Hayatım düzelmiyor

Nebaktincanim

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
29 Kasım 2010
1.088
680
123
Eskişehir
Senelerdir cok paramolsun soyle 10 gubde bir psikologa gideyim istedim. Su zor donemde bile 2 defa gidebildim:))
Buraya içimi dökmekten başka bir şey yapamıyorum:)

Çocukluğumdan beri babasız büyüdüm 21 yaşında da vefat etti.
Zorluklarla üniversiteyi bitirdim. Senelerce belki 4 5 yil issiz kaldim. Hep kısa süreli işlerde çalıştım. 1 sene disimi sıkıp aldığım yetim aylığı ile gece gündüz çalışıp kpss yi kazandım atandım.

Gel gelelim o hemcinslerimde gördüğüm huzurlu mutlu aileye kavuşamadım.
Annem boşanınca bizi alıp baba evine gelmiş. Senelerce yediğim lokmam sayıldı. Işsiz kaldığım dönemleri anlatmak bile istemiyorum .

Üniversitede hayatımda biri oldu 19 yaşında idim ilk 3 aydan sonrası şiddet,hakaret ve tehtidle gecti. Babasız olmamdan yararlanıp eziyet etti. Dedeni arar olmadık söyler söylerim kalbine iner bile dedi. En sonunda Polis yardımı ile kurtuldum.

Bu olaydan sonra yaklaşık 7 yil hayatima kimse girmedi. O issiz olduğum kpss ye hazirlandigim donem.

Atandım başka şehre gittim biri ile tanıştım evlendim. Yuvam olacak evim olacak derken eşimden çok kötülük gördüm cok agir siddet hakaret diğer konularda anlattım 2 ay sürdü evinden çıktım.
Çok rahat olan isimden tayin almak bambaşka bir şehire gitmek zorundayım.
Ama gücüm kalmadı . Hep Allah a sigindim. Herkesin bi sınavı var biliyorum . Benim dert sandığımı nimet sayanlar var biliyorum. hiç düzeleceğine inancım kalmadı yaşım oldu 29.
Tam düzeldi derken eskisinden kötü oluyor. Başladığımdan daha geri gidiyorum.

Omrumden omur gitti gördüğüm şiddetten insan yerine konmamaktan.

Hep öyle biri çıkacak ki herşey düzelecek diye 7 8 yıl bekledim. Evlendiğim adam.cocugun olmazsa seni boşarım diyebildi.
Ne zaman ayağa kalkıp bi hedefe tutunmaya çalışsam bodoslama dusuyorum.
Nasi düzelecek nerde hata yapıyorum. Bu benim kaderim mi. Benim evim hayatim olmayacak mi.
Kafanızı şişirdim hakkınızı helal edin valla bende sıkıntı bitmez:))

Allah kullarini sinarmis. Benim kulum buna dayanabiliyormu diye. Sabrin sonu selamettir bunu unutma. Daha cok genssin. Ben 46 yasindayim. 4 yildir yuzum guluyor.

Her şeyde bi hayır vardır de devam et olan olmuş bitmiş düşünme hep kendine telkin yap güzel olacak çağır güzel şeyleri kötüsün kurtulmuşsun ya bitmeseydi

Canım daha 29 yasındasın hayatının basında al tayınını gıt kendıne yepyenı bır hayat kur, ınsanları cok ıyı tanı ve asla gucsuz oldugunu bellı etme, aılem hep arkamda ımajı cız herkese bu ılla babanız olması gerekmez anne kardesler dayı amca ne varsa

Kötü şeyler yaşamışsınız
Acaba karşınıza çıkanları iyi değerlendiremiyor musunuz? Sorunlu tiplere haketmedikleri şansı tanımışsınız

Esim.evlendikten sonra şiddet göstermeye başladı.
Ondan önce de kim çıkarsa çıksın eksiğimi zaafimi kullanmaya calisti. Zaten o kadar çok kişi çıkmadı karşıma ve o kadar çok kişiye sans vermedim de diyebilirim

Oncelikle evet hayatta daha kötü şeyler vardır ama herkesin yaşadığı ke dine zor ve kötü herkes ne yaşadığını kendi bilir hemen hemen aynı şeyleri yaşamışiz bende babasız büyüdüm annemle babam boşandi ben küçükken 1 2 sene kadar anneannem dedeme sığındik ama yediğimiz lokma burnumuzdan geldi annem çalışır getirirdi ama yine bize ağız tadıyla yedirmezlerdi benim babam hala yaşıyor ama uzun yıllar oldu hala görüşmuyoruz aramadi bizde aramadik bu boşlukta birini sevdim nişanlandik ve düğün Arefemde sevdiğim adam vefat etti sonra annem rahim kanseri oldu sonra ben tedavisi nerdeyse mümkün olmayan bi hastalıkla savaştım 9 sene daha neler neler her insanın yaşantısı kendine zor ama mutluluk çok uzakta değil suan evliyim ve birde 6 aylık kızım var çok şükür mutluyum ama eskinin acısı hala içimde acim geçmedi alıştım sadece . Sende sabret acele etme rabbim verir bir yerden sanada bunca sıkıntının mükafatını unutma Allah Kulunu ihmal etmez imtihan eder .

Yerinizde olsam güzel bir yere tayin isterim. Sonra küçük bi ev tutar içini dekore ederim. Maaşımla sıfır eşyalar alırım. Rengarenk olur evim. Perdelerim duvar süslerim falan...

Sonra bi kütüphane yaparım. İçine okumak istediğim bütün kitapları satın alırım. Sonra izlemek istediğim filmleri listelerim. Her hafta mısır patlatıp birini izlerim.

Güzel kıyafetler güzel kolyeler vb...

Velhasıl kelam önce ruhumu tatmin ederim. Yalnızlığımin tadını çıkarırım. Enerjim yükselince zaten karşıma düzgün insanlar çıkar.

Sıfırdan başlamak için kimseye ihtiyacın yok. Kendi kendine yetersin. Ayağa kalkmak için birinin elinden tutmasını bekleme. Kendine güven.

Hiç yüzüm gülmüyor da deme. İşin var düzenli gelirin var sağlığın yerinde. Bir çok kadından çok daha iyi durumdasın.

Çok haklısınız çok şükür isim var elhamdulillah.
Evlenmeden önce kirada duruyordum ama hiç mutlu değildim dediginiz gibi ruhumu onaramadım geçmişte takılı kaldim . Psikolojik sıkıntı sanırım kabuslar vesveseler içinde yaşıyorum Ama insan içinde belli etmem. artık yalnız yaşayacak gücüm yok. biraz annemi rahat ettirmek istiyorum. Yaşadığımız ev dedemin kendi evi. Dedem vefat etti annem ananem abim ben kalıyoruz şuan . Abim calisamiyor hasta.
Yine gider tek yaşarsam yine yanlış birine sans vermekten korkuyorum. Tabi tayin konusuda sıkıntı. Istemedigim gibi başka şehirde yalnızda yaşayabilirim

Zor şeyler yasamissin. Bazıları doğuştan şanssız oluyor maalesef. En büyük avantajın işinin olması buna ne kadar şukretsen azdır. Tebdili mekanda ferahlık vardır. Yeni şehir, yeni iş yeri, yeni bir hayat. Senin yerinde olsam geçmişime iyi bir söver sonra imaj değişikliği yapardım. Yaşın genç, bundan sonra ilişkilerde ince eleyip sık doku ve geçmişini herkese anlatma ki seni ezmeye çalışmasınlar.
Bol şans...

Karsiniza biri cikip herseyi duzeltecek diye beklemeyin hatayi burda yapiyorsunuz cok guzel isiniz var bu sizi ayakta tutabilecek en onemli sey kendinize bi hayat kurun ve saglam durun kararlarinizi alin net olun mantikli dusunun gerisini zamana birakin illede biri gelsin hayatima girsin diye beklemeyin akisina birakin zaten zamanla olur yeterki yanlis tercihler yapmayin siz...

Bu anlattiginiz durumu eksik ve zaaf olarak gostermemelisiniz guclu ve saglam durmalisiniz yoksa kullanirlar. Bunlari yasadim ama sapasaglam ayaktayim kendine yetebilen guclu bi kadinim bu sekilde olun ve boyle bilinin

Hikayene cok uzuldum Allah senin yardimcin olsun hep yaninda olsun insallah. Bende cok kotu gunler gecirdim cok sukur guzel gunlerimde oldu ama cok uzun... Zor seyler yasadim kimseye belli etmemekden yukun altinda gizli gizli aglamakdan yoruldum ama yapacal bise yok diyorum benden daha kotu durumda olanlarda var ve Allah buyuk. Gunahlarimi dokuyo diyorum o guzel cennetine yer aciyo diyorum. Diyorumda diyorum iste.. Mevlam neylerse guzel eyler..

Insanlarin yasantisi kotu gidiyor ama haayat bir yerde gulecekken yanlis tercihler yeni bir sinanma sebebi oluyor.ya da yanlis gidisatta sinyaller verse de gozlerini kapatiyor bazi insanlar.aslinda bazi seyler insanin kendi secimi kendi kaderini yaratmasi.ne yazik ki insanin kendisine yaptigi kotulugu de kimse yapamiyor.2. 3.evliligi yapip kotu gidisatta olanlara istemsizce kiziyorum.hadi birincide sasirdim aldandin digerlerinde de mi akillanmadin diyesim geliyor.tutku denen sey birakinda olmasin diyesim geliyor cunku kadinlar mantigi bir koseye itip hata ustune hatayi tekrarlayip sonra kaderine isyan ediyor..

Ama ben 1 kere evlendim ki. Ki hep yuvam olsun evim olsun baba olayım diyen adamla. Ama aynı eve girince aynı sofrada yemek yemeyen birine dönüştü. Sinyallerini gösterdi mi bilmiyorum. Sadece soğan ekmek de yeter dediğini biliyorum bunu diyen bi adamın böyle degismesi bu hayal kırıklığı mahvediyor insanı.
Anlayamiyorsun . Annesi çok iyi davranırken 1 aylık evliyken hakaretler etti. Ki bu biri olsun diye hayatıma almadım ram 7 yıl yanlizdim.

Güzelim okadar kötü düşünme. Sen kendini depresyona sokunca eline ne gececek. Belkide başka bir şehirde çok daha mutlu olursun. Ne güzel artık kimsenin yardımına ihtiyacınız yok, kendi ayaklarınızın üstünde duruyorsunuz. Ya mesleği olmayan iki üç çocukla boşanamayan kadınlar napsın. Benim tavsiyem hayatına kendine bi yenilik kat, mesela bi enstruman öğren sanat kurslarına git. Kendine yeni hedefler koy. Ve en önemlisi yaşadıklarını artık geçmişde bırak, hayatın güzelliklerini görmeye çalış. Sonuçta güzel gören güzel düşünür, güzel düşünende hayatından lezzet alır

Ben senin icin soylemedim canim genelledim bundan sonraki secimlerin insallah yuzunu guldurur hayat zor kotu bir evlilik yapmasam yasamiyor bile olabilirdim umarim sanada umut olacak biri denk gelir ama dedigim gibi mantigi oturtmak her acidan degerlendirmek xok onemli.bundan sonraki evliligin ben evlendim ayrildim nolursa olsun mantigiyla sakın olmasin. Toplum baskisi seni yormasin.insanlara aldirma ama lutfen dikkat et.vicdanli olsun sevecegin kisi..akil veriyormus gibi algilamazsin umarim icimdekileri doktum biraz.

Doğru zaman , doğru insan ...

Yağmurdan kaçarken doluya tutulmak seninki .. on düşün bir yap .. maskelere aldanma , altındaki önemli ..

Dediklerinde bi nevi haklisin ama biz kadinlar biraz duygusal yapilarimiz var. Birde erkek sevgisini ne babadan nede abilerden gormemissen disarda ariyosun bilincsizce. Ben 19yasimda evlendim 20de ayrildim tam 7 yildir yanlizim hayatimi duzenimi kurdum evet ama gel gorki dogru insani bulmak zor az kalsin bende ikinci evlilige adim atiyodum cok sevdigim bir adamla Allah'tan olmadi aradan 2 yil gectikden sonra yine kapima geldi kalbimde hala ona karsi pirpirlanma oldu aglayarak Allaha yalvardim bu adami benden uzaklastir ben soylecegimi soylesemde kalbime soz gecirememekten korktum ve cok sukurki gece yatarken duami ettim yattim sabah beni arayip guzel bir dille anlasarak asla rahatsiz etmicegini soyledi hani burada anlatmk istedigim mantigini kullanmak cok onemli ama bazen kalp agir basiyo ozamanda napmak gerek Allahtan yardim istemek gerek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…