• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hayatimin en okkali kazigini yedim!!! (yavas yavas can veriyorum)

• Konu Sahibi Konu Sahibi fred
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Beyninizi tamamen eşinizle doldurmuşsunuz...
Bırakın zinehanesinde ne halt yiyorsa yesin...
Düşünmeyin... 3 evladınızı düşünün, onların size şu ara çok daha fazla ihtiyacı var...
Hani size diyor ya, başkasıyla evlenirsin diye... çünkü şu an ona göre, sizin evlenmeniz imkansız gibi gözüküyor 3 çocukla...
O yüzden atar tutar kendi çapında...
Benim önerim, mesaj olayını kesin...
Bitkin, bıkkın, umutsuz, bakımsız olmayı kesin...
Çocukalarınızı o istemeden, göstermeyin...
Kısacası tüm irtibatı kesin uçkur düşkünüyle...
Kaçan her zaman tatlıdır, kaçan kovalanır unutmayın...
Keşke yalandan da olsa, biri hoşlansa sizden, bu da onun kulağına gitse :))) ilk yüz ifadesini tahmin ediyorum :)))
Evlatlarınız servetiniz, sizin için hiçbirşey bitmiş değil...
Hayat kim bilir hangi güzellikleri serecek önünüze...

Bundan sonra mesaj atarsa, " benim namahremim değilsin artık, herkes kendi yoluna, çocuklarla ilgili konu harici görüşmeyelim, ben tekrar evlenirsemde çocuklarım her zaman benimle kalacak " yazın, :))))) şu namahremim değilsin lafı var ya... çok koyacaktır ona... emin olun...

ben onun umrunda değilim demeyin... umrundasınız... ama 3 çocukla kimse onunla evlenmez, kimse bakmaz, nasıl olsa diyor...
anladığım kadarıyla hoş bi bayansınız...
o şerefsizin karşısında her zaman dimdik, güçlü, güzel, bakımlı ve kendinden emin olun...
Mutlu & umutlu olmanız dileğiyle...
Hoşçakalın...

Beyninizi tamamen eşinizle doldurmuşsunuz...
Bırakın zinehanesinde ne halt yiyorsa yesin...
Düşünmeyin... 3 evladınızı düşünün, onların size şu ara çok daha fazla ihtiyacı var...
Hani size diyor ya, başkasıyla evlenirsin diye... çünkü şu an ona göre, sizin evlenmeniz imkansız gibi gözüküyor 3 çocukla...
O yüzden atar tutar kendi çapında...
Benim önerim, mesaj olayını kesin...
Bitkin, bıkkın, umutsuz, bakımsız olmayı kesin...
Çocukalarınızı o istemeden, göstermeyin...
Kısacası tüm irtibatı kesin uçkur düşkünüyle...
Kaçan her zaman tatlıdır, kaçan kovalanır unutmayın...
Keşke yalandan da olsa, biri hoşlansa sizden, bu da onun kulağına gitse :))) ilk yüz ifadesini tahmin ediyorum :)))
Evlatlarınız servetiniz, sizin için hiçbirşey bitmiş değil...
Hayat kim bilir hangi güzellikleri serecek önünüze...

Bundan sonra mesaj atarsa, " benim namahremim değilsin artık, herkes kendi yoluna, çocuklarla ilgili konu harici görüşmeyelim, ben tekrar evlenirsemde çocuklarım her zaman benimle kalacak " yazın, :))))) şu namahremim değilsin lafı var ya... çok koyacaktır ona... emin olun...

ben onun umrunda değilim demeyin... umrundasınız... ama 3 çocukla kimse onunla evlenmez, kimse bakmaz, nasıl olsa diyor...
anladığım kadarıyla hoş bi bayansınız...
o şerefsizin karşısında her zaman dimdik, güçlü, güzel, bakımlı ve kendinden emin olun...
Mutlu & umutlu olmanız dileğiyle...
Hoşçakalın...

Arkadasim biliyor musun oyle guzel bir yorum yapmissin ki icime su serptin Allah senden razi olsun...
Cunku ben icimdeki atesle basbasayken baktim atesim harlanmak uzere, tefriciye okudum bitirdim tam biraz dinzginlesmistim ki
yorumunuzu okudum, varya ilac gibi geldi duamin ustune...
Evet arkadasim bu mesaj olayina ben de bi son vermek istiyorum aslinda, hani yukarda yazmissin ya, mesaj atarsa:
'cocuklar harici baska konu gorusmeyelim' diye, iste ayni mesaji o bugun bana atti, ben hala gecmisi ve bana yasattiklarini sorgulayinca,
aynisini bana yazdi, haklisin kacan kovalanir..
Oysa ki ben cok guclu bakimli gururlu asil bir kadindim, ben ben'likten cikmisim arkadasim, haklisin silkelenme zamani!
Cok tesekkur ediyorum sana, ve simdi suan burada soz veriyorum kendisi yazmadan tek mesaj atmayacagim ve yine kendisi gormek istemeden gel ogullarini al demiyecegim!
Sonsuz tesekkurler.. Belki de silkelenmem icin boyle bir yoruma ihtyacim vardi...

Son düzenleme:
Arkadaslar bugun cok daha iyi hissediyorum kendimi, benim ilacim sadece dua, inanin Rabbime yoneldikce sanki acilarim azaliyor icime bir huzur doluyor...
Derdi veren O, dermanini da verip daha guclu olmami saglayacak buna inaniyorum, inanmazsam yasayamam...
Dibe vurdugum an hemen toparlanip tefriciye okuyorum, ya da baska bir dua, O'na yoneldikce sanki acilarim sariliyor...
Nasil bir kudreti var ki, aciyi veren kendisi, O'na yoneldikce acilarimi hafifleten yine kendisi, sukurler olsun...

Arkadaslar bugun cok daha iyi hissediyorum kendimi, benim ilacim sadece dua, inanin Rabbime yoneldikce sanki acilarim azaliyor icime bir huzur doluyor...
Derdi veren O, dermanini da verip daha guclu olmami saglayacak buna inaniyorum, inanmazsam yasayamam...
Dibe vurdugum an hemen toparlanip tefriciye okuyorum, ya da baska bir dua, O'na yoneldikce sanki acilarim sariliyor...
Nasil bir kudreti var ki, aciyi veren kendisi, O'na yoneldikce acilarimi hafifleten yine kendisi, sukurler olsun...

İmşirah suresini oku bol bol. Bana o kadar iyi gelmişti ki, en ufak olumsuzlukta duygusal anlamda yıkılan ben bu dua ile huzur buluyorum. Yüreğim her sıkıştığında önce ayetel kürsi sonra bu sure.....

1.Biz, senin göğsünü yarıp-genişletmedik mi?
2.Ve yükünü indirip-atmadık mı?
3.Ki o, senin belini bükmüştü;
4.Senin zikrini (şanını) yüceltmedik mi?
5.Demek ki, gerçekten zorlukla beraber kolaylık vardır.
6.Gerçekten güçlükle beraber kolaylık vardır.
7.Şu halde boş kaldığın zaman, durmaksızın (dua ve ibadetle) yorulmaya-devam et.
8.Ve yalnızca Rabbine rağbet et.

İmşirah suresini oku bol bol. Bana o kadar iyi gelmişti ki, en ufak olumsuzlukta duygusal anlamda yıkılan ben bu dua ile huzur buluyorum. Yüreğim her sıkıştığında önce ayetel kürsi sonra bu sure.....

1.Biz, senin göğsünü yarıp-genişletmedik mi?
2.Ve yükünü indirip-atmadık mı?
3.Ki o, senin belini bükmüştü;
4.Senin zikrini (şanını) yüceltmedik mi?
5.Demek ki, gerçekten zorlukla beraber kolaylık vardır.
6.Gerçekten güçlükle beraber kolaylık vardır.
7.Şu halde boş kaldığın zaman, durmaksızın (dua ve ibadetle) yorulmaya-devam et.
8.Ve yalnızca Rabbine rağbet et.

Evet arkadasim, O'na siginmak demek, yeniden dogmak demek, dualarin gucune zaten cok inanirdim ben, ama insanoglu iste yalan dunyanin buyusune oyle bir kapiliyor ki bazen O'nu unutuyor, belki de Rabbim kendisini hatirlatmak istedigi icin verdi bu derdi bana, ve yine O onaracak beni, ve ben bikmadan usanmadan O'na yonelmeye devam edecegim, ilacim sadece ama sadece dua...

Son düzenleme:
Evet arkadasim, O'na siginmak demek, yeniden dogmak demek, dualarin gucune zaten cok inanirdim ben, ama insanoglu iste yalan dunyanin buyusune oyle bir kapiliyor ki bazen O'nu unutuyor, belki de Rabbim kendisini hatirlatmak istedigi icin verdi bu derdi bana, ve yine O onaracak beni, ve ben bikmadan usanmadan O'na yonelmeye devam edecegim, ilacim sadece ama sadece dua...

Allah yardımcın olsun fred. Bir gün bu çektiklerinin karşılığını alacaksın, mutlaka. Yürekten inanıyorum.

fredcim inşirah ve akabindeki duha ferahlık sureleridir.hz peygambere tebliğ sırasında yaşadığı işkence ve sıkıntılardan çok yakında kurtulacağı bu sürelerle Allah tarafından müjdelenmiştir.ben anksiyeteyim kalbim pırpırlanmaya başladığı an okurum ve hiç bir ilacın yapmadığı kadar teskin eder.

okudukların sadece anlık teskin etmeyecek huzurunu çoğaltıp hayatını hiç olmadığı kadar yoluna koyacak.o rüyan var ya gerçekte olacak.ne demişler 'ne verirsen elinle o gider seninle'.burda yuvalarını darmadağın edenlerin ne ibret hikayeleri var.büyük acıların mükafatı çok büyük olur.emin ol..çokca zor zamanlardan sonra ferahı yeni yeni yavaştan görmüş bir insanım. O en doğru zamanı bilir. bir verir tam verir.sen sadece beklemesiini bil.ah etme kendi kurtuluşun için dua et sadece...

--------------------------------------

Günaha kefarettir gönüldeki her keder.Niyet halis olunca ameller olmaz heder,biraz daha sabır!Rabbim ihmal değil sadece İMTİHAN eder...

Son düzenleme:
Arkadasim biliyor musun oyle guzel bir yorum yapmissin ki icime su serptin Allah senden razi olsun...
Cunku ben icimdeki atesle basbasayken baktim atesim harlanmak uzere, tefriciye okudum bitirdim tam biraz dinzginlesmistim ki
yorumunuzu okudum, varya ilac gibi geldi duamin ustune...
Evet arkadasim bu mesaj olayina ben de bi son vermek istiyorum aslinda, hani yukarda yazmissin ya, mesaj atarsa:
'cocuklar harici baska konu gorusmeyelim' diye, iste ayni mesaji o bugun bana atti, ben hala gecmisi ve bana yasattiklarini sorgulayinca,
aynisini bana yazdi, haklisin kacan kovalanir..
Oysa ki ben cok guclu bakimli gururlu asil bir kadindim, ben ben'likten cikmisim arkadasim, haklisin silkelenme zamani!
Cok tesekkur ediyorum sana, ve simdi suan burada soz veriyorum kendisi yazmadan tek mesaj atmayacagim ve yine kendisi gormek istemeden gel ogullarini al demiyecegim!
Sonsuz tesekkurler.. Belki de silkelenmem icin boyle bir yoruma ihtyacim vardi...

Bu mesajına ve bundan sonraki attığın mesaja bayıldım.....
Evet şimdi silkelenme zamanı...
Olgun ve ne söylediğini bilen pırlanta gibi, çok güzel bi annesin sen...
Kendini güçsüz hissettiğin her an dualarını ve servetin olan çocuklarını hatırla.. kâfi gelecektir...
Şimdi sana imkansız gibi gelsede, mutluluk sana gelecek ve sana çok yakışacak...
Dualarımdasın..Rabbim yar ve yardımcın olsun...

Allah razi olsun arkadaslar, ben de sizler gibi dualarin gucune inaniyorum, ve beni de iyilestirecek Rabbim biliyorum, cok sagolun...

Bu mesajına ve bundan sonraki attığın mesaja bayıldım.....
Evet şimdi silkelenme zamanı...
Olgun ve ne söylediğini bilen pırlanta gibi, çok güzel bi annesin sen...
Kendini güçsüz hissettiğin her an dualarını ve servetin olan çocuklarını hatırla.. kâfi gelecektir...
Şimdi sana imkansız gibi gelsede, mutluluk sana gelecek ve sana çok yakışacak...
Dualarımdasın..Rabbim yar ve yardımcın olsun...

Evet arkadasim, inan dun ve bugun cok daha iyi hissediyorum kendimi, daha da daha da iyi olacagim, Rabbime teslim oldum ben, 0 beni iyilestirecek, 3 tane pirlanta gibi oglum var benim, onlar icin kendime iyi bakmak zorundayim, cunku adam okadar sarhos ki, okadar gonul gozu kapanmis ki;
Benim ileride baska biri ile olabilecegim dusuncesi acitmiyor bile canini, aksine birde, eger ileride evlenecek olursan, 3 oglum var kimse benimle evlenmez diye dusunme, istersen bana verebilirsin diyor, sanki bakabilecekmis gibi, sacmaliyor iste...
Bugun de annesi ile konusmus, 'yavrum don bu girdigin cikmazlardan, yavrularina karina saril, yavrum cok kotu bi yoldasin, o 2 cocuklu oro... arap karisini da gelin diye asla kabul etmeyiz bunu aklindan cikar, istersen 10 tane cocuk yap ondan, bizim pirlanta gibi tek bir gelinimiz ve 3 tane torunumuz var, asla ailemize almayiz o oro... deyince;
'Anne onun hakkinda boyle kotu konusma, yoksa kapatacagim telefonu, o da artik senin gelinin falan degil, kizkardeslerime de soyle artik yenge diye hitap etmesinler, biz bosaniyoruz. dediginde de; Annesi cok agir konusmus, o da telefonu yuzune kapamis...

Bukadar nefretini kazanacak ne yaptim bil bilsem!
Her halti yiyen kendisi, beni suclu cikariyor birde utanmadan!
Rabbim nasil biliyorsa oyle yapsin , ne diyeyim ki baska....

:46::46::46::46:senden guzel haberler almak beni cok sevindirdi...her sey cok iyi olacak zamanla...eden mutlaka bulur sen sadece huzurlu ol cocuklarinla otur ve bekle canim...

Fred, sence artık biraz kendine bakma zamanı gelmedi mi ?
mesela bi kuaföre git saçlarına bi fön çektir, kaşlaırnı şekillendir, giyin cicilerini topuklu ayakkabılarını oohh özgüven tavan yapsınn al evlatlarını bi sahil turu yap, emin ol hepinize çok iyi gelecektir.. Rabbim dualarına cevap veriyor bak seni toparlıyor, derdinin dermanını cömertçe verecektir sana.
O şuan senin bu yıkılmış halini biliyor görüyor, fakat ne zaman ki toparlanacaksın işte o, ozaman yıkılmaya başlayacak bu kadına ne olmuş diyecek karşısında dimdik hala o güzelliğiyle direnen muhteşem kadını görünce "vay be" diyecektir.
Şuan gözü, gönlü okadar kararmışki ne yaptığını hala farketmedi ama gün gelecek o kalt.k la girdikleri en ufak münakaşa seni onun aklına düşürecektir, gün gelicek köpek olucak peşine.

Ama sen artık bi sirkelen kendine gel lütfen..
Kendine yaptığın her bir iyiliğide gel bizimle paylaş olur mu..

Allah yardımcın olsun canım benim yaa.:(
hayatta herhalde en cok korkulan bişeydir bu.. kocanın sadık kalmaması..:(
tuylerim diken diken oldu resmen.. Allah peygamber sabrı versin canım benim..

allah sizinle, kullandıgınız kelimeler içime işledi...gözlerim yaşardı. iyi olmanız da mutlu ve umutlu etti... bir kadın daha yenilmeyecek, toparlancak, sarılacak hayata... sessiz kalın, emin olun sessiz olmak sizi daha sesli kılar. o düşünür ''sessiz kaldı neden'' diye...
büyük acıların dili hiç bizaman olmaz zaten... siz ne kadar mesaj atsanız, içinizdekileri tamamı ile anlatabilmiş hissedemezsiniz... tatmin olmazsınız.. bundandır, hep yetersiz gelir az gelir..!! iç dünyanız karışık, duygularınız karışık, bunu normal konusma diline dökmeye çalışmakla zorlamayın kendinizi... geçecek bitecek... zamanı var..allah yardımcınız oolsun, çocuklarınıza bu konuları sevgi ile atlatabilme gücü, size de bu görevde sabır versin.

Evet arkadasim, inan dun ve bugun cok daha iyi hissediyorum kendimi, daha da daha da iyi olacagim, Rabbime teslim oldum ben, 0 beni iyilestirecek, 3 tane pirlanta gibi oglum var benim, onlar icin kendime iyi bakmak zorundayim, cunku adam okadar sarhos ki, okadar gonul gozu kapanmis ki;
Benim ileride baska biri ile olabilecegim dusuncesi acitmiyor bile canini, aksine birde, eger ileride evlenecek olursan, 3 oglum var kimse benimle evlenmez diye dusunme, istersen bana verebilirsin diyor, sanki bakabilecekmis gibi, sacmaliyor iste...
Bugun de annesi ile konusmus, 'yavrum don bu girdigin cikmazlardan, yavrularina karina saril, yavrum cok kotu bi yoldasin, o 2 cocuklu oro... arap karisini da gelin diye asla kabul etmeyiz bunu aklindan cikar, istersen 10 tane cocuk yap ondan, bizim pirlanta gibi tek bir gelinimiz ve 3 tane torunumuz var, asla ailemize almayiz o oro... deyince;
'Anne onun hakkinda boyle kotu konusma, yoksa kapatacagim telefonu, o da artik senin gelinin falan degil, kizkardeslerime de soyle artik yenge diye hitap etmesinler, biz bosaniyoruz. dediginde de; Annesi cok agir konusmus, o da telefonu yuzune kapamis...

Rabbim nasil biliyorsa oyle yapsin , ne diyeyim ki baska....[/
I]

o aslında senden değil KENDİNDEN NEFRET EDİYORRR... yaptığı şeyin ne kadar rezilce birşey olduğunu biliyor... ve sen arkadaşım, ona bunu hatırlatan kişisin.. sen olmasan hayatında, yaşadığı pislik o kadarda gözüne batmayacak... ama seni görmek , ailesinin senden bahsetmesi , hep ona günahını hatırlatacak... onun için seni hayatından çıkartmaya çalışıyor... ne olursa olsun insanoğlu hep kendini haklı görür ve nefret ederek yada ediyormuş gibi yaparak gerçeklerden kaçmaya çalışıyor...

Rabbim nasil biliyorsa oyle yapsin , ne diyeyim ki baska....

fredciğim büyük büyükk büyükkkk ihtimalde, o aşifte seninle arkadaşlığı döneminde eşine laf taşıdı...
Belki eşine sinirlendin anlattın derdini, belki özelini anlattın (erkekler nefret eder, eşlerinin özellerini cinsel yaşamını v.s. anlatılmasından)
Ama eşini kendisine bağlamak için bire bin katmış, ve hatta hiç söylemediğin şeyleri söylemiş olabilir...
Eşinde günden güne hırslanmış, sana kin öfke duymaya başlamıştır...
Çünkü canım bu birden olacak bir nefret değil, hele ona 3 evlat vermiş bir kadına duyulacak bir öfke hiç değil...
İnce ince işlemiş eşini...
Ama merak etme, yalancının mumu yatsıya kadar yanar..
Umarım eşin o aşiftenin gerçek yüzünü en kısa sürede görür, ve mumla arar seni...
Kimsenin ahı kimsede kalmaz...
O kalbinde hissetiğin kriz, boğazına düğümlenen kelimeler, evlatlarına baktığındaki üzüntün bir gün yerini "Allah'a şükürler olsun ki kurtulmuşum" a bırakacak...
Arkaya dönüp baktığında hiçbirşeyden eser kalmayacak...
Bırak sevgiyi, adamın yüzünü görmek, adını duymak istemeyeceksin...
O sıralarda da, o şerefsiz eşin kalbini tekrar kazanmakla uğraşacak....

Olmaz deme olur....
Tek bir imkansız var, o da Allah....

Konunu okuyunca senin adına çok üzüldüm canım. ama en çok neye biliyormusun.. evladını kaybetmene...sen evlat acısını yaşamışsın görmüşsün ve hayata tekrar sımsıkı sarılmışsın...Bu hayatta malesef herşey gelebiliyor insanoğlunun başına...belliki sizn ilişkiniz bitmiş ölmüş artık..gidene dur demiceksin..yoksa daha çok acı çekersin, çünkü hiçbişey bu kadar yaşanandan sonra eskisi gibi olmaz, çünkü biz kadınlar affederiz ama asla unutmayız, unutamayıncada sürekli kavgalar artarak devam eder..sana tavsiyem önce kendin için sonra çocukların için güçlü olman devam etmeye çalışırsan sen ve çocukların daha fazla üzüleceksiniz..Hayatta en büyük acı evlat acısı sen bunu aştıysan eminim bu yaşadıklarınında üstesinden gelirsin..sana tavsiyem eğer ailende yanındaysa çocuklarınıda al ve kurtul o ortamdan o adamdan seni istemiyor ve yetmemiş gibi bide laflarıyla aşağılamış yok kardeşlerine falan ona yenge demeyin demeler bu ne yaa..bir iş bulur çalışırsın rabbim bi kapıyı kapadığında başka bir kapı açarmış belkide sizin için hayırlısı bu..unutma hayır gibi görünende şer,şer gibi görünende hayır varmış..o zaten kendi batağında boğulacak Allah akıl fikir versin.Rabbim kimseyi doğru yoldan ayırmasın.

Lalezar çok güzel yazmışsınız,benimde anlatmak istediğim buydu en büyük acıyı yasamış yüce allahım sabrinida vermiş, bu adamın yaptıgı adiligide unutup onun yaninada kar kalmayacaktır elbet..ne cocuklarının ahi nede cocuklarının annesinin ahi elbet bunlar yanına kalmayacaktır ....

Lalezar çok güzel yazmışsınız,benimde anlatmak istediğim buydu en büyük acıyı yasamış yüce allahım sabrinida vermiş, bu adamın yaptıgı adiligide unutup onun yaninada kar kalmayacaktır elbet..ne cocuklarının ahi nede cocuklarının annesinin ahi elbet bunlar yanına kalmayacaktır ....

Evet canım kesinlikle haklısın kimsenin ahı yerde kalmıyor...helede bu tür ilişkilerde aslında herkes zarar görüyor o kişilerde dahil Allahım kimsenin yuvasından huzuru eksik etmesin amin

Arkadaslar, sizlerle bir fikrimi paylasmak istiyorum ben birseye karar verdim ve uygulamak istiyorum onumuzdeki hafta...
Aslinda kayinvalidem ve kayinpederim de benimle ayni fikirdeler..

Hani esim kafasina gore atip tutuyor ya, evlenirsen merak etme cocuklar sana ayak bagi olmaz, ben alirim bana verirsin, ya da
Hayat devam ediyor otur iste oglanlarin basinda hayatina bak , ya da
Kizkardesine, artik hep yaninda olun, desteginizi esirgemeyin, oglanlara da ona da her daim yardimci olun, ya da
Mahkeme kararinin verdigi 1 gunle ben ogullarmi gorurum...
vs vs....

Simdi bu adam, 3 tane oglanin tum yukunu (maddi olarak degil, manevi olanindan bahsediyorum) benim uzerime atacak, ve kendisi de her cicekten bal alip kafasina gore yasayacak zinahanesinde, belki de daha da pislige bulanacak...

Bu adama bir ders vermek istiyorum, oyle kolay oluyormuymus, 3 tane oglanin sorumlulugunu almak..
Kayinpederim, pazartesi gunu 3'unu de gidip ogluna birakacak, evin anahtarini da verecek, ben de onlara gececegim, orada kalacagim...
Gorsun bakalim bir, annesi ve babasinin bir arada yasamadigi bir evde cocuklar nasil bir psikoloji tasiyorlar?
Cunku ben ne kadar anlatmaya calistiysamda, adama lay lay lom geliyor...
Bir gorsun bakalim oyle hersey dusundugu kadar kolay oluyormuymus...

Not: Bunu yapmada ki amac, bana tekrar donsun diye degil kesinlikle, ama bize yasattigi seylerin agirliginda ezildigini gormek istiyorum, bunu ogullari ile yasadigimiz evde tek basina kaldigi zaman anlamasini istiyorum, bilmiyorum sonucunda ne olur, ama bunu uygulayacagim..
Onun butun yuku omuzlarima atip, hayatina bakmasina dayanamiyorum, gorsun bakalim oyle kolay mi oluyormus!

Son düzenleme:
Back
X