Hayata Geç Kaldım Ben.

Fotosentez

Guru
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
29 Haziran 2010
1.129
598
323
Diğer
23 yaşındayım, boşa yaşamış gibi hissediyorum kendimi.

Hayatım boyunca hep üniversite hayatımın farklı olacağını biriyle tanışacağımı onun benim prensim olacağını, okul bitincede evleneceğimi düşünmüştüm. Ne salakmışım. Yada şansız mı demeli? Kimsem yok. Üniversitede son 1 senem kaldı. Düzgün bir arkadaşım yok. Hergün önümü arkamı kollamak zorundayım. Yarını düşünebileceğim bir sevdiğim yok. Böyle salak salak fotosentez yapa yapa yaşıyorum ben. Çok yalnız hissediyorum kendimi. Sırf bu düzeni değiştireyim diye 5 sene sonra össye gireyim dedim. Belki ailemin yanında başka bir şehirde, evimde yeniden başlarım diye. Ama son 1 ay içinde karar verdiğimden gecem gündüzüm derslerle geçiyor. Okul bir yandan teeee 5 sene öncenin matematiği bir yandan. Kazanacağıma dair umudum da yok zaten. Normalde güçlü bir insanımdır ama kendimi çok yalnız hissediyorum. Ailem yok annem yok güveneceğim kimsem yok. Hayata geç kaldım. Ben hep en güzel aşkların üniversitenin başlarında olacağını düşünürdüm. Şimdi ohoooo bitirdim gidiyorum ellerim boş ne bir dost var geriye ne de bir aşk. Çok üzgünüm ben ya. Aşık olamayacağım, istediklerimi yaşayamayacağım. Yanlış insan için büyük fedakarlıklar yaptım. Benim için hayat bitmiş gibi. Ne yapmalıyım bilmiyorum konuşacak anlatacak kimsem yok. Nasıl çıkarım ben bu durumdan?

belki duyucağını bildiğin bişi söylicem ama , daha 23 yaşındasın canım ne geç kalması? ille okuldan bulucaksın diye bişey yok ki. belki bi otobüs durağında belki bi kafede belki de birilerinin tanıştırmasıyla bulucaksın belli mi ne olucağı? ben de okulda bulmadım arkadaşlar tanıştırmıştı.o istanbulda ben çorluda. ben istanbulda üniv.e geldim şansa onun olduğu üniv.i kazanmışım. hiç aklımda böyle bişi yoktu bide. sorun etme bence bu kadar en güzel yaşlarındasın. belki de kendini öyle odakladığın için sıkıntı yapıyosun bu kadar. ne yaşadığını bilmiyorum bu yüzden fazla bişi diyemem ama geç kalmış değilsin. hani derler ya geç olsun güç olmasın boşver..

23 yasında nereye gec kaldınız bu kadar umutsuz olmayın.
gençler ünversitede özgürüz aşkı doyasıya yasayacagız hayallerıyle bir heves gıdıyor sonra aradıgını bulamayınca mutsuz oluyor halbukı bır alakası yok..okul bıtsın meslegınızı alın elınıze neler cıkar karsınıza.kısmetın nerde oldugu bellı olmaz.
Bende üni hayatımda dolu dızgın bır ask yasamadım arkadaslarım derdı senın gıbı guzel bır kız neden yalnız? çok önemsemıyordum ha olsa iyi olurdu ama esksıklıgınıde hissetmedim hiç.. iş hayatımda tanıstım erkek arkadasımla.
acele etmeyın derım zaten farkedersenız boyle seyler ummadık anlarda olur...

:)) küçüklük hayallerinizi gözünüzde çok büyüttüğünüz için böyle düşünüyosunuz,ama herşey plan dahilinde ilerlemez ki...21de aşık olayım iki sene sonra evleneyim en gec 27de anne olayım,bi kızım olsun...
hayat bize çok daha güzelini yazar...
Ben de 3. sınıfım,bi sevgilim var ama yine de ünv aşklarına zerre güvenim yok.Özellikle ilk yıllarda aileden yeni ayrılmış (tabirim kötü olacak ama ipinden boşanmış gibi) özgürlüüüüüük diye koşuşturan gençler biraraya geliyo,aynı evlerde yaşamalar,evlilik hayalleri,kendi arasında takılmış yüzükler,hatta işi abartıp gizli imam nikahları...sonuç da büyük çoğunlukla ailelerin yanına gidince aranın bozulması,iş arama stresiyle birbirini yemeler,ayrı şehrin özlemiyle ne yapacağını şaşırıp birbirine sarmak-kavga etmek,askerlik için mecburi ayrılıklar falan oluyo..tam bu dönemde ilişki büyük yaralar alıyo...He mutlu olan,devam eden var mıdır? elbette vardır,Allah daha mutlu eder inşallah onları
ama bocalayıp ayrılanlar,hayatında yemediği kazığı ünvdeki aşkından yiyen pek çok insan var...
bence prensimiz yapmak için hala ailesinin gönderdiği üçle beşle geçinen öğrenci değil askerliğini yemiş çoktan bi işe başlamış,biraz da birikimini yapmış olgun bi erkek daha ideal ;) ;)

gerçek aşkın ne zaman karşına çıkacağı hiiç belli olmaz,şimdiye kadar bi sevgilinin olmaması da prensten önce aptal kurbağaları öpmediğini gösterir...
doğru insan elbet birgün karşına çıkacaktır rahat ol :16::16:

* bu arada gönüllü etkinliklere katılırsan,ya da ne bileyim okulun kulüplerinden bi tanesine aktif olarak gidersen hem günlerin daha verimli geçer hem de sosyal çevren gelişir...

Son düzenleme:
çok acayip,7 ay önce nişanlımla ev yaptırıyoruz,annem şurası şöyle olsun diyo tarzında ciddi bi ilişki yaşıyo olduğunuzdan bahsetmişsiniz
5 ay önce 7 senelik erkek arkadaşınızla ilgili konu açmışsınız

boşa yaşamış gibi hissediyorum kendimi.
... Ben hep en güzel aşkların üniversitenin başlarında olacağını düşünürdüm. Şimdi ohoooo bitirdim gidiyorum ellerim boş ne bir dost var geriye ne de bir aşk. Çok üzgünüm ben ya. Aşık olamayacağım, istediklerimi yaşayamayacağım.

şimdiyse hiç aşkı tatmamış,duygusal olarak birşey yaşamamanızı sorun ediyomuş gibi bi konu açmışsınız...

hafiyelik yapmak gibi bi niyetim yok ama samimiyetle yorum yaptığım bi yazının altından bunların çıkması canımı sıktı...

Niye ossye gireceksin anlamadim. Bu okulda olmadi baska okulda mi olur diyorsun. Ama bu sorun seninle de ilgilidir. Sorun ayniysa mekanin ne onemi var.

Hepimiz prens masallariyla buyuduk itiraf etmesekde, umudumuz kirilsa en azindan o prense azicik benzeyeni bekledik hep. Hicbir sey icin gec degil. Madem okul hayati bos gecti. Mezuniyet sonrasi is hayatini dolu dolu gecirmeye bak.

Geç kalmak mı ?

Dinle...
14 yıllık Evliliğim bitme noktasında, ben yeniden hayata başlayacağım...
İş bulup çalışacağım...yeni bir ev kurup düzeni oturtmak ne kadar sürer benim için bilmiyorum ama umutluyum..
Evliliğim bittiğinde, ve yüreğimdeki sızı iyileştiğinde, yeniden aşık olup evleneceğim çünkü bir çocuğum olsun istiyorum... Umutluyum...
Ha bu arada 34 yaşındayım ve Sosyoloji 1. sınıf öğrencisiyim.. :)

Bende senin gibi düşünmüştüm hep.Üniversiteyi kazanıcam orda hayatımın erkeğiyle tanışıcam ve evlenicem...Bu hayalim gerçek olacak diyede aptalca davranıp aptal kişilerle çıktım...Vakit geçirmek biraz da para kazanmak için çalışmaya başladığım iş yerinde tanıştım eşimle :16::16::16: Kısmetindeki kişinin nerde karşına çıkacağı hiç belli olmaz :34::34::34:

25 yaşındayım evlenmedim ve çok mutluyum .evli olmadan mutlu olunamıyor mu yani ?bu özgüven eksikliğinide anlamıyorum .evlenince çok mu mutlu olunuyor sanıyorsun aç oku burdaki topikleri istersen bi.insanların başına neler geliyor.

Geç kalmak mı ?

Dinle...
İş bulup çalışacağım...yeni bir ev kurup düzeni oturtmak ne kadar sürer benim için bilmiyorum ama umutluyum..
Evliliğim bittiğinde, ve yüreğimdeki sızı iyileştiğinde, yeniden aşık olup evleneceğim çünkü bir çocuğum olsun istiyorum... Umutluyum...

bu ülkenin senin gibi güçlü kadınlara ihtiyacı var canım .

Sabah sabah cok iyi geldi bu konu, cok güldüm,.... sakin kizma canim benim.
Hayatta hersey ummadigin zaman yasanir, mesela ummadigin yerde günün birinde esinle tanisacaksin, ummadigin bir yerde calisacaksin vs. vs. vs.
Sen daha 23 yasindasin, hayatin tam basindasin....cok güzel yerlere gelmeye calis bu hayatta, bak o senin bekledigin beyaz atli prens illaki gelecektir.
Kendini gelistirip, özgüven sahibi ol, meslegini cok güzel yap, illaki bir yerlerde olacaktir, kalbini ferrah tut ve hayatin baska güzelliklerinide gör, hersey erkek degil.
Daha hayatinda muhakkak 50 sene beraber yasayacagin o erkek mutlaka olacaktir ama su bir kac sene bekarligin özgürlügünü yasa, ailenle o güzel günlerin kiymetini bil...
bir gün yaslanacaklar ve ölecekler...
Gez toz, ye ic....bekarligin, özgürlügün gibisi yok....tadini cikar bir daha bu yaslara geri dönmeyeceksin....tiyatroya git, sinemaya git, tatillere git arkadaslarla....
part -time calis yaz tatili icin para topla...ne bileyim binbir türlü yapacagin seyler var.....hayat sadece erkekle SINIRLI DEGIL!!!!!!
Erkekleri bu kadar önemseme, sen önemsedikce onlar senden kacacak, bundan emin ol.
Annenle, babanla, kardesinle güzel seyler paylas, onlara yeri geldiginde sende destek ol....erkekleri bu kadar gözünde büyütme....
Bu hayatta devlete, millete, topluma yeri geldiginde komsuna yararli bir insan olmaya calis.....
sen güclendikce hayatinla baris icinde yasadikca, seni seven ve sana hayran olan illaki cikacaktir,,, herseyi zamana birak....

Hayatınızın aşkını niye ünivrsitede düşündünüz..
Rezerveli aşk siparişi verir gibi anlamadım

Yada neye yetişmeye çalışıyosunuz 23 yaşında neye geç kaldınız
Kaçan ne ki :))))))

Bazen boşu boşuna nefes tükettiğimi düşündüğüm zamanlarım da olmuyor değil..
Depresif ruh hallerine bürünüyorum..bunu da doğal karşılıyorum...
Ama umut hep var... Hep olsun da zaten...
:nazar:

Bazen boşu boşuna nefes tükettiğimi düşündüğüm zamanlarım da olmuyor değil..
Depresif ruh hallerine bürünüyorum..bunu da doğal karşılıyorum...
Ama umut hep var... Hep olsun da zaten...
:nazar:

hayata karşı güzel bir mücadele...
akıntıya karşı kürek çekmek mi denir böylesine...:46::31:

Okurken yüzümde gayr-i ihtiyari bir tebessüm belirdi...yaşın 23 değil 50 de olsa hiçbirşey için geç değil...akışına neden bırakmıyorsun mutsuzluktan başka ne elde edebilirsin sürekli kendini sorgulayarak hemde bu yaşta?hayatının aşkını sen neden arıyorsun,o seni bulur kaçamazsın bile :)

hava güzel,baharın habercisi kuşlar ötüyordu ben siteye girer girmez..
rumuzuna yakışır bir şekilde bence fotosenteze başla...bitkiler bu sayade yeşeriyor...:34:

Hayata sürekli geç kaldım, onu yapmadım bunu yapmadım, şimdi zaman şunu gerektiriyordu deyip sürekli hayıflanarak bir yere varamıyoruz...
Ben de kendimi sürekli sorguladım, yaşım 30 oldu çocuğum yok, elimde beni ayakta tutacak bir mesleğim yok...beni seven bir eşim yok...adı evlilik olan ama gerçekte asla evlilik denmeyecek bir evliliğin içindeyim ne olacak benim halim deyip deyip... Kendimi hayat sınavında başarısız olmuş biri olarak gördüğüm zamanlarım oldu....

Bir gün sinir krizi geçirip acile götürüldüğümde... Nöroloji uzmanı bir doktorun söyledikleri geldi aklıma şimdi...
Benimle iletişim kurma çabası içinde olan bu doktor, neyin var neden böylesin diye bir soru sordu...
Hayatta o kadar başarısız hissediyorum ki kendimi... Neye elimi atsam sanki kuruyor, ya da ben mahvediyorum dedim...
Bana verdiği cevap;
Başarısızlık mı ?
Ben nöroloji uzmanıyım dedi... Hayatım bu konunun üzerinde kendimi geliştirmekle geçti, geçiyor...
Evlendim, 3 yıl sonra eşimin şizofren olduğunu ancak anlayabildim dedi ...
Bu konunun ihtisasını yapmış birinin bunu anlayamaması...! Sence başarısızlık mı bu? diye sordu..:31:

Psikoloğum ise bu sorgulamama şöyle cevap verdi...
Neyi öğrendin? Bu yaşadıkların sana ne kattı ?
Saydım...
ve sonuç; etrafındaki insanları bir gözlemle marjinaly, senin bu öğrendiklerini, son nefesinde öğrenememiş milyonlarca insan var ve öğrenemeden bu hayattan göçüp gidiyor,
Sence bu başarısızlık mı ? ...

Sözün özü; Hayata nasıl baktığın önemli... Hiç bir şey bizim zaman ayarlamamıza göre gelişmiyor aslında... Bunu farkedince akışına bırakmak daha kolay oluyor...
Aşk, evlilik, kariyer, çocuk... bunlar güzel şeyler ve olmalı zaten... Ancak, bunlara takılıp hayatın içinde öğrenmemiz gereken şeyleri kaçırabiliyoruz... Bir konunun üzerine odaklanmaktansa ya da hep "yok" lara takılı kalmaktansa biraz rahat olup adımlarımızı atmak kafi... Zaten olacak olan vakti zamanı geldiğinde oluyor :)

Geç kalmak mı ?

Dinle...

daha ne söylenir ki bunların üstüne....
sen daha yolun çooooooook başındasın canım

Back
X