Hayatımın Dönüm Noktası

Aslında ilişkinin başında kültürün, kafa yapısının, aile uyumunun ben cok onemli olduğunu düşünüyorum kendimce. Çünkü ilerleyen süreçte tıpkı yaşadığınız gibi bunlar bir sorun haline gelebiliyor. Durumunuzla ilgili şunu soyleyebilirim, nişanlınız ailesine karşı bence daha sert duruş sergilemeli çünkü sizi ve onu madur etmişler kaldı ki manevi anlamda bile destek vermemişler. Sizin aileniz bu durumu kabullenebiliyorlar mı? Nişanlınız kendisini size karşı borçlu ve mahçup hissetmeli bence. Diğer bir durum ise sizin okuyup mesleğinizi elinize alırken nişanlınızın ilkokul mezunu olması. Üzülerek söylüyorum ki siz şuan problem olarak gormesenizde ilerleyen süreçte, hayatınızda bu karşınıza her alanda cıkacak. Bizzat kendi dayım kıytırık bir bölümden lisans mezunu olmasına ragmen yengem hemşire olduğu için cevreden sürekli yengeme eleştiriler geliyordu. Dayımın yaptığı hataları bile eğitim seviyesine bağlıyorlardı. O yüzden bunu göz önünde bulundurmanızı öneririm. Tabi çok seviyorum diyorsanız diyecek hiç bir şey yok. Bazen duygunun yanında mantık sönük kalabiliyor.

“Siyasi görüşümüz,hayata bakışımız,eğitim farkımız,ekonomik farklılıklar,kültürel farklar hiçbiri önemli değildi.Birbirimizi sevelim,sayalım anlayışlı olalım,mutlu olalım,birbirimize değer verelim ve sımsıkı birbirimize tutunalım yeter anlayışıyla bu yola çıktım.” İşte en büyük hatayı burada yapmışsınız. Önemli olmaz mı bunlar? Öyle önemli ki… Nişanlınız ve ailenizle yaşadığınız sorunların temeli de burada yatıyor zaten. Siz birbirinize uygun değilsiniz ve evlilikte aynı eve girince bunlar o kadar sorun olacak ki. Nişanlınız aşağılık kompleksi hissedecek, hissettikçe sizin üstünüze gelecek, sindirmeye çalışacak, size parlayacak her defasında. Çünkü ailesine gücü yetmez. Yetmemiş de hiçbir zaman. Ayrıca nişanı benim bildiğim kız tarafı yapar neden erkek tarafına yaptırdınız bunu da merak ettim.

Bende istemezdim bu dengi dengim olmayan birini.fakat yıllarca kopamadık.o kadar farkındaydım ki herşeyim o kadar rest çektim sonunda kalbime yenildim.Ailem bu sorunların farkında bile değil.bu kadar uyumsuz birine nasıl onay verdiler diye sorarsanız bana o kadar güveniyorlar ki demek ki bizden iyi görebildiği birşey var diye düşünüyorlar benim için.

Bu konu dışında genel yorumum. Belli yaşa gelmiş nişanlınız yanlış anlama ama çocuk gibi tüm detayları size anlatıyor ve sonra siz ona üzülüp taviz veriyorsunuz ailesi kötü oluyor sürekli. Bana çok temiz kokular gelmiyor burnuma. Siz sürekli ah safı nişanlım diyorsunuz ama ben yaşamın heleki böyle insanların böyle çokta saf olacaklarını sanmıyorum. İyi polis kötü polisi oynayıp sanki sizin altınlara çökmeye çalışan bir gruo görüyorum açıkcası. Aksi durumda hiçbir erkek daha size bu kadar detayı yansıtmayıp gizlice kendisi çözebilirdi hem sizi seven hem ailesini tanıyan bir erkek. Sürekli ağlak ağlak ailem şöyle böyle eee ozaman niye dahiller hala herşeye değil mi? Kredi vb mevzularda bu tip çok aile gördüm kredi çekip ödemeyip devleti böyle dolandırmaya çalışan tipler. Siz siz olun biraz zeki olun ve eşiniz her durumunda böyle çözüm bulan siz olmayın. Evliliktede bu durum büyüyerek gider iki gün sonra benim kulaklarımı çınlatırsınız ablam demişti diye. Evlenirsin bu yine bir bahaneyle (maskesi: saflık olan) aileyi besler senin takıları yer vb. Sonra bir saf dersin iki saf bir bakarsın ömrğn bu akbabalara yem olmuş. Eş adaylarınızda biraz onur ve dik duruş isteyin arkadaşlar erkek dediğin bu kadar ağlak olmamalı

Siz içselleştirmiyorsunuz, düşünce ve kaygılarınızda çok haklısınız .
Nişanlınız karaktersiz ve iki yüzlü .
Hiç düşünmeyin bence ayrılın

Gözümde sürekli bir araya toplaşıp mangala giden harala gürele bir aile canlandı resmen. Transite atlayıp yanında beyaz atletle oturan aile babası. Sizin ailenizi düşününce de kendi hallerinde aman çocuğum okusun hayatını kurtarsından başka bişey düşünmeyen çekirdek aile.
Görüyorum arttırıyorum. Senin ailen sosyetik zaten bizi beğenmiyor diye damat sorun çıkartmazsa ben de bişey bilmiyorum. Onların naifliği damat ailesine enayilik olarak geliyordur kesin. Siz istediğiniz kadar düğünü bariii biz yapalım diyin çatt düğün salonundan çıkmadan elinden almasalar altınları iyi derim.

Haklısınız.Aşağılık kompleksli hiç olmadı.hep beni destekleyen bir yapısı vardı.evet nişanı kız tarafı yapar fakat hiç eşya vs alınmayacağı için nişanlım yapmak istedi nişan söz birlikte oldu çiçek çikolata kendi takacağı ailesinin takacağı hepsi yüklenince masrafları ztn yine ben üstlenmiş oldum

Kusura bakmayın ama bana nişanlınız ailesinden hiç farklı gelmiyor.Aynı prototip.
Nişanlınız da siz olmadığında ailesi ile iyi.
%100 tamamen ailesiyle iyi polis kötü polisi oynayıp erkekte saf ayagına yatıp kız cağınızın iyi niyetini suistimal ediyorlar erkek dediğin bu kadar ağlak olmayacak gidecek sorunu kendi çözecek. Klasik köylü kurnazı diye ifadelen cahil tipler. Yaşamları üç kağıt olan para görmeniş insan profili. Böyle cahillere neden bakarsınız ya bu kadar iyi niyetli olmayın dieil mi

Evlenince sırayla size kalmaya gelirler şimdi bi destekleri yok ama o zaman köstek olurlar

Naifliğin enayilik olarak göründüğü doğru.eğer ki onların kültüründen birileri olsaydı şu kadar gram altın şu marka eşya diye herşey başka olurdu belki.ben bu işten dönmezsem ve evlenirsem öyle bişey yapsalar damadı onlarla postalar gelinlikle tek başına balayına çıkarım :)

Bana da iki yüzlü geldi nisanlisi

10 yıl olmuş koca 10 yıl. Sence bu dakkadan sonra dönülür mü. Dönsen de aklın kalır. Evleneceksiniz başka çaresi yok. Yaşayıp göreceksin artık.

İşte ailenin bunları sonradan öğrenmesi bence cok daha kötü olur. Arada kalan da sen olursun. Biz sana güvendik sen bizim karşımıza böyle bir aile mi getirdin diye üstüne gelebilirler ve ya evlenmeni istemeyebilirler. O yüzden bunları ailenle enazından annenle paylaş derim. Hem sana yol gösterir. Hem de kendini yalnız hissetmezsin bu süreçte. Herşey gelip geçer canım önemli olan sen ve ailen bazen insan mantıklı düşünüp aşkını kalbine gömüp kendi yoluna gitmesini bilmeli diye düşünüyorum.

Bu tutarsızlıklar neyin fragmanı?
Sizi üzmek istemem ama tamamen iyi niyetinizin,aradaki uçurumları sevgiyle kapatabileceğinizin geri dönüşü sadece yaşadıklarınız maalesef.Şuan önemli olan ikiyüzlülüğünü sevginizle kapatıp telafi edebilecekmisiniz?Bana göre değmez bu savaşı vermenize çünkü balık baştan kokmuş ne görgüsüz bir aileymiş

10 yıl olmuş koca 10 yıl. Sence bu dakkadan sonra dönülür mü. Dönsen de aklın kalır. Evleneceksiniz başka çaresi yok. Yaşayıp göreceksin artık.
20 senelik evlilikler bile tık diye bitiyor, 10 yılsa 10 yıl ne olmuş. Hatanın neresinden dönse kârdır. Evlenip bir 3-5 yıl daha mı eklesin

Evet ben nişanlıma söylediklerine güvendim çoğu şeyde ailesiyle ilgili beni kendisi aydınlattı.o yüzden hep güven verdi.eyvallah dedim.ama bu tavırları pasifliği resmen iyi niyetimi süistimal

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…