25 yaşındayım kimsenin desteği olmadan (anne-baba ilkokul mezunu eğitimde beni doğru yönlendirebilecek bilgiye sahip değillerdi) taaa ilkokuldan eğitim hayatıma öğrenci kayıran öğretmen öğrencisi olarak başladığım için sıfır matematik ile tüm eğitim hayatımda debelendim durdum çünkü yapamadığım matematik hep karşıma çıktı her yerde beni alt etti. Tek başıma öğrenmeye çalıştım olmadı, dershaneye gidecek para yoktu ama ben şikayet etmedim ve yine de pes etmedim yapabildiğim derslere odaklanıp üniversiteyi de bitirdim. Sonra güzel bir iş bulurum artık onca yerde staj yaptım derken tesettürlüyüm diye beni özel yerlerde işe almadılar, hep kayırdılar, tesettürlü olmayan arkadaşlarıma sen gel dediler bana ama senin için olumlu konuşamayacağız dediler, hatta şimdi başörtünü çıkartırsan başlayabilirsin diyen bile oldu, biz kapalı çalıştırmıyoruz gibi cümleler çok duydum. Kpss ye çalışayım da bari devlette işe gireyim belli ki torpil olmadan özel yerde çalışamayacağım dedim ama başımın belası matematik orda da karşıma çıktı ve güzel puan yapamadım ondan da vazgeçtim, farklı bölümlere yöneldim kurslara gittim, sertifikalar aldım ama yine iş bulamadım tesettürlü olmamı sorun edenler oldu ya daa referans isteyenler (torpilin modern ismi) bende en alt sekmenden başlayayım ama iş tecrübem olsun dedim girdim bir yere çok çalıştım işveren farketti becerimi, isteğimi, azmimi beni aldı o alt sekmenden bir üstüne çıkarttı, sonra başkaları gördü ordan aldı bir üste koydular derken şuan bulunduğum işyerinde şefim hem maaşım hem pozisyonum hemde şartlarım çok güzel elhamdülillah.
Demem o ki; 3 yıldır evde ne yapıyorsunuz? Boşa kaybolmuş kocaman 3 yıl ne kadar da değerli değil mi? Olmuyorlara üzülmek ve için de bulunduğunuz olumsuz durumları kafanız da büyütmek yerine bir şeyler yapmak için artık yola çıkmanız gerekmiyor mu? Zaman geçiyor ve geleceğiniz için halâ adım atmamışsınız yeteri kadar istemiyorsunuz da belli ki. Kaç yaşındasınız? Ailem evlenmeme sıcak bakmaz diyorsunuz ya sanki biri çıksa ailenizin karşısına bunla evlenceksin dese tamam diyecek biriymişsiniz gibi geldi bana.
Gelinlik niye giymedin canımBelki hayalimdeki evlilik olmamis olabilir(gelinlik giyemedim o yuzden)ama ama hayalimdeki gibi hayatimbvar mutlu ve huzurluyum ve bukadar karamsar dusunursen hic bisey olmazsin
Aslinda öyle birisi değilim ama artık iş yok ee çevremizde bekar da kalmadi senin yaşında.. Neyi bekliyorsun düşüncesinin baskısı var üzerimde.
1 yıl kursa gittim evde kpss için, diğer yıl özelde iş bulmama faydası olur diyerek muhasebe kursuna gittim. Sonuç yine yok.. Artık market, mağaza çalışsam ee sen boşuna okudun dalgasını çekicem..
Kpss olsun ileride pişman olmayım diye uğraştım ama olmadı
Okul bitmeden(üniversite) bu kadar net gerçeklerle yüzleşmemiştim. Düşünürdüm ama hep de bi umut vardı. Şimdi okul bitti 3 yıldır evdeyim kpss çalışıyorum. Düzenli, istikrarlı çalışmıyorum beceremiyorum çünkü.
Sonuç olarak aklımda hep güzel bi iş sahibi olmak var. Ama buna ulaşmama imkan yok evet yok çünkü çok yüksek puanlar ve kuş kadar alımı olan bi bölüm mezunuyum bunun için günde 10 saat çalışmam lazım bende bu kapasite yok. Ki zaten bi odam bile yok(bahane mi bunlar bilmiyorum)
26 yaşındayım hayatımı günde 2 saat ders çalışıp, hayaller kurarak geçirmeye devam edemem bi yandan hayat kaçıyor diyerek evlilik planları yapmaya çalıştım onu da beceremedim. Çünkü ben gelin olmak, ev hanımı olmak istemiyorumbunlar beni mutlu etmiyor. Ama bi yandan da evlenmemeye saygı duyacak bi aile yapım yok. Şimdiden yaşın geçticiler sardı etrafımı.
Piskolojim çok kötü lütfen bana hayat tecrübelerinizden, yaşamlarınızdan, yaşadıklarınızdan bahseder misiniz. Belki umut olur, yol olur..
Benim yasadigim köy de, cok gencler var rusyadan, Ukraine, Moldawyadan ve baska Fakir memleketlerden. Buraya 1 seneligine Au Pair olarak geliyor lar, hepsi de 1 yil icinde almancayi okadar iyi ögrendilerki, 1 sene sonra universiteye basladilar, bitirip is sahibi oldular. Bunlarin cogu yöneten olarak calisiyorlar. Yalniz cok ve cok disiplinli olacaksin. Kanadaya gidebilirsiniz veya Amerika, ingiltere, vs Au Pair olarak. Cok gencsiniz daha.
H Helinsma merhaba.
Kısaca sana hayatımdan bahsetmek istiyorum.
23 yaşında çalıştığım özel sektörden "zaten bir işe de yaramıyorsun, ne iş yaptığın var" diyerek çıkarıldım. Bu benim ilk deneyimimdi. Ki soracak olursan sekreterlikten hizmetçiliğine kadar da yapmıştım.
İşten çıkarıldığım o gün KPSS'ye çalışmaya karar verdim, nereye kadar böyle kapı dışarı konulacağım, son kez bir şansımı deneyim dedim.(Bu arada daha önce 3 kez KPSS girmiş, elle tutulur bir puan almamıştım çünkü umursamıyordum)
Tam 1 sene hayattan bağımı kestim. Ne 10 saati 4-5 saatlik uykuyla durdum hep.
Düşündüğüm şuydu, "Kardelen sık dişini, bir sene çalış sonra rahat edeceksin" dedim.
Ne haftasonu, ne tatil, ne bayram... Hep çalıştım.
Kapasitem yok diyorsun, senin diğer insanlardan ne eksiğin var soruyorum.
Ben çok başarılı süper bir öğrenci olmadım hayatım boyunca, ama çalışınca isteyince olmayacak bir şey yok.
Emeğimin karşılığını aldım ve ilk atamayla atandım.
Atandıktan sonra istediğim, anlaştığım kişiyle evlendim.
Hani soruyorsun ya "hayalinizdeki hayatları mı yaşıyorsunuz" diye, ben böyle bir hayat bile hayal etmiyordum, memur olmak falan hep imkansız gelirdi bana.
Çalışmadan, emek vermeden olmuyor kısacası.
Emek olmadan yemek olmuyor.
Ben hep şunu dedim.Harikaymış gerçekten ah o hırs ah o inanç.. Her şey onda bitiyor işte ama bu zamana kadar iyi kötü çalıştım kpss ye 3 ay var bunu deniycem en azından hayattan bağımı koparıp çalışcam.. Teşekkür ederim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?