Hayatımın En Büyük Hatası Sanırım...

Teşekkür ederim tekrardan, tavsiyenize uyacağim.Peki ben şimdi erkek arkadaşima ne söyleyeyim

Ne söyleyeyim derken, açıklama yapman mı gerekiyor? Yerinde olsam erkek arkadaşını fazla ciddiye almam, zaten o da cinsel yönelimi konusunda doğruyu söylemiyor bana göre.

Asperger içine kapanık olur bildiğim kadarıyla.
Siz gayet iletişim içindesiniz.
Sosyal ağ da aktif bı sekilde konu açıp sorunumuzu söylüyorsunuz.
Ayrıl bu çocuktan düzelirsin.

Bildiğim kadarıyla Asperger sendromu artık geçerli bir sendrom olma niteliğini yitirmiş durumda. Bunun yerine daha hafif otizm teşhisleri konuluyor sanırım. Sizdeki nörobiyolojik farklılık sosyal hayatınızı etkilemeyecek kadar hafif ise (erkek arkadaşınız olmasından yola çıkarak söylüyorum) bence bu durumun zararından çok yararını görürsünüz (bilişsel farklılığınız farklı alanlarda yetenekli olmanızı sağlayabilir), bu durumunuzdan eminseniz de yeterli entelektüel olgunluğa erişmiş insanlarla bunu paylaştığınızda olumsuz bir dönüş alacağınızı hiç sanmıyorum. Ama kendi yaş grubunuzdan insanların bu olgunluk seviyesinde olmama ihtimali daha yüksek olduğundan bence şüphelerinizi çok samimi olmadığınız ve güvenmediğiniz akranlarınızla paylaşmayın. İşlerine geldiği noktada sizi gerizekalı olarak yaftalayıp aşağılayarak üzerinizden popülerite kazanma çabalarına girebilirler.

Ne var bunda anlamadım herkes aynı olacak diye bişey Yok kardeşler bile birbirinden farklı davranış ve kişiliğe sahip arkadaşınızın öyle bi durumu varmış güvenmiş anlatmış. Senin bahsettiğin konu ise teşhis konulmamış sen öyle düşünüyormuşsun. Ki teşhisin öyle olsa ne olur herkesle aynı olmak şartı olsaydı bu dünyada yaşamak için hepimiz aynı dış güzellik aynı ses aynı zekaya sahip olurduk

Bence doktora gitmeniz en sağlıklısı. Tıpta gizlilik var sonuçta, birebir özel konuşuyorsunuz kim görecek kim duyacak. Hem teşhisiniz doğru olsa bile, doktor size tedavi yöntemlerini söyler. Bir sürü psikolojik rahatsız insan var, bu kadar korku niye.

asperger sendromlu olsaydınız bu yaşınıza kadar aileniz yada öğretmenleriniz fark edip sizi doktora götürürdü. öyle basit bir şey değil

Off lanet olsun erkek arkadaşım bence de yalan söylüyor. Bir insan böyle bir şeyi kullanır mı ya. Psikolojim altüst oldu.

O kadar yıl okul okuyup doktor olan insanlara yazık vallahi .
Bizim insanımız doğuştan doktor, doğuştan psikolog zaten .
Yorumlarına da baktım ciddi ciddi kendine tani koymuşsun .
Sen ilk önce bir doktora gözük .

Bulmaca değil gerçekten doğru. Ben asperger sendromlu bir insanım. Öyle olduğumu düşünüyorum. Bunu erkek arkadaşıma söyledim.
Düşünüyorsunuz kendi kendinize tanı mı koydunuz?

İnternetten sendromları okuyup heh bu benim mi dediniz?
Önce bi doktora gidin ne oldugunuzun tanısını kendinize koyamassınız

Tam ergen davranişlari yemin ederim yaa! Kendine teşhis koymuş,inanmiş,bir de bunu sır diye erkek arkadaşina söylemiş..Ve gercekmiş gibi bir de endişe duymuş..Aman tanrim! Hayatin boyunca en büyük derdin böyle olsun.. (yani hep totondan uydurmuş ol ve esasinda dertsiz ol)

E tanıyı da koymuşsanız madem biz neye okuduk onca sene bunun okulunu
Lütfen ama lütfen internetten oradan buradan kafanıza göre tanı koymayın
Çok matah sanılıyor şu kişilik bozuklukları. Bipolarım deyince ooo cool geliyor filan ama o iş öyle değil gençler.

Off lanet olsun erkek arkadaşım bence de yalan söylüyor. Bir insan böyle bir şeyi kullanır mı ya. Psikolojim altüst oldu.

off goddamit yaa, lanet olsun falan. her şeyi uçlarda yaşama yahu çocuk bir yalan uydurdu diye niye psikolojin alt üst oldu?

İnsanlara söylemesinden korkuyorsan söylediğinde şaka yapmıştım dersin.

Zaten kimse uydurduğuna şaşırmaz.

Hayatının en büyük hatası buysa...

Bu kriterlere bakılarak Asperger sendromunu belirlenseydi o zaman toplumun yarısı asperger sendromlu olurdu.sen konuyu yanlış anlamışsın ayrıca internette her yazana inanma

Asperger sendromu öyle araştırıp teşhis konulacak bir hastalık değil. Insanlar yıllarca eğitim alıp, uzman olup bunun teshisini bu şekilde yapıyorlar ki %100 şekilde emin olamiyorlar.
Ayrıca bu bir sır olabilir mi? Diyelim ki bir hastalığın var bu seni tuhaf mı yapar?
Önce bir doktora danış bu kuruntundan kurtul canım . Inan asperger sendromu öyle sandığın gibi sadece iletişim ile ilgili bir şey değil

bence senden ayrilmak icin cok salakca bi yalan atmis. sende ona baska bi yalan atmissin. buyutulecek birsey yok. yillar sonra bu yazdiklariniz akliniza gelince cok guleceksiniz.

Öncelikle fiziksel rahatsızlıklarda bile kendi kendinize tanı koyamazsınız, kaldı ki psikolojik bir hastalığa tanı koyasınız.
Oldu her hapşıran grip, her öksüren verem o halde?
Neden gençler arasında psikolojik ve alerjik hastalık sahibi olma eğilimi var merak ediyorum doğrusu.
Arkadaşınıza gelince " Biseksuelim ama ilk kez ilgi duyduğum kız sensin." gibi bir açıklama yapmış. Açıklamasi bile kendiyle çelişmiş pek gerçekçi gelmedi bana.

Siz asperger sendromlu değilsiniz.
Bunun teşhisini koymak size kalmadı.
Öyle olsaydınız bu büyük bir sır olmazdı.
Onu bir kenara bırakın da erkek arkadaş biseksüelmiş,o ne olacak?
Onun sırrı daha sırlı :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…