Sizin felsefe yapmadığınızı biliyorum. Filozoflara değinmek istemiyorum bence onların da bilinçaltında kıskançlık var. Özellikle kadın düşmanı olanlarında. Uzun uzun hayat neden güzeldir ya da neden çocuk olmalı/ olmamalı konusunda argüman sunmayacağım. Sizin düşünce yapısındaki insanlara baksak halimiz harapBu kadar felsefi sorunu kıskançlıkla açıklamak şahaneymişbütün felsefeciler kıskançmış desene o zaman.
O ne demek kiCarpa diem diyorsun ha
Anı yaşa.gerisini çok da şeyetme felsefesi.O ne demek ki
Hiç ana haber izlemez misiniz? En azından milleti kesip biçmeyecek kadar huzurluyum.onu yapamayan da milyonlarca insan var.siz çıkışının diye herkes de hayata cici bakamıyorum.sizin gibiler için de geçerli bu.Sizin felsefe yapmadığınızı biliyorum. Filozoflara değinmek istemiyorum bence onların da bilinçaltında kıskançlık var. Özellikle kadın düşmanı olanlarında. Uzun uzun hayat neden güzeldir ya da neden çocuk olmalı/ olmamalı konusunda argüman sunmayacağım. Sizin düşünce yapısındaki insanlara baksak halimiz harap
İşe kendinden mi başlasan sen aklı basında pozitif ol ki çevrende de oyle insanlar olusmaya baslasınEee öyle.sorun da oradan çıkıyor zaten.aklı başında ve pozitif 5 kişi bulabilmek dünyanın en zor şeyi zaten
Kuyruk acısının olması suç mu yani? Bir konuda şansının tutmaması veya başarısız olmak suç mu?.kim istemez sevdiğim beni sevsin, çok iyi, beğendiğim kişilerle ilişkiler kurayım.hayatımız şahane olmadığı için güzel değil diyorum zaten.tam istediğimiz gibi olsa neden bunları düşünelim zaten.Sizin felsefe yapmadığınızı biliyorum. Filozoflara değinmek istemiyorum bence onların da bilinçaltında kıskançlık var. Özellikle kadın düşmanı olanlarında. Uzun uzun hayat neden güzeldir ya da neden çocuk olmalı/ olmamalı konusunda argüman sunmayacağım. Sizin düşünce yapısındaki insanlara baksak halimiz harap
Hayat hiçbir zaman kolay olmadı. Düşüncenizin aksine genel olarak bakacaksak insanoğlu en rahat zamanını yaşıyor. Sadece modern insan gereğinden fazla hassas. Karamsar karamsar oturup yaşamamayı tercih edersek yine zararı kendimize veririz. Siz oturup yeni yetme ergen gibi hayat şöyle kötü, insanlar böyle acımasız diye somurtabilirsiniz ben yaşayıp üretmeyi tercih ediyorum.Hiç ana haber izlemez misiniz? En azından milleti kesip biçmeyecek kadar huzurluyum.onu yapamayan da milyonlarca insan var.siz çıkışının diye herkes de hayata cici bakamıyorum.sizin gibiler için de geçerli bu.
Şahane ve çok gerçekçi bir yorum.gerçekten Anlaşıldığını hissettim.teşekkür ederim.hayatla kavgan da yok senin ama gerçekdışı bir iyimserliğin de yok.Bebişim çok derin bir soru sormuşsun. Öncelikle cevap vereyim ki mutluyum ben, memnunum hayatıımdan bir de güleç ve pozitif bir insan olduğumu söylerler.
Konuya geleyim mutlulluk denen şey zaten kalıcı değil, ya anlık ya kısa süreli. daha uzun zamana yayılan bir duygu ise huzur. Mutluluğa gelince bence bu mutluluk denen meret beynin ve evrimin insanlar yaşamaktan vazgeçmesin diye insanlara önerdiği bir tozpembe bulut, gerçek değil. Az bira mutlu olucam umuduyla insanlar türlü türlü abukluğa katlanıyor.
Çocuk yazmışsın:))) ona da geleyim, yukarda tüm mutluluğum çocuğum yazanlar olmuş, aynen öyle, mutlu olmak zor, o yüzden mutluluğu başka bir canlıya bağlayıp onu totem edinmek daha kolay, bir de bu işi hormonlarla yapmak da çok daha kolay o yüzden alın size annelik hormonları ve çocuk sevgisi o da sonuçta evrimin oyunlarından biri. Tek mutluluğum çocuğum diyenler çocuktan önce mutlu olmak için neler yapardı bence onları yazsınlar.
Bu arada ben 2 farklı erkek tarafından çok sevilmiş, aşık olunmuş uğruna ülke mülke değiştirilmiş biriyim ama açık ve net o duygular da bitiyor nerdeler hani ... ayrılmasaydık evlenseydik de biteceklerdi. yani sandıın gibi arada kocaman bir aşk olan bir ilişkin olsa dahi eninde sonunda bir sona geliyor, dediğim gibi mutluluk kısa , ömrü kelebek kadar bakıyorsun uçup gitmiş elinde anca huzur kalıyor.
Kısacası ferhans sen gerçekçi birisin, milyonlarca yıllık evrim bile gelip sana elma şekeri falan sunamaz, nelerin ilüzyon, nelerin hormon , nelerin o bu olduğunun gayet farkıındasın. Onu da buraya sormamalısın bence, mutlu olmak istiyorum dersen de yapacağın tek şey var ilüzyona kanmış gibi yapıcaksın kendini kandıracaksın o kadar.
Hayat gerçekten isteklerimizi tam da istediğimiz gibi sunuyor mu ki? Ya da gerçekten mükemmel hayatı olan kaç kişi var? Yani aslında gençken ya da toyken diyeyim daha farklı düşünüyordum tam da hayat şöyle insanlar böyle evresi. Şimdi olgunluk zamanlarıma giriyorum yavaş yavaş. Tasavvuf okumaları yapan bir arkadaşım da var onunla bu konuları çok konuşuyoruz. İşin aslı elindeki ile yetinmek günün getirdiğine iyi kötü şükretmek. Tabii bu sorgulamamak değil ama el verdikçe pozitif yaklaşmak aslında.Kuyruk acısının olması suç mu yani? Bir konuda şansının tutmaması veya başarısız olmak suç mu?.kim istemez sevdiğim beni sevsin, çok iyi, beğendiğim kişilerle ilişkiler kurayım.hayatımız şahane olmadığı için güzel değil diyorum zaten.tam istediğimiz gibi olsa neden bunları düşünelim zaten.
Felsefik bakış açısıyla sizin dediklerinizin herhangi bir ortak noktası yok.Çocuk sahibi olmak için çabalayan insanlara neden ayar oluyorsunuz bunu bi düşünün bence. Aynı zorluğu süreci kaldıramayacağınızı biliyorsunuz ve bu insanlara bu yüzden devamlı saydırıyorsunuz. başkalarının hayatı düşünceleriyle bu kadar ilgiliyken kendi hayatınızı zaten yoluna koyamazsınız. İçinizdeki nefreti öfkeyi kusarak rahatladım sanırsınız işte böyle. Bence sizinki daha sefil bir hayat.Kuyruk acim neden olsun ki.bu yaşa kadar zaman zaman evlenme teklifleri de aldım.şu an aktik iliskim de var.bu yola girmek çok da zor değildi.doğal yollarla olmayanlar ek yöntemlere baş vurup deliler gibi çocuk istemeye devam ediyor zaten.benim gibi düşünmeye başlamıyorlar ki.düsüncemin nedenini konuda da açıkladım zaten.belki birilerinde bir ışık yakarım diye.bir de hayat memat meselesi gibi çocuk isteyen, histerik nöbetler geçirecek kadar çocuk isteyen kişiler var.zaman zaman konularını okuyup, destek olmak için yarışıyoruz.kimse de bu kadar çocuk istemek sağlıklı değil, kafayı yemişsin diyemiyor nedense.benim gibi diyen oldu mu da linçleniyor.bir de bu işin bu ayağı var.bana birşeyler denilecekse bence bu kişilere de tepki gösterilmeli.herkes ahh canim ahh cicim tarzı tesellilerden başka bir şey yapmıyor.hayata biraz felsefi bakmayı seviyorum o da etkili bu konularda.
Siz istemediğiniz için linçlenmiyorsunuz. Isteyenleri bu tarz bir uslupla linçleyip size uygun olmayan herşeyin uygunsuz olduğunu düşündüğünüz, fikir belirten insanlara aksini benimsetmeye çalışıp, kendinizle aynı frekansta olmayan her insanı gömdüğünüz için linçleniyorsunuz bilmem anlatabildimmi ..Kuyruk acim neden olsun ki.bu yaşa kadar zaman zaman evlenme teklifleri de aldım.şu an aktik iliskim de var.bu yola girmek çok da zor değildi.doğal yollarla olmayanlar ek yöntemlere baş vurup deliler gibi çocuk istemeye devam ediyor zaten.benim gibi düşünmeye başlamıyorlar ki.düsüncemin nedenini konuda da açıkladım zaten.belki birilerinde bir ışık yakarım diye.bir de hayat memat meselesi gibi çocuk isteyen, histerik nöbetler geçirecek kadar çocuk isteyen kişiler var.zaman zaman konularını okuyup, destek olmak için yarışıyoruz.kimse de bu kadar çocuk istemek sağlıklı değil, kafayı yemişsin diyemiyor nedense.benim gibi diyen oldu mu da linçleniyor.bir de bu işin bu ayağı var.bana birşeyler denilecekse bence bu kişilere de tepki gösterilmeli.herkes ahh canim ahh cicim tarzı tesellilerden başka bir şey yapmıyor.hayata biraz felsefi bakmayı seviyorum o da etkili bu konularda.
Akıl tutulması gibi geliyor.şahane bir yere gelmeyecekler ki.ne bu uğraş.bu kadar çocuk istemek normal mi yani ? Sağlıklı insan davranışı mi sizce? Neresi felsefi değil ki.felsefenin ana konu varoluş sancılarını zaten.Felsefik bakış açısıyla sizin dediklerinizin herhangi bir ortak noktası yok.Çocuk sahibi olmak için çabalayan insanlara neden ayar oluyorsunuz bunu bi düşünün bence. Aynı zorluğu süreci kaldıramayacağınızı biliyorsunuz ve bu insanlara bu yüzden devamlı saydırıyorsunuz. başkalarının hayatı düşünceleriyle bu kadar ilgiliyken kendi hayatınızı zaten yoluna koyamazsınız. İçinizdeki nefreti öfkeyi kusarak rahatladım sanırsınız işte böyle. Bence sizinki daha sefil bir hayat.
Bu kadar derinlere inmeye gerek yok siz tüm bunları düşünürken en temel şeyi gözden kaçırıyorsunuz: evrim ve içgüdüler. Bizi üremeye teşvik eden başlıca şey zaten bunun için gerekli dürtüyü içimizde barındırıyor olmamız. Bunun yanına farklı şeyler ekleyebiliriz. Mesela ben doyasıya sevmek ve sevilmek için çocuğum olsun istiyorum. Bakım vermeyi çok seviyorum. Eşimle benim ortak genlerimi taşıyan bir insan getirmek istiyorum dünyaya. . Ama şu da bir gerçek, belli bir süre olmadığında insan kendini noksan,eksik,hastalıklı hissedebiliyor. Bu hissi ortadan kaldırmak için hâlâ denemeye devam ediyor olabilirler. Bir yandan ulaşamadığımız şeyleri her zaman daha çok isteriz.Akıl tutulması gibi geliyor.şahane bir yere gelmeyecekler ki.ne bu uğraş.bu kadar çocuk istemek normal mi yani ? Sağlıklı insan davranışı mi sizce? Neresi felsefi değil ki.felsefenin ana konu varoluş sancılarını zaten.
Bu kadar derinlere inmeye gerek yok siz tüm bunları düşünürken en temel şeyi gözden kaçırıyorsunuz: evrim ve içgüdüler. Bizi üremeye teşvik eden başlıca şey zaten bunun için gerekli dürtüyü içimizde barındırıyor olmamız. Bunun yanına farklı şeyler ekleyebiliriz. Mesela ben doyasıya sevmek ve sevilmek için çocuğum olsun istiyorum. Bakım vermeyi çok seviyorum. Eşimle benim ortak genlerimi taşıyan bir insan getirmek istiyorum dünyaya. . Ama şu da bir gerçek, belli bir süre olmadığında insan kendini noksan,eksik,hastalıklı hissedebiliyor. Bu hissi ortadan kaldırmak için hâlâ denemeye devam ediyor olabilirler. Bir yandan ulaşamadığımız şeyleri her zaman daha çok isteriz.
Herhangi bir şeyi yapmak veya istemek için şahane bir yere gelmeye gerek yok.Bunun için elbette asgari koşulları hazırlamak gerekiyor ama mükemmel aile mükemmel anne olamayız. Bu düşünce yapısındaysanız mükemmelliyetçi davranarak hayatı kendinize zehir ediyor olabilirsiniz. yaptığımız her şeyi mükemmel olsun diye yapmıyoruz. Hayatta kalmak ve hayatımızı devam ettirmek için yapıyoruz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?