Hayata tutunamadım (Boşanma, depresyon, ümitsizlik)

İngiltere ve abd de uzun yıllar yasamış biri olarak diyorum ki, 4 ayda öğrendiğin dille onlar da seni elinde çiçekle karsılayacaktı. Yollarına kırmızı halı serip ne iyi ettin de geldin hangi işi istersin verelim diye liste yapacaklardı.
Elinde çiçekle karşılamayacağını biliyorum fakat amcamın restoranında çalışacağım. Karambole gitmiyorum yani. 4 ayda öğreneceğim dil de orada öğreneceğim dile giriş mahiyetinde olacak. Avrupa dendiğinde herkesin yüksek şirketlerde kariyer hayali kurduğunu biliyorum, sözleriniz onlar için geçerli. Benim için değil. Yine de teşekkür ederim tenezzül edip yanıtlamışsınız, eleştirel olsanız da.

Aslında flört için olmasa da eğlenmek için biz de istemiyor değiliz :) yani bu öneri hoşuma gitti o yüzden.

Valla işiniz varsa Güney Avrupa yaşamak için aslında gayet iyi. Hava, su, deniz, yiyecekler güzel; insanlar şeker. Maaşlar çok yüksek değil ama hayat da hiç pahalı değil.
Benim de basıp taşınasım var ama bana göre iş yok. İngilizce öğretmenliği ve garsonluktan başka iş yok. Batı Avrupa o kadar bayık ki, kendi vatandaşları zor katlanıyor. Çok kişinin Almanya'ya katlanma sebebi para + yıllık 20/30işgünü tatil.
Ben de Portekiz'e taşıncam dediğimde herkes ekonomisi berbat, emekli olunca yerleş dedi :KK51:Güzel iklimli, kariyer olanakları olan ve Arapsız:olamaz: bir yer arıyorum hayırlısı:KK48:

Merhaba arkadaşlar canım yine çok sıkkın sizinle dertleşmek istedim. 6 yıl önce boşandım çocuğum yok 31 yaşındayım. İyi bir işim ve iyi bir ailem var. Bunlar pozitif şeyler. Ama ben hayatı hep olumsuzluklarıyla görüyorum. Bu duygu durumunu bir türlü üstümden atamadım.
Kendime çok üzülüyorum. Her gün batağa gidiyor gibiyim. Sağlığıma dikkat etmiyorum, parama dikkat etmiyorum. Uzun bir süredir majör depresyon tedavisi görüyorum. İlaçlar da beni mahvetti, onları da 20 gündür kullanmıyorum. Artık çok yoruldum. Yaşadığım yer muhafazakar bir şehir. Boşanmış olmak hala yadırganıyor buralarda. Bu yüzden mi bilmiyorum ama doğru düzgün biri de karşıma çıkmadı. Geçtiğimiz günlerde 45 yaşında 2 çocuklu bir adam çıktı. Onu bile yaş farkına rağmen acaba olur mu diye düşündüm. Hatta burada konu bile açmıştım. Sonra adam sen çok genç ve güzelsin, ben korkuyorum, sen daha iyilerine layıksın deyip gitti. Resmen bana salak muamelesi yaptı anlayacağınız. Bu olayda beni üzdü iyice. Düştüğüm hale bak dedim kendime.
Mesele evlilik ya da erkek değil ama kendimi sürekli çok yalnız ve sevgisiz hissediyorum. Bu ne zamana kadar böyle gidecek bilmiyorum. Sık sık ağlıyorum ve kendimi çok hırpalıyorum. Öyle işte. Dertleşmek istedim.
1. Bosanmak dünyanın sonu degil tam tersi yeniden hayat kurma şansı
2. boşanmak garip bir durum degil son derece normal, anlaşamayıp mutsuz olan insanlar yollarini ayırır.
3. siz kendinize iyi bakmazsanız mutsuzluğu yasam tarzınız haline getiririniz.sadece kendinize edersiniz...
4. karsiniza çıkan kisi size neden salak muamelesi yapmış olsun ki. ilerde sikinti olmasın diye vazgeçmiş.
5. Dustugum hale bak demissiniz ya kendinize. dustugunuz bir hal yok. hepsi kafanızdaki düşünceler...

Birbirinizi kandirmayin hanimlar kadin evliligin uzerinden 6 yil gecmis evlenmemis bu yuzden de mutsuz disardan olylara bakmak cok kolay ama yasayan bilir bosanmak bir travma dir bunu uzmanlar dile getiriyor

Adam salak muamelesi yapmamış ki, sana yetemeyeceğini düşünmüş :)

ben de boşandım. hem de 21 yaşındayken. artık yaşlı ve çocuklu alırsın diyenler oldu. karşıma bekar tek tük çıktı. evlenmiş ayrılmışlar da çıktı olmadı. sonra nişanlandım. uzun süre nişanlı kalıp bir de nişan attım. dedim ki artık daha kimse yüzüme bakmaz. yo yine öyle olmadı. benim de çevrem mazbut bir de.

sen kendinden emin olursan, pozitif olursan, bir şekilde insanlar enerjini hisseder. kendini öyle depresyonlara sokma. tabiki sevgi boşluğu oluyor. bende de var o. bir de babasız büyüdüğüm için daha çok var ama ümit de var. karşımıza yine birileri çıkabilir :) o zamana kadar kedi aldım ben de yeniden biri tarafından sevilene kadar kedim seviyor beni. niye yıkılalım ki? Allah beterinden korusun diyelim.

bir de dua edin bol bol. ben tüm yaşadıklarımı dua ederek atlattım. annem peşimden depresyon haplarıyla koşturdu da uyuşmayı dahi kabul etmek istemedim. sonuna kadar acımı yaşayacağım yine kalkacağım Allah'ın izniyle dedim zamanında. öyle de oldu şükür.

haydi bakalım toparlanıp kendimize geliyoruz. yaşasın hacı yatmaz hatunlar :D

bir psikologa gözükebilirsiniz. ayrıca arkadaş edinin, gezin tozun, hayatın keyfini çıkartın. İnançlı biriyseniz bol bol ibadet edin. Kendinizi mutlu edecek şeyler yapın. Mesela yakınınızdaki bir kimsesizler yurdunu ziyaret edebilirsiniz, o çocukların sevgiye ihtiyacı var. Hayvanlarla ilgilenebilirsiniz, onlar bize Tanrının emaneti. Kendinizi en iyi siz tanırsınız nasıl mutlu olacaksanız öyle olun.

Valla hiç acınacak durumda değilsiniz.yaşınız daha çok genç. Ben 29 yaşında boşandım.aynı durumdayım.tek değilsiniz. Memlekette sevgiyi yaşatacak, yalnızlığı sonlandırmaya layık adam bulmak zor.10 yıl geçti. Şunu anladım kendi kendine mutlu olmaya çalışmak gerekiyor.başkalarından beklentiler insanı daha da mutsuz ediyor.

Valla hiç acınacak durumda değilsiniz.yaşınız daha çok genç. Ben 29 yaşında boşandım.aynı durumdayım.tek değilsiniz. Memlekette sevgiyi yaşatacak, yalnızlığı sonlandırmaya layık adam bulmak zor.10 yıl geçti. Şunu anladım kendi kendine mutlu olmaya çalışmak gerekiyor.başkalarından beklentiler insanı daha da mutsuz ediyor.
Öyle haklısınız. Umarım biz kalbi kırık kadınlar da bir gün mutlu oluruz.

1. Bosanmak dünyanın sonu degil tam tersi yeniden hayat kurma şansı
2. boşanmak garip bir durum degil son derece normal, anlaşamayıp mutsuz olan insanlar yollarini ayırır.
3. siz kendinize iyi bakmazsanız mutsuzluğu yasam tarzınız haline getiririniz.sadece kendinize edersiniz...
4. karsiniza çıkan kisi size neden salak muamelesi yapmış olsun ki. ilerde sikinti olmasın diye vazgeçmiş.
5. Dustugum hale bak demissiniz ya kendinize. dustugunuz bir hal yok. hepsi kafanızdaki düşünceler...
Bu yazdiklariniz teoride var gercekte maalesef oyle degil cunki herkesin yasadigi yer ayni degil aile cevre var bunlardan bagimsiz davranamazsin bosanmak artisler icin iyidir normal insanlar icin sikintilari coktur

Merhaba arkadaşlar canım yine çok sıkkın sizinle dertleşmek istedim. 6 yıl önce boşandım çocuğum yok 31 yaşındayım. İyi bir işim ve iyi bir ailem var. Bunlar pozitif şeyler. Ama ben hayatı hep olumsuzluklarıyla görüyorum. Bu duygu durumunu bir türlü üstümden atamadım.
Kendime çok üzülüyorum. Her gün batağa gidiyor gibiyim. Sağlığıma dikkat etmiyorum, parama dikkat etmiyorum. Uzun bir süredir majör depresyon tedavisi görüyorum. İlaçlar da beni mahvetti, onları da 20 gündür kullanmıyorum. Artık çok yoruldum. Yaşadığım yer muhafazakar bir şehir. Boşanmış olmak hala yadırganıyor buralarda. Bu yüzden mi bilmiyorum ama doğru düzgün biri de karşıma çıkmadı. Geçtiğimiz günlerde 45 yaşında 2 çocuklu bir adam çıktı. Onu bile yaş farkına rağmen acaba olur mu diye düşündüm. Hatta burada konu bile açmıştım. Sonra adam sen çok genç ve güzelsin, ben korkuyorum, sen daha iyilerine layıksın deyip gitti. Resmen bana salak muamelesi yaptı anlayacağınız. Bu olayda beni üzdü iyice. Düştüğüm hale bak dedim kendime.
Mesele evlilik ya da erkek değil ama kendimi sürekli çok yalnız ve sevgisiz hissediyorum. Bu ne zamana kadar böyle gidecek bilmiyorum. Sık sık ağlıyorum ve kendimi çok hırpalıyorum. Öyle işte. Dertleşmek istedim.

31 yasinda bir bekar olucam ve güzel bir mesleğim olacak önce bir ev ve bir araba sahibi olurum (ilerisi icin yatirim sonucta) ondan sonra ölümüne alışveriş yaparım dünyayi gezerim har vurup harman savururum oooohhh bir daha mi geleceğim dünyaya.

Ne yazık ki bu tür şartlar gerçekten kullanabilecek ve bundan mutluluk duyacak insanlara sunulmuyor. Adaletin bu mu dünya :110:

31 yasinda bir bekar olucam ve güzel bir mesleğim olacak önce bir ev ve bir araba sahibi olurum (ilerisi icin yatirim sonucta) ondan sonra ölümüne alışveriş yaparım dünyayi gezerim har vurup harman savururum oooohhh bir daha mi geleceğim dünyaya.

Ne yazık ki bu tür şartlar gerçekten kullanabilecek ve bundan mutluluk duyacak insanlara sunulmuyor. Adaletin bu mu dünya :110:
Açıkçası ben de geziyorum. Arabam var evim yok. Evet para önemli ama hiç bir zaman çok umrumda olmadı.

Valla panpa bence gencsin guzelsin madem paran da var al bir Lizbon veya Guney Italya bileti. Ver elini gunery avrupali erkekler, olesiye flort et yalnizlik falan kalmaz:KK200:Adamlar daha havaalanindan laf atmaya basliyorlar:KK50:
Bu fikri begendim beni de götürün:halay:

Adam düzgün biriymiş ki senin boşluğunu kullanip hayatına girmemiş..doğru olan bu.allah aşkına 45yasinda adamla ne işin var kendine gel (sen bihter ziyagilsin:)

Adamlar tukenmedi .zamanı var önce sen iyileş sonra o gelip seni bulacak.bu dönemde boşluğundan yararlanabilecek cakallardan da uzak dur.

Bak Münevver sana burda sadece bekarı yazsa yaaa üzülme amaaann diye aman bu beni
ne anlayacak dersin anlarım.

Sana seninle aynı yollardan geçmiş boşanmış, bir erkeğe, yeni bir aşka ihtiyaç duymadan
mutlu olmayı başarmış kadınlar yazıyor.
Farkında mısın?

Küçük yerdeyim, ailem üzülür bla bla gibi bahanelerden kurtul artık.

Orada tutanamadıysan hayata, tayin iste şehir değiştir.
Düzenini kurunca aileni de yanına alırsın yeter ki mutlu ol olmaz mı?
Kocaman 6 yıl oldu bak. Sen aynı depresif sen.
İnsanlar ne acılardan geçiyor. Eskisi gibi acıtmıyor.
Sen hala aynı yerdesin.

Eski eşin evlenmiş, çocuğu bile olmuş bunlar cidden kötü mü hissettiriyor sana?
B.k herifin tekiydi seni mutlu edemedi ötesinin ne önemi var ki?

Madem ihtiyacın olan şey beğenilmek, aşık olmak.
Sil aklından evliliği ilişkilere böyle başlama yahu!
Flört et, görüş, buluş, sınırlarınla kendini mutlu edecek samimiyette gönül ilişkilerin olsun.
Sana git önüne gelenle ileri git dememiş ki kimse ben öyle biri olamam falan diyorsun.
Her şeye bir olumsuz cevap.
Sana nasıl yardımcı olsun klavye ucundan insanlar?

Yanında olsak tutup kolundan çıkaralım, aklını çelelim de burdan bu kadar oluyor.
Sen de biraz yardımcı olmak istesen kendine keşke..

Adam düzgün biriymiş ki senin boşluğunu kullanip hayatına girmemiş..doğru olan bu.allah aşkına 45yasinda adamla ne işin var kendine gel (sen bihter ziyagilsin:)

Adamlar tukenmedi .zamanı var önce sen iyileş sonra o gelip seni bulacak.bu dönemde boşluğundan yararlanabilecek cakallardan da uzak dur.
Teşekkür ederim. Sen Bihter ziyagilsin e çok güldüm :D

Ammaaaaannn koca derdi yok kaynana derdi yok elti derdi yok.. bırak doğru olan seni bulsun sen niye depresif hallere giriyorsun ki.. gençsin güzelsin çalışıyorsun paran cebinde böyle güzel şeylerden bıkılır mı.

Back
X