hayata dair fikir

olabilirmi bilemedim ama benim bir beklentim ve isteğimde yok zaten

Anlıyorum, yoktur. Ev alınırken zaten sizin bir katkınız yoksa hakkınız da olmaz, hakkınız olmayan şeyde hak iddia edecek değilsinizdir ama işte karşı taraf her ihtimali gözetebilir ki bu açıdan bakınca sevgilinizin böyle düşünebilmesini de yadırgamıyorum, belli olmaz insanoğlu çiğ süt emmiş denir ya o hesap.

Ancak bir anda böyle ev alma olayına girilmesi sizinle işler ciddileşmeye başlayınca, bana pek samimi gelmedi. Yaşınız da malum, 20-30 değil ki şartlar olgunlaşsın iyice bekleyelim denilesi yaş değil. Bir arada olup, artık iş belli aş belli gezip tozulası zamanlar.

bir anda derken ilişkinin başından beri bu şekilde.önceden varmıydı böyle planı sanmıyorum.İşte bende onu diyorum ben 41 o 47 yaşında mal mülk le uğraşmak yerine birlikte hayatı paylaşmak.

Neden evinizi satıp üzerine kredi çekip ortak bir ev almayı düşünüyorsunuz? Belli bir yaş üstünde, evladı olan bir kadın olarak evlenmek için her seçeneği sevgilinize sunmamaniz lazım.

Ayrıca kendisinin ev meselesine bu kadar takılması çok anlamsız. Bu saatten sonra iki ev birden nasıl alacak? Ne kadar para bekliyor ki bu isteği gerçekleşsin?
Bana evi bahane ediyor gibi geldi.
Siz hayatınızı onun muhtemelen olamayacak isteğine göre niye sekillendiresiniz?
Bir karar vermeniz ve bunu da kendisine söylemeniz gerekiyor.
Oyalaniyorsunuz büyük ihtimalle.

47 yaşında bir erkeğin şartların olgunlaşmasını beklemesi bana tuhaf geldi. belki erkek olarak sizin maddi yeterliliğiniz altında ezilmek istemiyordur diyeceğim ama böyle ucu açık bir durumu öne sürüp şartlar demek de o yaşta bir erkek için mantıklı değil.
hayatını devam ettirebildiğine göre illa ki geliri vardır şu an. gelecek para siz evliyken geldiğinde gene annesine ev alabilir ne olacak ki ?

O evi (ya da evleri) sizinle evlenmeden önce almak istiyor ki, ortak mal olmasın. O yüzden de bekletiyor sizi. Bence derdi mal kaçırmak diye düşünüyorum, ki kendince haklı da olabilir.
bir de aceleniz yok, çocuğunuz var, yaşınız olgun, bu yüzden de çok kasmıyor

Ben evimi satarsam üzerine kredi çekersek tapunun benim üzerime ve ortak olması gerekir zaten.. Benimde bir çocuğum onunda bir çocuğu var benim hiç görmediğim Bir karar vermerk zor ama 1 ay bir geçsin bayram sonrası son süreç dedi.bunuda bir görelim.Bakalım nasıl davranacak .Hikayede eksik bir şeyler var böylelikle netleşir muhtemelen

bu konuda hiç fikrim yok ancak evlenmeden önce almak istediği net...

Tabiki geliri var babası 6 ay hastaydı ve hastayken o baktı.Annesinin bir dediğini iki etmez.Nasıl dönüyor bu devran. Ama konu evlilik olunca ev olması şart:) tabiki şart ama olmazsa olmazmı işte bunu bilemiyorum.

sizin de anneniz varmış sizinle yaşayan

anneniz kalsın sizin evde

o da alabiliyorsa alsın annesine ev

ikiniz de kirada oturun

geliriniz var ne yapacaksınız ev alınmasını beklemeyi

ben bile bu aralar havadar bir dublekse kiraya çıkmak istiyorum

altta kocamaann bir salon üstte de iki oda

minimalist bir de dizayn

amaç hayatınızı yaşamak değil de sanki şartları yerine getirmek gibi olunca zor

bir de diyelim ki o para geldi yani 1 milyondan söz ediyoruz en az

bu para dışında gelir hiç mi yok kenarda bir şeyler var mı yok mu

yıllarca o gelecek parayı mı beklemiş bu arkadaş ne yiyip içiliyor

yani evleri aldık diyelim günlük geçim olabilecek mi yoksa hep bir ezilme modunda mı olacak yanınızda

Neden ortak olsun ki? Sizin bir evladınız var , yarın birgün birşey olsa ona kalır direkt. Ortaklık durumunda ise işler değişir. Önceliğiniz evladınız olmalı bu konuda.

Bekleyip görün bakalım. İnşallah siz o eksikleri olduğu gibi görebilirsiniz.

Tabiki geliri var babası 6 ay hastaydı ve hastayken o baktı.Annesinin bir dediğini iki etmez.Nasıl dönüyor bu devran. Ama konu evlilik olunca ev olması şart:) tabiki şart ama olmazsa olmazmı işte bunu bilemiyorum.

benimde aklıma malı mülkü evlenmeden önce edinip size pay bırakmamak düşüncesi olduğu geliyor malesef bu durumda.

işte neden şart o ev

ben mi anlayamadım

anneye para varsa ev alsın da yoksa da bekler gelince alır şimdi nasıl geçiniyorsa aynı usul devam edecek

sizin evde oturmuyorsa kiralık binlerce ev var piyasada seçip beğenecek

yazıp yazmamayı çok düşündüm ama hikayeniz doktor bir hanım vardı ona çok benziyor, adam kendisini yeterince yakışıklı bulmadığı gerekçesi ile öldürmüştü

adamın düzenli işi geliri yoktu, kompleksleri vardı

bunu yazmam hoş değil belki ama maalesef attığım her adımda aklımıza kötü örnekler de geliyor

Bana da öyle geldi.
Konu sahibi ise var olan evi satıp ortak ev almayı bile düşünmüş.

ona ben de şaşırdım. çocuğu ve annesi var. adam nasıl önceliklerinde diretiyorsa konu sahibi hem de haklı olduğu öncelikleri için geride kalmalı.
neden evini satıp üzerine eklesin ? çok anlamsız. o ev onların garantisi.

benimde aklıma malı mülkü evlenmeden önce edinip size pay bırakmamak düşüncesi olduğu geliyor malesef bu durumda.
benim ihtiyacım yokki bunu çok iyi biliyor olsada tabi insanoğlu belli olmaz diye düşünüp ilerde kendine ve kızına kalsın istiyordur.

çok anlayamadım

benim ihtiyacım yokki bunu çok iyi biliyor olsada tabi insanoğlu belli olmaz diye düşünüp ilerde kendine ve kızına kalsın istiyordur.

bana hikayede çok fazla boşluk var gibi geliyor. oturmuyor bazı şeyler kafamda.
yani genç olsanız anlarım. ama bu yaşa gelmiş ve geliri olan bir erkek için bana fazla geldi bu dedikleri.

bana hikayede çok fazla boşluk var gibi geliyor. oturmuyor bazı şeyler kafamda.
yani genç olsanız anlarım. ama bu yaşa gelmiş ve geliri olan bir erkek için bana fazla geldi bu dedikleri.
tamda bundan bahsediyorum.Bende oturtamıyorum.Başta ne kadar mantıklı gelsede süreç uzadıkça mantıksız hale gelmeye başladı

çok anlayamadım

bir doktor hanım vardı

benzetmek gibi olmasın ikinci eşi ile evlenmiş

ilk eşinden bir oğlu vardı

hanımın hali vakti yerinde idi

ama adamın öyle bir mal varlığı vs yoktu

bu durumu kompleks yapmış ve sonunda kadıncağızı öldürmüştü

Allah korusun bu tarz durumlardan, ama daha şimdiden senin evin, araban var, ille de ben de ev almalıyım diyen birisi ile gelecek sıkıntılı olabilir demeye çalışıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…