• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hayalimdeki dügün olmadi

Ayrıca camide hiç düğün mü olurmuş ne kadar saçma sapan bir şey.Camiler ibadet yeridir ya da biri ölür mevlütünü orda okutursun.Sizin evliliğiniz ölmüş de camide mevlüt okutuyormuşsunuz gibi olmuş.Tövbe yarabbim!

iyi gunde, kotu gunde diye and icilir nikah akdi yapilirken. ancak bu, o andan itibaren yasanilacak her kotu olayda sirt sirta verip iki taraftan da sikintilara gogus germeyi gerektirir.

20li yaslarin basinda ana baba parasina guvenerek, issiz biriyle evlenmenin boylesi bir kenetlenme ile alakasi yoktur.

calisip, para biriktirirp, tirnaklarinizla yuva kuracaktiniz. kayyum aile bunu - onu yapsin diyerek degil... ha madem elaleme yuklettiniz bir seyleri kari koca, o vakit de soz soyleme hakkina sahip olmayacaktiniz.

camide dugun, ilahili konusuna gelince.
ilahiyle zikr yapmak, ilâhî manâlar ile tahakkuku temin eder.
cami bunun ne yeri, evlilik toreni de bunun -bana gore - zamanidir.

Kusura bakmayın ama eşin çalışmıyorsa size düğün yapamıyorsa, ev tutamıyorsa içini istediğiniz gibi yapamıyorsa burada suçlu eşinin ailesi değil eşiniz. Siz niye çalışmayan işi gücü olmayan adamla evleniyorsun ki. Sonra da yok hayalimdeki düğün olmadı, yok evimin içi yarım yamalak oldu. Eşinin ailesi senin her şeyini yapmak zorunda değiller.

Eşin çalışsaydı da yapsaydı bunları evlenmeden düşünmen gerekemez miydi yardın bir gün hamile de kalırsın sen çalışmıyorsun eşin çalışmıyor ailesinden mi medet umup bakacaksınız o çocuğa. İki insan evlenmeyi biliyorsa çalışıp evini kendi geçindirmeyi de bilsin bir zahmet sonra da istediğim şeyler olmadı diye ağlanmasın. Ayrıca olan olmuş bitmiş yahu 9 aydır ağlanır mı evlenmeseydin o zaman?

eşinle mutluysan ve eşin arkandaysa bence takma takma hiç bişeyi..inşallah ilerde çocuklarınla güzel bir organizasyon yaparsın sünnet,doğum günü falan

Hayalinde ki adamla evlendiysen gerisinin bir önemi olduğunu düşünmüyorum.Asıl sorun işsiz güçsüz evlenmiş olmanız.

Ikinizde calismiyorsaniz evlenmeye neden kalkiyorsunuz? Kime ve neye güvenerek? Aileler mi gelip senin evine alisverisini yapicak? Ailenmi senin bir yemek yimeye gitmek istediginizde masrafi ödicek. Ben ve nisanlim calisiyorken ben bunlari düsünürken. Sizin düsünmemeniz sasirtici. Ben ceyizimin cogunu kendim aldim. Aileme yük olmamak icin. Calisdim begendigimi aldim. Kimseyede ne hesap verdim nede sordum

İnsanları kınamak ne kolay,zaten her yerde bi dolu iş var dimi bu insanlar neden çalışmıyor??Hayatta her şey öyle ha deyince olmuyor ,bazı arkadaşlar sizi eleştirmiş işi bulsaydı da evlenseydin falan ama işiniz varken çıkartıla da bilirsiniz hayat bu neticede...Üzüldüm yazdıklarınıza çünkü bi genç kızın hayalidir o an...Küçücük kızlarken bile hayaller kurarız böyle evlenicem böyle düğün yapıcam,ama senin düşünmenin bi faydası yok düğün geçmiş gitmiş artık,eşin de yakında iş bulur ve karşı tarafın boyunduruğundan kurtulursunuz.Umudunu kaybetme ,güzel günlerin geleceğini düşün bu bi sınav bu da geçer...

Ikisi ayri konu. Calisiyorken isten cikarirlar o ayri. O zaman el mahcup. Ama calismadan evlenmeye kalkmak zaten risk.

Siz çalışmıyorsunuz adam çalışmıyor borç harç içindesiniz. Siz neden evlendiniz ki. Evlenicem diye tutturup mutsuz olanlardansınız anlaşılan olan olmuş artık önünüze bakın. Bir işe girin meslek edinin para kazanın. Ekmek elden su gölden olursa böyle kafanıza vuran çok olur

Camide düğün yapmak ne ya? Bana çok mantıksız geliyor, cami namaz kılma yeridir, peygamberimiz zamanında ben hiç camide nikah kıyıldığını okumadım, duymadım. Sorsan namaz kılmazlar ama camide düğün yaparlar! İşte her zaman her şeyi ters yapan bi milletiz.
Ayrıca neden çalışmayan insanla evlendin? Bi markette de mi iş yok? Çalışmadan nasıl kira ödediğinizi de anlamadım? Çıkın gidin başka yere, kapıcı olun kira ödemeden de yaşayın mutlu olun.

Ee dugunde taki takip bugece gerdege giricez cumle alem duysun ohhh oynama yeri :)
Duali dugun yeni moda heralde

En azindan dugun olmus sevdigin adamla evlenmissin.
Bak daha benim hayalimdeki koca olmadi ben ne yapayim..

Ben meslegimi yeni bitirmistim ve ise girmemistim cünki ikinci bir meslek yapmak istiyordum ( yükselmek) ve suan o yüzden devam okuylrumda. Esimde rahatsiz epilepsi hastasi calisamaz raporz vermisler 18 yasindayken, nere gitse red edildi rahatsi diye. Simdi cok asiri zor bir ise girdi ama söylemedi rahatsiz oldugunu yoksa burasida kabul etmezdi. Cok sükür 7 ay oldu ise baslayali bi sorun yok. Kimseyede bagli degiliz olmakda istemem ama insan erkek tarafindan sirf maddi yönden degil manevi yöndende destek görmek istiyor.

Bahaneler bahaneler....

Madem o kadar zordurumdaydınız ikinci mesleği yapmasaydınız. Ya da daha sonraya bırakıp çalışıp düğününüzü yapsaydınız. Ona buna el açmaktan daha mantıklı değil mi? Ama yok, hem karnım doysun hem pastam dursun.

Eşiniz epilepsi hastasıysa engellidir. Muhtemelen engelli raporu da vardır yoksa da alın bi zahmet. Engelliler her zaman daha kolay iş bulur, devlette de özelde de engelli kadroları vardır ve şartları diğerlerine göre daha iyileştirilmiştir. Nasıl kıyıp da hasta adamı ağır bir işte çalıştırıyorsunuz orası da tuhaf. Bu nasıl sevgi? İş yerinde krize girse kendine ya da başkasına zarar verecek bir şeye yol açsa ne olacak? Hiç mi düşünmüyorsunuz bunları?

Eğer zora düştüysen senden daha kötü durumda olanları düşün hep inan insanı rahatlatıyor. Ben hep öyle yapıyorum. Ama çıkmazdaysan. Eşinle bir olun henüz gebelik filan yoksa işe girin birikim yapın ayrılın ordan. Aynı evde olmanıza gerek yok aynı binada olsanız bile evinize karışırlar. Zaten kira veriyomuşsunuz. Onlara vereceğime gider başkasına veririm rahatça otururum eşimle. O değilde senin takılarını ne hakla alabilirler

hakkinizi aramazsaniz daha cok aglarsiniz boyle, yapacaginiz tek sey buraya doktugunuz dertlerinizi muhattaplariniz karsisinda dimdik durarak anlatmak. dugun olmus bitmis yapicak bir sey yok ancak bundan ders alip sonraki kararlarinizin ve isteklerinizin arkasinda durmayi ogrenmis olarak hayatiniza devam edebilirsiniz.

Başkasının yaptığına muhtaçsanız elden bir şey gelmez. Ya düğünü erteleyip istekleriniz için çalışacaktınız ya da verilenle yetineceksiniz.

Ben mi tuhafim anlamadim ki
Hicbir zaman nisanim şöyle,düğünüm boyle olsun diye hayaller kurmadim.
Maksat sevdigin adamla hayatini birlestirmek degil mi?
Ilahili dugun istemissiniz, camide olmus. Cok mu farkli?
Ayrica hayatımda ilk kez camide dugun duyuyorum , nasil oldu anlamadim?

İlahili düğün falan çok zorlama geliyor bana kimse kusura bakmasın

Konu sahibi, önünüze bakacaksınız artık, ağlamayı bırakın.

Zamanında kabul etmeyecektiniz pasif eşinizle birlikte..
Düğünlerden zaten hic hoslanmam hele hele Ilahili dugun... Bunun bir de Kuran okunan, dini sohbet verilen cesitleri oluyor.
Kac defa denk geldim, bir Allahın kulu da dinlemiyor.
Millet düğün bahanesiyle esiyle dostuyla buluşmuş, vuruyor sohbetin gözüne, orda biri de kendi kendine Kuran okuyor. Bu sekilde olmasi dinen bile uygun değil.

Back
X