Merhabalar, 9 aydır iş yerinden giriş yapmadan takip ediyorum ama konuyu okuyunca dayanamadım giriş yazdım.
Yaşınız kaç bilmiyorum ama bugün belki de sadece 3-5 ay sürecek bir süreçten korktuğunuz için bütün hayatınızı kötü etkileyecek bir karar vermeyin. 1 canınız var ve kendiniz için yaşıyorsunuz, kimse için harcamaya değmez bu hayatı. Emin olun aşkınızdan ölse bitse de kimse sizi aileniz ya da kendiniz kadar önemsemez, isterseniz hayatınızı feda edin, hizmetçi gibi hizmet edin yine de acımaz. Burda okuyoruz hamileyken bile kendi evinin işi yaptırtan kaynanaları, dayak atan kocaları, hamilelikten bile anlamayan yaratıkları vs, bunun çocuğu büyütmesi, okutması vs var. Tabii onların müdahelesiyle çocuğu nasıl yetiştirebileceksiniz bilmiyorum. Ayrıca siz onu nasıl düşünüyorsanız o da sizi öyle düşünmeli, ezmemeli, başkalarının yanında laf etmemeli, yarın emin olun çok daha fazla üzüleceksiniz.
Size bişe yapması konusunda, sizin yanınızda aileniz var bunu o da biliyor, şimdi adı konmamışken yapın ki yarın öbür gün nişanlısı/karısı vs olduğunuzda belki de cesaret bile bulamazsınız.
Son olarak size 'tekrar sevebilir miyim' bunun cvbını verim. Üniversitede tanıştığım, okul bittikten sonra da devam eden 5 yıllık bir ilişkim vardı. İlişkimiz çalkantılıydı, karışıktı ama alışkanlık olmuştu, evlenme teklif edilmişti, yüzük bakılmıştı, ailelerle tanışılmıştı, nerdeyse sözleniyorduk ama içime sinmeyen bazı şeyler vardı. Vicdan azabından, millet ne der diye düşünmekten, buraya kadar geldik daha dönemem demekten ayrılamıyordum ama en nihayetinde ayrıldık. Ben özgürüm, artık kimseye bulaşmam, ilişki istemem diye ortalarda gezerken 1 ay sonra başkasıyla tanıştım, 5 sene oldu tanışalı, çokk sevdim ve içime o kadar sindi ki, 'o kişi'yi bulduğunu anlıyor insan resmen, şuanda 4 aylık evliyiz. Nasip kısmet bu işler, karşına ne zaman nerde ne çıkacak tahmin edemiyorsun. (Bu arada kimse üzüntüden ölmedi, kendisi için kopmak daha zor olsa da o nişanlandı ya da evlendi tam olarak bilmiyorum ama aşılmayacak bişey yok, aşılıyor, zaman gerçekten herşeyin ilacı)