hayatımdaki en büyük sınavdan yenik ve mutsuz çıkmamalıyım yardım edin ne olur:(

benim annemin zamanında varmış bu durum. zamanlar çocuklar erken evlendiriliyormuş ve yaş evlenirken sorun oluyormuş,bu nedenle ölen ablasının nüfus cüzdanını kullanabiliyorlarmış ama dediğim gibi annem zamanı,60 yıl önceleri.
buradaki olay çok garip.üstelik isim değişikliği yapmak çok zor.bir tanıdığım çocuğunun ismini değiştirmek istedi,kaç sefer mahkemeye gidip geldiler,üstelik okul hayatında nasıl sorun yaşamadı bu kişi

olayı kafanızda çok büyütmüşsünüz ben sevgilimden 2 yaş büyügüm hiç sorun olmadı tabi onun tarafından ben çok sorun ettim ama artık alıştım bu duruma 5 yaş büyük insanlarda olabilir aşkta ne önemi var bu gibi durumların sizi anlayacagından eminim söyleyin bence

canım merak ettim okula nasıl gittin? 6 yaş çok büyük bir fark herkes 7 yaşındayken sen 1 yaşındaydın???

canım nişanlın anlar heralde ya. 24 yşındaki ile 30 yaşındaki insan heralde ayırt edilebilir kesinlikle . bu sorurunu halder haldettemz mahkeme ile düzeltin ya . öyle bi imka yok mu. çok sinir bozuu bi durum . he yerde sıkıntı çıkar.

bugüne kadar bununla ilgili pek çok orunla karşılaşmışsındır heralde. mesela okulda sınavlarda. bu durumu düzeltebilirdiniz bu güne kadar. korktuğunuz şeye gelince hiç dert edecek bir şey yok nişanlınız sizin doğruyu söylediğinizi bilir size güveniyorsa.

tatlım aşkın yaşı yoktur o seni yaşından dolayı mı seviyor ay güldürdün beninişanlına söylersn neden inanmasın ki sana o kadar değer veriyorken takma kafana güzelimALLAH MESUT ETSİN SEVGİNİZ DAİM OLSUN

Ben klube yeni üye oldum.Sorunun beni biraz tebessüm ettirdi Allah gerçek sorunlar yaşatmasın inşallah.Bana kalırsa nişanlına hiçbirşey söyleme eline nüfus cüzdanını alınca sanki önceden söylemişsin gibi davran yani o sana sorarsa ben sana söylemedim mi durum böyle benim için o kadar önemsiz birşeyki bahsetme gereği bile duymamışım de.Sonra o olay hiç olmamış gibi davran eğer sorarsa ısrarla ne söylemek istiyorsun sen ,bu durum gerçek olsa ne önemi var,inanamıyorum yalan söyliceğimi nasıl düşünürsün deyip tirip yap gerekirse ağla üste çık.Gerçektende yapman gereken bu,yaşın ne önemi var inan erkekler bunu bizim kadar sorun etmiyor.Mutluluklar diliyorum.

konu bana biraz tuhaf geldi çünkü arkadaş okula gitmedimi gittiyse nüfustaki okul yaşı geldiğinde kendisi 1 yaşındaymış kendisi okul yaşına geldiğinde nüfusta ortaokul yaşı gösteriyor ki ben 32 yaşındayım ben okula yazılırken yaşım nüfusta tam olmasına rağmen çok ufak göründüğümden okul müdürü beni okula almak istememişti yani mutlaka okul hayatında sorun çıkmış olmalı ikincisine gelince bu kadar önemli bir konu bir bayan tarafından dile getirilmeden durulmaz ve mutlaka en başta konuşacağı konudur ve şimdiye kadar çözüm bulmuş olmalıydı mahkemeyle falan neyse bunu da geçtim eğer bu konu doğruysa niye bu kadar sıkıntı yaptınız ki mahkemeyle 1-2 ayda hallolabilecek bir konu hele de ortada evlilik gibi bir durum varsa hakim hemen halleder...
benim düşünceme gelince siz nişanlınıza yaşınızı başta doğru söylemediniz işin ciddiye gideceğini düşünemediniz şimdide iş işten geçti ve burdan nişanlınızı tekrar nasıl kandırabileceğinizin fikrini almaya çalışıyorsunuz eğer bunu yapıyorsanız ayıp eğer dediğiniz doğruysa bence zaten sorun yok siz evlenmeden bunu mahkemede halledebilirsiniz size kolay gelsin....

yaşı düzeltmek için nüfus davası açabilirsiniz. 2 tanık ve doktor raporuyla hemen sonuçlanır. ama 25 yaşından sonra kemik yaşı tespiti yapılamadığı için davadan netice alamayabilirsiniz. o yüzden bu olayı bu kadar önemsiyorsanız hemen başvurun. aslında çok da büyütülecek bir durum değil. hemen bir dilekçe ile başvurun kemik yaşı tespitinizi yaparlar. sizin de kafanız rahat eder. Allah başka dert vermesin

kafam karıştı ben anlamadım doğduğunda 6 yaşında mı görünüyordun nasıl oluyor o yahu?

canım yaa peki nasıl açayım konuyu??peki ya bana imalı konuşursa beni kırar üzerse(çok korkuyorum canım yaa

6 yaş olarak değil şükür ama benzer bir sorun bende de var,nişanlım biliyor gerçek yaşımı tabii ama ailesi kesin inanmayacak.gerçekte nişanlım benden 8 ay küçük zaten bi de kimlik yaşıma bakarlarsa alllaaaaah derim yani,annem babam anlatır durumu ama inandırıcı gelceini sanmıyorum:)nişanlımın dediği şey istersen kimlikte 45 ol gerçekte de 45 ol,kimse bişey diyemez.ama ben annesinden falan çok çekiniyorum çünkü açıkçası ben istemezdim oğlumun kendinden birkaç yaş büyük biriyle evlenmesini.annesi de haklı olarak sinir olacak kimlik yaşımı görünce,nişanlıma göre sorun olmazmış ama işte.sorun çıksın istemiyorum.

nüfus cüzdanınızda doğum tarihini değiştirme gibi bir imkanınız yok mu?:44:

Biraz olumsuz yorum olacak ama denk geldiğim evlilik programlarında herkes gerçek yaşının 5 yaş küçük olduğunu söyilüyorve bu her kesimde o kadar yaygın ki ailesi inanmayabilirilkokula liseye başladığın zamanlar 6 yaş büyük mü gittin yada sen 6 ydın da 12 miydin kimlikte? yani ben nişanlı olsam bunu söylese nişanlım inanmazdım bazısı sorun yapmaz da bazı aileler de inanılmalz takıntılı bu konuda

İnandırıcı gelmeyebilir,fakat var böyle gerçekler..

Ölen kardeşlerinin kimliği kullanılıyor, kütükte başka kimlikte başka olabiliyor, doğduktan çok sonra kayıt yapılabiliyorda v.s v.s

Okul kaydına gelince bir şekilde ayarlanıyor.

Bu kimlik yaşını bırakın hiç kimliksiz 80 yaşına kadar yaşayanlar var, okuyorda işede gidiyor..

Ya da öldüğü farzedilip ölüm ilanı verilenler, birşekilde hayatına devam edenler.. Bu konularda mahkemelerde açılan yüzlerce dava uzatılıyora uzatılıyor.
Bunları duyuyoruz haberlerden.

Niye bu kadar takiyorsunki. Bu da bir tur iliski sinavi. Eş adayi olarak sana inanamali. Sende sana guvenmesini inanmasini beklemelisin. Eger senin samimiyetine inanmiyorsa bir sorun vardir zaten

Eğer söylediğin doğruysa hiiiç sıkıntıya girme; doğum bu öyle gizli saklı olacak birşey değil.

Bütün sülale, konu komşu herkes şahitlik yapabilir .

Ama yok sen bir yalan söyledin de şimdi bu yalanı başka bir yalanla kapatmaya çalışıyorsan o zaman iş başka; emin ol böyle birşey gizli kalmaz .

Benim bile kafam pek almadı açıkcası. 6yıl bu az değil ki; hadi arada bir iki yaş olsa anlarım da cık ıı valla almadı aklım. Bunun okulu var bilmemnesi var.

Bence dosdoğru söyle gerçek neyse; şu yalanın ağırlığını at sırtından. Seninle buna rağmen evlenecekse ne ala, yoksa uğur ola de yoluna devam et.

Bende böyle düşünüyordum arkadaşım yazmış, geçenlerde eniştemizi kaybettik defin işleri için müracaat ettiğinizde direk nüfus cüzdanını alıp kayıttan düşürüyorlar. Hadi köyde oldu diyelim köyde muhtar var ölüm işlemini yapacak. Evet kimlik kullanılırmış ama çok çok eski zamanlarda yakın bir geçmişte niçin buna ihtiyaç duyulur ki ?

Birde gerçekten okul sorunu var çocuklar 6-7 yaşında okula başlarken siz 12-13 yaşındaydınız neredeyse bir genç kız. Bu nasıl karşılandı okulda ?

Bilmiyorum, aklıma ilk gelen siz minyonsunuz sevgilinizden küçük gösteriyorsunuz ve yaş konusu hiç açılmadı. Şimdi ise böyle söylesem ne olur diyor ve nabız yokluyorsunuz. Bu size yalancı demek değil sadece çıkmazdasınız ve çıkar yol ararken nasıl duracağını merak ediyorsunuz.

konu sahibinin abisi varmış.büyük ihtimalle 30 dan büyük,küçüklük fotoğraflarından çk rahat anlaşılır
ayrıca şu okul durumu var,hadi ilkokulda bir şekil müdürle halledildi,lisede nasıl idare ettiler.bir de seçim var.18 yaşında oy kullanması lazımdı.12 yaşındaki çocuğada oy kullandırmazlar herhalde.yüzünden anlaşılır yaşı değil mi

birde konu sahibi niye uğramıyor ki konusuna,kendini bırakmış abisinin konusunu yazmış:26:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…