- Konu Sahibi Nebaktincanim
-
Allah kullarini sinarmis. Benim kulum buna dayanabiliyormu diye. Sabrin sonu selamettir bunu unutma. Daha cok genssin. Ben 46 yasindayim. 4 yildir yuzum guluyor.Senelerdir cok paramolsun soyle 10 gubde bir psikologa gideyim istedim. Su zor donemde bile 2 defa gidebildim:))
Buraya içimi dökmekten başka bir şey yapamıyorum:)
Çocukluğumdan beri babasız büyüdüm 21 yaşında da vefat etti.
Zorluklarla üniversiteyi bitirdim. Senelerce belki 4 5 yil issiz kaldim. Hep kısa süreli işlerde çalıştım. 1 sene disimi sıkıp aldığım yetim aylığı ile gece gündüz çalışıp kpss yi kazandım atandım.
Gel gelelim o hemcinslerimde gördüğüm huzurlu mutlu aileye kavuşamadım.
Annem boşanınca bizi alıp baba evine gelmiş. Senelerce yediğim lokmam sayıldı. Işsiz kaldığım dönemleri anlatmak bile istemiyorum .
Üniversitede hayatımda biri oldu 19 yaşında idim ilk 3 aydan sonrası şiddet,hakaret ve tehtidle gecti. Babasız olmamdan yararlanıp eziyet etti. Dedeni arar olmadık söyler söylerim kalbine iner bile dedi. En sonunda Polis yardımı ile kurtuldum.
Bu olaydan sonra yaklaşık 7 yil hayatima kimse girmedi. O issiz olduğum kpss ye hazirlandigim donem.
Atandım başka şehre gittim biri ile tanıştım evlendim. Yuvam olacak evim olacak derken eşimden çok kötülük gördüm cok agir siddet hakaret diğer konularda anlattım 2 ay sürdü evinden çıktım.
Çok rahat olan isimden tayin almak bambaşka bir şehire gitmek zorundayım.
Ama gücüm kalmadı . Hep Allah a sigindim. Herkesin bi sınavı var biliyorum . Benim dert sandığımı nimet sayanlar var biliyorum. hiç düzeleceğine inancım kalmadı yaşım oldu 29.
Tam düzeldi derken eskisinden kötü oluyor. Başladığımdan daha geri gidiyorum.
Omrumden omur gitti gördüğüm şiddetten insan yerine konmamaktan.
Hep öyle biri çıkacak ki herşey düzelecek diye 7 8 yıl bekledim. Evlendiğim adam.cocugun olmazsa seni boşarım diyebildi.
Ne zaman ayağa kalkıp bi hedefe tutunmaya çalışsam bodoslama dusuyorum.
Nasi düzelecek nerde hata yapıyorum. Bu benim kaderim mi. Benim evim hayatim olmayacak mi.
Kafanızı şişirdim hakkınızı helal edin valla bende sıkıntı bitmez:))
Kötü şeyler yaşamışsınız
Acaba karşınıza çıkanları iyi değerlendiremiyor musunuz? Sorunlu tiplere haketmedikleri şansı tanımışsınız
Yerinizde olsam güzel bir yere tayin isterim. Sonra küçük bi ev tutar içini dekore ederim. Maaşımla sıfır eşyalar alırım. Rengarenk olur evim. Perdelerim duvar süslerim falan...
Sonra bi kütüphane yaparım. İçine okumak istediğim bütün kitapları satın alırım. Sonra izlemek istediğim filmleri listelerim. Her hafta mısır patlatıp birini izlerim.
Güzel kıyafetler güzel kolyeler vb...
Velhasıl kelam önce ruhumu tatmin ederim. Yalnızlığımin tadını çıkarırım. Enerjim yükselince zaten karşıma düzgün insanlar çıkar.
Sıfırdan başlamak için kimseye ihtiyacın yok. Kendi kendine yetersin. Ayağa kalkmak için birinin elinden tutmasını bekleme. Kendine güven.
Hiç yüzüm gülmüyor da deme. İşin var düzenli gelirin var sağlığın yerinde. Bir çok kadından çok daha iyi durumdasın.
Karsiniza biri cikip herseyi duzeltecek diye beklemeyin hatayi burda yapiyorsunuz cok guzel isiniz var bu sizi ayakta tutabilecek en onemli sey kendinize bi hayat kurun ve saglam durun kararlarinizi alin net olun mantikli dusunun gerisini zamana birakin illede biri gelsin hayatima girsin diye beklemeyin akisina birakin zaten zamanla olur yeterki yanlis tercihler yapmayin siz...Senelerdir cok paramolsun soyle 10 gubde bir psikologa gideyim istedim. Su zor donemde bile 2 defa gidebildim:))
Zorluklarla üniversiteyi bitirdim. Senelerce belki 4 5 yil issiz kaldim. Hep kısa süreli işlerde çalıştım. 1 sene disimi sıkıp aldığım yetim aylığı ile gece gündüz çalışıp kpss yi kazandım atandım.
Annem boşanınca bizi alıp baba evine gelmiş. Senelerce yediğim lokmam sayıldı. Işsiz kaldığım dönemleri anlatmak bile istemiyorum .
Üniversitede hayatımda biri oldu 19 yaşında idim ilk 3 aydan sonrası şiddet,hakaret ve tehtidle gecti. Babasız olmamdan yararlanıp eziyet etti. Dedeni arar olmadık söyler söylerim kalbine iner bile dedi. En sonunda Polis yardımı ile kurtuldum.
Bu olaydan sonra yaklaşık 7 yil hayatima kimse girmedi. O issiz olduğum kpss ye hazirlandigim donem.
Atandım başka şehre gittim biri ile tanıştım evlendim. Yuvam olacak evim olacak derken eşimden çok kötülük gördüm cok agir siddet hakaret diğer konularda anlattım 2 ay sürdü evinden çıktım.
Ama gücüm kalmadı . Hep Allah a sigindim. Herkesin bi sınavı var biliyorum . Benim dert sandığımı nimet sayanlar var biliyorum. hiç düzeleceğine inancım kalmadı yaşım oldu 29.
Hep öyle biri çıkacak ki herşey düzelecek diye 7 8 yıl bekledim. Evlendiğim adam.cocugun olmazsa seni boşarım diyebildi.
Nasi düzelecek nerde hata yapıyorum. Bu benim kaderim mi. Benim evim hayatim olmayacak mi.
Bu anlattiginiz durumu eksik ve zaaf olarak gostermemelisiniz guclu ve saglam durmalisiniz yoksa kullanirlar. Bunlari yasadim ama sapasaglam ayaktayim kendine yetebilen guclu bi kadinim bu sekilde olun ve boyle bilininEsim.evlendikten sonra şiddet göstermeye başladı.
Ondan önce de kim çıkarsa çıksın eksiğimi zaafimi kullanmaya calisti. Zaten o kadar çok kişi çıkmadı karşıma ve o kadar çok kişiye sans vermedim de diyebilirim
Hikayene cok uzuldum Allah senin yardimcin olsun hep yaninda olsun insallah. Bende cok kotu gunler gecirdim cok sukur guzel gunlerimde oldu ama cok uzun... Zor seyler yasadim kimseye belli etmemekden yukun altinda gizli gizli aglamakdan yoruldum ama yapacal bise yok diyorum benden daha kotu durumda olanlarda var ve Allah buyuk. Gunahlarimi dokuyo diyorum o guzel cennetine yer aciyo diyorum. Diyorumda diyorum iste.. Mevlam neylerse guzel eyler..Senelerdir cok paramolsun soyle 10 gubde bir psikologa gideyim istedim. Su zor donemde bile 2 defa gidebildim:))
Ama ben 1 kere evlendim ki. Ki hep yuvam olsun evim olsun baba olayım diyen adamla. Ama aynı eve girince aynı sofrada yemek yemeyen birine dönüştü. Sinyallerini gösterdi mi bilmiyorum. Sadece soğan ekmek de yeter dediğini biliyorum bunu diyen bi adamın böyle degismesi bu hayal kırıklığı mahvediyor insanı.Insanlarin yasantisi kotu gidiyor ama haayat bir yerde gulecekken yanlis tercihler yeni bir sinanma sebebi oluyor.ya da yanlis gidisatta sinyaller verse de gozlerini kapatiyor bazi insanlar.aslinda bazi seyler insanin kendi secimi kendi kaderini yaratmasi.ne yazik ki insanin kendisine yaptigi kotulugu de kimse yapamiyor.2. 3.evliligi yapip kotu gidisatta olanlara istemsizce kiziyorum.hadi birincide sasirdim aldandin digerlerinde de mi akillanmadin diyesim geliyor.tutku denen sey birakinda olmasin diyesim geliyor cunku kadinlar mantigi bir koseye itip hata ustune hatayi tekrarlayip sonra kaderine isyan ediyor..
Ben senin icin soylemedim canim genelledim bundan sonraki secimlerin insallah yuzunu guldururAma ben 1 kere evlendim ki. Ki hep yuvam olsun evim olsun baba olayım diyen adamla. Ama aynı eve girince aynı sofrada yemek yemeyen birine dönüştü. Sinyallerini gösterdi mi bilmiyorum. Sadece soğan ekmek de yeter dediğini biliyorum bunu diyen bi adamın böyle degismesi bu hayal kırıklığı mahvediyor insanı.
Anlayamiyorsun . Annesi çok iyi davranırken 1 aylık evliyken hakaretler etti. Ki bu biri olsun diye hayatıma almadım ram 7 yıl yanlizdim.
Dediklerinde bi nevi haklisin ama biz kadinlar biraz duygusal yapilarimiz var. Birde erkek sevgisini ne babadan nede abilerden gormemissen disarda ariyosun bilincsizce. Ben 19yasimda evlendim 20de ayrildim tam 7 yildir yanlizim hayatimi duzenimi kurdum evet ama gel gorki dogru insani bulmak zor az kalsin bende ikinci evlilige adim atiyodum cok sevdigim bir adamla Allah'tan olmadi aradan 2 yil gectikden sonra yine kapima geldi kalbimde hala ona karsi pirpirlanma oldu aglayarak Allaha yalvardim bu adami benden uzaklastir ben soylecegimi soylesemde kalbime soz gecirememekten korktum ve cok sukurki gece yatarken duami ettim yattim sabah beni arayip guzel bir dille anlasarak asla rahatsiz etmicegini soyledi hani burada anlatmk istedigim mantigini kullanmak cok onemli ama bazen kalp agir basiyo ozamanda napmak gerek Allahtan yardim istemek gerek.Insanlarin yasantisi kotu gidiyor ama haayat bir yerde gulecekken yanlis tercihler yeni bir sinanma sebebi oluyor.ya da yanlis gidisatta sinyaller verse de gozlerini kapatiyor bazi insanlar.aslinda bazi seyler insanin kendi secimi kendi kaderini yaratmasi.ne yazik ki insanin kendisine yaptigi kotulugu de kimse yapamiyor.2. 3.evliligi yapip kotu gidisatta olanlara istemsizce kiziyorum.hadi birincide sasirdim aldandin digerlerinde de mi akillanmadin diyesim geliyor.tutku denen sey birakinda olmasin diyesim geliyor cunku kadinlar mantigi bir koseye itip hata ustune hatayi tekrarlayip sonra kaderine isyan ediyor..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?