Hayatımın En Büyük Hatası Sanırım...

Böyle olduğumu fark ettiğimde 13 yaşındaydım.
Tamam Nice panik yapma, arkadaşın da buradakiler gibi düşünüyorsa ciddiye almamıştır zaten. Yani asperger olduğunu senden başka bilen yok hala sonsuza dek bu gerçeği bilen tek kişi olabilirsin.

Böyle olduğumu fark ettiğimde 13 yaşındaydım.

ya senin annen baban hiç mi ilgilenmiyor? asperger olduğunu düşünecek kadar bütün belirtileri taşıyorsun ve kimse bu çocukta bir gariplik var demiyor mu?

abartıyorsun, ergenlikte herkes kendinde bir hastalık olduğunu düşünür. kesin her sınıfta bir tane antidepresan kullanan olur, kesin bir kişinin ölümcül bir hastalığı filan vardır. bir şey olunca hemen bütün kız arkadaşları yanına gelip "şşşttt sakin olllll, sen güçlüsünnnnn" filan derler. abartma bu basit bir trip sadece geçer yani. öyle bir durumun olsa kendin teşhis koyamazdın.

Yanlis anlamada asperger sendorimu olan kisilerin ilgi alanlari daha farkli evet cok zeki olanları var ama duygu ,empati gibi seyleri olmuyor.. konuşurkende duz mod yani duygu vs katmiyorlar olsaniz gerçketen anlaşılırdi...

En büyük hatanız arkadaşınıza söylediğiniz şey değil. En büyük hatanız kafadan kendinize teşhis koymanız. Ne yani internetten araştırdım kanser belirtisi var diyerek kemoterapi mi alınmalı? Bu konuda ciddi destek almanız şart.

Peki öyle değilsem bile artık erkek arkadaşıma söyledim bunu. Bir de o bana dedi ki ben senden önce kızlara ilgi duyamıyordum . Ben erkeklere ilgi duyuyorum tek ilgi duyduğum kız sensin. Böyle olduğumu hep sakladım dedi. Bir tek sana söyledim şimdi dedi. Çok kötü oldum.

Bende her gun kendime binlerce teșhis koyuyorum
Fakat biri diğer günü tutmuyor.

Yapmayın gözünüzü seveyim
Teknoloji bunun icin ilerliyor olamaz

Asperger sendromu olan insanlar sosyal olabilmek için çabalar ama başaramaz.

· Yüz ifadeleri gibi sözel olmayan sinyalleri anlamakta güçlük çekerler.

· Tek düze, hızlı, duygudan yoksun konuşurlar.

· Sözcüklerin mecazi anlamlarını anlamakta güçlük çekerler.

· Hayal gücü eksikliği vardır. Soyut düşünmede zorlanırlar.

· Sakarlık, asperger sendromu olanlarda belirli bir özellik olarak dikkat çeker.

· Bisiklet sürmek gibi koordinasyon gerektiren becerilerde zorluk yaşarlar.

https://www.sozcu.com.tr/2018/saglik/buyumus-de-kuculmus-gibi-mi-asperger-sendromu-nedir-2205333/

Aileniz kesin anlardi. Neyse ama sorun olduğu kesin

bunun adı true love ablacım, ikiniz de ergenliği zirvede yaşıyorsunuz. kerataya bak sen erkeklerden hoşlanıyormuş da hoşlandığı tek kız senmişsin yazık kimin çocuğuysa ya. cidden bunlar sosyal medyanın kötü etkileri, insanlar artık cinsel yönelimleri hakkında bile yalan söyleyip dikkat çekmeye çalışıyorlar.

Bu bir iletişim bozukluğu bir çeşit otizm olduğu söyleniyor. Zeka olarak normaliz fakat insanlarla iletişimde sorunlar yaşıyoruz.

kendi kendimize böyle teşhisler koyamayız ki. ben de yazarken çok hata yaparım o zaman bende disleksi var diyeyim.

Bende her gun kendime binlerce teșhis koyuyorum
Fakat biri diğer günü tutmuyor.

Yapmayın gözünüzü seveyim
Teknoloji bunun icin ilerliyor olamaz
Ben de bir ara gözlerimin önünde saydam cisim uçtuğu için kör olacağım teşhisini koymuştum sizin mesajı görünce aklıma o geldi

O cocuk büyük yalanci ablacim.
Zamanla cözersin erkekleri. Asperger degil de cikarci olmaktan utanmak lazim.
Yiyor seni, kanma

Ben de bir ara gözlerimin önünde saydam cisim uçtuğu için kör olacağım teşhisini koymuştum sizin mesajı görünce aklıma o geldi
Ya acaba nedir diye bakmak farkli
Ben kesin suyum buyum diyerek bunu insanlara elinde rapor varmis gibi sunmak farkli

Yani en azindan ben yirtiyorum
Ama konu sahibi kesin teshisi koymus

Ben erkek arkadaşımı duyunca çok kötü oldum dün gece. Hayatımda hep erkeklere ilgi duydum,sadece tek bir kıza ilgi duydum o da sensin dedi. Ben de kendimi kullanılmış gibi hissettim. Yardım edin bana. Peki bunu söylemekle eline ne geçiyor?

1. Bu teşhisi kendi kendine koyamazsın.
2. Diyelim ki doktor size asperger sendromu tanısı koydu, sır değildir bu durum, hastalıktır. Hastalığı tedavi ettirirsin, ondan utanıp saklamazsın.
3. O arkadaşına güvenme. Erkeklerin bir kızla cinsellik yaşamak için söylemeyeceği yalan yoktur.
4. Asperger sendromu olan kadın bir dedektifi anlatan “Bron/Broen” adlı bir dizi var yabancı. İzlemeni tavsiye ederim.

Kocaman kız olmuşsun aspergeri sır olması gereken bisiymis gibi goruyosun. Tüm dünya senin öyle olduğunu bilse ne olur? Çocuk yalancı mi samimi mi bilmem ama eşcinseller bunu çevreden gizlemekte haklılar ama seninki sır olarak görülmesi gereksiz olan bı durum

Bulmaca değil gerçekten doğru. Ben asperger sendromlu bir insanım. Öyle olduğumu düşünüyorum. Bunu erkek arkadaşıma söyledim.

Asperger olmuş olsan bunu anlayacağın yaş inan 18 olmazdı ve anlayan kişi de sen olmazdın zaten. Tanı olarak ne konulur onu bilemem ama psikolojik yardım alman gerekiyor o kesin.

Seni yiyor öff. Gay taklidi yaparak kızlarla yatan yığınla erkek tanıyorum en az 2si mezun olduğum okuldandı.

Asperger olmuş olsan bunu anlayacağın yaş inan 18 olmazdı ve anlayan kişi de sen olmazdın zaten. Tanı olarak ne konulur onu bilemem ama psikolojik yardım alman gerekiyor o kesin.
12-13 yaşlarındaydım bunu fark ettiğimde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…