Hayat sizce güzel mi?

Bu kadar felsefi sorunu kıskançlıkla açıklamak şahaneymiş bütün felsefeciler kıskançmış desene o zaman.
Sizin felsefe yapmadığınızı biliyorum. Filozoflara değinmek istemiyorum bence onların da bilinçaltında kıskançlık var. Özellikle kadın düşmanı olanlarında. Uzun uzun hayat neden güzeldir ya da neden çocuk olmalı/ olmamalı konusunda argüman sunmayacağım. Sizin düşünce yapısındaki insanlara baksak halimiz harap

Hiç ana haber izlemez misiniz? En azından milleti kesip biçmeyecek kadar huzurluyum.onu yapamayan da milyonlarca insan var.siz çıkışının diye herkes de hayata cici bakamıyorum.sizin gibiler için de geçerli bu.

Kuyruk acısının olması suç mu yani? Bir konuda şansının tutmaması veya başarısız olmak suç mu?.kim istemez sevdiğim beni sevsin, çok iyi, beğendiğim kişilerle ilişkiler kurayım.hayatımız şahane olmadığı için güzel değil diyorum zaten.tam istediğimiz gibi olsa neden bunları düşünelim zaten.

Bebişim çok derin bir soru sormuşsun. Öncelikle cevap vereyim ki mutluyum ben, memnunum hayatıımdan bir de güleç ve pozitif bir insan olduğumu söylerler.

Konuya geleyim mutlulluk denen şey zaten kalıcı değil, ya anlık ya kısa süreli. daha uzun zamana yayılan bir duygu ise huzur. Mutluluğa gelince bence bu mutluluk denen meret beynin ve evrimin insanlar yaşamaktan vazgeçmesin diye insanlara önerdiği bir tozpembe bulut, gerçek değil. Az bira mutlu olucam umuduyla insanlar türlü türlü abukluğa katlanıyor.

Çocuk yazmışsın:))) ona da geleyim, yukarda tüm mutluluğum çocuğum yazanlar olmuş, aynen öyle, mutlu olmak zor, o yüzden mutluluğu başka bir canlıya bağlayıp onu totem edinmek daha kolay, bir de bu işi hormonlarla yapmak da çok daha kolay o yüzden alın size annelik hormonları ve çocuk sevgisi o da sonuçta evrimin oyunlarından biri. Tek mutluluğum çocuğum diyenler çocuktan önce mutlu olmak için neler yapardı bence onları yazsınlar.

Bu arada ben 2 farklı erkek tarafından çok sevilmiş, aşık olunmuş uğruna ülke mülke değiştirilmiş biriyim ama açık ve net o duygular da bitiyor nerdeler hani ... ayrılmasaydık evlenseydik de biteceklerdi. yani sandıın gibi arada kocaman bir aşk olan bir ilişkin olsa dahi eninde sonunda bir sona geliyor, dediğim gibi mutluluk kısa , ömrü kelebek kadar bakıyorsun uçup gitmiş elinde anca huzur kalıyor.

Kısacası ferhans sen gerçekçi birisin, milyonlarca yıllık evrim bile gelip sana elma şekeri falan sunamaz, nelerin ilüzyon, nelerin hormon , nelerin o bu olduğunun gayet farkıındasın. Onu da buraya sormamalısın bence, mutlu olmak istiyorum dersen de yapacağın tek şey var ilüzyona kanmış gibi yapıcaksın kendini kandıracaksın o kadar. Üremek dediğin zaten basit bir içgüdü, toplumdaki çocğu insan da zaten senin bilinç düzeyinde değil içgüdülerine kapılmış gitmişler diğer insanlardan da o kadar derin düşünmeerini falan bekleme.

Son düzenleme:
Moduma göre değişir.
Güzel olduğu zamanlar var olmadığı zamanlar var.
Her zaman güzel olmalı her zaman mutlu olmalıyız algısını sevmiyorum.

Bu arada kendine yakın birilerini arıyorsan Budizm okumanı tavsiye ederim. Budizm çok minnoş görünse de aslında alakası yok, bu felsefede insanlar istekleri yüzünden mutsuz hiiiiçbir şey istemezsen ulaşamamanın da acısını yaşamazsın o yüzden bir şey isteme, hayattan hiçbir beklentide olma (bana kalırsa d ahayatı hiç yaşama) fikri var. Özellikle Samsara ve Samsaranın ne kdar acı verici olduğunu ve bu döngüden kurtulmak için Budizmin önerlierinin okumanı tavsiye ederim, umarım için kararmaz:)

Hiç ana haber izlemez misiniz? En azından milleti kesip biçmeyecek kadar huzurluyum.onu yapamayan da milyonlarca insan var.siz çıkışının diye herkes de hayata cici bakamıyorum.sizin gibiler için de geçerli bu.
Hayat hiçbir zaman kolay olmadı. Düşüncenizin aksine genel olarak bakacaksak insanoğlu en rahat zamanını yaşıyor. Sadece modern insan gereğinden fazla hassas. Karamsar karamsar oturup yaşamamayı tercih edersek yine zararı kendimize veririz. Siz oturup yeni yetme ergen gibi hayat şöyle kötü, insanlar böyle acımasız diye somurtabilirsiniz ben yaşayıp üretmeyi tercih ediyorum.

Şahane ve çok gerçekçi bir yorum.gerçekten Anlaşıldığını hissettim.teşekkür ederim.hayatla kavgan da yok senin ama gerçekdışı bir iyimserliğin de yok.

Hayat gerçekten isteklerimizi tam da istediğimiz gibi sunuyor mu ki? Ya da gerçekten mükemmel hayatı olan kaç kişi var? Yani aslında gençken ya da toyken diyeyim daha farklı düşünüyordum tam da hayat şöyle insanlar böyle evresi. Şimdi olgunluk zamanlarıma giriyorum yavaş yavaş. Tasavvuf okumaları yapan bir arkadaşım da var onunla bu konuları çok konuşuyoruz. İşin aslı elindeki ile yetinmek günün getirdiğine iyi kötü şükretmek. Tabii bu sorgulamamak değil ama el verdikçe pozitif yaklaşmak aslında.
İnsan gözlemlemeyi severim. Şunu da çok görüyorum insan en çok neyi istiyorsa günün sonunda onunla sinaniyor. Aynısını kendim de yaşıyorum zaman zaman. Ne zaman ki aman canım olursa olur almazsa ne yapayım desem asıl istediğim bir şekilde beni buluyor. Etrafımda da bunu çok gözlemledim. İnsan biraz rahat olmalı. Etrafa nasıl bir enerji yayarsak onun karşılığını buluyoruz. Sözcüklerin bile ayrı bir enerjisi var. Sanırım günün sonunda elimizde ne varsa "sağlık olsun" demek en rahatlatıcısı.

Felsefik bakış açısıyla sizin dediklerinizin herhangi bir ortak noktası yok.Çocuk sahibi olmak için çabalayan insanlara neden ayar oluyorsunuz bunu bi düşünün bence. Aynı zorluğu süreci kaldıramayacağınızı biliyorsunuz ve bu insanlara bu yüzden devamlı saydırıyorsunuz. başkalarının hayatı düşünceleriyle bu kadar ilgiliyken kendi hayatınızı zaten yoluna koyamazsınız. İçinizdeki nefreti öfkeyi kusarak rahatladım sanırsınız işte böyle. Bence sizinki daha sefil bir hayat.

Siz istemediğiniz için linçlenmiyorsunuz. Isteyenleri bu tarz bir uslupla linçleyip size uygun olmayan herşeyin uygunsuz olduğunu düşündüğünüz, fikir belirten insanlara aksini benimsetmeye çalışıp, kendinizle aynı frekansta olmayan her insanı gömdüğünüz için linçleniyorsunuz bilmem anlatabildimmi ..

madem çocuk istemiyorsunuz niye çocuk aldırıyorsunuz korunsanıza bu arada ben bilmiyorum takip etmedim diğer arkadaşlar yazıyor. Oradan görüyorum. Neden size kolay hamile kalamadigin icin bunu yapiyorsun diyorlar o halde ? demekki girisimleriniz olmus buda yazdiklarinizin öfkenizin sebebini aciklamaya yetiyor ..

Sizi ilgilendirmez sizene insanlarin istemesinden yanip tutusmasindan hakikaten enteransiniz ya

Akıl tutulması gibi geliyor.şahane bir yere gelmeyecekler ki.ne bu uğraş.bu kadar çocuk istemek normal mi yani ? Sağlıklı insan davranışı mi sizce? Neresi felsefi değil ki.felsefenin ana konu varoluş sancılarını zaten.

Ben yaşadığım için mutluluk duyan bir insanım. Yani yaşamda olduğum için şükran duyuyorum . Maddi olarak problemli bir dönemdeyiz. Ara ara bunalsam da genel ruh halim mutlu . Hayatta mutsuzluk barındıran çok şeyle baglantimi kestim . Mesela evde sadece you tube da bizim istediğimiz içerikleri izliyoruz .haber izlemiyorum , Twitter hesabımi kapattım. Instagram da siyasi içerikli paylaşım yapan sayfalara bakmıyorum. Baktım ki hayatta değiştiremeyecegim çok şey var . Kendi degisimime odaklandım .
Çocuk doğurmak bencillik mi belki de.. sonuçta dünyaya bir insan getirmeyi tercih ettik ve bu insan da acı çekecek , hasta olacak. Ben açıkçası dogurdugum çocuğun hayatına ortak olmak için getirmedim . Çok bilinçli bir tercihti üzerine çok düşündüm diyemem. Çocukları çok seviyordum ve eşimle çocuk sahibi olmak istiyorduk . Zaten dünyaya getirdigin çocukla ilgili bir plan yapamazsın o ayrı bir birey . Çok farklı bir karakter ve kendi yolu var. Ben içsel olarak diğer türlü rahatım gelecekte ona iyi bir hayat birakabilecegime inanıyorum . Ölürsem ailemin ve eşimin çok güzel bakacagina inanıyorum. Benim hayata bakış açımı çok guzellestirdi . Onunla birlikte daha iyi oldum diyebilirim

Bu kadar derinlere inmeye gerek yok siz tüm bunları düşünürken en temel şeyi gözden kaçırıyorsunuz: evrim ve içgüdüler. Bizi üremeye teşvik eden başlıca şey zaten bunun için gerekli dürtüyü içimizde barındırıyor olmamız. Bunun yanına farklı şeyler ekleyebiliriz. Mesela ben doyasıya sevmek ve sevilmek için çocuğum olsun istiyorum. Bakım vermeyi çok seviyorum. Eşimle benim ortak genlerimi taşıyan bir insan getirmek istiyorum dünyaya. . Ama şu da bir gerçek, belli bir süre olmadığında insan kendini noksan,eksik,hastalıklı hissedebiliyor. Bu hissi ortadan kaldırmak için hâlâ denemeye devam ediyor olabilirler. Bir yandan ulaşamadığımız şeyleri her zaman daha çok isteriz.
Herhangi bir şeyi yapmak veya istemek için şahane bir yere gelmeye gerek yok.Bunun için elbette asgari koşulları hazırlamak gerekiyor ama mükemmel aile mükemmel anne olamayız. Bu düşünce yapısındaysanız mükemmelliyetçi davranarak hayatı kendinize zehir ediyor olabilirsiniz. yaptığımız her şeyi mükemmel olsun diye yapmıyoruz. Hayatta kalmak ve hayatımızı devam ettirmek için yapıyoruz.

Eeee zaten Ferhans da bunu diyor, olaya daha üstün bir bilinçle, akıllı, tüm medeniyetin yaratıcı olan bir türün bireyi oarak bakarsak çoğu şey geçici ve ilüzyonlardan ibaret demiş, siz de diyorsunuz ki fazla akla gerek yok Ferhans çok kurcalarsan mutsuz olursun onun yerine beynini fallan bir kenara koy, primat olan yönlerine eğil, aklınla değil içgüdülerinle düşün Ferhans orayı çoktan geçmiş zaten, sizin söylediğiniz bilinç düzeyini geçmiş gitmiş istese de o tarafa artık dönemez.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…