninde derdini dinleyelim bakalım Dini konuya karıştıran sensin. Madem karıştırdın yalan yanlış bilgi verme. İnternetten kopyalayıp yazmakla olmuyor senin dediğin hadis işleri. Zina hakkındakileri buraya kopyalarım utanıp kalırsın. Hristiyan da zina yapsa, ateist de yapsa sonuç hep aynı; AHLAKİ DEĞERLERE AYKIRI.. Hangi kültürde evli erkeklerle beraber olmak onaylanan bir davranış acaba? Sanırım ancak senin kurduğun hayali dünyada bu vardır

tamam kızlar gücenmeyin yeter ki çark ettim ben kıyamam size, konu sahibi doğru yoldasın nefsinin sesini dinle 5 sene daha bekle bakalım 2.çinkoda kesin boşanacaktır hem o zamana çocuklarda büyür ilişkinizi anlar ve hak verirler bi kere geliyoruz dünyaya tadını çıkar

şimdi ben senin inancından şüphe ettim!! Şeytana uymak ne zamandan beri Allah'ın emri oluyor!!!?? Savunmak adına saçmalamışsın..

Kader böyle bir şey değil!! Allah senin yediğinle içtiğin le konuştuğun la mı uğraşacak..Kader boş bir kağıt gibidir.Sınırları,kullanacağın boyalar bellidir ama o sınırlar içinde yapacakların sana kalmış. akıl,fikir,nefis,duygular verilmiş değil mi..Şeytana uyma diye de kural konmuş değil mi? Tabi ki kınamamak lazım..

Daha farklı savun!şeytana uymuş,kınamamak lazım(ki kesinlikle kınamamak lazım) ,Allah kimsenin başına vermesin...gibi...

Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. :))

:) "Etme cahil ile muhabbet küstürün" sözünü yaşatarak öğrettiniz bana. Teşekkürler.

ben asla evli bi adama aşık olmam ben asla eşimi aldatmam desem tamam büyük konuşuyo olurum ama burda insanlar ahlaki olmayan bi duruma naçizane yorum yapıyolar tamam diyelim ki evli bi adama aşık oldum ve adam karsıyla kağıt üstünde evli artık o ne demekse, boşan gel derim buna eminim, 5 sene şaşkın şaşkın beklemem, ya da eşimi aldattım diyelim yok arkadaşımın mesajlarıydı yok boşluğa düştüm yok Allah yap dedi vs demem yaptım arkadaş derim boşanırım, hayatı karmaşık hale getirmeye gerek yok

Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. :))

:) "Etme cahil ile muhabbet küstürün" sözünü yaşatarak öğrettiniz bana. Teşekkürler.

İlahi romantik hiç güleceğim yoktu .. evli erkekle birlikteliği savunmadığım için edepli değilsem kusura bakma.:26: Ama bana cevap vermek için internetten özlü sözler aramanın lüzumu yoktu ben de teşekkür ederim uğraşmış didinmişsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…