Ben kendisinin bu kadar detayı size aktarıp iyi niyetli yaklaşımlarınızı çözüm önerilerinizi sürekli kabul etmesinden yola çıkarak iyi niyetli oldugunu ve ailesinden farklı oldugunu düşünmüyorum. İyi niyetli size değer veren biri olsa bu kadarını size anlatmaz kendisi çözmeye çalışırdı her fırsatta sizin taviz vermeniz veya maddi destek sağlamanız gerekiyor yüzsüzlüktür bu. Siz kullanılıyorsunuz. Ve evlilik sonrası eminim daha yüzsüz bir hal alır çünkü dereyi geçtik diye düşüneceklerdir. Çok iyi bir insansınız belli gerçekten çook iyi düşünün acele etmeyin bence. Allah inşallah sizin için doğru kararlar vermenizi sağlasın dualarım seninle.Evet ben nişanlıma söylediklerine güvendim çoğu şeyde ailesiyle ilgili beni kendisi aydınlattı.o yüzden hep güven verdi.eyvallah dedim.ama bu tavırları pasifliği resmen iyi niyetimi süistimal
Süper yapmışsınız,sessiz kalmanız onların işine gelir çünküDünden beri konuşmuyoruz.ona duygularımı kullanıp beni aptal yerine koyduğumu söyledim çok daha ağır laflar ettim.İkili oynayarak bir yere varamayacağını söyledim.
Bunları daha iş ciddiye binmeden konuştum.butik bir hayat istiyorum sürekli birbirine gitmeler misafir ağırlamalar vs ben çalışan insanım istemem yapamam dedim.özel günlerde gidilir gelinir o kadar dedim.herşeye tamam dedi ama bu tutarsız davranışlarıyla aklımdaki bütün taşlar yerinden oynadıEvlenince sırayla size kalmaya gelirler şimdi bi destekleri yok ama o zaman köstek olurlar
Umarım arkadaşım ama konu sahibi farkında olmadan savunma içerisinde. Bunu bariz görüyorum apaçık önümde. Nişanlısının değil ailesinin sorun olduğuna inandırmış kendini. Pembe hayallerle kendini kandırmış göremiyor. Ayrıca 20 yıllık laçkası çıkmış evliliği bitirmek mi kolay 10 yıldır kavuşmak için savaşan genç çiftin ayrılması mı kolay. Bence kıyas bile kabul etmez. Zaten nişanlısı ayrılmak istemez umarım ben negatif düşünüyorumdur çünkü adamın ne kaybedecek bir kariyeri ne kaybedecek parası var, sahip olduğu en güzel şey ilişkisi.20 senelik evlilikler bile tık diye bitiyor, 10 yılsa 10 yıl ne olmuş. Hatanın neresinden dönse kârdır. Evlenip bir 3-5 yıl daha mı eklesin
Sanırım size mağdur edebiyatı yapıp,duygusal davranmanızı sahiplenmenizi sağlamış olabilir.Çünkü ben erkek olup sevgilime ailem beni sömürdü,kullandı diyeceğim,bir ton olaydan sonra ailemle yağlı ballı kahkaha atacağım,uymuyor nerden baksamdaEvet ben nişanlıma söylediklerine güvendim çoğu şeyde ailesiyle ilgili beni kendisi aydınlattı.o yüzden hep güven verdi.eyvallah dedim.ama bu tavırları pasifliği resmen iyi niyetimi süistimal
Geçenlerde ailenle konuş bakalım ne takmayı düşünüyorlar planları var mı diye konuşmaktan kaçtı.neden diye sordum ağzından zorla laf aldım.şimdi eğer sorarsa takı vs.beklenti içine sokarım yarın bi gün ben evlenince ailesi borç aldık takı aldık vs diye bizi rahatsız eder para ister vs diye konuşmak istemediğini söyledi.ama bu bile yalan geliyor bana amacı ailesini zora sokup moralleri bozmamak kıyamamak sanki
Çok güzel ifade etmişsiniz. İnşallah konu sahibi bu mesajı dikkatle okur. Dediğiniz doğru hala nasıl pozitif düşünürüm diye detayları yoğuruyor. Tablonun Genelini görebilse keşke. Bu konuyu açması aslında ufak bir şüphe kırıntısı olduğunuda gösteriyor bir umut var inşallah gözündeki perde kalkar.Umarım arkadaşım ama konu sahibi farkında olmadan savunma içerisinde. Bunu bariz görüyorum apaçık önümde. Nişanlısının değil ailesinin sorun olduğuna inandırmış kendini. Pembe hayallerle kendini kandırmış göremiyor. Ayrıca 20 yıllık laçkası çıkmış evliliği bitirmek mi kolay 10 yıldır kavuşmak için savaşan genç çiftin ayrılması mı kolay. Bence kıyas bile kabul etmez. Zaten nişanlısı ayrılmak istemez umarım ben negatif düşünüyorumdur çünkü adamın ne kaybedecek bir kariyeri ne kaybedecek parası var, sahip olduğu en güzel şey ilişkisi.
Korumak değil sadece doğru aktarım yapmak.emin olun ki sorun aileside olsa bnm için önemli olan nişanlımın tavırları.ve hatalı yanlış tavırları var ki ben bu çelişkideyim.evet nişanlım ayrılmak istemez fakat onun istememesiyle bu iş yürümezUmarım arkadaşım ama konu sahibi farkında olmadan savunma içerisinde. Bunu bariz görüyorum apaçık önümde. Nişanlısının değil ailesinin sorun olduğuna inandırmış kendini. Pembe hayallerle kendini kandırmış göremiyor. Ayrıca 20 yıllık laçkası çıkmış evliliği bitirmek mi kolay 10 yıldır kavuşmak için savaşan genç çiftin ayrılması mı kolay. Bence kıyas bile kabul etmez. Zaten nişanlısı ayrılmak istemez umarım ben negatif düşünüyorumdur çünkü adamın ne kaybedecek bir kariyeri ne kaybedecek parası var, sahip olduğu en güzel şey ilişkisi.
Evlenince olabilir, bazı şeyler ansızın ağır gelmeye başlar, nasılsa evlendim kafaladım diyip aslında ailesine kusması gereken kinini bir bakmışsın sana kusar. Kısaca önemsiz gördüğün kültürel ve görgü farklılıkları ilerde öyle sorunlar açar ki…Şimdi de sorunlar çıkarıyor zaten. Umarım doğru bir karar verirsiniz.Haklısınız.Aşağılık kompleksli hiç olmadı.hep beni destekleyen bir yapısı vardı.evet nişanı kız tarafı yapar fakat hiç eşya vs alınmayacağı için nişanlım yapmak istedi nişan söz birlikte oldu çiçek çikolata kendi takacağı ailesinin takacağı hepsi yüklenince masrafları ztn yine ben üstlenmiş oldum
Madem bu kadar kötü bir durumda ne diye kendini hazır hissetmeden evlilik mevzularını açıyor. Allah aşkına bir düğünde kayınvalide ve kayınpeder takı nasıl takmaz? Bu kişiyle yola çıkılmaz. Bunları düşünmeli. Yoksa evliliğe adım attıgınız süreçte bunları bile siz düşünüceksiniz.Geçenlerde ailenle konuş bakalım ne takmayı düşünüyorlar planları var mı diye konuşmaktan kaçtı.neden diye sordum ağzından zorla laf aldım.şimdi eğer sorarsa takı vs.beklenti içine sokarım yarın bi gün ben evlenince ailesi borç aldık takı aldık vs diye bizi rahatsız eder para ister vs diye konuşmak istemediğini söyledi.ama bu bile yalan geliyor bana amacı ailesini zora sokup moralleri bozmamak kıyamamak sanki
Yaklaşık 10 yıl.çok okuyan ve genel kültürü iyi bu yüzden konuşacak şeylerimiz oluyordu
Ben gördüğümü söyledim ama konu sahibi inatla nişanlısının ailesinden farklı olduğunu düşünüp savunmaya geçiyor.Kendi kararı.Bunlar bir olup kiz tarafini da sömürür
Kızlar hepinize merhaba,konum belki biraz uZun olabilir.Sonuna kadar okuyup objektif yorum yapabilirseniz çok sevinirm.Ben normalde herşeye çözüm odaklı yaklaşan,mantıkla hareket eden,biraz baskın bir karakterim kusurum ise duygusal zekamın düşük olması.Konu,bu aralar sıkça gündemde olan nişan mevzusu.Nişanlımla uzun yıllardır birlikteydik.Bazen ayrılıp barıştığımız bir ilişkimiz vardı.Israr eden,sürekli bu ilişki için çabalayan kendisiydi.Bu ilişkiye olumsuz bakmamın sebebi kültür farkı ve yetiştirilme tarzlarımızın farklı oluşuydu.Ben çok şükür iyi bir kariyeri olan mesleki anlamda kendini geliştirmiş biriyim.Nişanlım ise ilkokul mezunu.Benim için sorun değildi.Diplomaları evlendirmeyecektik sonuçta.Siyasi görüşümüz,hayata bakışımız,eğitim farkımız,ekonomik farklılıklar,kültürel farklar hiçbiri önemli değildi.Birbirimizi sevelim,sayalım anlayışlı olalım,mutlu olalım,birbirimize değer verelim ve sımsıkı birbirimize tutunalım yeter anlayışıyla bu yola çıktım.5 kardeşler.Benim ailem gayet türkiye standartlarında orta halli,evlatlarımızı okutalım her türlü fedakarlığı yapalım kendi ayakları üzerinde durabilsin mantığında bi aile.Gelelim aile tanışması ve sonrasındaki sorunlara.Nişanlım ailesi tarafından okutulmamış,15 yaşından itibaren 20 yıl boyunca bildiğiniz koyun güder gibi başka illere bildiğiniz amelelik yapmak için çalışmaya gönderilmiş para yüzünü bile görmeden parası direk babasına gönderilmiş.Hayatında sıfır telefon alıp kullanmamış,kıyafeti bile sayılı,sosyal hayat vb zaten olmamış.onlarda sülalece afiyetle yemişler.3 yıl önce nişanlım bağımsızlığını ilan etti bir firmada işçi olarak çalışıyor çünkü kendisi zorda olsa anlamıştı ailesinden evlilik adına destek göremeyeceğini.(2 insan bence evliliği dahil aileden destek görmeden yapmalı ama ailenin tavrı çocuklarına zamanında yaptıkları yatırım vb şeyler benim için önemli yani aile çocuğunu hiç değilse okutup yatırım yaptıysa o çocukta kendi başının çaresine hayatın her alanında bakabilmeli evllilik dahil ama bu nişanlım için söz konusu değil.)Araya pandemi girdi vs.nişanlım zar zor bir miktar birikim yaptı.Benim asla maddi bir beklentim olmadı çok şükür çalışıp herşeyimi karşılıyorum.Kızlar şöyle bir aile düşününki,eve giren 5-6 maaş var fakat faturalarını ödememekten elektrikleri kesiliyor para ne olmuş ne oluyor derseniz bildiğiniz yiyorlar ciddi anlamda sadece boğaza gidiyor ve keyfi lüks harcamalara.Çalıştığı 20 yıl boyuncada nişanlım için bir birikim yapmayı bırakın,2-3 bankadan kredi çektirip ödemeyip nişanlımı davalık etmişler(borç hala duruyor varlık yönetim şirketlerine devredilmiş durumda).Sadece nişanlım değil diğer kardeşlerden de bu durumda olanlar var.Neyse bizim işler bir şekilde ciddiye binince benim saf nişanlım,nişanda vs destek olacaklarını düşündü.Fakat düşündüğü gibi olmadı.Babası nişanı sen yap düğünü ben yapıcam dedi.Tamam dedi zar zor benimde maddi desteğim olarak nişan yaptık.Annesinin babasının takacağı takılara kadar ellerine verdik.Maddi desteği bırakın manevi bir destek asla görmedik.Nişanımız oldu.Babası tutturdu hemen düğün salonu tutun bizim çevreden sonra yer kalmayacak diye tamam dedik onların bütçesini zorlamayacak çokta içime sinmeyen bir yer tuttuk.Kaporasını verdik.Olsundu yeterki mutlu olalım.Aradan bir süre daha geçti.Kimseden ses seda yok.Nişanlıma dedim ki ailenle bir konuş neyi nasıl yapacağız diye.Konuştu babasıyla ve babası düğünü takılan takı parasıyla yapacağını söyledi.Nişanlım,düğünü de ben yapacağım sizden hiçbir şey istemiyorum farfara asla bunu kabul etmez diyip konuşmayı bitirmiş.Bana anlattı tamam dedim sırt sırta verip yaparız.Bildiğiniz kandırıldık.Bu arada düğün takısı vs konusunu istemede yada sonrasında asla geçirmediler ki geçirseler bile benim ailem birşey talep edecek bir aile değil.Siz nasıl uygun görürseniz deyip kapatırdı konuyu ki sormamalarını bile sorun etmediler.Eşya zaten alınmayacak ev tutup benim eşyalarımla oturacağız.Aradan bunca zaman geçti düğün yaklaştı ve aile bildiğiniz ölü taklidi yapıyor.Beni bırakın manevi olarak bile oğullarına destek vermiyorlar.İnanın ki maddi hiç bir derdim yok .Nasıl anlatayım bilemiyorm ama herşeyleri fiyasko.Hani insan bir sorar ne yaptığız ne ettiniz eksiğiniz var mı ? ne bana ne nişanlıma karşı bildiğiniz komşu çocuğu muamelesi görüyoruz.Benim yüzüme gülüyorlar eyvallah birkaç patavatsızları kültür farkından olan kabalıkları hep hoş gördüm.Ama nişanlımla detaylıca konuştuk.Ailesinin manevi olarak bile yaklaşmadığından ailesinin onu hayal kırıklığı yaşattığından yıllarca boşa emek verdiğinden tek derdinin evlenip o evden ceketini alıp çıkmak olduğundan konuştuk.Bende ailesiyle arasına mesafe koymasını madem ki manevi anlamda bile bir başımızayız herkese karşı ciddiyetini belli edip hiç değilse kırıldığını belli etmesini söyledim.Biraz ciddiyetle belki bir nebze hatalarını düşünürler sandım.Nişanlım saygı görür duyguları önemsenir sandım.Manevi olarak nişanlımın yanında olurlar belki bize değer verdiklerini hissederiz diye düşündüm.Onunda genel tavrı bu şekildeydi.Ben ailesine karşı hep güler yüzlü oldum onların yaptığı gibi bende ölü taklidi yaptım.Gel gelelim kızlar bana sürekli ailesini kötüleyen bu adam asla onların yanında öyle değil mesafe filan yok.Bana öyle olduğunu söylüyor ama asla öyle değil sanki resmen oyun oynuyor.bana özelinde bebek gibi davranan adam ailesinin yanında iletişim bile kurmuyor benimle.Ailesiyle aynı cıvıklıkta bildiğiniz cıvıklıkla iletişimine devam ediyor yüzüne vurunca bunda ne var ki diyor.Sonrasında kavga kıyamet.Söyledikleri ile davranışları tamamen tutarsız.Kandırılmış hissediyorum ikili oynuyor.Ailesinin bütün fiyaskolarını benimle konuşan adam ben gereksiz imaları yüzüne vurduğumda o öyle demek istemedi aslında öyle demedi diye savunmaya geçiyor.benden maddi bir beklentisini hissetmedim ne kazanırsa bana veriyor düğün masraflrı için fakat söyledikleri ile davranışları bambaşka..Klasik türk erkeği modlarında.Fakat onun özelinde her derdini paylaşan bütün zorluklarla mücadele eden benim.Sanki iki farklı karakterle ilişki yaşıyorum.Bu tuhaflığın içinden nasıl çıkarım içime sinmeyen şeyleri nasıl sindirirm yada bu nişanı atmalı mıyım?nişanlımla normalde o kadar iyiyiz ki fakat dış dünyada tanıyamıyorum adamı.Ben mi fazla içselleştiriyorm herşeyi,anormal olan ben miyim yoksa o mu karaktersiz inanın çözemiyorum.Bugün ak dediğine yarın kara diyor.yaşım geçiyor vb kafasında olmadım hiç.Evlenmek benim için ilk sırada olmadı ama çok sevip çok sevilmeyi o şekilde bir hayat yaşamayı tabi ki istiyorum.Mutsuz olacaksam asla evlenmeyi istemiyorum.Kafam çok karışık.Ben anlayamadım.Bana ne yaşadığımı anlatacak birileri varsa çok sevinirim.Nişanlım tutarlı ve sağlam dursa bu sorunların hiçbiri umrumda değil fakat öyle olmadığını görünce ben neyin içindeyim diyorum sık sık kendime lütfen beni aydınlatın.Ailesine karşı sizden birşey istemiyorm demesini bile sanki onları zora sokmamak keyiflerini kaçırmamak için yapıyormuş gibi geliyor.Bu tutarsızlıklar neyin fragmanı?
Geçenlerde ailenle konuş bakalım ne takmayı düşünüyorlar planları var mı diye konuşmaktan kaçtı.neden diye sordum ağzından zorla laf aldım.şimdi eğer sorarsa takı vs.beklenti içine sokarım yarın bi gün ben evlenince ailesi borç aldık takı aldık vs diye bizi rahatsız eder para ister vs diye konuşmak istemediğini söyledi.ama bu bile yalan geliyor bana amacı ailesini zora sokup moralleri bozmamak kıyamamak sanki
İnşallah.Korumak değil sadece doğru aktarım yapmak.emin olun ki sorun aileside olsa bnm için önemli olan nişanlımın tavırları.ve hatalı yanlış tavırları var ki ben bu çelişkideyim.evet nişanlım ayrılmak istemez fakat onun istememesiyle bu iş yürümez
Beni okutmadılar,yıllarca beni sömürdüler kendi rahatları için diye düşünürdü.Sonunda ben hayat eşimi buldum,beraber el ele herşeyi yaparız,kendi çekirdek ailemizi oluştururuz derdi.Öyle nişan,düğün,takı derdine düşmeyip evin temel eşyalarını alıp evlenirdi.Eşimi benim iyiliğimi düşünen tek insanı aileme harcatmam derdi.Onlar her istediğinde tüm parasını ailesinin eline saymazdı.Sınır çizerdi.Belki silerdi.Peki hanımlar bana bu profili çizen bi adam nasıl davransaydı doğru olurdu? Ailesine sadece selam vermek mi? Yani nasıl olmalıydı ben ciddiyetini koru gülme vs diyordum
Uzun süre arkadaştık yani benim açımdan arkadaştık o ise hep aşık ben hep hayır diyen taraftım.bütün parasını ailesi aldığından yanıma gelmeye bile parası olmazdı ailesinden ufak bir meblağ alsa ertesi gün parAyı sorarlardı yanıma geldiğinde bile benim hesabı ödediğim olmuştur.gece işe gidip ödediğim hesabı bana fazlasıyla verirdi.ekonomik özgürlüğünü alarak onlardan kendini sıyırdığında bana bir maaşını yatırarak hediye alırdı yılların içinde biriktirmişliği sanırım tabi bende kısmen altta kalmazdım.kazandığını o zamanda kuruşu kuruşuna bana verirdi birikim yapayım diye.maddi olarak aileden sıyrıldı fakat manevi olarak gerçekleri göremiyor bu da her konuda güvenimi sarsıyor.bugün kü güzel huyları evlenince değişmeyeceğinin garantisi yok.o yüzden net bir konuşma yapıp ya biticeğim yada bni gerçekten anlayıp tamam derse bi süre gözlemleyip değişiklik yoksa ayrılacağımNeden 10 yıldır böyle biri ile berabersiniz? Siz nasıl tanıştınız? Bana hiç mantıklı gelmedi ilişkiniz. Bu adamın parası yok, siz nasıl buluştunuz görüştünüz, nasıl hediyeleştiniz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?