hayata siz nasil tutunuyorsunuz ?

gelinin kendi ayıbı...
aşağılık kompleksi yapacak bir şey yok inanın iş biraz sizde bitiyor dünyanın en güzel insanı bile olsa insan kendisni güzel görmedikten sonra başkalarına da güzel görünemez ki ya da kendisini sevmedikten sonra değerli bulmadıktan sonra başkaları nasıl değerli bulsun? değil mi...
sizin yerinizde olsam ilk adım olarak sadece kendimi üzmemek yani sadece ve sadece kendime değer verdiğim için kimseyle kavga etmeme kararı alırdım biliyorum o tartışığınız kişilerle (hele de yakın zamanda) şu an iletişimi pat diye düzeltmek zor gelir ama bu iyiliği kendinize yapıyorsunuz unutmayın.Çünkü çok üzülüyorsunuz belli ki..Değer mi? Ki Allah her kulunu ne kadar kıymet vererek yarattı ne kadar değerli yarattı siz kendinizi değersiz görürseniz üzücü olmaz mı..
kendi konumuzun da lütfen kıymetini bilin ben deli gibi ders çalışıyorum iyi bir gelecek elde edeyim diye ve elde edip edemeyeceğim muallakta ileride sizin gibi konumum iyi deyip memnun kalabilmeyi o kadar isterim ki:) Kıymet bilin, gerçekten..Bi dolu iş bulamayan insan da var.Siz de biliyorsunuz bir de bu derdinize eklenseydi? Çok şükür değil mi..
Her şeyi bir süre kendiniz için yapın bence:) Denemekten zarar gelmez..

Son düzenleme:

Peki bi tani konuldu mu? Yani bi hastalik vs var miymis?

Çok iyisiniz. Yazdıklarınız bana guc verdi ve beni anlamissiniz hakikaten. Ewt boyle sacma sapan insani nefsani olaylarin kavgalarin icinde kaldikca kendimi de cevremi de bu negatifliklerin verdigi sinir stresle harcadikca uzuluyorum. Kendimi insanlara ispatlayamadigim ve kendimi dunyanin en kötü insaniymisim gibi kendime iyi gunumde kotu gunumde yanimda olacak bi çevre olusturamadigim icin uzgunum uzuluyorum.
Dediginizi yapmaya calisicam. Cok mantikli. Ne olursa olsun kavga etmeden sinirlenmeden kendimi savunmaya calisicam. İnşallah yapabilirim. Normalde kavgaci bi tip degilim ama inanin bu kadar olumsuzluklara bir de kendimi saydiramamam ve ezdirmem insan yerine konulmamam eklenince kendimi savunacam diye kavga gurultu oluyor. Tam bir celiski degil mi ? Hep sevgi saygi eksikliginden aslinda.
Size de cani gonulden basarilar dilerim. Umarim is hayatiniza baslamaniza sebep olacak olan sinav guzel gecer. Allah yardimciniz olsun.

Çok teşekkür ederim güzel dilekleriniz için amin :) Siz de çok iyisiniz sağolun...
Çok güzel açıklamışsınız evet katılıyorum,sakince çözmeyi deneyebilirsiniz..
inşallah çözüme ulaşırsınız siz de en kısa zamanda, huzura kavuşursunuz....güzel dostlarınız da olur.. inşallah:)

Ewt yaşadığım olaylardan cok işte evde anlasabildigim paylasim yapabilecegim birinin olmamasi mutsuz ediyor beni. Pozitif olmaya niyetleniyorum olumlu mutlu olmaya caisiyorum sonra olumsuz bi laf duydugumda koyveriyorum yine kendimi

Itici birseyler nedir bilemem bildigim sey muhabbetim iyi degil sanki. Millet konusuyor da konusuyor. Ben bazen sikici oluyorum cunku muhabbet etmeye kafami calistiramiyorum. Iticilik budur belki.

Itici birseyler nedir bilemem bildigim sey muhabbetim iyi degil sanki. Millet konusuyor da konusuyor. Ben bazen sikici oluyorum cunku muhabbet etmeye kafami calistiramiyorum. Iticilik budur belki.

Ben oyle oldugunu dusunmuyorum, burada kendinizi cok guzel ifade etmissiniz.
Kendi ailenizle yasadiginiz sorunlar belki sizi umutsuz yapmistir.
Ama onlar kapilarini kapattiklari zaman kendi evlerinde mutlulardir.
Herkesi, her seyi ince ayrintili dusunmeyin bence, hele sizi dusunmeyini hic dusunmeyin.
Ne guzel bir isiniz var, isinize odaklanin sonra sirayla diger sorunlarda cozulur.

TE="medeo, post: 36458717, member: 596997"]Ben oyle oldugunu dusunmuyorum, burada kendinizi cok guzel ifade etmissiniz.
Kendi ailenizle yasadiginiz sorunlar belki sizi umutsuz yapmistir.
Ama onlar kapilarini kapattiklari zaman kendi evlerinde mutlulardir.
Herkesi, her seyi ince ayrintili dusunmeyin bence, hele sizi dusunmeyini hic dusunmeyin.
Ne guzel bir isiniz var, isinize odaklanin sonra sirayla diger sorunlarda cozulur.[/QUOTE]
Teşekkür ederim yorumunuz ne guzel. Haklisiniz herkes kendi evine köşesine cekildiginde pek mutlu..
Yazi yazarken kendimi rahat ifade edebiliyorum ama insan içindeyken ruh halim böle rahat olmuyor. Bisey varmis gibi kasiyorum da kasiyorum kendimi.

Teşekkür ederim yorumunuz ne guzel. Haklisiniz herkes kendi evine köşesine cekildiginde pek mutlu..
Yazi yazarken kendimi rahat ifade edebiliyorum ama insan içindeyken ruh halim böle rahat olmuyor. Bisey varmis gibi kasiyorum da kasiyorum kendimi.[/QUOTE]

ben hayat doluydum.cok mutluydum ama suan inan bana snden daha kötü durumdayım.hayatın getirdikleri insan direncini kırıyor bazen.kitap ve yürüşten vazgecme.en iyi dostlarımdan bile iyi geliyor bana.gerçi şuan kitaplıktan kitap alıcak takatim bile yok

Ne oldu peki sana, neler yasadin yaşıyorsun ??

sadece sevdim.sevgimi savundum ailama bana göre.dışarıya göre kaçtım.aileme karşı gelmenin cezasnı ödüyorum

Durumunu tahmin edebiliyorum. Insanin ailesi tarafindan dislanmasi sevilmemesi istenmemesi cok aci..
Inancli biri isen mumtehine 7. Ayeti devamli okumani tavsiye ederim. Aradaki dusmanliklarin bitmesi için etkili oldugu belirtiliyor.

Mutsuz olmanız için gerçekten somut bir neden yok, gelinmiş, kardeşinizmiş, boş verin bu insanları. Zaten görüşmüyorlarmış sizinle, siz de onlarla görüşmeyin. Sizin dışarı çıkmanız lazım, sosyal çevre lazım, spora başlayın, gidin güzelce gezin spor merkezlerini, birisine üye olun, oradan arkadaş edinirsiniz. İlgi alanlarınız yok mu, pasta börek kursu bile olsa bir kursa gidin, bir aktiviteye üye olun. Artık her şey elinizin altında araştırın internetten, siz isteyin yeter ki. Zaten çalışıyormuşsunuz, sürekli evde olmamanız iyi bir şey. İş yerinden arkadaş edinemez misiniz ? Oradan en azından 1-2 kişi ile samimi olsanız daha kolay olur sosyalleşmeniz.

Zihnimin hapishanesinden çıkıp ozgurlestiremedim kendimi. Hep stres altindaki bi insanin insan iliskileri nasil olur ? Ben beceremedim. Ailem sandi ki ben insanlarla gecinmeyen biriyim. Halbuku sosyal fobiye yakin aşağılık komplekslerimden icimde olusan gerginlikten, heyecandan, mutsuzluktan, soyleyecegim şeye kendimi layik gormemekten insanlarla iletisimde hep geride kaldim. Bunlar soyut gibi görünüyor ama annemin hastaliginda tek basima mucadele etmem, tüm yazi evde gecirmem ve annemin sinirlenir sinirlenmez gunlerce suren beddualarina hakaretlerine maruz kalmam gibi somut sikintilar yedi bitirdi beni.
Dun aksam en buyuk abimle de gemileri yaktik. Artik ailemde beni seven kimse kalmadi anamin yarı sevgisinden baska. Ne yazikki havada dusmanlik kokusu var. Abim bana ben abime unutulmayacak sacma sapan laflar ettik. Hakliydim ama kalp kirarak kavga ederek buyuge saygisizlik ederek hakk aranmayacagini 30 küsür yaslarda hala ogrenemedim..

Herkesin nefretini , olumsuz dusuncesini, kinini uzerime cektim kardeslerim arasında. Uzgunum, pismanim ama yapacak bisi yoktu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…