:) önce adımı açıklayayım :) sadece suçluları öldüren bir seri katil. hayatım boyunca en sevdiğim dizi olarak kalacak hatta ilk bölümle çocuk istismarında bulunan bi rahibi öldürmüştü. diğer konuya gelecek olursak şöyle ki altta yatan bir sorun yok çünkü güzel bir ailede büyüdüm hep neşeliydim ve beni biraz her şeyden uzak büyüttüler. sanırım sorun da buydu şu an aydınlanma yaşadım :) ben çok uzun zaman kötülük nedir nasıldır bilmedim. o haberleri de takip etmiyorum aslında çoğunlukla keşfetimde karşıma çıkıyor tıklamıyorum bile ama illa bi yerde denk geliyor. yardım almayı düşündğm ama süte geçtiği için psikiyatrik ilaç kullanamam o yüzden vazgeçtimKayseri de üvey annenin yaptığı işkence videolarını izlemiştim 1 yıl kendime gelememiştim
Hapiste Öldürdüler caniyi
Hiç izlemiyorum izleyemiyorum okumuyorum
Sıla bebek diye arama motoruna yeni arattım
Başlıkları görüp kapattım
ayrıntıya girmek bu gece uykusuz bir gece demek benim için
İzlemeyin takip etmeyin diyorum
Yardım alabilirsiniz
Altta yatan nasıl bir sorun acaba onu bilmek lazım
Gerçi adınız da biraz manidar bilemedim şimdi :)
insanlara ağlamak onları da üzüyor. hayvanlar konusunda ben de öyleyim sevdiğim yavru kediyi market dönüşü araba çarpmış olarak buldum o günüm ağlamakla geçti. bilmiyorum yardım almak mantıklı onda da hem ilaç kullanamam kullansam da o ilaçlar sanırım uyku yapıyormış bebeğim var imkansız.Ben de sizin gibiydim, özellikle de öldürülen kız çocuklarına ve genç kızlara aşırı üzülürdüm. Adeta kahrolurdum ağlardım falan. Sonradan kedi sahiplendim ve hayvanlarla yakın bağ kurmaya başladığımda bu sefer de onlara aşırı üzülmeye başladım. Bu beni o kadar yıprattı ki psikolojik tedavi almaya başladım, sokakta ölü bir kedi görünce 1 hafta ceset gibi geziyordum. Sonra erkek arkadaşım oldu ve acımı onunla paylaşmaya başladım. Bir haber gördüğümde direkt ona atıyordum, ama onu da üzdüğümü fark edince paylaşmamaya başladım ve zamanla azalarak bitti acılarım. Görmezden gelmeyi öğrendim biraz da. Hâlâ duyarlıyım, hâlâ elimden ne geliyorsa yaparım ama biraz dirençli olmayı öğrendim sanırım. Ağlamanın kimseye bir faydası yok, sürekli gözü yaşlı bir kızdan senede 1 kez ağlayan birine döndüm. Size naçizane önerim acınızı paylaşacak bir sırdaş bulun, ona anlatın, içinizi dökün. Zamanla azalıp gidecek o acı, kimse sonsuza kadar aynı şeylere üzülemez, paylaşmadığınız, içinize attığınız için katlanarak artıyor
Benim de favori dizilerimden biridir dexter:) önce adımı açıklayayım :) sadece suçluları öldüren bir seri katil. hayatım boyunca en sevdiğim dizi olarak kalacak hatta ilk bölümle çocuk istismarında bulunan bi rahibi öldürmüştü. diğer konuya gelecek olursak şöyle ki altta yatan bir sorun yok çünkü güzel bir ailede büyüdüm hep neşeliydim ve beni biraz her şeyden uzak büyüttüler. sanırım sorun da buydu şu an aydınlanma yaşadım :) ben çok uzun zaman kötülük nedir nasıldır bilmedim. o haberleri de takip etmiyorum aslında çoğunlukla keşfetimde karşıma çıkıyor tıklamıyorum bile ama illa bi yerde denk geliyor. yardım almayı düşündğm ama süte geçtiği için psikiyatrik ilaç kullanamam o yüzden vazgeçtim
Ben de sizin gibiyim, çok aşırı üzülüyorum ağlıyorum,duygusal biriyim. Tanımadığım insanlara da empati kurarım. Bu psikolojik olarak çok yoruyor. Ama elimde değil. Haber izlemiyorum eskisi gibi. Sosyal medya uygulamalarına da çok bakmamaya çalışıyorum ama yine de stresten, üzüntüden uzak durmak imkansız. Yolda geçerken, dışarı çıkarken de can sıkıcı, üzücü şeyler olabiliyor. Psikolojik destek alıyorum,minnoş bir kedim var onunla vakit geçiriyorum. İyi olmaya çalışıyorum.beni önceden tanıyanlar bdvde konu açmama şaşıracak muhtemelen :) ama bu konu ciddi anlamda hayat kalitemi etkilemeye başladı. çocukluğumdan beri çok neşeli her şeyin keyfini çıkaran biriyim. sanırım ergenlik dönemlerinde insanlarla fazlaca empati kurmaya başladım. mesela bir arkadaşım var kızın anne babası ayrıydı ve arkadaşlarının hepsinin de öyleydi. çok kötülüğünü de gördüm ama aklımdan hep onun da bi anne babası var niye kötü olsun diye geçirdim, ne alakaysa..
bu tarz bin tane şey vardı basit ve kendimi törpüledim ama çocuk sahibi olduğumda bunlar misliyle geri geldi. son yıllarda yaşanan olaylar berbat bi psikoloji bıraktı bana. deprem zamanı hamileydim tv açmadım sonra illa ki karşıma o bebekler çocuklar çıktı, sonra sur cinayeti, sıla bebek.. sıla bende çok ağır travma bıraktı kendi çocuğumu sevmeye utandım günlerce ağladım. en son o ilin karakolunu arayıp ağlaya ağlaya bilgi istedim sağ olsun polis anlattı beni sakinleştirmeye de çalıştı o bebeğin kurtulmasını ve benimle yaşamasını çok istedim, olmadı.. vefat ettiğini 3 gün sonra öğrendim ailem öğrenmiş saklamışlar. neyse uzatmayayım çocuklara hep hassastım ama anne olduktan sonra sokakta gördüğüm annesinin kızdığı bir çocuğun bakışları bile beni çok etkiliyor. olay sadece çocuklar da değil, kötü durumda olan insanlarla anormal derecede empati kurup acılarını kendi acımmış gibi yaşıyorum ve bu durum gerçekten dayanılmaz bir hal aldı. yalnız olmadığımı biliyorum. bununla nasıl başa çıkıyorsunuz ?
Allah şifa versin, inşallah her şey iyi olur. en bittim dediğim yerde Allah kimseye kaldırabileceğinden fazlasını yüklemez deyip sabrettim. kötü şeyler yaşadığımda her şey çok güzel olacak diyorum şu anda da uğraştığım bir şey var ve olmayacak bir şey oldu. gerçekten sabredin bu gücü de beraberinde getiriyo. empati konusuna bir şey diyemeyeceğim ben de aynı durumdayımBazı şeylere ben de günlerce ağlıyorum. Depremde de günlerce tv karşısında ağladım. Sur cinayetinde de. Babam hasta ailem kötü bir durumda. Gidince geceleri ağlaya ağlaya uyuyorum hep. Sabah kalkıp çocuğumla bol kahkahalı anlar üreriyorum. Ne olursa olsun bir çocuğum var ve benden ona geçen pozitif enerjiye ihtiyacı var. Geceleri xte çok geziyorum. Mutlaka şehit ailelerine denk geliyorum bi tur onlara ağlıyorum. Bunlar da rutin oldu. Hayatın bi parçası. Üzülmemeliyim diyemiyorum. Devam etmeliyim diyorum. Biraz ağlayıp sonra devam...
Bu durum bende de var. Toksik ailesi olan çocuklara üzülüyorum. Sokak hayvanlarını gördüğümde üzülüyorum. Ağır işte çalışan insanlar için üzülüyorum....... Bu bir yapı bence değiştirilebilir mi hiç bilmiyorum. Ama tabi ben bu üzüntümü ağır olaylara şahit olmadığım sürece günlerce yaşamıyorumsokakta gördüğüm annesinin kızdığı bir çocuğun bakışları bile beni çok etkiliyor. olay sadece çocuklar da değil, kötü durumda olan insanlarla anormal derecede empati kurup acılarını kendi acımmış gibi yaşıyorum ve bu durum gerçekten dayanılmaz bir hal aldı. yalnız olmadığımı biliyorum.
Bu dönem dönem bendede oluyor hatta bu savaş bölgeleri ile ilgili birsey görmemek icin tv izlemiyor sosyal medya kullanmiyorum dünyada cehennemi yaşıyormuş gibi hissediyor insanbeni önceden tanıyanlar bdvde konu açmama şaşıracak muhtemelen :) ama bu konu ciddi anlamda hayat kalitemi etkilemeye başladı. çocukluğumdan beri çok neşeli her şeyin keyfini çıkaran biriyim. sanırım ergenlik dönemlerinde insanlarla fazlaca empati kurmaya başladım. mesela bir arkadaşım var kızın anne babası ayrıydı ve arkadaşlarının hepsinin de öyleydi. çok kötülüğünü de gördüm ama aklımdan hep onun da bi anne babası var niye kötü olsun diye geçirdim, ne alakaysa..
bu tarz bin tane şey vardı basit ve kendimi törpüledim ama çocuk sahibi olduğumda bunlar misliyle geri geldi. son yıllarda yaşanan olaylar berbat bi psikoloji bıraktı bana. deprem zamanı hamileydim tv açmadım sonra illa ki karşıma o bebekler çocuklar çıktı, sonra sur cinayeti, sıla bebek.. sıla bende çok ağır travma bıraktı kendi çocuğumu sevmeye utandım günlerce ağladım. en son o ilin karakolunu arayıp ağlaya ağlaya bilgi istedim sağ olsun polis anlattı beni sakinleştirmeye de çalıştı o bebeğin kurtulmasını ve benimle yaşamasını çok istedim, olmadı.. vefat ettiğini 3 gün sonra öğrendim ailem öğrenmiş saklamışlar. neyse uzatmayayım çocuklara hep hassastım ama anne olduktan sonra sokakta gördüğüm annesinin kızdığı bir çocuğun bakışları bile beni çok etkiliyor. olay sadece çocuklar da değil, kötü durumda olan insanlarla anormal derecede empati kurup acılarını kendi acımmış gibi yaşıyorum ve bu durum gerçekten dayanılmaz bir hal aldı. yalnız olmadığımı biliyorum. bununla nasıl başa çıkıyorsunuz ?
Sadece size değil, buradaki başka cevaplara da cevap niteliğinde bir yanıt vermek istiyorum. Empati sahibi olmak hayatın sadece bazı noktalarında güzel olabilir ama size ait olmayan bir konuyu günlerce düşünmek ve buna üzülmek kesinlikle normal değil. Zaten artık bu, empatiden çıkıyor. Kusura bakmayın ama durumu yapış yapış dramatize etmiş oluyorsunuz. Ve bu durum, psikiuatrist gözetiminde çözülmesi gereken bir problemdir.
:) önce adımı açıklayayım :) sadece suçluları öldüren bir seri katil. hayatım boyunca en sevdiğim dizi olarak kalacak hatta ilk bölümle çocuk istismarında bulunan bi rahibi öldürmüştü. diğer konuya gelecek olursak şöyle ki altta yatan bir sorun yok çünkü güzel bir ailede büyüdüm hep neşeliydim ve beni biraz her şeyden uzak büyüttüler. sanırım sorun da buydu şu an aydınlanma yaşadım :) ben çok uzun zaman kötülük nedir nasıldır bilmedim. o haberleri de takip etmiyorum aslında çoğunlukla keşfetimde karşıma çıkıyor tıklamıyorum bile ama illa bi yerde denk geliyor. yardım almayı düşündğm ama süte geçtiği için psikiyatrik ilaç kullanamam o yüzden vazgeçtim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?