Yani bunu bilemiyorum. Yani aslinda dusunmuyorum. Fizksel engelim konusmama ve aklimin calismasina engel degil. Engel olan sey icimdeki duygular Isyerinde ya da okul hayatimda bundan dolayı dislandigimi soyleyemem. Aşağılık komplekslerimden kendimin ve kendi konumumum kiymetimini bilemedigimden iletisim sorunu yasadim yasiyorum. Ama bzm gelin biraz beni bu konuda hakir gördü bunu biliyorum..
Ewt hep ayni seyler cunku ben bu kuyunun icindeyim hala burdan cikamadikca da sorunum hep bu kuyudan kaynak lanacak ne yazik ki.
Uzman destegi aldim. Özel ve devlet. 2sinden de fayda gormedim. Devlette 1ayda sira gelmiyor ozelde de sunu farkettim seanslari uzatmak icin konuyu sacma sapan sekillere getiriyorlar ve inanin hic rahatlamadim.
Yorumunuz icin yine de teşekkür ederim hic olmazsa burdaki mantikli yorumlar bana biraz daha guc veriyor.
gelinin kendi ayıbı...
aşağılık kompleksi yapacak bir şey yok inanın iş biraz sizde bitiyor dünyanın en güzel insanı bile olsa insan kendisni güzel görmedikten sonra başkalarına da güzel görünemez ki ya da kendisini sevmedikten sonra değerli bulmadıktan sonra başkaları nasıl değerli bulsun? değil mi...
sizin yerinizde olsam ilk adım olarak sadece kendimi üzmemek yani sadece ve sadece kendime değer verdiğim için kimseyle kavga etmeme kararı alırdım biliyorum o tartışığınız kişilerle (hele de yakın zamanda) şu an iletişimi pat diye düzeltmek zor gelir ama bu iyiliği kendinize yapıyorsunuz unutmayın.Çünkü çok üzülüyorsunuz belli ki..Değer mi? Ki Allah her kulunu ne kadar kıymet vererek yarattı ne kadar değerli yarattı siz kendinizi değersiz görürseniz üzücü olmaz mı..
kendi konumuzun da lütfen kıymetini bilin ben deli gibi ders çalışıyorum iyi bir gelecek elde edeyim diye ve elde edip edemeyeceğim muallakta ileride sizin gibi konumum iyi deyip memnun kalabilmeyi o kadar isterim ki:) Kıymet bilin, gerçekten..Bi dolu iş bulamayan insan da var.Siz de biliyorsunuz bir de bu derdinize eklenseydi? Çok şükür değil mi..
Her şeyi bir süre kendiniz için yapın bence:) Denemekten zarar gelmez..
Peki bi tani konuldu mu? Yani bi hastalik vs var miymis?
Çok iyisiniz. Yazdıklarınız bana guc verdi ve beni anlamissiniz hakikaten. Ewt boyle sacma sapan insani nefsani olaylarin kavgalarin icinde kaldikca kendimi de cevremi de bu negatifliklerin verdigi sinir stresle harcadikca uzuluyorum. Kendimi insanlara ispatlayamadigim ve kendimi dunyanin en kötü insaniymisim gibi kendime iyi gunumde kotu gunumde yanimda olacak bi çevre olusturamadigim icin uzgunum uzuluyorum.
Dediginizi yapmaya calisicam. Cok mantikli. Ne olursa olsun kavga etmeden sinirlenmeden kendimi savunmaya calisicam. İnşallah yapabilirim. Normalde kavgaci bi tip degilim ama inanin bu kadar olumsuzluklara bir de kendimi saydiramamam ve ezdirmem insan yerine konulmamam eklenince kendimi savunacam diye kavga gurultu oluyor. Tam bir celiski degil mi ? Hep sevgi saygi eksikliginden aslinda.
Size de cani gonulden basarilar dilerim. Umarim is hayatiniza baslamaniza sebep olacak olan sinav guzel gecer. Allah yardimciniz olsun.
hiç arkadaşınızın olmaması ilginç cidden.Aslında 1 tane kafa dengi biri olsa hayat sizin için daha güzel olur.Konuşacak kimse olmayınca iyice bunalır insan.İşte,evde anlaşabileceğiniz kimsenin olmaması böyle mutsuz ediyor sizi.Gelinleri boş verin,ne yaparlarsa yapsınlar.Karışmayın,söylenmeyin.Abinize hakaret etmeyin.İşte insanlara gülümseyin,günaydın deyin.Kimse etrafında mutsuz insan istemez.Siz pozitif oldukça bakın her şey nasıl da güzelleşecek
Itici birseyler nedir bilemem bildigim sey muhabbetim iyi degil sanki. Millet konusuyor da konusuyor. Ben bazen sikici oluyorum cunku muhabbet etmeye kafami calistiramiyorum. Iticilik budur belki.Boyle bir soruya genel olarak, insanin hayata tutunabilmek icin amaclari olmali çünkü
Boyle bir soruya genel olarak, insanin hayata tutunabilmek icin amaclari olmali derim. Birseyler icin cabalamali.
Ama konunu okuyunca durumun pek de benim dedigime uyar oldugunu dusunmedim. Hic arayanin, soranin, arkadasin, sevenin yok. O halde sorun sende olabilir mi? Herkesle kavgalisin. Bence samimi bir ozelestiri yapmakla basla. Hadi insan birkac kisiyle anlasamaz, onlari hatali bulur da, yine seveni arkadasi olur yani, normali bu. Senin kimsen yoksa ya etrafinda hic insan yok, ya da sende senin bile farkinda olmadigin itici birseyler var.
. Birseyler icin cabalamali.
Ama konunu okuyunca durumun pek de benim dedigime uyar oldugunu dusunmedim. Hic arayanin, soranin, arkadasin, sevenin yok. O halde sorun sende olabilir mi? Herkesle kavgalisin. Bence samimi bir ozelestiri yapmakla basla. Hadi insan birkac kisiyle anlasamaz, onlari hatali bulur da, yine seveni arkadasi olur yani, normali bu. Senin kimsen yoksa ya etrafinda hic insan yok, ya da sende senin bile farkinda olmadigin itici birseyler var.
Itici birseyler nedir bilemem bildigim sey muhabbetim iyi degil sanki. Millet konusuyor da konusuyor. Ben bazen sikici oluyorum cunku muhabbet etmeye kafami calistiramiyorum. Iticilik budur belki.
Itici birseyler nedir bilemem bildigim sey muhabbetim iyi degil sanki. Millet konusuyor da konusuyor. Ben bazen sikici oluyorum cunku muhabbet etmeye kafami calistiramiyorum. Iticilik budur belki.
Teşekkür ederim yorumunuz ne guzel. Haklisiniz herkes kendi evine köşesine cekildiginde pek mutlu..TE="medeo, post: 36458717, member: 596997"]Ben oyle oldugunu dusunmuyorum, burada kendinizi cok guzel ifade etmissiniz.
Kendi ailenizle yasadiginiz sorunlar belki sizi umutsuz yapmistir.
Ama onlar kapilarini kapattiklari zaman kendi evlerinde mutlulardir.
Herkesi, her seyi ince ayrintili dusunmeyin bence, hele sizi dusunmeyini hic dusunmeyin.
Ne guzel bir isiniz var, isinize odaklanin sonra sirayla diger sorunlarda cozulur.
ben hayat doluydum.cok mutluydum ama suan inan bana snden daha kötü durumdayım.hayatın getirdikleri insan direncini kırıyor bazen.kitap ve yürüşten vazgecme.en iyi dostlarımdan bile iyi geliyor bana.gerçi şuan kitaplıktan kitap alıcak takatim bile yokBen hayata tutunamadim. Sürekli depresif bir mod. Kendimi güçlü gorebilecegim bir mesleğim var ama ben kafasizlik yapip kendimle barisik olamadim. İnsanlarla kaynasamiyorum arkadaslik kuramiyorum diye yillarca bunun ezikligini gucsuzlugunu mutsuzlugunu yasadim icimde. Bu yaz tam artik bu sacma sapan psikolojik hislerimden dusuncelerimden kurtulacam diye kendimi iyi olmaya guclu olmaya endekslemisken bu seferde ev icinde birsuru huzursuzluk cikti.
Annem hasta ciddi rahatsizliklari var 2yildir ama son bir yildir sinirleri de iyice gitti. Kafasi atar atmaz saymadigi beddua, kotu laf, hakaret kalmiyor hem de gunlerce sürüyor bu tatsizlik. Gelin bu evde rahat bi nefes alin..
Gelinlerle kavgaliyim. Büyüğü yillarca kucumsedi, begenmedi dunyanin kalp kirici hal ve hareketlerini takindi yillarca anneme ve bana karsi. Resmen ezdi bizi. Adi gelin. Hicbizaman kotulugunden baska bi katkisi olmadi evimize. Abim de layt mi desem karaktersiz mi desem hicbizaman savunmadi bizi. Hatta karisinin ailesi için bizi çok gözardı ettigi zamanlar oldu. Küçük gelin basta iyiydi bakti buyuk gelinin otorite saglam evde onun yaptiklarini yapmaya çalıştı aklinca. 2siylede kavgaliyim. Büyüğü ile hiç kucugu ile dil ucuyla konusuluyorz. Karaktersiz abim de karisiyla kavga ettim diye ne ariyor ne soruyorne eve geliyor. Evde de aannem var hasta onu bile ziyarete gelmiyor aramiyor. Dusundukce sinirlerim zipliyor. Büyük olsaydim hepsini guzel sipadan gecirirdim.
Kisacasi kavga ettigim konularda hajliyken haksiz oldum herzamanki gibi. Hic arayanim soranim olmaz izinimi sap gibi evde gecirdim. Dun erkek kardesim seni kimse sevmiyor herkes disliyor dislaniyorsun 31 yasindasin kim var seni seven isteyen diye bagirdi. Dunyam basima yikildi. Büyük gelinin yuzunden herkes dis biliyor. Halbuki kardesim de biliyor hakliyim ben ama o bile sahip cikmiyor bana resmen saygisizliklar yapiyor bagiryor cagiriyor sinirlendigi zamanlar.
Kimsem yok yani anlayacaginiz. Iznim bitmek uzere. İşe başlıca m. Orda insanlarla nasil gecinecem bu mutsuzlukla gerginlikle diye simdiden telaş basıyor. Elin insani mutsuz Üzgün gordugunu ezmeye calisiyor isyerinde ben de evimdw gosteremedigim mutluluk rolunu iyi insan olma rolunu disarda yapmak istemiyorum. Karaktersizlik gibi geliyor.
Bu sefil yaşantidan nasıl kurtulup hayata tutunayim.?
ben hayat doluydum.cok mutluydum ama suan inan bana snden daha kötü durumdayım.hayatın getirdikleri insan direncini kırıyor bazen.kitap ve yürüşten vazgecme.en iyi dostlarımdan bile iyi geliyor bana.gerçi şuan kitaplıktan kitap alıcak takatim bile yok
sadece sevdim.sevgimi savundum ailama bana göre.dışarıya göre kaçtım.aileme karşı gelmenin cezasnı ödüyorumNe oldu peki sana, neler yasadin yaşıyorsun ??
sadece sevdim.sevgimi savundum ailama bana göre.dışarıya göre kaçtım.aileme karşı gelmenin cezasnı ödüyorum
cok teşekkür ederim.elimden eldigince bu ayati okuyacagım.Durumunu tahmin edebiliyorum. Insanin ailesi tarafindan dislanmasi sevilmemesi istenmemesi cok aci..
Inancli biri isen mumtehine 7. Ayeti devamli okumani tavsiye ederim. Aradaki dusmanliklarin bitmesi için etkili oldugu belirtiliyor.
Mutsuz olmanız için gerçekten somut bir neden yok, gelinmiş, kardeşinizmiş, boş verin bu insanları. Zaten görüşmüyorlarmış sizinle, siz de onlarla görüşmeyin. Sizin dışarı çıkmanız lazım, sosyal çevre lazım, spora başlayın, gidin güzelce gezin spor merkezlerini, birisine üye olun, oradan arkadaş edinirsiniz. İlgi alanlarınız yok mu, pasta börek kursu bile olsa bir kursa gidin, bir aktiviteye üye olun. Artık her şey elinizin altında araştırın internetten, siz isteyin yeter ki. Zaten çalışıyormuşsunuz, sürekli evde olmamanız iyi bir şey. İş yerinden arkadaş edinemez misiniz ? Oradan en azından 1-2 kişi ile samimi olsanız daha kolay olur sosyalleşmeniz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?