evet ama birazda tepkisini merak edip sordum kendisine bu soruyu yaparmıydım onu bilemiyorum. Tepkisi hayır oldu. evin bütün geçimide dahil benim sorumluluğumda olmalı dedi
Bu adam senin evine göz dikmişevet yanlış anlaşılmasın ama güzel bir ev ve üst model bir arabam var. Onun hiç birikimi yokmuş batmış yeni çıkmış arayada pandemi girdi vs.... Ama yinede şu an iyi gibi duruyor. Ben kredili alalım kendi evimi satıp üstüne kredi çekelim diyorum onada kesinlikle yanaşmıyor.Evimde oturmayı zaten düşünmüyor. Bu yaştan sonra kredimi ödeyeceğiz diyor. Ne desem ne önersem yok o kafasına koymuş para gelecek öyle:) Annesine ev psikolojik galiba kadın yanlız kendine ev alıp onu kirada devam etmesini istemiyor sanki...
Tabi ki haklısınız ben bu yaşıma kadar kendi tırnaklarımda inşa ettiğim bir hayatım var. Maddi anlamda tüm sorumluluğu almak istemesi de sanırım çok verici bir insan olmasındandır. Okullar açılmadan herşeyi halletmemiz lazım dedim ancak okulla bunun arasında bir bağ göremedi. Para gelirse zaten bir sorun kalmayacak. Ama gelmezse kiralık evi kabul etmez bunu çok net ifade etti bir kaç kez.Bu konuda daha çok uzayacak uzadıkça yıpranacak vss tek seçenek bu kalıyor.işte neden onun sorumluluğunda olmalı
bakın ben de sizinle yaşıtım
hayatımın hiçbir aşamasında bu evin geçimi benim sorumluluğunda olmalı diyen bri erkek olamdı hayatımda
yani işiniz geliriniz olmasa da bunu dese sahipleniyor vs diyelim de
kendi ayakları üzerinde duran bir kadına her şeyi ben almalıyım, tüm maddi sorumluluk bende olmalı cümleleri irrite edici gelmiyor mu
sizin belli bir kendini idare etme, yönetme düzeniniz varken neden her şey ondan sorulmalı
yani evimin elektrik faturasını da ödeyemeyecek miyim
bayram gelmiş zaten, para gelir mi bayram sonrası -umarım gelir de- bence gelmez
siz de mesela okullar açılmadan bir düzenimiz olsun deyin
para gelirse alın evi gelmezse de tutun bir kiralık daire, yapın nikahınızı yaşayın
eviniz sorun değil anneniz oturacak, o da gerekirse annesinin kirasını ödesin bu süreçte
ama bir yola girilecekse bilinmeyen bir tarihi beklemek zor
ben bunu biraz da rest olarak görüyorum, çünkü tamam olur demeyecek kiralık eve geçelim teklifine
Allah korusun...Çok sakin efendi bir yapısı var sanmıyorum Allah benzetmesinbir doktor hanım vardı
benzetmek gibi olmasın ikinci eşi ile evlenmiş
ilk eşinden bir oğlu vardı
hanımın hali vakti yerinde idi
ama adamın öyle bir mal varlığı vs yoktu
bu durumu kompleks yapmış ve sonunda kadıncağızı öldürmüştü
Allah korusun bu tarz durumlardan, ama daha şimdiden senin evin, araban var, ille de ben de ev almalıyım diyen birisi ile gelecek sıkıntılı olabilir demeye çalışıyorum
Ama gelmezse kiralık evi kabul etmez bunu çok net ifade etti bir kaç kez.
İkimizinde çocuk isteği yok..bayramdan sonra gelmezse ne olacak sorusunu sordum.aldığım cevap şu şekilde çok zayıf ihtimal ama bir firmadan iş avansı istemiş onlarda 1 ağustosda verelim demişler.oda olmazsa işlerim açıldı 350 bin 400 binle ben bu yola çıkarım dedi.şimdi hadi evlenelim desen kiralık ev istemiyorum dedi.en kötü 2500 öderiz gerek yok buna diyoro çok net ifade etti de siz ne dediniz
atıyorum benden alacağı var, bende para yok ya da var da ödemiyorum
10 yıl sonraya kadar mı beklenecek
benim için evlenmek vs hele de sizin konumunuzda çok da gerekli değil fakat "evleneceğiz tabii ama ev alınca" cümlesi çok havada kalıyor 40 üstü birisi için
ev alınmazsa evlenilmez cümlelerini genelde 20li yaşlardaki kızların babaları söylüyor, geçim zor bir de kira ödemesinler modunda
kusura bakmayın ama ben sizi de biraz fazla sus pus buldum
yani 18 lik kız değilsiniz ki siz de isteklerinizde net olmalısınız
o para ocak ta gelmedi, temmuz da da gelmezse ne olacak sorusuna bir cevap almalısınız
zira bayram sonu da seneye ocak a ertelenir, sonra da bir başka bahara
bu yorumları karşıda 25 yaşında bir delikanlı olsaydı yazmazdım, "bekle tabii para gökten mi yağıyor, şartları uygunlaştırmaya çalışıyor" derdim, ama yaş ilerledikçe ille de şunu bunu alalım bana boş gelmeye başlıyor
karşıdaki de sizi daha iyi bir hayata geçirmek istiyor, standart da yüksek olunca başarılı olmak zorlaşıyor, onu da anlıyorum fakat
ona asla olmaz, buna asla olmaz derse ilişkiniz uzun yıllar sürüncemede kalır
peki çocuk konusunda bir fikriniz var mı sizin, onun yahut ikinizin
zira eğer bu yönde bir istek varsa zaman o konuda da maalesef aleyhe işliyor
17 yaşında oğlum var41 yaşındasınız. Aileniz de bi salsın artık. Tadını çıkarmaya baksanıza hazır çoluk çocuk büyümüş. Aceleniz ne.
Bunu adla talep etmezBen sizin yerinizde olsam mesafe koymaya başlarım , çünkü hiç güven vermiyor anlattıklarınızdan yola çıkıyorum. O para muhtemelen gelmeyecek , şimdiye kadar gurur yapan adam bir anda artık sensiz olamıyorum affet beni ne olur , sana güzel bir yaşam sunmak istemiştim deyip , evinizi sattırmak isteyebilir .
Böyle bir şey söylerse yapmayın , hatta evin tapusunu tekmiş evladınız onun üstüne yapın . Kullanım hakkı ve tapu hakkı vs ayrı ayrı yazılıyor . Ölünceye kadar kullanım hakkı sizde olur , sonrasında direkt oğlunuza geçer .
Oyalıyor diyen arkadaşlara katılıyorum.evet gelmezse o evlilik olmayacak bunu söylüyor zaten çok net. Bir B planım var diyor ama onunda zamanı var dedi.Ama net olan tek şey şartlar olmazsa evlenemeyiz demesi. Bazende ömür boyu sevgili olarak yaşayacakmıyız yani diyor. Bende dalga geçiyorum artık demekki herkesin milyonları var evleniyorlar baksana diyorum:)
Ben de benzer şeyleri yazdım asla yapmaz dedi . Konu sahibesi adama çok güveniyor ama adam bir kuruşun hesabını yapıyor gibi geldi bana da .Kusura bakmayın ama 47 yaşına kadar ev alamamış bir insanın ben kirada oturmam diye tutturması hiç mantıklı değil. Sizi evimi satayım kıvamına getirmek için şartları zorluyor olabilir mi? En iyi Dolandırıcılar çünkü kendi fikirlerini empoze edip sizin düşüneceğiniz şartları oluşturanlardır. Hadi öyle olmasa bile Çalışıp aldığınız oğlunuzun hakkı olan evi neden ortaklığa sokasınız ki? Hem de iş batıran birinin elinde? Üstelik kendisi mallarınızı, ev alınmazsa evlilik olmaz diyecek kadar ayrı tutmaya çalışacak kadar size güvenmezken?
yasiniz 41. belli ki evlenmek, aile olmak istiyorsunuz. bence sizin oyalayan biriyle devam etmeyin. erkekler istediği yaslarda kadınla evlenebiliyorlar ama sizin biraz daha zaman geçtikten sonra seçenekleriniz azalir. ne olursa olsun bana zaman ve emek kaybettiren insanlari hayatımda tutmak istemem.Merhabalar. Öncelikle ben 41 yaşında iyi bir meslek sahibi 1 çocuklu bekar anneyim. Çocuğum 17 yaşında.. 2 yıldır bir ilişkim var. Ailelerin tanıştığı bu anlamda hiç bir sorun olmayan bir ilişki. Evet evlilik baştan beri konuşulan bir konu ve biz buna anlaşma huzur vs. olarak hazırdık. Erkek arkadaşım benim evim olduğu kendisiyle kirada annesinin kiralık evinde yaşadığı için bu ikimizin de 2.evliliği bazı şartları oluşturmadan evlenemeyiz dedi.O an ne kadar mantıklı konuşuyor diye düşündüm ve zaman geçti su gibi.. derken bir baktım 2 yıl geçmiş.. Ailesinden de ne olacak ne yapmayı düşünüyorsunuz gibi bir söz vs duymadım. Kendisine soruyorum sormazlar mı ama iş durumlarını bekliyorum diyormuş onlara. Kendi şirketi olduğundan beklediği bir para vardı ve ocakta gelecekti ve hala gelemedi maalesef. Almayı düşündüğü ev ciddi bir para ve annesine de ev almak istiyor. Son durum bayramdan sonra gelecek.. umudum bayram sonu:) Ben sadece şunu düşünüyorum hangi evlenenlerin milyonları var? biz kendi kazancımızla geçinemez miyiz? O bunu kabul etmiyor illaki o ev alınacak vs.. Peki ya gelmezse süreç daha da uzayacak Ailem ve çevrem hadi artık demeye başladı sanki kendimi evlilik dışı ilişki yaşıyormuşum gibi hissediyorum. Bir hayalin peşinden bu yaşta koşmak normal mi onu da bilmiyorum. Kafam çok karışık. Şimdide para gelse bile eylül erken diyor ev fiyatları düşermiş vs. Bayram sonu gelse bile ne ne eşya ne usul hiç bir konuda gündemde değil. Para olunca herşey hopp olacak diye düşünüyor. Kendisi de çok konuşkan biri değil. Sizce nasıl olmalı ne olmalı ne olmamalı yada bir fikrinize çok ihtiyacım var
tamda bundan bahsediyorum.Bende oturtamıyorum.Başta ne kadar mantıklı gelsede süreç uzadıkça mantıksız hale gelmeye başladı
Bunu düşünüp dile getirmeniz bile çok büyük bir hata. Lütfen oğlunuzun geleceğini düşünerek hareket edin.Ben kredili alalım kendi evimi satıp üstüne kredi çekelim diyorum onada kesinlikle yanaşmıyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?