• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

hayatımı ve kocamı cok seviyorum

Yorumunuz gerçekten harika.Ben anlatamadım galiba ailem çok sorunlu,takıntılı insanlar gözleri paradan mal mülkten başka birşey görmüyor.Ben hiç huzurlu bir ortam görmedim onlardan ve bana anne baba gibi görünmüyor lar.Kızımın bizim için boşanın dediğini anneme söyleyince "boßanıpta nerede kalaçakmışsın"dedi.

başlıktanda anlayacagınız üzere kocamı cok seviyorum. oda beni seviyor. 10 yıllık evliyiz. ben 37 eşim 47. biz hala cocuk kıvamında yetişkinleriz. bu halimizden de cok mutluyuz. ve eğitimliyiz.
cocugumuz olmuyor. bunu da bir dönem dert etsemde şimdi hiç dert etmiyorum. hatta olmamasının daha iyi olduıguna karar verdik.
eşimin işi dolayısıyla biraz ayrı kaldıgımız zamanlar olur. bu zamanlar nadiren zor ama genelde güzel gecer. kavga ederiz ama küsmeyiz. kavga ederiz ama olayı tartışıp bir fikre varırız. eşimin ego ve kompleksleri olabiliyo. böyle zamanlarda ben onu alltan alırım. her türlü şakaya gelir. bende gelirim. zevklerimiz farklı ama saygı duyarız birbirimize. benim bir tek leopar desenli kıyafetler giymemi ve popomu cok acıkta bırakan şeyler giymememi istemez. bende giymem zaten.
her türlü sorunu yaşadık ama cok şükür hepsini ve bundan sonra olabilecek sorunları aşabiliriz. buınu biliyoruım.
cinsel yonden de harikayız. eşim bana göre daha isteksizdir ama ben bunu önemsemiyorum. isteyenin bir yüzü istemeyenin bin yüzü kara diyip sırnaşırım.
dışarda, toplantılarda , ark. ortamlarında bizi görenle, bize sevgi pıtırcıgı derler. birlikte yer içeriz sözyleriz hep ellleyiz dizdizeyiz. yani gene cok mutluyuz.
eşime kızarım söylenirim garip gelen tesr gelen hareketleri olur ama hiç dert etmem. dogruyu bulacagına emin oldugumdan durumu akışına bırakırım.
önceleri pek birşey anlatmazdı. şimdi bülbül.
sabahları uyanır yataktan kalkmadan bana şarkılar söyler... vs.vs.vs.vs.vs..vs..bende ona yumurtalı sucuk yaparım :)
o yokken butun evi derdi tasası bakımı tutumu bana aittir. bundan hiç rahatsız olmam. taşıyamacagım yukun altına da asla girmem. bahceyi de kazar eker dikerim, tamir de yaparım artık aklınıza ne geliyorsa.
evliligim 4-5 yılı kv sorunum vardı. zorlu oldu ama başardım. bunu da aştık.
ailemden baya uızaktayım. asla ailemde yanımda olsun tüh vah demedim. çünkü herkesin kendine ait bir hayatı var ve ben bu hayatı sectim. senede 3 kere onlara giderim onlarda yazları bana gelir.
2 tane kamkam var. futursuzca herşeyi konuşur güler egleniriz ( telefonda ). onlar bazen beni 2 ay aramazlar. ben arar neden beni aramıyorsunuz derim. yada tam tersi. genelde cok sık grştügüm bir ark. eger 3 gun aramazsam veya 3 kere telini acmazsam merak eder öldü mü kaldı mı diye. bu da cok güzel birşey. asla kimseye darılmam kırılmam naz kapris yapmam. her işimi kendim yaparım. bahcem köpegim evim ailem arkadaşlıklarım vs.sv.sv.s.s herşey cok güzel.

şimdi derdin ne ki diyeceksiniz.
benim derdim böyle olabilecekken neden böyle olamıyorsunuz da hep bir dert içindesiniz ? en güzel yaşlarınızı zamanlarınızı neden sorunlu insanlar ile birlikte olup, olmayacagını bile bile diretip kendinize ve karşınızdakine hayatı zehir ediyorsunuz ? neden güzel aile olamıyorsunuz ?
ek: güzel biri ilişki örnegi de vermek istedim. içimiz acılsın.
Ah Be harika bir paylaşım olmuş ben bayıldım size....çok mutlu olun daima inşallah ki siz yaşamın her zerresini tatmissiniz sindirmissiniz ne mutlu...burda çok kişiye umut olacağınızı düşünüyorum. ..ben bir kere konu paylaştım böyle mutlu bur evliligim var diye neler neler okudum :)) Genelde sorun duymak istiyor kendi hayatında sorun olanlar ama bir de böyle örnekler var ki üste sorunlar asilıyor ...gayet de mümkün. ..bence hayatın püf noktası; SENI HAKETMEYENE KENDINI VAKFETMEMEK. ...SENI HAKEDIYORSA DA DIBINE KADAR KENDINI VERMEK! SEVGİLER YOLLUYORUM SİZE. ..AŞK UREMENİN ALDATMACASI imiş SİZİ ALDATAMAMIS:))ne güzel böyle hayatlar okumak....

Yorumunuz gerçekten harika.Ben anlatamadım galiba ailem çok sorunlu,takıntılı insanlar gözleri paradan mal mülkten başka birşey görmüyor.Ben hiç huzurlu bir ortam görmedim onlardan ve bana anne baba gibi görünmüyor lar.Kızımın bizim için boşanın dediğini anneme söyleyince "boßanıpta nerede kalaçakmışsın"dedi.
annene sende söyleme. nerede kalırsan kalırsın. madem sen anne baba olarak görmüyorsun ve neden onlardan evet kızım bizde kalırsını bekliyorsun ki...
onay bekleme. sen bir bireysin. kendine ve cocuguna yetebilirsin.

Ah Be harika bir paylaşım olmuş ben bayıldım size....çok mutlu olun daima inşallah ki siz yaşamın her zerresini tatmissiniz sindirmissiniz ne mutlu...burda çok kişiye umut olacağınızı düşünüyorum. ..ben bir kere konu paylaştım böyle mutlu bur evliligim var diye neler neler okudum :)) Genelde sorun duymak istiyor kendi hayatında sorun olanlar ama bir de böyle örnekler var ki üste sorunlar asilıyor ...gayet de mümkün. ..bence hayatın püf noktası; SENI HAKETMEYENE KENDINI VAKFETMEMEK. ...SENI HAKEDIYORSA DA DIBINE KADAR KENDINI VERMEK! SEVGİLER YOLLUYORUM SİZE. ..AŞK UREMENİN ALDATMACASI imiş SİZİ ALDATAMAMIS:))ne güzel böyle hayatlar okumak....
saol arkadaşım.
örnek olmak değil ama azıcık farkındalıgın artmasını dilemiştim bunları yazarken
en son yazdıklarında kelimesi kelimesine dogrudur :) aşk üremenin aldatmacasıdır. kim yazmışsa gercekten dogru.
sevgiler. sizinde muıtlulugunuz bir ömür sürsün.

Ben kendi adıma şu dersi çıkardım ben mutlu olmayı sadece kendim başarabilirim kimseden beklememeliyim
kesinlikle haklısın .amaa çift (eş sevgili arkadaş ) olunca bazen bu mutluluk ortaklaşa -paylaşarak çözülür veya saglanır.
mutlu olmayı sen başarmalısın - beklentilerini oldukca düşük tutacaksın- çift isen esneklik ve kendinden ödün verme vb. şeyler yapabilirisin. bu gene huzurlu ve mutlu olmak için.
esneklik kendinden ödün verme asla ' kölenim. ne yaparsan he derim' şeklinde degil ama. belli ölçülerde olacak.:)

Ben kayın Valide sorunundan aklınıza gelebilecek her türlü soruna varana kadar hepsini yaşadım. Bir türlü olmuyor kocam ve ailesi çok cahil ve gaddar. Çoğu kişinin hazmedemiyorum dayanamiyorum dedigi şeylere kendimin de anlamadığı şekilde dayandım kendimin bukadar sabırlı ve güçlü olduğunu bilmiyordum!! Anlamıyorum hala bu sabah tutmuş eskiyi açiyor. Eski ile bi yere varılmaz bilakis köstek olur diyorum anlamıyor kızlar eskiyi açacak olsam bu evlilik şu dakika biter az şeyler yasatmadilar. 2 ay once verilen sözlerin pismanliklarin esime işlemedini fark edince ev ayirdim 2 çocukla yapamadım zorlandım kucukler. Pişman di ağladı şans verdim bu son . Çoğu zaman kendimi dışarı atarım nefes alamam çünkü bnm ki de böyle . Bu güzel başlığın altına oldu alakasız oldu lakin amma şu amma bu sebepten olmadimi olmuyor iste seni anlayan hassas noktana anlayışı saygısı olmayan birisi olunca bozuk ve mutsuz gidiyor iste. Kizlar Evlenmeden önce gözünüze carpan ama onemsemediginiz herseyin üstüne gidin çünkü o küçük görüp önemsiz gördükleriniz evlenince kocaman bir sorun olarak ta hayatınızın içine oturuveriyor

Ben kayın Valide sorunundan aklınıza gelebilecek her türlü soruna varana kadar hepsini yaşadım. Bir türlü olmuyor kocam ve ailesi çok cahil ve gaddar. Çoğu kişinin hazmedemiyorum dayanamiyorum dedigi şeylere kendimin de anlamadığı şekilde dayandım kendimin bukadar sabırlı ve güçlü olduğunu bilmiyordum!! Anlamıyorum hala bu sabah tutmuş eskiyi açiyor. Eski ile bi yere varılmaz bilakis köstek olur diyorum anlamıyor kızlar eskiyi açacak olsam bu evlilik şu dakika biter az şeyler yasatmadilar. 2 ay once verilen sözlerin pismanliklarin esime işlemedini fark edince ev ayirdim 2 çocukla yapamadım zorlandım kucukler. Pişman di ağladı şans verdim bu son . Çoğu zaman kendimi dışarı atarım nefes alamam çünkü bnm ki de böyle . Bu güzel başlığın altına oldu alakasız oldu lakin amma şu amma bu sebepten olmadimi olmuyor iste seni anlayan hassas noktana anlayışı saygısı olmayan birisi olunca bozuk ve mutsuz gidiyor iste. Kizlar Evlenmeden önce gözünüze carpan ama onemsemediginiz herseyin üstüne gidin çünkü o küçük görüp önemsiz gördükleriniz evlenince kocaman bir sorun olarak ta hayatınızın içine oturuveriyor
umarım bu sefer daha iyi olursunuz...
son yazdıklarına sonuna kadar katılıyorum. kv ile ben cok sorun yaşadım ya... bildigin gibi degil. sonunda yasal yolla işi çözdüm. detay istersen özelden yazarım...

Ben de 4 yıllık evliyim.cocugumu yok. Hayattaki en buyuk şansım eşim. Dört dörtlük bi hayat olduğuna inanmıyorum, zaman zaman kv sorunu da oldu, maddi sorun da, saglik sorunu da. Ama omuz omuza herseyi aştık, aşariz. Etrafmizda gördüğümüz mutsuz evliliklerden etkilenenleri surekli teselli ediyorum. 22 yaşında evlendim, eşimle 15 yasimda bile evlenebilirmisim diye düşünüyorum bin şükür. Şimdi nasipse 5 haftalik hamileyim, bakalim bundan sonrasi da oncesi gibi güzel olacak mi :)
Konuyu hortlatmak gibi olacak ama belki bi yerlerde umut arayan birileri vardır, ben vereyim :) 6 yıla yaklaşıyor evliliğimiz. 10 aylik oğlumuz var. Dediğim gibi zaman zaman kv sorunu, maddi sorun, saglik sorunu vs hepsi olabiliyor. Onemli olan ikili ilişkinin saglam kalabilmesi. Bebeksiz kısım da cok guzeldi, simdi daha da guzel. Beklemedigim kadar sahane bir baba oldu. Daha bugün sahilde oglumuzu uyutmaya çalışıyorum, esim de denize girip çıkıyor, gel diyor bana. Çocuğu uyutup gittim, kumlara adımızı yazmis. Belki küçük ama mutluluk verici. Ozel gun beklemeden çiçekler alır. Yemek yoksa kahvaltiligi da aynı keyifle yer. Ben oglumuze bakayım sen 2 saat uyu der. Daha ne istenir ki bi erkekten :D hayat herkesin karşısına iyilikler guzellikler çıkarsın ınsallah. Kendimi gerçekten her gün bir mucizeyi yaşıyor gibi hissediyorum

Konuyu hortlatmak gibi olacak ama belki bi yerlerde umut arayan birileri vardır, ben vereyim :) 6 yıla yaklaşıyor evliliğimiz. 10 aylik oğlumuz var. Dediğim gibi zaman zaman kv sorunu, maddi sorun, saglik sorunu vs hepsi olabiliyor. Onemli olan ikili ilişkinin saglam kalabilmesi. Bebeksiz kısım da cok guzeldi, simdi daha da guzel. Beklemedigim kadar sahane bir baba oldu. Daha bugün sahilde oglumuzu uyutmaya çalışıyorum, esim de denize girip çıkıyor, gel diyor bana. Çocuğu uyutup gittim, kumlara adımızı yazmis. Belki küçük ama mutluluk verici. Ozel gun beklemeden çiçekler alır. Yemek yoksa kahvaltiligi da aynı keyifle yer. Ben oglumuze bakayım sen 2 saat uyu der. Daha ne istenir ki bi erkekten :KK70: hayat herkesin karşısına iyilikler guzellikler çıkarsın ınsallah. Kendimi gerçekten her gün bir mucizeyi yaşıyor gibi hissediyorum
Maşallah allah daim etsin inşallah..
Sırrınızı da yazar mısınız ?
Eşinize nasıl davranıyosunuz ya da onun karakteri mi öyle sevgi dolu yumuşak başlı?

Maşallah allah daim etsin inşallah..
Sırrınızı da yazar mısınız ?
Eşinize nasıl davranıyosunuz ya da onun karakteri mi öyle sevgi dolu yumuşak başlı?
Sır mı bilemiyorum ama yapilabilecek seyler var tabii ki. Ben pek aska inanmam, yani varlığına inanırım ama gerekliligine inanmam. Gozu kor eden kisimda alinan yanlis kararlar, askin etkisi geçtiğinde elinde bomba gibi patlıyor. Bu yuzden elimden geldiğince mantik evliliği yaptim. Dini, siyasi, kültürel, maddi, manevi, mesleki anlamlarda aynıyız. Bunun onemli olduğunu düşünüyorum.
Kotu niyetli degilse eger, erkeklerin egitilebilir oldugunu dusunuyorum :KK70: ilk zamanlar romantik değildi. Simdi adımı dağlara yaziyor. Bunun benim emegimin sonucu oldugunu dusunuyorum. Hep motive ettim. Sokaktan bir tane papatya koparsa dilim uyuşana kadar teşekkür ettim. Mutluluğumu cok fazla dile getiririm.
Romantik degildi ama her zaman dusunceliydi tabii. Ozel gunleri unutmazdi. Ama beklentilerim dogrultusunda biraz sekil degistirdi sagolsun.
Ben trip atmam, surat asmam. Konusurum. Cok net. Onemli bence. Adam neye kizdiginizi veya ne beklediginizi bilmezse nasil sizi mutlu edecek? Acik olmak lazim. Ay askim seninle vakit geçirmeyi cok ozledim, bu aksam cocugu anneme birakalim da guzel bi yemek yiyelim eglenelim vs demek lazim. Erkeklerden surpriz beklemekle omur gecmez.
Askim bu aksam bana çiçek getirir misin cok canim cekti diyebilirim rahatlikla. Ve getirdikten sonra da, hıh benim zorumla aldın nalet herif diye düşünmem.
Cok uzun yazdim. Eşim sakin ve naif biri yapı itibariyle. Yaradılış da onemli tabii ki. Ama kufrun, dayağın, ayılığın kol gezdigi bi ailede buyumus malesef. Bunlarin etkisini azaltmak kolay olmadı. Bebek büyütür gibi sevdim hep. Hala da seviyorum.
Annem babam dahil, hic kimse için eşimi ikinci plana atmam. Her zaman eşim ilk siradadir. O da bunu bildigi icin, aileme ve benim hayatima cok saygılıdır. Ama bunu bir inat meselesine donusturseydim, cok sorun yasardim eminim.
Simarir mi diye hic hesaplamadan sonsuz sınırsız sevdim ve deger verdim. Hayatimdaki herseyden ve herkesten daha degerli oldugunu hissettirdim. Ve tabii o da bana hissettirdi. Kimse de simarmadi, karsisindakini ezmeye çalışmadı, benim dediğim olsun diye düşünmedi.
Kesinlikle kus kalmayiz. En fazla 1 saat.
Bir de evimizde tv yok :) bence en önemlilerden birisi
1.sevgi, 2.saygi, 3.mantıkla başlamak, 4.acik acik herseyi konuşmak, 5.ikili iliskiye hic kimseyi mudahale ettirmemek.
Bizden bu kadar :)

Son düzenleme:
Sır mı bilemiyorum ama yapilabilecek seyler var tabii ki. Ben pek aska inanmam, yani varlığına inanırım ama gerekliligine inanmam. Gozu kor eden kisimda alinan yanlis kararlar, askin etkisi geçtiğinde elinde bomba gibi patlıyor. Bu yuzden elimden geldiğince mantik evliliği yaptim. Dini, siyasi, kültürel, maddi, manevi, mesleki anlamlarda aynıyız. Bunun onemli olduğunu düşünüyorum.
Kotu niyetli degilse eger, erkeklerin egitilebilir oldugunu dusunuyorum :KK70: ilk zamanlar romantik değildi. Simdi adımı dağlara yaziyor. Bunun benim emegimin sonucu oldugunu dusunuyorum. Hep motive ettim. Sokaktan bir tane papatya koparsa dilim uyuşana kadar teşekkür ettim. Mutluluğumu cok fazla dile getiririm.
Romantik degildi ama her zaman dusunceliydi tabii. Ozel gunleri unutmazdi. Ama beklentilerim dogrultusunda biraz sekil degistirdi sagolsun.
Ben trip atmam, surat asmam. Konusurum. Cok net. Onemli bence. Adam neye kizdiginizi veya ne beklediginizi bilmezse nasil sizi mutlu edecek? Acik olmak lazim. Ay askim seninle vakit geçirmeyi cok ozledim, bu aksam cocugu anneme birakalim da guzel bi yemek yiyelim eglenelim vs demek lazim. Erkeklerden surpriz beklemekle omur gecmez.
Askim bu aksam bana çiçek getirir misin cok canim cekti diyebilirim rahatlikla. Ve getirdikten sonra da, hıh benim zorumla aldın nalet herif diye düşünmem.
Cok uzun yazdim. Eşim sakin ve naif biri yapı itibariyle. Yaradılış da onemli tabii ki. Ama kufrun, dayağın, ayılığın kol gezdigi bi ailede buyumus malesef. Bunlarin etkisini azaltmak kolay olmadı. Bebek büyütür gibi sevdim hep. Hala da seviyorum.
Annem babam dahil, hic kimse için eşimi ikinci plana atmam. Her zaman eşim ilk siradadir. O da bunu bildigi icin, aileme ve benim hayatima cok saygılıdır. Ama bunu bir inat meselesine donusturseydim, cok sorun yasardim eminim.
Simarir mi diye hic hesaplamadan sonsuz sınırsız sevdim ve deger verdim. Hayatimdaki herseyden ve herkesten daha degerli oldugunu hissettirdim. Ve tabii o da bana hissettirdi. Kimse de simarmadi, karsisindakini ezmeye çalışmadı, benim dediğim olsun diye düşünmedi.
1.sevgi, 2.saygi, 3.mantıkla başlamak, 4.acik acik herseyi konuşmak, 5.ikili iliskiye hic kimseyi mudahale ettirmemek.
Çok teşekkür ederim gayet net ve açıklayıcı oldu
Diyelim ki evde tv var eve gelen adam gelir gelmez tv karşısına geçiyo dışarı çıkalım dediğinizde yorgunum diyo nası sevgi ilgi gösterip motive edebiliriz ki?
Bir de diyelim ki iltifat etmesini güzel şeyler söylediniz açık açık ama içinden gelmeden edemiyor. Açık açık konuştuğunuz her şeye kendi yorumunu getirip yaptığının kendince mantıklı nedenlerini açıklıyor o durumda ne yapacağız :(

Çok teşekkür ederim gayet net ve açıklayıcı oldu
Diyelim ki evde tv var eve gelen adam gelir gelmez tv karşısına geçiyo dışarı çıkalım dediğinizde yorgunum diyo nası sevgi ilgi gösterip motive edebiliriz ki?
Bir de diyelim ki iltifat etmesini güzel şeyler söylediniz açık açık ama içinden gelmeden edemiyor. Açık açık konuştuğunuz her şeye kendi yorumunu getirip yaptığının kendince mantıklı nedenlerini açıklıyor o durumda ne yapacağız :KK43:
Valla ben insan iliskilerindeki en buyuk düşmanın tv oldugunu düşünüyorum. Kavga etmeden kendinizi ifade etmeyi deneyebilirsiniz. Ben butun gun seni özlüyorum, hevesle kapiyi bekliyorum,sohbet etmek istiyorum, anliyorum sen de işten yorgun geliyorsun ama tv olunca konuşamıyoruz, sen yine uzan ama tv acmayalim sohbet edelim gibi teklifte bulunun. Cay kahve meyve ne seviyorsaniz hazirlayin ve 1 saat tv kapatmayi teklif edin. Red ederse, o zaman yarin deneyelim diye sorun. Bana ayiracak 1 saatin bile yok mu demeyin, bana ayiracak 1 saatin olduğunu dusunuyorum, beni kirmayacagini biliyorum deyin. Birden yuklenmeyin once 1 saat tvyi kapatma konusu otursun. Sonra yavas yavas bu bir saatte hava alalım mı falan deyin, yuruyuse cikalim mi diye teklif edin. Ama karni tok olsun :D
Herkes iltifat edecek diye bir kural yok. Ama bi kadin erkegin karsisina gecip, bana karsi biraz tatli dilli olmana ihtiyacim var diyorsa; erkek red etmemeli. Ediyorsa ben pek iyi niyetli oldugunu düşünmem.
Yapici olmak gerekli. Bak yeni bir gomlek aldim, hadi ben onu giyip geleyim, ben giyinene kadar sen de bana edecegin iltifatlari düşün diyebilirsiniz :) ben kari koca arasında acik talep edilmesi taraftarıyım

Ne kadar guzel ifade etmissiniz:KK9:

Valla ben insan iliskilerindeki en buyuk düşmanın tv oldugunu düşünüyorum. Kavga etmeden kendinizi ifade etmeyi deneyebilirsiniz. Ben butun gun seni özlüyorum, hevesle kapiyi bekliyorum,sohbet etmek istiyorum, anliyorum sen de işten yorgun geliyorsun ama tv olunca konuşamıyoruz, sen yine uzan ama tv acmayalim sohbet edelim gibi teklifte bulunun. Cay kahve meyve ne seviyorsaniz hazirlayin ve 1 saat tv kapatmayi teklif edin. Red ederse, o zaman yarin deneyelim diye sorun. Bana ayiracak 1 saatin bile yok mu demeyin, bana ayiracak 1 saatin olduğunu dusunuyorum, beni kirmayacagini biliyorum deyin. Birden yuklenmeyin once 1 saat tvyi kapatma konusu otursun. Sonra yavas yavas bu bir saatte hava alalım mı falan deyin, yuruyuse cikalim mi diye teklif edin. Ama karni tok olsun :KK70:
Herkes iltifat edecek diye bir kural yok. Ama bi kadin erkegin karsisina gecip, bana karsi biraz tatli dilli olmana ihtiyacim var diyorsa; erkek red etmemeli. Ediyorsa ben pek iyi niyetli oldugunu düşünmem.
Yapici olmak gerekli. Bak yeni bir gomlek aldim, hadi ben onu giyip geleyim, ben giyinene kadar sen de bana edecegin iltifatlari düşün diyebilirsiniz :) ben kari koca arasında acik talep edilmesi taraftarıyım
Çok teşekkür ederimmm :)

Back
X