Hayatımın Dönüm Noktası

Evet ben nişanlıma söylediklerine güvendim çoğu şeyde ailesiyle ilgili beni kendisi aydınlattı.o yüzden hep güven verdi.eyvallah dedim.ama bu tavırları pasifliği resmen iyi niyetimi süistimal
Ben kendisinin bu kadar detayı size aktarıp iyi niyetli yaklaşımlarınızı çözüm önerilerinizi sürekli kabul etmesinden yola çıkarak iyi niyetli oldugunu ve ailesinden farklı oldugunu düşünmüyorum. İyi niyetli size değer veren biri olsa bu kadarını size anlatmaz kendisi çözmeye çalışırdı her fırsatta sizin taviz vermeniz veya maddi destek sağlamanız gerekiyor yüzsüzlüktür bu. Siz kullanılıyorsunuz. Ve evlilik sonrası eminim daha yüzsüz bir hal alır çünkü dereyi geçtik diye düşüneceklerdir. Çok iyi bir insansınız belli gerçekten çook iyi düşünün acele etmeyin bence. Allah inşallah sizin için doğru kararlar vermenizi sağlasın dualarım seninle.
 
Dünden beri konuşmuyoruz.ona duygularımı kullanıp beni aptal yerine koyduğumu söyledim çok daha ağır laflar ettim.İkili oynayarak bir yere varamayacağını söyledim.
Süper yapmışsınız,sessiz kalmanız onların işine gelir çünkü
 
Evlenince sırayla size kalmaya gelirler şimdi bi destekleri yok ama o zaman köstek olurlar
Bunları daha iş ciddiye binmeden konuştum.butik bir hayat istiyorum sürekli birbirine gitmeler misafir ağırlamalar vs ben çalışan insanım istemem yapamam dedim.özel günlerde gidilir gelinir o kadar dedim.herşeye tamam dedi ama bu tutarsız davranışlarıyla aklımdaki bütün taşlar yerinden oynadı
 
Tamamını okudum ve burada okuduğum konular içimden en net ayrıl bence diyeceğim konulardan biri.
Kültür farkı zamanla daha çok hissettirecek kendini. Davul bile dengi dengine olayını sonuna kadar savunuyorum. Bu yaşa kadar ailesine yediren bundan sonra da yedirir sizi de bir güzel ezdirir. Size fragman çok net gösterilmiş bundan sonrası sizde.
 
20 senelik evlilikler bile tık diye bitiyor, 10 yılsa 10 yıl ne olmuş. Hatanın neresinden dönse kârdır. Evlenip bir 3-5 yıl daha mı eklesin
Umarım arkadaşım ama konu sahibi farkında olmadan savunma içerisinde. Bunu bariz görüyorum apaçık önümde. Nişanlısının değil ailesinin sorun olduğuna inandırmış kendini. Pembe hayallerle kendini kandırmış göremiyor. Ayrıca 20 yıllık laçkası çıkmış evliliği bitirmek mi kolay 10 yıldır kavuşmak için savaşan genç çiftin ayrılması mı kolay. Bence kıyas bile kabul etmez. Zaten nişanlısı ayrılmak istemez umarım ben negatif düşünüyorumdur çünkü adamın ne kaybedecek bir kariyeri ne kaybedecek parası var, sahip olduğu en güzel şey ilişkisi.
 
Geçenlerde ailenle konuş bakalım ne takmayı düşünüyorlar planları var mı diye konuşmaktan kaçtı.neden diye sordum ağzından zorla laf aldım.şimdi eğer sorarsa takı vs.beklenti içine sokarım yarın bi gün ben evlenince ailesi borç aldık takı aldık vs diye bizi rahatsız eder para ister vs diye konuşmak istemediğini söyledi.ama bu bile yalan geliyor bana amacı ailesini zora sokup moralleri bozmamak kıyamamak sanki
 
Evet ben nişanlıma söylediklerine güvendim çoğu şeyde ailesiyle ilgili beni kendisi aydınlattı.o yüzden hep güven verdi.eyvallah dedim.ama bu tavırları pasifliği resmen iyi niyetimi süistimal
Sanırım size mağdur edebiyatı yapıp,duygusal davranmanızı sahiplenmenizi sağlamış olabilir.Çünkü ben erkek olup sevgilime ailem beni sömürdü,kullandı diyeceğim,bir ton olaydan sonra ailemle yağlı ballı kahkaha atacağım,uymuyor nerden baksamda
 

Babasu dugun takilariyla dugunu karsilamayi dusunmuyor muydu? Birakin birsey takmayi bunlar sizi borclu çıkarır
 
Çok güzel ifade etmişsiniz. İnşallah konu sahibi bu mesajı dikkatle okur. Dediğiniz doğru hala nasıl pozitif düşünürüm diye detayları yoğuruyor. Tablonun Genelini görebilse keşke. Bu konuyu açması aslında ufak bir şüphe kırıntısı olduğunuda gösteriyor bir umut var inşallah gözündeki perde kalkar.
 
Korumak değil sadece doğru aktarım yapmak.emin olun ki sorun aileside olsa bnm için önemli olan nişanlımın tavırları.ve hatalı yanlış tavırları var ki ben bu çelişkideyim.evet nişanlım ayrılmak istemez fakat onun istememesiyle bu iş yürümez
 
Evlenince olabilir, bazı şeyler ansızın ağır gelmeye başlar, nasılsa evlendim kafaladım diyip aslında ailesine kusması gereken kinini bir bakmışsın sana kusar. Kısaca önemsiz gördüğün kültürel ve görgü farklılıkları ilerde öyle sorunlar açar ki…Şimdi de sorunlar çıkarıyor zaten. Umarım doğru bir karar verirsiniz.
 
Madem bu kadar kötü bir durumda ne diye kendini hazır hissetmeden evlilik mevzularını açıyor. Allah aşkına bir düğünde kayınvalide ve kayınpeder takı nasıl takmaz? Bu kişiyle yola çıkılmaz. Bunları düşünmeli. Yoksa evliliğe adım attıgınız süreçte bunları bile siz düşünüceksiniz.
 
Yaklaşık 10 yıl.çok okuyan ve genel kültürü iyi bu yüzden konuşacak şeylerimiz oluyordu

Neden 10 yıldır böyle biri ile berabersiniz? Siz nasıl tanıştınız? Bana hiç mantıklı gelmedi ilişkiniz. Bu adamın parası yok, siz nasıl buluştunuz görüştünüz, nasıl hediyeleştiniz?
 


Evlenince olacaklar

Kazancini direkt ailesine gönderecek, Evi sen gecindireceksin

Ailesi evinden cikmicak

Cocuga anamin/babamin Adi konulacak kavgasi yapilacak

Sen haric senin hayatına her aile ferdi tek tek karisacak
 

Eger karsindaki ailenin egitim seviyesi düşükse, üstlerine bol bol altin taktiklarinda kendilerini statü sahibi olarak goruyorlar ise "hic bisey istemeyen gelin=kendini yamamaya, evliliğe merakli gelin" oluyor.
 
İnşallah.
 
Peki hanımlar bana bu profili çizen bi adam nasıl davransaydı doğru olurdu? Ailesine sadece selam vermek mi? Yani nasıl olmalıydı ben ciddiyetini koru gülme vs diyordum
 
Peki hanımlar bana bu profili çizen bi adam nasıl davransaydı doğru olurdu? Ailesine sadece selam vermek mi? Yani nasıl olmalıydı ben ciddiyetini koru gülme vs diyordum
Beni okutmadılar,yıllarca beni sömürdüler kendi rahatları için diye düşünürdü.Sonunda ben hayat eşimi buldum,beraber el ele herşeyi yaparız,kendi çekirdek ailemizi oluştururuz derdi.Öyle nişan,düğün,takı derdine düşmeyip evin temel eşyalarını alıp evlenirdi.Eşimi benim iyiliğimi düşünen tek insanı aileme harcatmam derdi.Onlar her istediğinde tüm parasını ailesinin eline saymazdı.Sınır çizerdi.Belki silerdi.
Ama dediğim gibi eşiniz de ailesiyle aynı kafada.
Ve o ailesi hep aranızda olacak.Sizi harcayacak.
 
Neden 10 yıldır böyle biri ile berabersiniz? Siz nasıl tanıştınız? Bana hiç mantıklı gelmedi ilişkiniz. Bu adamın parası yok, siz nasıl buluştunuz görüştünüz, nasıl hediyeleştiniz?
Uzun süre arkadaştık yani benim açımdan arkadaştık o ise hep aşık ben hep hayır diyen taraftım.bütün parasını ailesi aldığından yanıma gelmeye bile parası olmazdı ailesinden ufak bir meblağ alsa ertesi gün parAyı sorarlardı yanıma geldiğinde bile benim hesabı ödediğim olmuştur.gece işe gidip ödediğim hesabı bana fazlasıyla verirdi.ekonomik özgürlüğünü alarak onlardan kendini sıyırdığında bana bir maaşını yatırarak hediye alırdı yılların içinde biriktirmişliği sanırım tabi bende kısmen altta kalmazdım.kazandığını o zamanda kuruşu kuruşuna bana verirdi birikim yapayım diye.maddi olarak aileden sıyrıldı fakat manevi olarak gerçekleri göremiyor bu da her konuda güvenimi sarsıyor.bugün kü güzel huyları evlenince değişmeyeceğinin garantisi yok.o yüzden net bir konuşma yapıp ya biticeğim yada bni gerçekten anlayıp tamam derse bi süre gözlemleyip değişiklik yoksa ayrılacağım
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…