Hayalinizdeki hayatı mı yaşıyorsunuz..

Ben küçüklükteki en büyük hayalime kavuştum çok şükür
Size önerim ise hayal kurmaktan ümitsiz olmayın, o sevdiğiniz aile ortamını çocuklarınız büyüyünce onlarla yaparsınız
Bende ailemle şöyle birgün güle oynaya sohbet etmek yemek yemek isterdim, uzun yıllardır olmadı bu, belki olur hayat neler getiririz bilemeyiz

Hayalleri gerçekleştirmek için de uygun ortamım olmadı gibi düşünüyorum belki yanlış bilmiyorum,artık başa da dönemem,hayat geriye de sarılmıyor

Bende size katılıyorum.
Hayatımda hersey kötü, hiçbir şey istediğim gibi olmuyor demek sadece mutsuz eder. Hayallerinize ulaşmak için neler yapmalısınız onu düşünün.

Hayır.
Bu ülkede hayal kurmayı bırakalı çok oldu.
Özellikle maddi anlamda çok zor o hayallere ulaşmak.
Bir de annem benimle bu yüzden tartışıyor.
Ben maaşlı çalışanım, ev araba alamam falan dedim.
Neymiş benim hayata bakış açımı beğenmiyormuş.
Ben istesem kendimi geliştirip iki üç iş daha yapar kazanırmışım falan :)
Tabii çok kolaydı üstelik 2-3 iş daha yapıp zamansızlık sebebiyle kazandığım parayı harcayamamak gayet mantıklı bir hayalmiş güzel bir hedefmiş deyince de kızıyor.
En düşük araba olmuş 100 bin bana hayalden hedeften bahsediyor.
Kendisinin birikimi var 50 yaşından sonra eli biraz para gördü. Ev almak istiyor.
Senin paran senin evin nasıl istersen öyle yap beni de kendi halime bırak dedim.
Evleniyorum desem ana baba ayrı, hani hep aile desteği falan derler bende o olmayacak.
O her şeyi eşimle kendimiz yaptık diyenlerden olacağım ben de orası kesin.
Bu durumda annemin hayatım ve hedeflerimle ilgili söz söyleme hakkı bulunmuyor bence.

Hayallerdeki hayatı yaşamanın da bir bedeli var bence. Yani hayal edip önünüze geleni kabullenirseniz hayaller kabul olmuyor. Bence hayallerindeki hayatı yaşayanlar daha ziyade elindekiyle yetinmeyen daha fazlasını daha iyisini isteyen insanlar. Baskıcı ailesine başkaldırıp çok uçuk hayatlar yaşayan insanlar tanıdım mesela elindeki üç kuruş parayla bilmemkaç yıl önceden bir toprağım olsun diye ıssız yerden arsa alıp o yörelerin geliştiğini pahalandığını gören insanlar tanıdım. Bu insanlar sadece hayal etseler olmazdı bu insanlar kendileri için risk alıp bir adım attılar. Siz risksiz bir hayatı seçmiş konfor alanında kalmış olabilirsiniz.

Mazluma küçük dağı vermişler, sonra büyük dağı görmüş neden onu vermediniz demiş :) hayallerin sonu yokki, kavuştum sanırken yeni hayal kurmuş olursun. Lükslerin ihtiyaç haline gelir...

Elimde olmayan şeyler üzerinden hayal kurmam , elde edebileceğim şeyler üzerinden hayal kurarım. Mesela babam hayalimdeki baba değil ama kocam hayalimdeki koca. Babamı ben seçmedim ama kocamı ben seçtim. Genel olarak hayalimdeki hayatı yaşıyorum. Çalışarak elde edebileceğim tüm hayallerimi gerçekleştiriyorum , elimde olmayan şeyler üzerine düşünmeyi ise çoktan bıraktım :)

Genel olarak evet.Hayalimdeki işi yapıyorum çok şükür,anne oldum ama yanlış adamdan o ayrı konu Aile hayatım neyazikki sizin gibiydi. Kaçış olarak üniversite kazanmaya çalıştım kazandım çıktım ama evleninceye kadar yine özgür olamadım.

Hayallerimin ötesini yaşıyorum.
Evimizdeki L koltuğumuz bir köşesinde ben, diğer köşesinde eşim uzanmış, tv izliyoruz. 40 yaşımda bebek bekliyorum. Sağlıklı olması için her gün dua ediyorum. Geçen sene İstanbul’da yaşıyorduk. Bu sene Antalya’ya taşındık. Gelecek sene belki dünyanın başka bir ucuna gideriz. Ama biliyorum ki karı-koca herşeyin üstesinden geliriz. Maddi olarak çok hayallerime ulaşamasam da onları de artık eskisi kadar önemsemiyorum. Sonunda ölümün olduğu dünyada karşı tarafa bir çorap bile götüremiyorsak, yetecek kadar gelirim varsa çokta problem etmiyorum.
Ülke ekonomik olarak daha iyi durumda olsa, son 3 senedeki yoksullaşma sona erse, devletin içindeki kaos bitse tabii daha mutlu olurum ama onlarda benim elimde olan şeyler değil.

Hayal ettıgım hıc bır sey olmadı .Ama bir sekılde devam etmek zorundayım

Hayaller kurmuşsunuz ve orada kalmışsınız. Hayat herhangi yeni dönüşler çıkarıyor karşımıza, her dönüşte yeni bir sürpriz. Bazen seviniyoruz bazen üzülüyoruz ama mutluluğun sırrı andadir bence. Çok hızlı, parlak ve başarılı başlayan bir eğitim hayatım var. Defalarca yurtdisina çıktım ve çok güzel diplomalarim var ama şu anda tam bir ev hanımı hayatı yaşıyorum. 2 çocuğum var, 3. bebeğe hamileyim. Ama şu anki hayatımdan inanılmaz zevk alıyorum. Çok.mutluyum. 2-3 gün önce saat 18.00'da ablama gidip geleyim dedim eşime beraber gidelim, dönüşün kaç olacak, gitmek zorunda mısın,... dır dır dır etti attim çantayı kapattım kendimi odaya. O anda ben dünyanın en şanssız kadiniydim. Eşimden ayrıldım, ona nefret kustum, sen kimsin ki beni bu kadar kisitliyorsun esir miyim ben dedim.... dedim de dedim hayalimde. Ertesi sabah küçük oğlanı da aldım habersiz çıktım gittim evden. Ablamla bir güzel kahvaltı yaptık. O da evde büyük oğlana ders çalıştırdı. Velhasili, bir iki güne ben enerjimi topladım, titredim kendime geldim, mutlu hayatıma devam. Hayat böyle birsey. Ana odaklan. Bırak eski hayalleri. Şu anki durumdan mutluluk çıkarmaya bak. Yeni hayaller kur

Aç tavuk kendini arpa ambarında sanırmış.
Ama hep arpa ambarında da sanmasın kendini. Keser döner sap döner, bir günde horoz domalı tavuk gömer...

Hepsi sizin tercihiniz ama.
Gezmek istiyorsanız çocuğu erteleyecektiniz gibi..

Ya elinizdekini seveceksiniz ya da bişeyleri değiştireceksiniz. Yoksa mutsuz olur sadece özenerek ve pişmanlıkla yaşarsınız

Aile konusunda şanslıydım çok şükür. Yapmak istediğim mesleği seçtim,çalıştım çok çalıştım.. Yaşam tarzıma uyacak kişiyi bulunca evlendim,istediğim zamanda çocuk yaptım. Hayal ettiğim şeylere çok şükür genelde hep ulaştım.. ama gel gör ki insanoğlu doyumsuz.. hep daha fazlasında gözümüz.. dolayısıyla hayaller hep var ve var olacak.. Genel olarak bakılırsa evet istediğim hayatı yaşıyorum.

Bu başlıkta hayatımızı mi övüyoruz:)) yarı şaka bir yana tam olarak istediğine ulaşan biri olduğunu sanmıyorum. Tüm hayalleri kendisi ile ilgili ise ulaşır ama eş, aile, iş hayatı, çocuk vs hayallerinde başkalarının da kişiliği girdiği için olaya %100 ulaşılacak bir şey olduğunu sanmıyorum. Ama çevremizdeki kişiler bizi dibe çekiyorsa ya da biz öyle düşünüyorsak çekip gitmeliyiz olay o yani. Sil Baştan yapmalıyız.

Bu aralar ben de böyle hissediyorum. Neyi hayal etsem olmuyormuş gibi. Hayattan çok büyük beklentilerimi olmamasına rağmen hep ters gidiyor birşeyler. Ya da ben hep ters gidenleri görüyorum.
Hayat bol garip kiminin şikayet ettiği kiminin hayali olabiliyor veya kiminin hayali kiminin şikayet sebebi.
Mesela demişsiniz ya kocamın köyü olsa gitsek kalsak falan. Mesela kocasının köyü olup kocası köye gitmek isterken kendisi istemeyen ve bu yüzden mutsuz olan da bir sürü insan var. Bu sadece basiy bir örnek.
Hayat çok garip işte.
Hayalimdeki hayat tam olarak bu değil benim de.

Nerden başlasam nasıl anlatsam bilemedim konu gerçekten çok uzun ve çok kapsamlı ve tamamen hayatı anlatan bir soru aslında...

Öncelikle karamsarlık yok çok şükretmek lazım elimizde olanlara... çünkü gerçekten şükretmek nimeti arttırıyor...

Sadece bedenden oluşmuyoruz ruh var ve sürekli kayıt yapan bir beynimiz var altta sürekli çalışan taa anne karnından tutun uyurken bizi nerelere götüren bir yapı... dolayısıyla korkularımız var cesaret edemediğimiz şeyler var istediğimizi zannettiğimiz ama aslında olduğunda panikleyeceğimiz şeyler var... mesela o çok istediğiniz şeylerin olmasından belki de alt beynininz korkuyor... çok mutlu olursam sonrasında bir bela gelir, eğer zayıf olursam eşimi aldatırım gibi gibi beynin inandığı şeyler olabilir... o yüzden kader ya da istekler arzular bu alt beynin korkularına göre bi çekim yasası oluşturuyor aslında... eğer bunları bulur düzeltirseniz hayat o konularda rayına girebilir...

İkincisi, istediğimiz şey sadece salt olarak gelmiyor beraberinde de bazı şeyler getiriyor... mesela hastalanıyoruz ilaç alıyoruz ama o ilaçla birlikte bir sürü yan etkide geliyor... ya da hasta olan yerinizi iyileştiriyor ama başka yere zarar veriyor gibi... birşeyi istiyoruz sadece o istediğimiz şeyi düşünüyoruz ama onun beraberinde getirdiği şeyler bizi mutlu edecek mi acaba? Bir çok genç kız evleniyor adama aşık ölüp bitiyor sonra evleniyor pat sonra bir boşanma... neden sizce? Çünkü o kişinin kendiyle birlikte getirdiği bir hayat ,yaşantı, problemler, insanlar var be bunlar aslında onun istemediği onu mutsuz eden şeyler... ve o çok isteği şeyi (adamı) gölgede bırakıyor ve boşanıyorlar...
Çok istiyor insan ömür boyu çalışıyor bir ev alıyor çok mutlu olacak kendisine göre... ama aldığı evde onu rahatsız eden bir komşu ona illallah dedirtebiliyor.. huzur bulamıyor o evde... aslında istediği ev değilmiş huzurmuş mesela...
Sizin hayaliniz mesela eşinizin köyü olsaydı :) gitseydiniz orada akrabaları olsaydı onlarla orada sıkıntı yaşasaydınız size fitne sokan haset eden kötü insanlar o köye gitmek ister mıydınız? Bir önemi bir değeri kalır mıydı?

bu sebeplerle herşeyin hayırlısını istemek lazım...

Bazende yanlış şeyler düşünüp yanlış şeylerin hayalini kuruyoruz... mesela, ben hep güçlü bir erkekle evlenmek istedim hatta annem bir keresinde savaşa falan mı çıkıcaz ne olacak sen niye böyle bişey istiyorsun diye kızmıştı :))) ve sonra herkese kafa tuttuğunu düşündüğüm görünüşte çok güçlü bir adamla evlendim :)) ama o hayal ettiğim şeyi yaşatmadı bana aslında benim istediğim kendimin güçlü olmasıymış aslında ben güçlü olmalıymışım ben yanlış bir şeyi hayal etmişim :) eşim değil ben güçlü olmalıymışım...

hiç bir şey geç değil... kendinize yönelin kendinizi değiştirin inanın o zaman herşey değişecek.. “sen değiş dünya değişsin” deniliyor ya çok doğru... eğer mümkünse psikoloğa gidin kendinizle yüzleşin kendinizi korkularınızı isteklerinizi yaralarınızı bir tanıyın...

Ben hayal ettiğim hayatı kısmen yaşıyorum hatta bir tık üstü ama anladım ki benim isteğim bu değilmiş ben daha derinde bir şeyler arıyormuşum onlara başka kalıplar giydirmişim...
Mesela doğuda dağ olan bir şehirde yaşamak isterdim eşimin doğuda dağa bakan bir evi var :)) .. ama alt katımda kayınvalidem var oraya gidince koloni hayatı yaşıyoruz...

eşinizin küsmesi meselesi ayrı bir mesele... eğer bir erkek küsüyorsa düşünmek lazım kim küser çocuklar küser... e bir yerde çocuk varsa kim vardır? Bir anne vardır... bakın bakalım eşinize anne gibi mi bir kadın gibi mi davranıyorsunuz? Ona sürekli yetişkin olduğunuzu yetişkinlerin küsmeyeceğini hatırlatın... annesi gibi davranmayın yani daha doğrusu anne gibi davranmayın.. ona ebeveyn olmayın... bu konu uzun ama bunu bir araştırın.. inşallah değişecektir... yani eşiniz büyürse o çocukluktan çıkarsa zaten yetişkinlerin dünyasında olduğu gibi dertlerini konuşarak halledebilir...

Huzurlu mutlu bir hayat diliyorum size... inşallah kendinizi keşfedersiniz...

Problem evliliğim değil ki,ailem hep benim ailem sonuçta hala onların problemleri devam ediyor hala bi akşam kahkahalı neşeli bi sofra kurulmuyor..
Ayni seyi bende yasiyodum
Taki psikologum bana ailemin kocam ve cocuklari oldugunu soyleyinceye kadar.
Digerleri anne baba kardes
Aile = es cocuklar
Veli = anne baba

İs,guc bunlar zaten genel olarak herkes tarafindan istenen seyler.Ben hep bir cocugum(tercihen kiz) olmasini istedim.Suan evli bile degilim.Ne zaman bebegiyle gezen birini gorsem caktirmadan bakarim.Mutlu olurum kucuk kucuk.Kucagima bir bebek alsam,cok sıkıp canını mı yakiyorum,biraz gevsetsem elimden kayip duser mi seklinde endiseleniyorum.Bazen balkonda kucagina bebegini alip guneslenenler oluyor.Her yer bina zaten balkonlar istemesinizde gorunuyor.O bile bana huzur veriyor.Hem cok seviyorum hem de sanki incitecekmisim gibi korkuyorum.Kokusu bile bir baska bence.Ama kismet diyorum artik.

Sorun kaçış olarak kolay yolu seçip evlenmenizde. Okuyup mesleğinizi alıp,daha iyi bir maaşla ve daha iyi şartlarda calisabilseydiniz hepsi olurdu. Bundan sonra oğlunuz ve eşinizle hayatın tadını çıkarın.ailelere takılmayın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…