hayatımdaki en büyük sınavdan yenik ve mutsuz çıkmamalıyım yardım edin ne olur:(

Bir kadın, nasıl bu durumu kabullenir ki ? 24 Yaşında olacaksın ama nüfus 30 gösterecek. Bu yasalarda, devlet önünde bile, şuan bir dezavantaj seninki. Nasıl kabulleniyorsun anlamadım ? Yargılamak değil sakın yanlış anlama ama bence nüfusunu değiştirmelisin. Ben 22 yaşındayım şahsen yaşım büyüdükçe kompleks olmaya başladım. Sen haksız yere 6 yaş büyük gözüküceksin nüfusta ama değiştirmiyorsun :) Mahkemeye başvurmalısın canım. Ama sevgilin inanır bence.

Arkadaşım alakasız olacak ama e okulda falan ne yaptın sen? :26: Bugüne kadar hiç mi sorun olmadı ki?

Nişanlına da bu durumu açıkça, dolandırmadan anlatmalısın. İnanmayacağını sanmıyorum. Sadece bugüne kadar neden sakladığını sorgular. Onu da fırsat olmadı hiç, çekindim falan dersi. Sıyrılırsın bu işten.

Birgün sen benim kimlikteki fotoğrafımı hiç gördün mü diye kimliğinizi verin eline..Büyük ihtimal yaşı görecektir.. Sizde gayet normal bir şekilde anlatın..

Görmezse yaşınızı gösterin gülümseyerek,sonra durumu anlatın..

Bu tür oyunları sevmem AMA SANKİ çok önemli bir meseleymiş gibi karşısına geçip açıklama yapmanız iyi olmaz, yanlış intiba uyandırır.

Boşverin, takılacak bir durum değil..

Bu arada bir aşağı, bir yukarı kemik testiyle yaş testi yapılıyor..
Gidin yapın. Nişanlınızla bu konuda sorun çıkarsa zaten ayıp etmiş olur ama en azından ileride ailesiyle ilgili sorun çıkınca gösterirsiniz.

canım haklısın bahsetmemekte hatalıyım ama bu konuda çok hassasım ve gerçekten bana ait olmayan bir kimliği taşımak zor..ama babam isim değişikliği yapmış ölen kişinin ismini taşımayayım diye..ispatım bu olabilir ama toplumumuzda kimlik yaşı önemli olduğundan geriliyorum.nikah işlemlerinde filan kaç yaş nişanlımdan büyük görünücem çok üzülüyorum ve elimde değil kabus gibi bunu açıklamak

ay canım yaa ben bile panik oldum annen baban falan açıklasa ,zamanında böyle böyle yaptık kızın yaşı o yüzden kimlikte büyük diye,bide benim bi doğum belgem var annem yıllarca saklamış hastaneden almış,onu bi sorsan annene belki çıkar bi yerden sende onu gösterirsin gerçeği söylediğine dair bi delilin olur,bide doğduğun hastaneden tekrardan alamıyor musun acaba bu belgeyi hani alabiliyorsan mahkemeye başvur yaşını gene küçülttür derim ben,

Bende bayaga ciddi bi durum düsündüm.. bunda dert edilcek ne var sana güvenen insan buna gülüp gecer sorun olarak bile görmez kaldiki türkiyede olagan seyler cok büyütmüsün kafanda

tatlım bende korktum bir şey var sandım büyütülecek bir konu değil senin ne suçun var yaa hiç çekinme al göster ne diyebilir ki türkiyede var böyle şeyler benimde bir arkadaşım var yaşı 27 nüfusta 35 falan gösteriyor evli 2 çocuğu var hiç sorun etmiyor.Allah beterinden korusun bu düşünülecek sıkıntı değil rahat ol canımm..

bende bişeyi merak ettim,
sizden küçük kardeşiniz varmı,varsa aranızda kaç yaş var,onun kimlikte doğum tarihi doğru yazdığı için gerçek ortaya çıkar,yada sizden büyük kardeşiniz varsa,6 yaştan fazla fark yoksa aranızda gene gerçek yaşın ortaya çıkar,örneğin abin senden 3 yaş büyüktr,ama kimlikte sen 6 yaş büyük olduğun için bu durumda sen abinden 3 yaş büyük gibi olursun,buda gerçeği ispatlamanın bir yolu

Öncelikle kişi kendisine karşı dava açtığından bu davalar kısa sürede sonuçlanıyor!
Yani en fazla 2-3 ayda sonuçlanır...
Nerden biliyorsun çok uğraştırdığını?

Her kelimesine katılıyorum...

Bu 6 yaş meselesi de okulda problem olmadı mı?
Bir sınıfta siizznle aynı yaşta olmayan kişilerle okumak?
İdare bişey yapmadı mı?
Seni yönlendirmedi mi?
Yada aileni?

Ayrıca bu hayatındaki en büyük sınav değil...
Hayat daha yeni başlıyor...

Hassas olduğun aşikar işte bende buna şaşırıyorum.
Yani bende böyle konularda yanlış anlaşılma durumlarında çok hassasım o yüzden dert de yapıyorum zaten .
Sırf dertleşmek için söylerdim dert yaptığım kafaya taktığım için yani "biliyor musun ben x yaşındayım ama nüfüsta y yazıyor" diye.
Bir de inan kırmak istemiyorum ama çıkmış kimlikte isim değişikliği nasıl oluyor ki?
Ölen ablanın adı ayşeydi baban da gitti fatma yaptı diyelim
Bunu yapana kadar sıfırdan kimlik alır? Yani isim değişikliği daha zor bir iş değil mi?
hani erkek çocuğu için bunu yaparlar askerlik yüzünden ama babanın bu kadar inatla yeni kimlik almayışı ilginç
Ablanın ölümünü nişanlın biliyor mu birşey demedin bu durum sana yardımcı olabilir.
Nikah işlemlerini atlatsan bile bu adamla ömür geçireceksin,ne bileyim kimlik fotokopisi lazım olur otele gider kalırsın kimlik isterler.
Hayatında hep karşına çıkar bu mevzu,ailenin yaptığı hatayı neden sen çekesin.
Ama babanın isim değişitrmesi hadisesi inan hiç aklıma yatmadı.
bir de şu var nişanlın dışında eşin dostun halan teyzen de bilir doğum tarihini benim bütün akrabalarım sanki dün doğmuşum gibi anlatır doğumumu
yani 100 tane şahit bulunur bu şekilde bütün aile bilir sizin ne zaman dünyaya geldiğinizi ,öyle değil mi?

Kesinlikle katılıyorum. Bu kadar önemsediğinizi belli etmeyin. Önemsiz birşeyde unutmuş gibi yapın aklımda bile değildi deyip açıklamayı yapın. Korktum felan derseniz diyecek ki niye korkuyorsun? Yalan söylediğinizi düşünebilir böyle yaparsanız. Çok sakin ve geniş davranın derim ben.

boyle bır olayı aıleden bırıde yasadı.avukat bıle tutmadı mahkemeye gıttı 1 sahıt ve doktor raporuyla yasını duzelttı cok kolay aslında cozumu keske sımdıye kadar yapsaydın derım ben.yasa takılmam ama kımlıkte 6 yas buyuk olmak ne bıleyım.doktor dıslere ve kemık yasına falan bakıyomus rapor verıyomus sahıtte onaylıyomus evet durum bu bu dıye.bıttı gıttı.zamanın varsa yap gıtsın mecburmusun baskasının yasını almaya.sen dert etmesen ılerde esın olacak kısının aılesı konusabılırde bu konuda.

keske daha onceden soyleseydın tabı, ama o kadarda buyutulecek bı mesele degıl bu
kendını fazla sıkıyorsun bu kadar kafana takma sen yalan soylememıssınkı artı aılende gercegı soyler nısanlına
uzulme canım benım hem bırde soyle dusun bu onemsız ufak bırsey nısanlının tepkısını olcmus olursun daha ıı tanımıs olursun onu

bence nişanlın sorun yapmayacaktır, senin bu tedirginliğin uzun zamandır sakladığın için.yoksa büyütülecek bişey yok.ama söyleseydin daha önce ne vardıki bunda.ama söylememişsin önemli de değil, söyleyiver gitsin.nişanlınla mutluluklar diliyorumm

Hayatının en buyuk sınavımı bu sımdı ?
yah Allah ya sen sınav gormemıssın hayatta .
Ne dıyım Allah dert vermesın demek dert verse ne olacak halin..

Ben de tam bunu yazacaktım, benim bildigimde kimlikte isim değiştirmek çok zor, mahkeme ile falan olan bir is. Babanız ismi öyle kolaycacik nasıl değiştirmiş anlayamadım.:26:

:44:benim anlamadığım siz yeni doğduğunuzda 6 yıllık kimliği anne babanız verse bile resmi işlemlerde (hastahane vs) nasıl olmuş.

az bi fark değil ki,:44::44: örneğin siz bir kaç aylık hastaneye gidiyosunuz kimlikte 6 yaşında görünüyor :44:

:44:
:44:

Hayatının en buyuk sınavımı bu sımdı ?
yah Allah ya sen sınav gormemıssın hayatta .
Ne dıyım Allah dert vermesın demek dert verse ne olacak halin..

Aynen bunu yazacaktım.En büyük sınav buysa,ne güzel :)

Konu sahibi,ilkokula nasıl gittin ?

Hiç mi önüne engel çıkmadı bu yaşa kadar ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…