Hayalinizdeki hayatı mı yaşıyorsunuz..

Bir doğduğun ev bir de seçtiğin eş kaderindir.

Ilkinden yüzün gülmemiş, ikinciyi de aceleye getirmissin o da güldürmemis.

Kamu spotu olsun; siddet vs yoksa en kötü aile evi acele yapilan evlilikten iyidir. 1 yil daha baskici babaniza katlanmamak icin elin herifine ömrünüzü harcamayın.

Bana gelirsek, hayalimi mi yasiyorum, hayır. Insanoglu doyumsuzdur. Ben biseylere ulasip doydukca yeni seyler canlaniyor aklimda.

Aslinda düşundüm de, sanırım bazı şeyler de şans isi biraz.
Ben de çok büyük olmayan bir yaşta evlenmeye karar verdim ve eşimin iyi biri olması biraz da şans olarak adlandırdığım birşey.
Genel olarak mutluyum. Çokcuklarımı, eşimi, evimi, cevremi çok seviyorum.
Zaman zaman mutsuzluklarım da olmuyor değil ama, uzerinde çok düşünmemeye çalışıyorum.

Slm kızlar..hayalinizdeki hayatı yaşıyor musunuz,yaşıyorsanız bunu nasıl başardınız...çok sıkıldım,bunaldım..hayalimdeki hiçbir şey gerçekleşmedi..Kalabalık hoş sohbetli masa etrafında toplanan bi ailem olsun isterdim ama hep problemli bi ailem vardı dertleri sıkıntıları,sıkıntılarımız bitmedi,bitmeyecek..Ya böyle benim yok bari kocamın bi köyü olsun bazen gidip bi köy havası almayı hayal ederdim 5 yıldır evliyim onun da be köyü var ne doğru düzgün ailesi..diyeceksiniz ki hayallerine göre birini seçseydin erken evlendim belki ailemden kaçtım bunları hiç düşünemedim..hep çalıştım küçüklüğümden beri,gezmek tozmak isterdim baskıcı ailem izin vermedi,evlendim çocuk çoluk kendimizi toparlayalım derken o da olmadı,ilk yıllarımda çok sıkıntılı geçti zaten evlilikte hala da küsüp günlerce konuşmayan kocam var ben sorun ne olursa olsun dayanamayıp konuşan biri olsun isterdim..yani karışık oldu ama ne hayal ettiysem zıttını yaşadım hep..siz başardıysanız ben neyi eksik yaptım

Slm kızlar..hayalinizdeki hayatı yaşıyor musunuz,yaşıyorsanız bunu nasıl başardınız...çok sıkıldım,bunaldım..hayalimdeki hiçbir şey gerçekleşmedi..Kalabalık hoş sohbetli masa etrafında toplanan bi ailem olsun isterdim ama hep problemli bi ailem vardı dertleri sıkıntıları,sıkıntılarımız bitmedi,bitmeyecek..Ya böyle benim yok bari kocamın bi köyü olsun bazen gidip bi köy havası almayı hayal ederdim 5 yıldır evliyim onun da be köyü var ne doğru düzgün ailesi..diyeceksiniz ki hayallerine göre birini seçseydin erken evlendim belki ailemden kaçtım bunları hiç düşünemedim..hep çalıştım küçüklüğümden beri,gezmek tozmak isterdim baskıcı ailem izin vermedi,evlendim çocuk çoluk kendimizi toparlayalım derken o da olmadı,ilk yıllarımda çok sıkıntılı geçti zaten evlilikte hala da küsüp günlerce konuşmayan kocam var ben sorun ne olursa olsun dayanamayıp konuşan biri olsun isterdim..yani karışık oldu ama ne hayal ettiysem zıttını yaşadım hep..siz başardıysanız ben neyi eksik yaptım
İnsan ulaşabildiğinin nankörü ulasamadiginin delisi olurmuş bence şükür etmek gerek ve çabalamak bazen bazı dostlar çok daha iyidir akrabadan

Sorun kaçış olarak kolay yolu seçip evlenmenizde. Okuyup mesleğinizi alıp,daha iyi bir maaşla ve daha iyi şartlarda calisabilseydiniz hepsi olurdu. Bundan sonra oğlunuz ve eşinizle hayatın tadını çıkarın.ailelere takılmayın
Zaten çalışıyorum bi işim,mesleğim var..yine de hayalimdeki hayat bu değil çok çalıştım zaten küçüklüğümden beri

Hayallerimle alakası olmayan bir hayatın içindeyim ama mutluyum. 10 yıl önce kurduğum hayallerden çok uzağım ama bende 10 yıl önceki kişi değilim artık. Hiç çocuk hayali kurmadım ben, bir kızım oldu dünyanın en güzel şeyi benim için. Evlenmek aklımın ucundan geçmezdi, eşim iyiki var diyorum. Biz evrilip değiştikçe hayallerimizi revize etmeliyiz bence, yoksa ister istemez bir karmaşa olup bizi mutsuz eder.
Eşinizin karakterini bilerek evlendiyseniz niye böyle oldu isyanınız anlamsız olur, adam birden değiştiyse şansımız bu deyip kabul edebilir ya da hayatınızdan çıkarabilirsiniz. Siz devam ettiğinize göre kabul etmişsiniz. Sürekli bu değildi benim istediğim diye düşünmek sadece mutsuzluk getirir herkese.

Sen sahip olmadiklarini dusunduğun için mutsuz hissediyorsun. Yuvan var, çocuklarim var. Varsin koyunuz olmasin. Bizler malesef elimizde olanlari goremiyoruz. Neyimiz eksikse gozumuze batar hep. Tabiki herseyi olup bunalmak da normal insan psikolojisinin ne zaman ne sebepden çökeceyi belli değil. Eşinle tatli dille konuş. Kavga konulari basit birseyse yapmamaya çalişin. Basit konulardan bile olsa eğer sık sık kavga oluyorsa evi rutin duzeni haline geliyor. Ama mesela 5 ay kavga olmazsa sonra kavga yapinca çok garip oluyor insan. O yuzden iyiliyi guzelliyi evinizde rutin hale cevirin. Gençsiniz gezin dolaşin. Ailelerde sorun varsa takilmayin. Boş verin. Illa hayatinizi tüm olumsuzluklara rağmen guzelleşdirecek şeyler vardir. Negatiflere değil pozitiflere koklenin herşey yoluna girecek

Birebir hayal ettiğin hayatı yaşayamazsın belki ama kendini mutlu etmek için elindekileri değerlendirebilirsiniz. Bir hobi bahçesi satın alın, yeterli paranız yoksa kiralayın. Haftasonları gider köy gibi eker biçersiniz mesela.
Dört dörtlük bir hayatım yok. Ama güzelleştirdiğimi düşünüyorum. Çok şükür mutluyum

Problem evliliğim değil ki,ailem hep benim ailem sonuçta hala onların problemleri devam ediyor hala bi akşam kahkahalı neşeli bi sofra kurulmuyor..

Neden ailem olarak o döküntüsünden kaçtığınız grubu görüyorsunuz

Benim ailem eşim çocuğum

Annem babam tabii ki var yerleri ayrı ama sizinki gibi huzursuzluk çağrıştırması halinde ailem de ailem demem

O güzel sofrayı evimde kurar hayalimi gerçekleştiririm eşim ve çocuklarımla

Eşimin köyü yoksa yok benimkinin var 15 yıldır görmedim zira köyde akraba vs yok

Ama maden o tarz ortamlar seviyorsunuz kendinize küçük bir bahçe yahut köy evi alınacak bir yer belirleyin

Hayaliniz bu olsun yani tüm ülke Bodrum a gidecek değil ki atıyorum siz de bulunduğunuz şehrin bir köyünden yer alın

Hayallerinizi evriltin gerçekleşmedi değil değiştirip yaptım deyin

Hayallerimdeki gibi yaşamıyorum. Ama hayallerim hiç bir zaman bitmedi.

Kendi adıma ilk üniversiteyi kazandığında çok iyi bir sıralamam olmasına rağmen istediğim bölümde başörtüsü sorunu vardı, okuyamadım. İkinci üniversite olarak okuyorum. İnşallah yarın son sınavıma girip ondan mezun olacağım. Bu yaştan sonra onunla ilgili bir iş nasıl bulacağım bilmiyorum ama olmak istediğim yer için koşacağım.

En azından minimal düzeye ulaşmak için koşacağım. İstediğim gibi bir evde, istediğim arabada değilim. Ama huzurluyum. Kimseye muhtaç olmadan üç kuruşta olsa bizim olduğu için.

Elimizdekilerle mutlu olmak, huzurlu olmak hayallerimize götüren ilk adım bence. Şükretmek diye de adlandırabilirin.

Herkesin isteği farklı işte bende kalabalık aile köy sevmem eşimde kalabalık ve köy meraklısı

Ben sizi çok iyi anladım.
Zira benimde kanayan yaramdır aile.
Hep özenirim büyük ve bağları sağlam ailelere.
Kendi ailem kopuk herkes birbirine düşman fesat, içten pazarlıklı.
Umarım eş ailesi iyi çıkar dedim daha beteri çıktı şans 😩

Bayramlardan nefret ederim mesela;
Herkes mutlu mutlu eş dost akraba gezerken biz tatile çıkıyoruz çekirdek ailemle.
Çocuklarım akraba kavramı nedir bilmezler.
Kimbilir belki de bizimde bu hayattaki imtihanımızdır ailelerimiz.

boş yaşamamak adına önüme hep hedef koydum. hedeflerle yol katettim.
herkes sıkıntı çekiyor. okul hayatından sonra hiç boş kalmadım mesela. hep meşguluyetim olmuş. ne kafam ne vucudum dinlenmiş. dışarda sürekli değişik türlü türlü insanlarla karşılaştım iç sıkıntım olmuş elin yabancısı. bir arkadaşa derdimi anlattığımda bu yabancı insanlar senin imtihanın demişti. o zaman uyandım hakikaten öyle. şimdi daha farklı bakıyorum. herkesin imtihanı çok farklı yerlerden. kimi sağlıktan evhamlı, kimi titizlikten, kimi iş hayatından, kimi eşinden , kimi aileden, kimi çocuğundan ,komşusundan daha uzar gider. insanoğlu hep meşgul ve dertli. bu meşgulıyetin yanında küçük şeylerden mutlu olmasını bilen insanlar kolaylıkla atlatıyor. yoluna devam ediyor.kimide karalar bağlıyor ne yapcam diye. aynı günde sayıyor. hedef koy bir sınava gir heycan olsun. bayram için bile şimdiden plan yapıp hayal kuruyorum. giyeceğim kıyafetleri düşünüyorum. bu bile mutluluk verici.

Aslında kısmen
Şu an yaşadığım versiyonun iyisi olabilir ama işte ben bu versiyonu planlamıyordum...bazı dönüm noktalarında bazıların seçme şansı olmuyor...

Back
X