• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hayalimdeki dügün olmadi

Kizlar ben burda yeniyim
9 ay ve 3 haftalik evliyim... cok zorluklar yasadim nisanlilik döneminde, cok agladim, sinir krizleri gecirdim hersey berbat gecti dügünümü salonda ilahili istedim, kimseyi maddi skibtiya sokmak istemedim ifak olsun uygun olsun salon dedim.. babamda konustu kizim nasil istiosa öle olsun dügün dedi... ama kayinbabamlar lendi kafalarina göre gittiler camii tuttular. Neymis ne gerek varmis madem ilahili olcak camiide olsun taki bize kalirmis... cok agladim hayalimdi sinir krizleri gecirdim nedenmi? Cok istiodum gercekden cok... olmadi dügün günp agladim. Dügün esnasinda agladim eve geldim agladim ve simdi hala agliyorum ya abartmiyorun gercekden cok asiri derece istiodum hayalimdi cok seDen vazgectim. Geldim kaynananmlarin binasina vi dairesine oturttular beni... yarim yamalak yaptilar biz esimle calismioduk ama taksitlerle tamamlamaya calistim evi ve yeri geldi ekmek alcak param olmadi... hepsini gectim kira aliyorlar bizden halbuki evin kredisi felan yok ha tabi camiode toplanan takilan paralar sözde bizim olcakdi... ama tavi sözde kaldi... simdi napioda unutabilirim bunlari kizlar ? Gercekden bir yil olcak ben hala agliyorum sanki kacmisim gibi dügün yapildi ya icim cok yanio gercekden
sen neden evlendin bunları görünce adamlar rahat ne yapsak bu kız gelir demişler heralde.

İlk defa ilahili düğün duyuyorum. Camide düğün de duymadım hiç. Nasıl oluyor ki bütün bunlar? Nikah memuru camiye mi geliyor? Misafirler orada mı ağırlanıyor? Biri açıklayabilir mi? :)

Hanımefendi eşinize o çalışamaz raporunu verenler siz aç kalın diye vermiyor. Eşinizin sağlık durumundan dolayi, çalışma esnasında bir iş kazası olmasın, başına birsey gelmesin diye veriliyor. Yani siz dul kalmayın diye veriliyor. Anlatabildim mi? Raporu saklayip işe girmek bir marifet değil.
Yükselmek, ikinci mesleği edinmek tabirlerini de hiç daha önce duymadım,kulağa garip geliyor

E olsun ama ne de olsa "kocasının1tanesi" olmak herkese nasip olmaz.

İşte okumadan, meslek sahibi olmadan , para kazanmadan evcilik pardon evlilik anca bu kadar oluyor demek ki.

Ekleme: bilgilerinizde öğretmen yazıyor. Buna da asla inanmadım. İnanmak da istemiyorum. Ya biz çocuklarımızı kimlere emanet ediyoruz. Resmen Türkçe bilmiyorlar.

ya ben baska yerlere taktıgımdan su konuya bakamadım onada değinmek istiyorum camıde böyle seylerın ızın verildiğini daha önce duymadım bu yasıma kadar hadı dugun öncesi gelini damadı alıp camıye dua okurlar ustlerıne sonra alıp dugun salonuna götürürler yalnızca artık oda yok gerçi görduklerım kadarıyla ama dugunun orda olması sanmam yanı bırde halka acık bir alan namaz vaktı gelıyor herkes camıye gelıyor burda dugun var deyıp gerı mı yolluyolar hıc anlamadım ve ayrıca camı ıbadet yeri oldugundan ben olsam aracı olana herkesi sıkayet ederdim tıcarı bır alan olarak kullanılıp para alınamaz kutsal yerler sonuc ıtıbarı ıle yasal oldugunu dusunmuyorum oldurulmaya calısılırsa da yasaklanmalı bırde bu nedır ya kilise dugunumu bu her dının bır gelenegı var alıntı yapmıslar resmen...

:KK12:

ya ben baska yerlere taktıgımdan su konuya bakamadım onada değinmek istiyorum camıde böyle seylerın ızın verildiğini daha önce duymadım bu yasıma kadar hadı dugun öncesi gelini damadı alıp camıye dua okurlar ustlerıne sonra alıp dugun salonuna götürürler yalnızca artık oda yok gerçi görduklerım kadarıyla ama dugunun orda olması sanmam yanı bırde halka acık bir alan namaz vaktı gelıyor herkes camıye gelıyor burda dugun var deyıp gerı mı yolluyolar hıc anlamadım ve ayrıca camı ıbadet yeri oldugundan ben olsam aracı olana herkesi sıkayet ederdim tıcarı bır alan olarak kullanılıp para alınamaz kutsal yerler sonuc ıtıbarı ıle yasal oldugunu dusunmuyorum oldurulmaya calısılırsa da yasaklanmalı bırde bu nedır ya kilise dugunumu bu her dının bır gelenegı var alıntı yapmıslar resmen...

:KK12:

Camilerin bazen içinde, bazen bahcesinde, bazen alt katında buyukce salonlar olur. Cenazeye gelenlere ikram verilir oralarda mesela. Yemek yedirilir, mevlidler olur,taziye kabul edilir. Caminin içinde insanların namaz kıldığı yerde değil yani. Camiye gelir olması için yapılan yasal birşeydir. Ben pek mantıklı bulmuyorum ama herkesin kendi tercihi

Ailesi ailelik yapmadi... ve yapmiyorda ! Ha tamam hakkini yiyemem kaynanamin kayinbabamin hic gelmezler evime kayinlarim görümceöerimde öyle resmen zorlariz bazen gelin diye , rahatsiz etmek istemezler vs. O kobud hak yiyemem. Ya bizi kandirdilar burda oturmazsaniz dügünmügün yok dediler sanki cok dügün yaptilarya.... ve tabi kira ödovemizide bilmioduk onuda sonrada ögrendik
Kira ödemeuin çıkarsınlar sizi..

Canim benim de hayalimdeki dugun olmadi. KV ve KP cok fakir ve pek gun gormemis kisiler. Esim nisanliyken calisiyordu ama maasi kendi gecimine ancak yetiyordu, dugune birsey yetistiremedi. Gelinligim bile kiralikti, esimin parasi yok diye satin almasini isteyemedim, dugun salonum da belediyenin salonuydu. Oyle yemekli falan da degil hem de. En cok uzuldugum de dis mekan fotom bile yok. Ustelik ben ogretmenim (o zaman calismiyordum), esim de muhendis (Su an ikimiz de doktora yapiyoruz). Dugune gelen tum arkadaslarimiz da hep bizim cevreden, akademik kadrolardan insanlardi, geldikleri yer belediyenin salonuydu dusun yani. Bir de KV salonun ortasinda taktigi altinlari anons ettirdi, yer yarilsa da icine girsem dedim, rezil rusva oldum. Arkadaslarimiz dugunden sonra bile o anons neydi oyle ya hic olmadi, dediler. Dugununde boyle rezillikler yoksa sukret.
Erzurum'da vqr hala o anons.. bizim kuzenin kb sı ince bir bilezik taktı. Anonsu yapan adama bahşiş verdiler:damadın babasında 2 tamr kalın Burma dedirttiler..:oha:

Camilerin bazen içinde, bazen bahcesinde, bazen alt katında buyukce salonlar olur. Cenazeye gelenlere ikram verilir oralarda mesela. Yemek yedirilir, mevlidler olur,taziye kabul edilir. Caminin içinde insanların namaz kıldığı yerde değil yani. Camiye gelir olması için yapılan yasal birşeydir. Ben pek mantıklı bulmuyorum ama herkesin kendi tercihi

Cenaze olaylarını bende biliyorum ama dugun olayını çözemedim çunku duymadım görmedim yakında ordada yaparlarsa sasırmam...birkere dini bir sekılde sunnete uyarak yapılmasını ıstıyorlarsa evde yapmaları gerekırdı tabı mısafırler sıgamaz oyuzden mutavazı görsellik ve showdan uzak bır yerde calgı cengısız sekılde yapmaları gerekıyodu bana göre camının cevresi dahıl hiçbir alan kullanılmamalı tıcarı olarak...Gelın mevlidide evde yapılabılırdı dua okutmak ıstenırse cok garıp bır bana mı geldı yoksa.

Cenaze olaylarını bende biliyorum ama dugun olayını çözemedim çunku duymadım görmedim yakında ordada yaparlarsa sasırmam...birkere dini bir sekılde sunnete uyarak yapılmasını ıstıyorlarsa evde yapmaları gerekırdı tabı mısafırler sıgamaz oyuzden mutavazı görsellik ve showdan uzak bır yerde calgı cengısız sekılde yapmaları gerekıyodu bana göre camının cevresi dahıl hiçbir alan kullanılmamalı tıcarı olarak...Gelın mevlidide evde yapılabılırdı dua okutmak ıstenırse cok garıp bır bana mı geldı yoksa.

Hiç camii düğününde bulunmadım. Ama camiye ait vakıf oluyor mesela. O vakfın salonu sadece düğün için kullanılıyor yani görsel olarak da düğün salonuna benziyor. Camiinin amacı ibadetse, mevlid okutmak da bu amacın aksine bişey değil aslında

İş güç yok kira nasıl veriyorsunuz kaynananıza?
İşi gücü yok neden evlendiniz?
İş güç yok çocuk niye yaptınız?
Bu kadar üzülünecek şeyin içinde ilahi çalınan düğün salonu olmamasımı içinize oturdu?
Hangi kafa ve aylaklıkla evleniyor bazı insanlar cidden bakıp şaşa kalıyorum.

Ikımızde calısmadan evlenırken dugunu yaptılar dıye minnet duyardım
Sız ıstedıgım gıbı yapmadılar dıye abartılı bı sekılde aglıyorsunuz

Cok ıcınızde kaldıysa gelin mevlüdü yapın ıstedıgınız gıbı

E olsun ama ne de olsa "kocasının1tanesi" olmak herkese nasip olmaz.

İşte okumadan, meslek sahibi olmadan , para kazanmadan evcilik pardon evlilik anca bu kadar oluyor demek ki.

Ekleme: bilgilerinizde öğretmen yazıyor. Buna da asla inanmadım. İnanmak da istemiyorum. Ya biz çocuklarımızı kimlere emanet ediyoruz. Resmen Türkçe bilmiyorlar.
Inanmak zorunda degilsiniz. Ben ana okul ögretmenio
Keşke iş güç olmadan evlenmeseydin.
Kendi paranız olsaydı kimsenin bir şey demeye de hakkı olmazdı işte.
Olan olmuş biten bitmiş artık takmamaya çalış. Yapacak bişey yok.
Hee bir de o eve kira veriyorsunuz madem ben olsam gider keyfime göre bir yer tutardım en azından.
Eşinin ailesi berbat.

Cnm esim rahatsiz clisamaz raporu vermislerdi. Bende anaokul ögretmenöigi diplomami yeni almistim biraz daha yüksegini okumak istedim ve suanda okuyorum. Evet geldi gecti ama iste insanin icinde kaliyor, ben salak gibi babami zorla ikna ettim beni versin diye. Ama insan görüyo aile hakli cikio. Ha sunu diyim ben esimden cok memnunum. Suan calisiyor cok sükür rahatsizligi düzeldi 1 sene araliksiz valisirsa saglikli sayiliyormus yasal olarak yani bize öle bilgi verildi.

kınamadık da kendide söyluyor calıssa yapardı diye sonsuza kadar ıs bulamıcak değil yaa nıce cıftler var dogru zamanı bekleyen evlenmek için suann ve ıyıde yapıyolar yanı hayallerı neyse o gerceklesiyo hayal kırıklıgına ugramıyolar yani atladıkları denızın derinliğini biliyolar çünkü...

Evet esim calissa yapardi biliyorum. Ha cok sükür suan iyiz maddi manevi ama insan o an bilmio. Ben cok kinardim yalan yok ama kinayanin basina geliomus. Benim esim epilepsi hastasi ve calismaz raporu vardi is bulmasi ckk zordu ama sükür en azindan evlendikden sonra buldu ama onuda hasta oldunu sölemeyerek buldu sonunda (6 ay prova zamani gecince söyledi rahatsizligini) bende ana okul ögretmeniyim ama illa ana okulda degilde büyük genclerle yurtlardada calisa bilmek icin okuyorum ( ben almanyada yasadigim icin burda meslekler okullr biraz karisik )

Evet esim calissa yapardi biliyorum. Ha cok sükür suan iyiz maddi manevi ama insan o an bilmio. Ben cok kinardim yalan yok ama kinayanin basina geliomus. Benim esim epilepsi hastasi ve calismaz raporu vardi is bulmasi ckk zordu ama sükür en azindan evlendikden sonra buldu ama onuda hasta oldunu sölemeyerek buldu sonunda (6 ay prova zamani gecince söyledi rahatsizligini) bende ana okul ögretmeniyim ama illa ana okulda degilde büyük genclerle yurtlardada calisa bilmek icin okuyorum ( ben almanyada yasadigim icin burda meslekler okullr biraz karisik )

buyuk genclerle calısmak zorunda mısın gir bir krese özel krese girmeye calıs hiç mi acımıyosun kocana yaa sen ... ben üzüldüm sahsen kımse destek olmuyor adama o ailesini de allah bildiği gibi yapsın ne paragözlermiş yaa senın evladına rapor vermısler calısamaz dıye bunlar bır ev vermeyı bile cok görüyolar ogullarına ve kıra alıyolar yazıkk gercekten halbukı kıra vermesenız esın de devlete basvursa engellıler ıcın cok daha rahat ısı olurdu zorlanmazdı guzel hakları olurdu birde altınlarını gerı ıstemenı onerırırdım harcamadılarsa altınlar gelının hakkıdır ne olursa olsun kocasına bısey olursa dıye verılmıs bır haktır o yanı benım bıldıgım ve taşının ordan sende calış eşine destek ol tek hatan orda senin ve o aılenın yuzune bakmayın tabı kı ınsan bıraz destek beklıyoo sonucta özel bir nedenınızde var anlıyorum..

Cnm
Zamanında susup isteklerinizi dile getirmeyince böyle oluyor.
Ailenle konuşup halledebilirdin. Biriken parayı yine salona verebilirlerdi.
Koca işsiz masraflar aileden. Ailede kendince kolaya kaçmış.
Keşke ailenle konuşsaydın.
Neden bu kadar sessiz kalıyor kızlar. Anlamıyorum.
"ben istiyorum" demek çok mu zor. Sorun çıkmasın diye her şeye evet deyince böyle üzülüyorlar.
Not: Bakalım ben nelere üzüleceğim.
Ben pesin pesin söledim taki dahi istemiyorum
buyuk genclerle calısmak zorunda mısın gir bir krese özel krese girmeye calıs hiç mi acımıyosun kocana yaa sen ... ben üzüldüm sahsen kımse destek olmuyor adama o ailesini de allah bildiği gibi yapsın ne paragözlermiş yaa senın evladına rapor vermısler calısamaz dıye bunlar bır ev vermeyı bile cok görüyolar ogullarına ve kıra alıyolar yazıkk gercekten halbukı kıra vermesenız esın de devlete basvursa engellıler ıcın cok daha rahat ısı olurdu zorlanmazdı guzel hakları olurdu birde altınlarını gerı ıstemenı onerırırdım harcamadılarsa altınlar gelının hakkıdır ne olursa olsun kocasına bısey olursa dıye verılmıs bır haktır o yanı benım bıldıgım ve taşının ordan sende calış eşine destek ol tek hatan orda senin ve o aılenın yuzune bakmayın tabı kı ınsan bıraz destek beklıyoo sonucta özel bir nedenınızde var anlıyorum..

Canim ben esime destek oluyorun bende para aliyorun okula gidiyorum diye.
Ve az bi miktar degil suan benimde aldigim. Tabikide genclerle calismak zorunda degilim ama ypkselirsem gelir farkida var lresdede calissam digerlerinden daha yüksek gelirim oluyor iki meslek sahibi oldugum icin. Tek esimin ayliginla tabiki zorlaniriz. Ya esime kimse acimiyor gercekden bu gece 2de ben almaya gittim onu isten. Kayinbabama dedim kaynim alsin diye unutmuslar kocami is yerinden almayi resmen. Esim beni ario gel beni al diye. Epilepsisi oldugu icin belirli bi süre nöbet gecirmemesi gerek ehliyet almak icin simdi sükür iyi borclar bitsin kendi icin biseler yapmali. Ya altinlarim bende 1 bilezigimi vermediler beymis ben dügünde aglamisim ayip etmisim vs... ya sen ne diyorsun cnm eltimle kaynim maddi kobu yüzünden ayrilma asamasina geldi kiyamet koptu binada ama noldu bilionusun 10 dakka sobra kaynimdan kira istediler bu ay daha vermedin diye. Ya evladin ayrilma noktasina gelmis maddiyat yüzünden karsinizda tartistilar bagirrip cagirdilar siz kira diosunuz gercekden aklim almio

Back
X