Psikolojik yardım aldım aslında aileme bağlı değil bağımlı olduğumu söyledi psikolog... Eş ailesi de yordu ama onlar sürekli müdahale bişiler her şeyin fiyatını söylemeler kendi ailem de biliyor onların huyunu ailesinin takıntılı ve baskıcı olduğunu tüp bebek desen muamma. Sevmedim sevemedim kendimi ait hissetmeme derler ya öyle işte eşim iyi biri ama yinede yetmiyor bana....Eş ailesi veya tüp bebek süreci mi yordu sizi yada ailenize bu kadar bağlı olacak bir olay mı yaşadınız? Ne yazacağımı bilemedim psikolojik yardım almanız iyi olacaktır.
çok baskıcı veya manipülatif bir ailemiydi ailen? öyle ailelerden çıkınca sudan çıkmış balığa dönülüyor, boşluğa düşülüyor bağımlılıktan. Eş ailesi eş yanında olduğunda çok yaralamıyor insanı ama yinede gelinleri az çok bezdiriyor.bağlı değil bağımlı olduğumu söyledi psikolog
Eşinizin baskıcı biri olmasına gerek yok, siz isteyerek aşkla mı evlendiniz?Merhaba hanımlar daha önce de tüp bebek ve eşimin ailesi ile ilgili konu açtım şimdi başka bir konu açıcam. Ben 7 yıllık evliyim yaşadığım şehir İzmir ailem muğlada oturuyor. Evliyim çocuk olmuyor zaten bir türlü evlendiğim günden beri hayatımı düzene sokamadım. Rahat değilim böyle genelde gergin sıkıntılı çoğu zaman kurslara da gittim işe de girdim ama bir türlü sakin ve mutlu değilim mutlu olduğum anlar sadece gezmeye gidersem o kadar. Kendimi evlendikten sonra güvende hissetmiyorum bir türlü... Ama ailemin yanına gelince bütün sorunlarım stres sıkıntı bir anda bitiyor rahatlıyorum.
Eşim de öyle baskıcı biri değil ama kendimi oraya alışmak için resmen zorluyorum.... Daha ne yapabilirim bilmiyorum hiç kafamda gönlüm de rahat değil...
Çocuk olmadığı için büyük ihtimal kendinizi sorumlu hissediyorsunuz. Olmayınca da boşlukta gibisiniz sanırım.Merhaba hanımlar daha önce de tüp bebek ve eşimin ailesi ile ilgili konu açtım şimdi başka bir konu açıcam. Ben 7 yıllık evliyim yaşadığım şehir İzmir ailem muğlada oturuyor. Evliyim çocuk olmuyor zaten bir türlü evlendiğim günden beri hayatımı düzene sokamadım. Rahat değilim böyle genelde gergin sıkıntılı çoğu zaman kurslara da gittim işe de girdim ama bir türlü sakin ve mutlu değilim mutlu olduğum anlar sadece gezmeye gidersem o kadar. Kendimi evlendikten sonra güvende hissetmiyorum bir türlü... Ama ailemin yanına gelince bütün sorunlarım stres sıkıntı bir anda bitiyor rahatlıyorum.
Eşim de öyle baskıcı biri değil ama kendimi oraya alışmak için resmen zorluyorum.... Daha ne yapabilirim bilmiyorum hiç kafamda gönlüm de rahat değil...
Galiba haklısın ortak zevklerimiz yokEşinizin baskıcı biri olmasına gerek yok, siz isteyerek aşkla mı evlendiniz?
Yani eşinizle arkadaş olamadıysanız, ortak zevkleriniz, paylaşımlarınız, başbaşa eğlenceleriniz filan yoksa evlilik bir süre sonra basar insana.
Evet kendi annem çok baskıcı aslında bu evlilik beni çok yordu bir kendi şehrim bir de burası beni çok yordu....çok baskıcı veya manipülatif bir ailemiydi ailen? öyle ailelerden çıkınca sudan çıkmış balığa dönülüyor, boşluğa düşülüyor bağımlılıktan. Eş ailesi eş yanında olduğunda çok yaralamıyor insanı ama yinede gelinleri az çok bezdiriyor.
Tam tersi kendi evimde sıkılıyorumBence çocuk olmaması iyi mi olmuş ne. Evlilik onca yıla rağmen oturmamış destek aldın mı terapi? Yorumları okumadım. Benim bildiğim evli insanlar kendi anne baba evine gelince bile yadırgayıp kendi yuvasını özlüyor çok ilginç.
Eşinle konuştun mu?
Çok doğru onca yıla rağmen bu ilişki oturmadı...Bence çocuk olmaması iyi mi olmuş ne. Evlilik onca yıla rağmen oturmamış destek aldın mı terapi? Yorumları okumadım. Benim bildiğim evli insanlar kendi anne baba evine gelince bile yadırgayıp kendi yuvasını özlüyor çok ilginç.
Eşinle konuştun mu?
Tam tersi kendi evimde sıkılıyorum
Çok doğru onca yıla rağmen bu ilişki oturmadı...
Başka bir uzman ile terapiye devam etmelisin. Belki büyürken yaşadığın bu baskı seni doyumsuz(birşeyler yapsada mutlu olamama), gergin veya güvensiz yapmış olabilir.Evet kendi annem çok baskıcı
sürekli gidip geliyor musun? kendini evine ait hissetmemen sebebi evinde zaman geçirmemen olabilir mi? Annenin evinde seni mutlu eden ne ki? Yada eşin seni mutsuz edecek ne yaptıda evlilikten yoruldun?bu evlilik beni çok yordu bir kendi şehrim bir de burası beni çok yordu....
Anneniz narsist anne olabilir mi acaba ? Bu atalar bu konuya bakıyorum da aklıma bu geldiMerhaba hanımlar daha önce de tüp bebek ve eşimin ailesi ile ilgili konu açtım şimdi başka bir konu açıcam. Ben 7 yıllık evliyim yaşadığım şehir İzmir ailem muğlada oturuyor. Evliyim çocuk olmuyor zaten bir türlü evlendiğim günden beri hayatımı düzene sokamadım. Rahat değilim böyle genelde gergin sıkıntılı çoğu zaman kurslara da gittim işe de girdim ama bir türlü sakin ve mutlu değilim mutlu olduğum anlar sadece gezmeye gidersem o kadar. Kendimi evlendikten sonra güvende hissetmiyorum bir türlü... Ama ailemin yanına gelince bütün sorunlarım stres sıkıntı bir anda bitiyor rahatlıyorum.
Çok doğru onca yıla rağmen bu ilişki oturmadı...
Yol narsist değil biraz ciddi o kadarAnneniz narsist anne olabilir mi acaba ? Bu atalar bu konuya bakıyorum da aklıma bu geldi
Galiba yaşam tarzları ben köyde iç içe olan bir hayatta büyüdüm. Büyük şehirdeki gibi kapıda bir selamı bile esirgeyen... Bir yerde değil o kadar yalnızım ki bu eksikliği iş hayatı bile tamamlayamaz....Başka bir uzman ile terapiye devam etmelisin. Belki büyürken yaşadığın bu baskı seni doyumsuz(birşeyler yapsada mutlu olamama), gergin veya güvensiz yapmış olabilir.
sürekli gidip geliyor musun? kendini evine ait hissetmemen sebebi evinde zaman geçirmemen olabilir mi? Annenin evinde seni mutlu eden ne ki? Yada eşin seni mutsuz edecek ne yaptıda evlilikten yoruldun?
Galiba ben çözdüm benim insanları çok takmam. Takılıcak kadar değerli değiller. Herkes kendi huyuna göre kendi algılayışına göre yansıtıyor. Yani aslında söylediğinin seninle alakası bile yok laf olsun diye söylenmiş şeyler seninle alakası bile yok.... Benim bakış açımla alakalı bunun stresi ve gerginliği var üstümde...Eş ailesi veya tüp bebek süreci mi yordu sizi yada ailenize bu kadar bağlı olacak bir olay mı yaşadınız? Ne yazacağımı bilemedim psikolojik yardım almanız iyi olacaktır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?