- Konu Sahibi Minikkuala
Merhaba.Merhaba,Angiedare bu konuya da bir göz atar mısın lütfen? Tecrübene dayanarak söyleyebileceğin bir şeyler vardır belki.
Konu çok ilginç gerçekten. Bana REM davranış bozukluğu yada narkolepsiyi düşündürdü. Naçizane elbette..
REM evresi rüya evresidir ve uyku bilimcileri için aslında hala bir paradokstur.Bu evreyle ilgili bozukluklarda hasta rüya bitmeden bedensel olarak uyanır gibi görünür ama uyuyordur. Kalkıp yemek yiyebilir, gezip dolaşabilir uyurgezerlik gibi. Gibi diyorum çünkü bazen yataktan çıkmadan da davranış bozuklukları sergileyebilir.
Narkolepsi ise esasında gündüz istemsiz uyku ataklarıdır. Ciddi bir kas kaybı sonrası ortaya çıkar. Uyandıktan sonra halüsinasyonlar görülebilir.
Fakat konu sahibi kendinde olduğunu söylüyor. Ve de olaylar gece yaşanıyor. Ama bebekten dolayı uyur-uyanık durumları yaşanıyor olabilir. Yani kısa uyku atakları. Bunlar da narkolepsi etkisi yaratabilir. İkisi de değilse o zaman devreye psikoloji girer.
@Minikkuala geçmiş olsun. Lütfen en yakın zamanda bir dr a gidin. Benim naçizane önerim önce bir nöroloğa gitmeniz. REM davranış bozukluğu ve narkolepsiyi ekarte etmek adına.. gerekirse nörolog psikiyatriye yönlendirecektir.