Hayatımın En Büyük Hatası Sanırım...

insanların çoğu garip, doğru düzgün iletişim kurabildiğimizi hiç düşünmüyorum, çoğu sorunun esas nedeni iletişimsizlik bence, herkes kendine ait dünyasında yaşıyor. yani kendi kendinize teşhis koymayın.

Öyle olmasa bile artık söyledim bunu ona

Diğer açtığın konulardan da yola çıkarak diyorum, asperger misin değil misin bilemem de, senin gerçekten psikolojik tedaviye ihtiyacın var bence.

Arkadaşına da buraya yazdığın gibi konuştuysan dediklerini ciddiye bile almamış, gülüp geçmiştir zaten.

Belki gerçekten normalsindir neden kendi kendine teşhis koyuyorsun? Hasta bile olsan bunun teşhisini doktorlar koymalı. Ki psikolojik şeylerin saptanması ha deyince olmuyor. Teşhis koyup bunu bir de paylaşıyorsun bir başkasıyla.

Bu bir iletişim bozukluğu bir çeşit otizm olduğu söyleniyor. Zeka olarak normaliz fakat insanlarla iletişimde sorunlar yaşıyoruz.

Off ergen olduğunu her konunda o kadar belli ediyorsun ki nicedays, ay gene mi nicedays gene ne oldu demeye başladım yani. 18 yaşındasın, toysun, senin ne haddine kendine teşhis koymak falan?

Nasıl doktora gitmiyosun ya ben anlamadım bu nasıl bir rahatlık? Demekki halinden memnunsun bundan dolayı insanlardan çekinmene de gerek yok. İlla bütün aileni toplayıp gitmene gerek yok doktora biliyosun demi? Belki doktor sana oyle bir sıkıntı olmadığını söyleyecek ve bir tedavi uygulayacak. Sen böyle kafanda kurduğunla yaşamaya devam edersen zaten o hastalığı psikolojik olarak kabul eder ve onu yaşarsın.

Teshis koymus bir de hemen “biz” moduna gecmis, “normaliz ama baska insanlarla anlasamiyoruz” diye :)

Konu sahibi google dan teshis koyma da bir uzmana git, asperger degil de farkli sorunlar cikacak sende..

bir arkadaşım bana "bende şu hastalık var, doktora gitmedim ama googledan baktım bütün belirtileri bende var" deseydi harbi gülmekten altıma yapardım. ulan ben kime ne sırrı veriyorum falan derdim.

bu ne abi 18 yaşındasın seneye üniversiteye gideceksin ama internetten kendi kendine teşhis koyup panikliyorsun?

ayrıca lisede bizim de bi çocuk vardı herkese gay olduğunu söylemişti, gelip bana filan sarılırdı, zorlama bir şekilde ayolll filan derdi. gay değilmiş kızların arasına sızmak için yapıyormuş. bi de onun için seferberlik ilan etmiştik ters bir şey diyen olunca biz sinirleniyorduk filan. şimdi baya güzel bi sevgilisi var instadan görüyorum. gay olan adam da anası babası şusu busu dururken çıkıp arkadaşına anlatmaz zaten boş iş bu takma bile duymamış gibi davran.

Kendi kendinize teşhis koymayın lütfen.
İlle de aspergerim diyorsanız bir psikolog veya psikiyatrist ile görüşün.
Teşhisinizi arkadaşınızla paylaştınız diye kahrolacak bir durum yok.
Bulaşıcı değil,ölümcül değil.
Tüm dünya da sizin teşhisinizle ilgilenmiyor.
Havalar güzel çıkın biraz dolaşın, kendinizi meşgul edecek uğraşlar bulun.

Bu bir iletişim bozukluğu bir çeşit otizm olduğu söyleniyor. Zeka olarak normaliz fakat insanlarla iletişimde sorunlar yaşıyoruz.

Ergenligini baya baya agir geciriyorsun olan bu.
Dedigin hastalikta yetiskinlere teshis koymak cocuklardan daha zor. Internette belirti okuyup teshis koyamazsin yani.

Sacma sacma bi de hastaligi sahiplenmis " biz şöyleyiz, biz böyleyiz" muhabbeti yapiyorsun.
Neyin sirri bu sanki gizli ırktansın. Git doktora gorun.

Ortada doktor tarafından teşhisi konmuş bir hastalığın yok ama diyelim ki dediğin çıktı ve asperger sendromuna sahipsin, bu utanılacak, sır olarak saklanması gereken bir şey mi? Çok çok büyük sır dediğin bu mu? Saçmalama lütfen. Çok şüphedeysen bir doktora git. İnternetten teşhis güvenilir bir şey olsaydı, bu kadar insan boşuna tıp okumazdı. Ayrıca bir insanın sahip olduğu bir farklılıktan utanması dünyadaki en gereksiz mevzulardan biri, bunu da yaşın itibariyle çözmüş değilsin sanırım, umarım olgunlaştıkça farkına varırsın.

Bazılarınız çok sert çıkmış ama ben gerçekten aspergerli olduğumu düşünüyorum. Ve çok üzülüyorum. Keşke ona söylemeseydim bunu

Kendine psikolojik hastalık yakıştırma ekolü
Evet tamam en asperger sensin

Haydi acil doktora bak sen internetten sadece asperger teşhisi koymuşsun doktora git o daha başka teşhisler koyar yanına sen de asperger eklersin tadından yenmez

Neden dalga geçiyorsunuz ki? Bende TÜM belirtileri var. Bunu söylemek hoşuma mı gidiyor sizce?Kimin hoşuna gider ki? Doktora gitmek istemiyorum çünkü bununla yüzleşmekten korkuyorum. Herkesin benden uzaklaşacağından korkuyorum.

sen hiç asperger sendromlu birini gördün mü hayatında? bu öyle aman ben iletişim kuramıyorum denilip teşhis konulacak bir konu mu zannediyorsun.. benim bir öğrencim var asperger sendromlu. anlaşılmaması imkansız.. teşhis konulmaması imkansız. bu zamana kadat okula gitmissiniz, sir paylasacaginiz bir arkadasiniz bile var ama asperger sendromlu olduğunuzu düşünüyorsunuz. gerçekten pes. bahsettiğiniz sendrom grip gibi birşey değil yani.

Neden mi dalga geçiyorum? 2018 yılında 18 yaşındaki bir gencin internetten bakarak ısrarla kendine tanı koymasını neden ciddiye alayım ki?

Sahi doktorlar niye var? Sen puzzleın parçalarını birleştirmişsin ve bingo teşhis

Neyse burada vakit kaybetmeyeyim sol üst bacağım ağrıyor internetten araştırmam ve teşhis koymam gerek

Böyle olduğumu fark ettiğimde 13 yaşındaydım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…