olabilirmi bilemedim ama benim bir beklentim ve isteğimde yok zaten
bir anda derken ilişkinin başından beri bu şekilde.önceden varmıydı böyle planı sanmıyorum.İşte bende onu diyorum ben 41 o 47 yaşında mal mülk le uğraşmak yerine birlikte hayatı paylaşmak.Anlıyorum, yoktur. Ev alınırken zaten sizin bir katkınız yoksa hakkınız da olmaz, hakkınız olmayan şeyde hak iddia edecek değilsinizdir ama işte karşı taraf her ihtimali gözetebilir ki bu açıdan bakınca sevgilinizin böyle düşünebilmesini de yadırgamıyorum, belli olmaz insanoğlu çiğ süt emmiş denir ya o hesap.
Ancak bir anda böyle ev alma olayına girilmesi sizinle işler ciddileşmeye başlayınca, bana pek samimi gelmedi. Yaşınız da malum, 20-30 değil ki şartlar olgunlaşsın iyice bekleyelim denilesi yaş değil. Bir arada olup, artık iş belli aş belli gezip tozulası zamanlar.
Neden evinizi satıp üzerine kredi çekip ortak bir ev almayı düşünüyorsunuz? Belli bir yaş üstünde, evladı olan bir kadın olarak evlenmek için her seçeneği sevgilinize sunmamaniz lazım.evet yanlış anlaşılmasın ama güzel bir ev ve üst model bir arabam var. Onun hiç birikimi yokmuş batmış yeni çıkmış arayada pandemi girdi vs.... Ama yinede şu an iyi gibi duruyor. Ben kredili alalım kendi evimi satıp üstüne kredi çekelim diyorum onada kesinlikle yanaşmıyor.Evimde oturmayı zaten düşünmüyor. Bu yaştan sonra kredimi ödeyeceğiz diyor. Ne desem ne önersem yok o kafasına koymuş para gelecek öyle:) Annesine ev psikolojik galiba kadın yanlız kendine ev alıp onu kirada devam etmesini istemiyor sanki...
O evi (ya da evleri) sizinle evlenmeden önce almak istiyor ki, ortak mal olmasın. O yüzden de bekletiyor sizi. Bence derdi mal kaçırmak diye düşünüyorum, ki kendince haklı da olabilir.Merhabalar. Öncelikle ben 41 yaşında iyi bir meslek sahibi 1 çocuklu bekar anneyim. Çocuğum 17 yaşında.. 2 yıldır bir ilişkim var. Ailelerin tanıştığı bu anlamda hiç bir sorun olmayan bir ilişki. Evet evlilik baştan beri konuşulan bir konu ve biz buna anlaşma huzur vs. olarak hazırdık. Erkek arkadaşım benim evim olduğu kendisiyle kirada annesinin kiralık evinde yaşadığı için bu ikimizin de 2.evliliği bazı şartları oluşturmadan evlenemeyiz dedi.O an ne kadar mantıklı konuşuyor diye düşündüm ve zaman geçti su gibi.. derken bir baktım 2 yıl geçmiş.. Ailesinden de ne olacak ne yapmayı düşünüyorsunuz gibi bir söz vs duymadım. Kendisine soruyorum sormazlar mı ama iş durumlarını bekliyorum diyormuş onlara. Kendi şirketi olduğundan beklediği bir para vardı ve ocakta gelecekti ve hala gelemedi maalesef. Almayı düşündüğü ev ciddi bir para ve annesine de ev almak istiyor. Son durum bayramdan sonra gelecek.. umudum bayram sonu:) Ben sadece şunu düşünüyorum hangi evlenenlerin milyonları var? biz kendi kazancımızla geçinemez miyiz? O bunu kabul etmiyor illaki o ev alınacak vs.. Peki ya gelmezse süreç daha da uzayacak Ailem ve çevrem hadi artık demeye başladı sanki kendimi evlilik dışı ilişki yaşıyormuşum gibi hissediyorum. Bir hayalin peşinden bu yaşta koşmak normal mi onu da bilmiyorum. Kafam çok karışık. Şimdide para gelse bile eylül erken diyor ev fiyatları düşermiş vs. Bayram sonu gelse bile ne ne eşya ne usul hiç bir konuda gündemde değil. Para olunca herşey hopp olacak diye düşünüyor. Kendisi de çok konuşkan biri değil. Sizce nasıl olmalı ne olmalı ne olmamalı yada bir fikrinize çok ihtiyacım var
Ben evimi satarsam üzerine kredi çekersek tapunun benim üzerime ve ortak olması gerekir zaten.. Benimde bir çocuğum onunda bir çocuğu var benim hiç görmediğimNeden evinizi satıp üzerine kredi çekip ortak bir ev almayı düşünüyorsunuz? Belli bir yaş üstünde, evladı olan bir kadın olarak evlenmek için her seçeneği sevgilinize sunmamaniz lazım.
Ayrıca kendisinin ev meselesine bu kadar takılması çok anlamsız. Bu saatten sonra iki ev birden nasıl alacak? Ne kadar para bekliyor ki bu isteği gerçekleşsin?
Bana evi bahane ediyor gibi geldi.
Siz hayatınızı onun muhtemelen olamayacak isteğine göre niye sekillendiresiniz?
Bir karar vermeniz ve bunu da kendisine söylemeniz gerekiyor.
Oyalaniyorsunuz büyük ihtimalle.
bu konuda hiç fikrim yok ancak evlenmeden önce almak istediği net...O evi (ya da evleri) sizinle evlenmeden önce almak istiyor ki, ortak mal olmasın. O yüzden de bekletiyor sizi. Bence derdi mal kaçırmak diye düşünüyorum, ki kendince haklı da olabilir.
bir de aceleniz yok, çocuğunuz var, yaşınız olgun, bu yüzden de çok kasmıyor
Tabiki geliri var babası 6 ay hastaydı ve hastayken o baktı.Annesinin bir dediğini iki etmez.Nasıl dönüyor bu devran. Ama konu evlilik olunca ev olması şart:) tabiki şart ama olmazsa olmazmı işte bunu bilemiyorum.47 yaşında bir erkeğin şartların olgunlaşmasını beklemesi bana tuhaf geldi. belki erkek olarak sizin maddi yeterliliğiniz altında ezilmek istemiyordur diyeceğim ama böyle ucu açık bir durumu öne sürüp şartlar demek de o yaşta bir erkek için mantıklı değil.
hayatını devam ettirebildiğine göre illa ki geliri vardır şu an. gelecek para siz evliyken geldiğinde gene annesine ev alabilir ne olacak ki ?
evet yanlış anlaşılmasın ama güzel bir ev ve üst model bir arabam var. Onun hiç birikimi yokmuş batmış yeni çıkmış arayada pandemi girdi vs.... Ama yinede şu an iyi gibi duruyor. Ben kredili alalım kendi evimi satıp üstüne kredi çekelim diyorum onada kesinlikle yanaşmıyor.Evimde oturmayı zaten düşünmüyor. Bu yaştan sonra kredimi ödeyeceğiz diyor. Ne desem ne önersem yok o kafasına koymuş para gelecek öyle:) Annesine ev psikolojik galiba kadın yanlız kendine ev alıp onu kirada devam etmesini istemiyor sanki...
Neden ortak olsun ki? Sizin bir evladınız var , yarın birgün birşey olsa ona kalır direkt. Ortaklık durumunda ise işler değişir. Önceliğiniz evladınız olmalı bu konuda.Ben evimi satarsam üzerine kredi çekersek tapunun benim üzerime ve ortak olması gerekir zaten.. Benimde bir çocuğum onunda bir çocuğu var benim hiç görmediğimBir karar vermerk zor ama 1 ay bir geçsin bayram sonrası son süreç dedi.bunuda bir görelim.Bakalım nasıl davranacak .Hikayede eksik bir şeyler var böylelikle netleşir muhtemelen
Tabiki geliri var babası 6 ay hastaydı ve hastayken o baktı.Annesinin bir dediğini iki etmez.Nasıl dönüyor bu devran. Ama konu evlilik olunca ev olması şart:) tabiki şart ama olmazsa olmazmı işte bunu bilemiyorum.
Bana da öyle geldi.benimde aklıma malı mülkü evlenmeden önce edinip size pay bırakmamak düşüncesi olduğu geliyor malesef bu durumda.
Tabiki geliri var babası 6 ay hastaydı ve hastayken o baktı.Annesinin bir dediğini iki etmez.Nasıl dönüyor bu devran. Ama konu evlilik olunca ev olması şart:) tabiki şart ama olmazsa olmazmı işte bunu bilemiyorum.
Bana da öyle geldi.
Konu sahibi ise var olan evi satıp ortak ev almayı bile düşünmüş.
benim ihtiyacım yokki bunu çok iyi biliyor olsada tabi insanoğlu belli olmaz diye düşünüp ilerde kendine ve kızına kalsın istiyordur.benimde aklıma malı mülkü evlenmeden önce edinip size pay bırakmamak düşüncesi olduğu geliyor malesef bu durumda.
evet ama birazda tepkisini merak edip sordum kendisine bu soruyu yaparmıydım onu bilemiyorum. Tepkisi hayır oldu. evin bütün geçimide dahil benim sorumluluğumda olmalı dediBana da öyle geldi.
Konu sahibi ise var olan evi satıp ortak ev almayı bile düşünmüş.
çok anlayamadımişte neden şart o ev
ben mi anlayamadım
anneye para varsa ev alsın da yoksa da bekler gelince alır şimdi nasıl geçiniyorsa aynı usul devam edecek
sizin evde oturmuyorsa kiralık binlerce ev var piyasada seçip beğenecek
yazıp yazmamayı çok düşündüm ama hikayeniz doktor bir hanım vardı ona çok benziyor, adam kendisini yeterince yakışıklı bulmadığı gerekçesi ile öldürmüştü
adamın düzenli işi geliri yoktu, kompleksleri vardı
bunu yazmam hoş değil belki ama maalesef attığım her adımda aklımıza kötü örnekler de geliyor
benim ihtiyacım yokki bunu çok iyi biliyor olsada tabi insanoğlu belli olmaz diye düşünüp ilerde kendine ve kızına kalsın istiyordur.
tamda bundan bahsediyorum.Bende oturtamıyorum.Başta ne kadar mantıklı gelsede süreç uzadıkça mantıksız hale gelmeye başladıbana hikayede çok fazla boşluk var gibi geliyor. oturmuyor bazı şeyler kafamda.
yani genç olsanız anlarım. ama bu yaşa gelmiş ve geliri olan bir erkek için bana fazla geldi bu dedikleri.
çok anlayamadım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?