hayata dair fikir

evet ama birazda tepkisini merak edip sordum kendisine bu soruyu yaparmıydım onu bilemiyorum. Tepkisi hayır oldu. evin bütün geçimide dahil benim sorumluluğumda olmalı dedi

işte neden onun sorumluluğunda olmalı

bakın ben de sizinle yaşıtım

hayatımın hiçbir aşamasında bu evin geçimi benim sorumluluğunda olmalı diyen bri erkek olamdı hayatımda

yani işiniz geliriniz olmasa da bunu dese sahipleniyor vs diyelim de

kendi ayakları üzerinde duran bir kadına her şeyi ben almalıyım, tüm maddi sorumluluk bende olmalı cümleleri irrite edici gelmiyor mu

sizin belli bir kendini idare etme, yönetme düzeniniz varken neden her şey ondan sorulmalı

yani evimin elektrik faturasını da ödeyemeyecek miyim

bayram gelmiş zaten, para gelir mi bayram sonrası -umarım gelir de- bence gelmez

siz de mesela okullar açılmadan bir düzenimiz olsun deyin

para gelirse alın evi gelmezse de tutun bir kiralık daire, yapın nikahınızı yaşayın

eviniz sorun değil anneniz oturacak, o da gerekirse annesinin kirasını ödesin bu süreçte

ama bir yola girilecekse bilinmeyen bir tarihi beklemek zor

ben bunu biraz da rest olarak görüyorum, çünkü tamam olur demeyecek kiralık eve geçelim teklifine

Siz çıkmaz ayın son çarşamba sı evlenirsiniz...sanırım sizin eviniz var..sevgili adayının kendi şirketi var ama yıllardır bir ev alamamış..ilginç...açık açık söylemese de sizden sanki destek bekliyor...daha önce başka bir konuda yazmıştım ...belli bir yaşa gelmiş ,işi gücü olan insanların uzun yıllar flört etmesini anlamam ...bence taraflardan biri evlenmek istemiyor dur...bana öyle geldi

Bu adam senin evine göz dikmiş

Tabi ki haklısınız ben bu yaşıma kadar kendi tırnaklarımda inşa ettiğim bir hayatım var. Maddi anlamda tüm sorumluluğu almak istemesi de sanırım çok verici bir insan olmasındandır. Okullar açılmadan herşeyi halletmemiz lazım dedim ancak okulla bunun arasında bir bağ göremedi. Para gelirse zaten bir sorun kalmayacak. Ama gelmezse kiralık evi kabul etmez bunu çok net ifade etti bir kaç kez.Bu konuda daha çok uzayacak uzadıkça yıpranacak vss tek seçenek bu kalıyor.

Allah korusun...Çok sakin efendi bir yapısı var sanmıyorum Allah benzetmesin

Ama gelmezse kiralık evi kabul etmez bunu çok net ifade etti bir kaç kez.

o çok net ifade etti de siz ne dediniz

atıyorum benden alacağı var, bende para yok ya da var da ödemiyorum

10 yıl sonraya kadar mı beklenecek

benim için evlenmek vs hele de sizin konumunuzda çok da gerekli değil fakat "evleneceğiz tabii ama ev alınca" cümlesi çok havada kalıyor 40 üstü birisi için

ev alınmazsa evlenilmez cümlelerini genelde 20li yaşlardaki kızların babaları söylüyor, geçim zor bir de kira ödemesinler modunda

kusura bakmayın ama ben sizi de biraz fazla sus pus buldum

yani 18 lik kız değilsiniz ki siz de isteklerinizde net olmalısınız

o para ocak ta gelmedi, temmuz da da gelmezse ne olacak sorusuna bir cevap almalısınız

zira bayram sonu da seneye ocak a ertelenir, sonra da bir başka bahara

bu yorumları karşıda 25 yaşında bir delikanlı olsaydı yazmazdım, "bekle tabii para gökten mi yağıyor, şartları uygunlaştırmaya çalışıyor" derdim, ama yaş ilerledikçe ille de şunu bunu alalım bana boş gelmeye başlıyor

karşıdaki de sizi daha iyi bir hayata geçirmek istiyor, standart da yüksek olunca başarılı olmak zorlaşıyor, onu da anlıyorum fakat

ona asla olmaz, buna asla olmaz derse ilişkiniz uzun yıllar sürüncemede kalır

peki çocuk konusunda bir fikriniz var mı sizin, onun yahut ikinizin

zira eğer bu yönde bir istek varsa zaman o konuda da maalesef aleyhe işliyor

Ben sizin yerinizde olsam mesafe koymaya başlarım , çünkü hiç güven vermiyor anlattıklarınızdan yola çıkıyorum. O para muhtemelen gelmeyecek , şimdiye kadar gurur yapan adam bir anda artık sensiz olamıyorum affet beni ne olur , sana güzel bir yaşam sunmak istemiştim deyip , evinizi sattırmak isteyebilir .
Böyle bir şey söylerse yapmayın , hatta evin tapusunu tekmiş evladınız onun üstüne yapın . Kullanım hakkı ve tapu hakkı vs ayrı ayrı yazılıyor . Ölünceye kadar kullanım hakkı sizde olur , sonrasında direkt oğlunuza geçer .

Ayrıca eğer evlenmeyi erteleyecekse ve para gelecekse , nişan yapın . Olmadı attım nişanı dersiniz . 2-3 yıl da nişanlı geçer . Sonra tekrar değerlendirirsiniz .

41 yaşındasınız. Aileniz de bi salsın artık. Tadını çıkarmaya baksanıza hazır çoluk çocuk büyümüş. Aceleniz ne.

İkimizinde çocuk isteği yok..bayramdan sonra gelmezse ne olacak sorusunu sordum.aldığım cevap şu şekilde çok zayıf ihtimal ama bir firmadan iş avansı istemiş onlarda 1 ağustosda verelim demişler.oda olmazsa işlerim açıldı 350 bin 400 binle ben bu yola çıkarım dedi.şimdi hadi evlenelim desen kiralık ev istemiyorum dedi.en kötü 2500 öderiz gerek yok buna diyor

Bunu adla talep etmez

Kusura bakmayın ama 47 yaşına kadar ev alamamış bir insanın ben kirada oturmam diye tutturması hiç mantıklı değil. Sizi evimi satayım kıvamına getirmek için şartları zorluyor olabilir mi? En iyi Dolandırıcılar çünkü kendi fikirlerini empoze edip sizin düşüneceğiniz şartları oluşturanlardır. Hadi öyle olmasa bile Çalışıp aldığınız oğlunuzun hakkı olan evi neden ortaklığa sokasınız ki? Hem de iş batıran birinin elinde? Üstelik kendisi mallarınızı, ev alınmazsa evlilik olmaz diyecek kadar ayrı tutmaya çalışacak kadar size güvenmezken?

Oyalıyor diyen arkadaşlara katılıyorum.
Bence de evlilik beklentiniz olduğunu biliyor, belli ki konu daha önceden de dile gelmiş çevre baskısı falan diyerek.
Yolunuzu kesmek, oyalamak, sizi umutlandırıp bekletebildiği kadar bekletmeyi amaçlıyor.
Yoksa başka seçenekleri değerlendirirdi, a planı olmazsa b planına yönelirdi.
Ancak bu olmazsa kesinlikle evlenmem diyor, biryandan da sizi kaybetmemek için ama yanlış anlama evlenmek çok istiyorum ve bunun için de parayı evi bekliyorum diyerek sizi aleni oyalıyor diye düşünüyorum.

Ben de benzer şeyleri yazdım asla yapmaz dedi . Konu sahibesi adama çok güveniyor ama adam bir kuruşun hesabını yapıyor gibi geldi bana da .

yasiniz 41. belli ki evlenmek, aile olmak istiyorsunuz. bence sizin oyalayan biriyle devam etmeyin. erkekler istediği yaslarda kadınla evlenebiliyorlar ama sizin biraz daha zaman geçtikten sonra seçenekleriniz azalir. ne olursa olsun bana zaman ve emek kaybettiren insanlari hayatımda tutmak istemem.

tamda bundan bahsediyorum.Bende oturtamıyorum.Başta ne kadar mantıklı gelsede süreç uzadıkça mantıksız hale gelmeye başladı

sizinle yarışta mı yani birşeyleriniz var diye komplekse mi girdi yoksa mal kaçırma derdinde mi bilemiyorum. iki ihtimal de kötü.
ama 47 yaşında 2 yıllık ilişkisi olan adamın da süreci böyle uzatması çok saçma. insanın aklına iyi birşey gelmiyor

Kiralık ev konusunda bu kadar keskin çizgilerinin olması bana hiç mantıklı gelmedi. Gözünüzü dört açın zira erkek arkadaşınız sandığınız kadar iyi niyetli değil. Burada o kadar insan yanılıyor olamaz değil mi?
Ben kredili alalım kendi evimi satıp üstüne kredi çekelim diyorum onada kesinlikle yanaşmıyor.
Bunu düşünüp dile getirmeniz bile çok büyük bir hata. Lütfen oğlunuzun geleceğini düşünerek hareket edin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…