Hassas olduğun aşikar işte bende buna şaşırıyorum.
Yani bende böyle konularda yanlış anlaşılma durumlarında çok hassasım o yüzden dert de yapıyorum zaten .
Sırf dertleşmek için söylerdim dert yaptığım kafaya taktığım için yani "biliyor musun ben x yaşındayım ama nüfüsta y yazıyor" diye.
Bir de inan kırmak istemiyorum ama çıkmış kimlikte isim değişikliği nasıl oluyor ki?
Ölen ablanın adı ayşeydi baban da gitti fatma yaptı diyelim
Bunu yapana kadar sıfırdan kimlik alır? Yani isim değişikliği daha zor bir iş değil mi?
hani erkek çocuğu için bunu yaparlar askerlik yüzünden ama babanın bu kadar inatla yeni kimlik almayışı ilginç
Ablanın ölümünü nişanlın biliyor mu birşey demedin bu durum sana yardımcı olabilir.
Nikah işlemlerini atlatsan bile bu adamla ömür geçireceksin,ne bileyim kimlik fotokopisi lazım olur otele gider kalırsın kimlik isterler.
Hayatında hep karşına çıkar bu mevzu,ailenin yaptığı hatayı neden sen çekesin.
Ama babanın isim değişitrmesi hadisesi inan hiç aklıma yatmadı.
bir de şu var nişanlın dışında eşin dostun halan teyzen de bilir doğum tarihini benim bütün akrabalarım sanki dün doğmuşum gibi anlatır doğumumu
yani 100 tane şahit bulunur bu şekilde bütün aile bilir sizin ne zaman dünyaya geldiğinizi ,öyle değil mi?
bakıyorum herkesin türlü türlü derdi var,herkes birbirine uzaktanda olsa destek olup yardım ediyor benimde başlıkta belirttiğim gibi yardımınıza,fikirlerinize hayatımda hiç olmadığım kadar çok ihtiyacım var..öyle çaresiz ve çıkmazda görüyorumki kendimi şu an bile ellerim tiitriyor yazarken.1 yıldır tanıdığım kişiyle 6 ay önce nişanlandım güzel bir nişanlılık süreci yaşadık arada ufak tartşmalar olsada birbirimize çok değer veriyoruz çok seviyoruz.tüm hayatım nişanlım benim ama şimdiye kadar hiç konusu geçmeyen ve benimde hassas olduğum bir konu olduğundan hep sakladım açıklayamadım bunca zaman ama şimdi açıklamam gerekiyor artık ve ben hayatımda dönüm noktasındayım.knuya girecek olursam,kimlikteki yaşım nüfustakinden 6 yaş büyük yazıyor.nedeni ise benden önceki ablamın kimliğini bana vermiş annem ve babam.eskiden ölen kardeşin kimliği snradan doğana veriliyormuş banada öyle olmuş ama bu konuda hem çk hassasım hemde nişanlım inanmaz diye korkup çekindiğimden hiç bahsedemedim.şimdi ise evlilik işlemlerine başlayacağız ve ben bu konuyu nasıl açıklayacağım nasıl konuyu açacağım hiç ama hiç bilmiyorum.normalde nişanlımdan 1 yaşta ufağım ama ondan büyük nüfustaki yaşımarkadaşlar bulunduğum durum o kadar kötüki,nişanlım bana inanmaz yada herşey alt üst olur diye öyle korkuyorumki..şimdiye kadar rabbime şükür hiç hata yapmadım yalnış yapmadım onu sevmekten başka ama artık dönüm noktasındayım yalvarırım bana yardım edin ne olur kızmayın bana şimdiye kadar söylemediğimden dolayı. korktum çok korktum sadece..fikirlerinize ihtiyacım var ne olur yardım edin çıldırmak üzereyim..
konu bana biraz tuhaf geldi çünkü arkadaş okula gitmedimi gittiyse nüfustaki okul yaşı geldiğinde kendisi 1 yaşındaymış kendisi okul yaşına geldiğinde nüfusta ortaokul yaşı gösteriyor ki ben 32 yaşındayım ben okula yazılırken yaşım nüfusta tam olmasına rağmen çok ufak göründüğümden okul müdürü beni okula almak istememişti yani mutlaka okul hayatında sorun çıkmış olmalı ikincisine gelince bu kadar önemli bir konu bir bayan tarafından dile getirilmeden durulmaz ve mutlaka en başta konuşacağı konudur ve şimdiye kadar çözüm bulmuş olmalıydı mahkemeyle falan neyse bunu da geçtim eğer bu konu doğruysa niye bu kadar sıkıntı yaptınız ki mahkemeyle 1-2 ayda hallolabilecek bir konu hele de ortada evlilik gibi bir durum varsa hakim hemen halleder...
benim düşünceme gelince siz nişanlınıza yaşınızı başta doğru söylemediniz işin ciddiye gideceğini düşünemediniz şimdide iş işten geçti ve burdan nişanlınızı tekrar nasıl kandırabileceğinizin fikrini almaya çalışıyorsunuz eğer bunu yapıyorsanız ayıp eğer dediğiniz doğruysa bence zaten sorun yok siz evlenmeden bunu mahkemede halledebilirsiniz size kolay gelsin....
canım yaa peki nasıl açayım konuyu??peki ya bana imalı konuşursa beni kırar üzerse(çok korkuyorum canım yaa
Biraz olumsuz yorum olacak ama denk geldiğim evlilik programlarında herkes gerçek yaşının 5 yaş küçük olduğunu söyilüyorve bu her kesimde o kadar yaygın ki ailesi inanmayabilir ilkokula liseye başladığın zamanlar 6 yaş büyük mü gittin yada sen 6 ydın da 12 miydin kimlikte? yani ben nişanlı olsam bunu söylese nişanlım inanmazdım bazısı sorun yapmaz da bazı aileler de inanılmalz takıntılı bu konuda
Eğer söylediğin doğruysa hiiiç sıkıntıya girme; doğum bu öyle gizli saklı olacak birşey değil.
Bütün sülale, konu komşu herkes şahitlik yapabilir .
Ama yok sen bir yalan söyledin de şimdi bu yalanı başka bir yalanla kapatmaya çalışıyorsan o zaman iş başka; emin ol böyle birşey gizli kalmaz .
Benim bile kafam pek almadı açıkcası. 6yıl bu az değil ki; hadi arada bir iki yaş olsa anlarım da cık ıı valla almadı aklım. Bunun okulu var bilmemnesi var.
Bence dosdoğru söyle gerçek neyse; şu yalanın ağırlığını at sırtından. Seninle buna rağmen evlenecekse ne ala, yoksa uğur ola de yoluna devam et.
Bende böyle düşünüyordum arkadaşım yazmış, geçenlerde eniştemizi kaybettik defin işleri için müracaat ettiğinizde direk nüfus cüzdanını alıp kayıttan düşürüyorlar. Hadi köyde oldu diyelim köyde muhtar var ölüm işlemini yapacak. Evet kimlik kullanılırmış ama çok çok eski zamanlarda yakın bir geçmişte niçin buna ihtiyaç duyulur ki ?
Birde gerçekten okul sorunu var çocuklar 6-7 yaşında okula başlarken siz 12-13 yaşındaydınız neredeyse bir genç kız. Bu nasıl karşılandı okulda ?
Bilmiyorum, aklıma ilk gelen siz minyonsunuz sevgilinizden küçük gösteriyorsunuz ve yaş konusu hiç açılmadı. Şimdi ise böyle söylesem ne olur diyor ve nabız yokluyorsunuz. Bu size yalancı demek değil sadece çıkmazdasınız ve çıkar yol ararken nasıl duracağını merak ediyorsunuz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?