- 21 Mart 2023
- 1.090
- 2.088
- 53
- 30
Kendi hayatı ve çocuk hakkındaki düşünceleri konusunda tabi ki daha derin düşünebilir, ben de düşünüyorum. Ama forumda yazılanlardan yola çıkıp insanların neden bu kadar çok çabaladığına kafa yorması bana nafile bir çaba gibi geldi. Nereden bilebiliriz ki? En temel içgüdülerden olabilir, noksanlık hissinden olabilir. Bir ton sebebi vardır. Anlamak için hepsiyle oturup saatlerce sohbet etmesi gerekir. Bir de insanların neden sıkıntı çektiğine nu kadar kafa yormamıza gerek var mı, şahsen ben buna harcayacağım enerjiyi kendim ve hayatım için harcamayı tercih ederim.Eeee zaten Ferhans da bunu diyor, olaya daha üstün bir bilinçle, akıllı, tüm medeniyetin yaratıcı olan bir türün bireyi oarak bakarsak çoğu şey geçici ve ilüzyonlardan ibaret demiş, siz de diyorsunuz ki fazla akla gerek yok Ferhans çok kurcalarsan mutsuz olursun onun yerine beynini fallan bir kenara koy, primat olan yönlerine eğil, aklınla değil içgüdülerinle düşünFerhans orayı çoktan geçmiş zaten, sizin söylediğiniz bilinç düzeyini geçmiş gitmiş istese de o tarafa artık dönemez.
Kesinlikle katılıyorumFarkındasınız, bu güzel bi şey, kendi özünüze dönmek için bi şeyler yapabilirsiniz :)
Dünya var olduğundan beri bu şekilde yani sen ülke bazında bakıyosun orta çağa bi bak nasıl dönemmiş. Konuya nerden girmişssin çocuk yapmaktan çıkmışssın senin bu konuda ciddi sorunun var. Sen korunma ile kürtajın aynı olduğunu zanneden birisin bir sürü kürtaj yaptırmışssın içten içe hazmedemiyosun sürekli çocuklar konusunda bi hazımsız yorumların var. İsteyen 10 doğurur isteyen doğurmaz dünya kötü şöyle böyle diye bir şey yok hayat hep bu şekilde devam etti bi kesim mutlu oldu bi kesim mutsuz bir kesim dünyada cenneti yaşadı bi kesim cehennemi. Nefretin kendine mi yoksa seni dünyaya getiren annene mi.Merhaba.uzun zamandır üzerinde her an düşündüğüm bir konuyu fikir alışverişine açmak istiyorum.zaman zaman çok sert ve çok empatiden yoksun yorumlar yaptığımın farkındayım.ilaç kullanmadığım dönemlerde resmen kendimi tanıyamayacağı bir hale geliyorum.bikiyorum zaman zaman çok kalp kırdım.devam ettiğim zamanlar da oluyor bu duruma.aslına bakarsanız kötü ve huysuz biri olmak istemiyorum ama mutluluk seviyem onkadar düşük ki içimdeki mutsuzlukla ve huzursuzlukla nasıl başa çıkacağımı bilemiyorum.yani demem o ki hayat bence hiç güzel bir yer değil.düşünüyorum da iyi ki dünyaya gelmişim dediğim gün sayısı var ki? Varsa da 3,5 gün birşeydir.ama keşke gelmeseydin demediğim bir gün bile yok.şu an sürekli bir duygusallık içindeyim.arada sırada da öfkeleniyorum hayatım bu döngüden ibaret.ilaç desteği almama rağmen.ama gördüğüm kadarıyla hiç de yalnız değilim.gerek açılan konular gerek çevremden şahit olduğum hayatlar, insanlar.herkes içindeki bunalımlı duygularla başa çıkabilmek için saçmalıyor, debeleniyor.zaten mutsuz olan kişileri çıkart, geri kalanlar da deli dediğimiz kategoriden bence.bazen derim 80 milyonluk tımarhane diye.herkesin çocuğu maşllah 10 numara 5 yıldız ama toplumun seviyesi ortada.burada bile ne hayatlar okuyoruz benimki onlarla ölçülemez bile.ana fikrim şu.ee madem bu dünyada neredeyse kimse mutlu ve huzurlu değil, insanlarımız rezil bir hâlde.biz niye ısrarla bu gereksiz hayatlara çocuk dünyaya getirmeye devam edip duruyoruz.hani astarı yüzünü karşılamaz derler ya tam öyle bir yerdeyiz.arqnızda mutlu olanlarının da vardır ama görünen köy de kılavuz istemiyor.ülke gündemine baktığımızda.yani neden illa en rezil hayat yaşayanlarımiz bile üremeye çalışıyor.hiç ki düşünülmüyor. Ben mutsuzum neden başkalarını da burada yaşamaya mahkum etmeyeyim diye.tek gerekçe anne olma duygusu mudur yani? Ya da yanımda insan olsun.Bu kadar mı benciliz ?.Bu hayattan memnun musunuz? Ya da sadece mücadele eder gibi mi hissediyorsunuz?
Ben varımEee öyle.sorun da oradan çıkıyor zaten.aklı başında ve pozitif 5 kişi bulabilmek dünyanın en zor şeyi zaten
.Merhaba.uzun zamandır üzerinde her an düşündüğüm bir konuyu fikir alışverişine açmak istiyorum.zaman zaman çok sert ve çok empatiden yoksun yorumlar yaptığımın farkındayım.ilaç kullanmadığım dönemlerde resmen kendimi tanıyamayacağı bir hale geliyorum.bikiyorum zaman zaman çok kalp kırdım.devam ettiğim zamanlar da oluyor bu duruma.aslına bakarsanız kötü ve huysuz biri olmak istemiyorum ama mutluluk seviyem onkadar düşük ki içimdeki mutsuzlukla ve huzursuzlukla nasıl başa çıkacağımı bilemiyorum.yani demem o ki hayat bence hiç güzel bir yer değil.düşünüyorum da iyi ki dünyaya gelmişim dediğim gün sayısı var ki? Varsa da 3,5 gün birşeydir.ama keşke gelmeseydin demediğim bir gün bile yok.şu an sürekli bir duygusallık içindeyim.arada sırada da öfkeleniyorum hayatım bu döngüden ibaret.ilaç desteği almama rağmen.ama gördüğüm kadarıyla hiç de yalnız değilim.gerek açılan konular gerek çevremden şahit olduğum hayatlar, insanlar.herkes içindeki bunalımlı duygularla başa çıkabilmek için saçmalıyor, debeleniyor.zaten mutsuz olan kişileri çıkart, geri kalanlar da deli dediğimiz kategoriden bence.bazen derim 80 milyonluk tımarhane diye.herkesin çocuğu maşllah 10 numara 5 yıldız ama toplumun seviyesi ortada.burada bile ne hayatlar okuyoruz benimki onlarla ölçülemez bile.ana fikrim şu.ee madem bu dünyada neredeyse kimse mutlu ve huzurlu değil, insanlarımız rezil bir hâlde.biz niye ısrarla bu gereksiz hayatlara çocuk dünyaya getirmeye devam edip duruyoruz.hani astarı yüzünü karşılamaz derler ya tam öyle bir yerdeyiz.arqnızda mutlu olanlarının da vardır ama görünen köy de kılavuz istemiyor.ülke gündemine baktığımızda.yani neden illa en rezil hayat yaşayanlarımiz bile üremeye çalışıyor.hiç ki düşünülmüyor. Ben mutsuzum neden başkalarını da burada yaşamaya mahkum etmeyeyim diye.tek gerekçe anne olma duygusu mudur yani? Ya da yanımda insan olsun.Bu kadar mı benciliz ?.Bu hayattan memnun musunuz? Ya da sadece mücadele eder gibi mi hissediyorsunuz?
Yani gibi gibiAnı yaşa.gerisini çok da şeyetme felsefesi.
Dünya hiçbir zaman güzel bir yer olmamış kıtlık savaşlar yoksulluk hep varmış Hz.Ademle Hz.Havva annemizin dünyaya gelişi bile olay o zaman kokumuzun ordan kuruması gerekiyormuş ki biz kimiz evrende toz tanesi neye sahibiz çocuk mu çocuklar bizim değil ki ev mi araba mevki mi oyalaniyoruz... Kimi hazırlık yapıyor kimi anlam arıyor kimi kurnaz kimi akıllı kimi de delirip gidiyor.Merhaba.uzun zamandır üzerinde her an düşündüğüm bir konuyu fikir alışverişine açmak istiyorum.zaman zaman çok sert ve çok empatiden yoksun yorumlar yaptığımın farkındayım.ilaç kullanmadığım dönemlerde resmen kendimi tanıyamayacağı bir hale geliyorum.bikiyorum zaman zaman çok kalp kırdım.devam ettiğim zamanlar da oluyor bu duruma.aslına bakarsanız kötü ve huysuz biri olmak istemiyorum ama mutluluk seviyem onkadar düşük ki içimdeki mutsuzlukla ve huzursuzlukla nasıl başa çıkacağımı bilemiyorum.yani demem o ki hayat bence hiç güzel bir yer değil.düşünüyorum da iyi ki dünyaya gelmişim dediğim gün sayısı var ki? Varsa da 3,5 gün birşeydir.ama keşke gelmeseydin demediğim bir gün bile yok.şu an sürekli bir duygusallık içindeyim.arada sırada da öfkeleniyorum hayatım bu döngüden ibaret.ilaç desteği almama rağmen.ama gördüğüm kadarıyla hiç de yalnız değilim.gerek açılan konular gerek çevremden şahit olduğum hayatlar, insanlar.herkes içindeki bunalımlı duygularla başa çıkabilmek için saçmalıyor, debeleniyor.zaten mutsuz olan kişileri çıkart, geri kalanlar da deli dediğimiz kategoriden bence.bazen derim 80 milyonluk tımarhane diye.herkesin çocuğu maşllah 10 numara 5 yıldız ama toplumun seviyesi ortada.burada bile ne hayatlar okuyoruz benimki onlarla ölçülemez bile.ana fikrim şu.ee madem bu dünyada neredeyse kimse mutlu ve huzurlu değil, insanlarımız rezil bir hâlde.biz niye ısrarla bu gereksiz hayatlara çocuk dünyaya getirmeye devam edip duruyoruz.hani astarı yüzünü karşılamaz derler ya tam öyle bir yerdeyiz.arqnızda mutlu olanlarının da vardır ama görünen köy de kılavuz istemiyor.ülke gündemine baktığımızda.yani neden illa en rezil hayat yaşayanlarımiz bile üremeye çalışıyor.hiç ki düşünülmüyor. Ben mutsuzum neden başkalarını da burada yaşamaya mahkum etmeyeyim diye.tek gerekçe anne olma duygusu mudur yani? Ya da yanımda insan olsun.Bu kadar mı benciliz ?.Bu hayattan memnun musunuz? Ya da sadece mücadele eder gibi mi hissediyorsunuz?
Ama senin sorunun bu gerçekten de. Seni tanıyan üyeler olarak asıl problemini anlayabiliyoruz. Senin problemin, mutsuzluğun, her şeyinin sebebi kıskançlık. Sen kendi mutsuzluğundan ziyade başkalarının mutluluğunu sorguluyorsun. ben neden mutsuzum demiyorsun bu insanlar neden mutlu diyorsun. Bu konuda bile insanlara neden mutlu olduklarını açıklatmışsın.Bu kadar felsefi sorunu kıskançlıkla açıklamak şahaneymişbütün felsefeciler kıskançmış desene o zaman.
Çocuklarım olmasa bu hayat hiç çekilmez ya onlar biraz anlamlı kılıyor hayatımı
Şahane ve çok gerçekçi bir yorum.gerçekten Anlaşıldığını hissettim.teşekkür ederim.hayatla kavgan da yok senin ama gerçekdışı bir iyimserliğin de yok.
Şu Tüik de… Allah müstehakını versin Tüikçiğim, her istatistik sonucun güldürüyor beniDünün gazete haberi,tam da konuya uygun
Tam olarak bu gerçekten. Ama insan beyni bunu kabul edemiyor ya! Amaçsızlığı, anlamsızlığı… O nedenle herkes kendince hayatın anlamını arıyor ve herkes kendince de buluyor. Kimi çalışmaya adıyor kendini, kimi paraya, kimi dine, kimi çocuklarına, kimi eşine, kimi ana babasına, kimi siyasete, kimi bilime, kimi sokak hayvanlarına, kimi doğaya… Uzar gider bu. Kimseyi de kendince hayata yüklediği anlama göre yargılayamayız. Amacımız nefes aldığımız sürece mutlu olmak ya, o kişi de öyle mutlu oluyor işte. Başkalarına zarar vermediği, kendi özgürlük alanı içinde kaldığı sürece istediği şekilde bir anlam yükleyebilir hayatına.Ferhans bebişim sorduğun sorunun felsefede yeri çok, insan neden yaşar arkadaş, canlılığın amacı, insanların varollma amacı nedir diye sen bunu sorgulluyorsun. Sana cevabı dimdirekt yazıyorum, koca bir hiç. Gerçekten hiç. Evrim kendi kendini çeviren bir mekanizma, her canlıya ölmeyecekmiş gibi yaşama kodunu koyuyor, beyin gün içinde ölümü düşünmez, düşünse de 1 dakikadan fazla sürmez çok da düşünürsen zaten çıldırırsın. Evrim ye , iç, yaşa hayatta kal genlerini aktar türünü yok olmaktan kurtar der. Teker teker bireyler mutlu mu, mutsuz mu bunlara aldırmaz. Evrimin tek amacı tür olarak hayatta kalmak o kadar, teker teker bireyllerin pek de bir kıymeti yok. İnsanlara gelince insan kadar zeki bir varlık - özellikle senin kadar akıllı olanları tabi ki bu kadarla yetinmez arkadaş nedir bu yaşamanın amacı diye sorar. Yazılan cevaplara bakarsan da burda Ferhans fazla kurcalama, sen de evrimin genetik kodlarınıı gerçekle, ben mutluluğu üremekte bulldum benzeri cevaplar var ama hiçbiri soruna cevap değil çünkü cevabı kimse bilmiyor ama aslında herkes biliyor, canlılığın amacı hayatta kalmak olsa da insan olarak varolmanın pek de bir amacı yok. Maalesef çoktan bildiğin bir cevabı sana dimdirekt yazıyorum. Bunu söylememek için insanlar hayatboyu kendilerine farklı afyonlar veriyorlar, kendilerini farklı meşgalelere veriyorlar, kafalarını başka taraflara çeviriyorlar, burda lafı çeviriyorlar ama sonuç aynı, hiçlik.
Bilmiyorum izledin mi Prometheus filminde insanlar kendilerini yaratan uzaylı ırkı aramaya çıkıyorlar. Gezegene bir iniyorlar ki laboratuarda düşmüş ölmüş kalmış uzaylılar var. Sonra anlıyorlar ki uzaylılar insanları deney türü bir iş için yaratıyorlar , işleri bitince de virüs atıp öldürmek istiyorlar ama yanlışlıkla virüs patlayınca da kendileri ölüp kalıyorlar insanlık da bu şekilde sağ kalıyor. Yani insanlığın öyle ulvi bir amacı var diye yola çıkıyorlar ama bir bakıyorlar ki alakasız random amaçla kobay olarak üretilen bir tür insanlık, üstüne yaratıcılar iş bitti haydi öldürelim diye virüs de atmaya yelteniyorlar. Sonuç olarak hevesle gidip aptal saptal bir varoluş amacını bulup kalıyorlar öylece. Bence de durum tamamiyle bundan ibaret, ortada öyle ulvi bir amaç falan yok.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?