Hayatimin en önemli kararlarindan biri..

6 yıldır süren bir ilişki ve yaşınız çok genç. İlk sevgiliniz mi? İlk sevgili de genelde bu tür düşünceler çok sık oluyor, asla unutamam, hayatımın en büyük aşkı, başka birisini nasıl sevebilirim gibi gibi... Zamanında ben de böyle konuşmuştum :) şimdi 32 yaşındayım, yaklaşık 5 yıldır evliyim ve Allah bozmasın çok mutluyum. Geçmişe dönüp baktığımda çok gülünç geliyor :) ve o kişi ile asla asla asla mutlu olamazmışım...

Maddi farklılıklar psikolojisinizi etkiliyor olsa bile, size yasattıgı seye Bi bahane değil. (kaldı ki Bi engel değil bence) Tartısmalarınızda sizi küçümseyen tavrı, seni bekledim,yok illa olucak bunlar kacıncı yüzyıl konusmaları böle.Ailenin de ruh hali pek normal değil. Ama bence herseyin farkındasınız siz anormal derecede seyler bunlar. Cok seviyorum diyorsunuz ama bunları yasatan biri sevgiyi de haketmiyor bence. Korkmayın,hayatınızı neden zindana ceviresiniz ki?

Ah ahh keşke erkekler kulübü de olsaydı da benim kardeşim de böyle girip danışsaydı, birazdan etraftan fikir alsaydı... Ne kadar imrendim size, danışıyorsunuz, gelen yorumlara bahane üretmek yerine mantıklı cevaplar veriyorsunuz...

ayrılman gerektiği çok açık da neden hala ilişkiye devam ediyosun o kısmı anlamadım. hanzo mu seviyorsun yani senin tarzın da bu mu? kendine onu mu layık görüyosun?

Bana lutfen dusuncelerinide soylermisin, inan cok yardimci olursun :KK43: onu cok seviyorum ama bazen sevmek yetmez diyorlar dogrumu?
Yaşam farkı, eğitim durumunu filan geçtim her şeyden önce neden anne babası ilişkinin bu kadar içinde? Babasının 6 ay süre koyması, annenin her şeye müdahele etmesi falan aşılabilecek problemler değil.Kukla gibi kullanacaklar seni. Çok yıpranırsın.
Ayrılırsan hiç bir şey olmaz, korkma. Sonuçta evlenicez diye sözleşme imzalamadınız değil mi? "Ben seni seviyorum, evlenmeyi de çok istiyorum ama ailen gözümü korkutuyor. Her şeye müdahele ediyorlar. Hep ilişkimizin içindeler. Ben böyle bir evlilik istemiyorum." diyeceksin. Eğer seni seviyorsa çabalar,ailesiyle konuşur bi şekilde işleri yoluna koyar. Ama baktın düzelmeye niyetin yok ayrıl. Ne yapacaksın ki? Aman ayıp olmasın çocuk o kadar yıl bekledi diyip hayatını mı karartacaksın? Bulmuşlar senin gibi eğitimli,düzgün kızı tabi kaçırmak istemezler. Kendini oyuncak etme.

Az onceki yazinida okudum cok tesekkur ederim. Icimde hic heveste kalmadi belkide bu heves hic yoktu bilmiyorum baskasi olsa simdiden nisan hazirliklarina baslar ama ben aileme bile daha babasinin boyle birsey soyledigini anlatamadim. Daha meslege gecmedim ve annem ile babamla tanistiginda babam kizimin meslegi berseyden once gelmeli dedi ve meslege gectikten sonra duruma bakariz oyle adi koyulur dedi. Ama ben heniz meslege gecmedim okulum nerdeyse bitti ama ailesi biter bitmez adini koymak istiyor ve bu acele etmeleri beni terettute sokuyor. Yillardir univeristemin 1. Yilindan beri baski yapiyorlar, babamin sozune hicbirzaman saygi duymadilar, babamin dusuncesini bildikleri halde. Babam zaten bu durumdan rahatsiz olsaydi kendi dile getirirdi. Babasi sanki oglunu garantilemek gibi durumlra girdigi dusuncesindeyim inanin cok degisik duygular icindeyim. Annesi surekli benden biseyler istiyor, ben yurtdisina tatile gittigimde surekli bana sunu getir sunu getimeyi unutma gibi mesajlar atiyor annesi... ve daha birsuru sey
Oha diyecem musadenle. Mervecim kaza geliyorum diyo. Ay ne munasebet ya. Cok yuzsuzler cok. Arada hic bir sey yok lutfen iyi dusun bitti dedigin anda biticek. Nisan atma derdi mahkemede bosanma derdi bunlarin hic birinini yasamadan bitti diyeceksin ailem istemiyor ben de onlara hak verdim diyip kestirip atacaksin.

Sadece maddi bir durum olsa, evet sevmek yeter. Bir şekilde 2 kişi çalışır, geçinilir vs. Ama bu durumda olmaz.
Evlendikten sonra pişman olacağına eminim. Her başarında ezileceksin, muhtemelen çalışmaman için baskı yapılacak. Aile şimdiden burnunu sokuyor, evlenince sen düşün.

Bir de en kötüsü ne biliyor musun? Sende kendinde kusurlar bulmaya başlayacaksın. Gerçekten açık mı giyiniyorum? Makyaj yapmiyim artık. Çalışmıyım eşim için. Böyle böyle körereceksin. Ne doğru düzgün bir evliliğin, ne arkadaşlığın olacak. Bu tipler ailenle de görüşmeni istemezler. Sen gideceksin ailenden şefkat göreceksin, bu tarafa gelince ne kadar berbat olduğunu anlayıp mutsuz olacaksın. O da bir daha gitmeyeceksin onlar seni dolduruyor diyecek.

Evet ailesi sorunlu vs. Ama değişmeyecek. Vicdan yapıcam diye de hayatını mahvetme.

Hiç olmazsa şimdi saygıyla ayrılabiliyorsanız ayrılın. Çünkü ileride çok kötü hatırlayacağın şeyler olacak. Bunları görmek içinde yaşamaya gerek yok. Biraz bdv oku, anlarsın.

Benden ayrılmayan manyak bir adamla yeniden barışıp onun benden ayrılmasını sağlamıştım. O zaman arkasına bile dönüp bakmadan gitmişti. Yavaş yavaş uzaklaşabilirsin, sevmediği şeyleri gözüne sok hafiften. Birden bitti dersen olay çıkaracak gibi ailesi. Kırarlar seni. Yani bence annesi kalkıp desin oğlum bırak bu kızı ben sana daha iyisini bulurum diye :KK53:

Lütfen yazık etme bu kadar eğitimine, emeğine. Seni çalıştırmazlar bence. Çocuk için baskı yapacaklar. Sürekli evinize gelip bunaltacaklar. Bütün kavganızın da neşenizin de içinde olacaklar. İki kişilik çekirdek aile olamayacaksınız. İki nişan attım doğru insanı bulmak için. Hepsi unutuluyor. Karşına gerçekten değer veren biri elbet çıkacaktır. Hiçte yarı yolda bırakmıyorsun ayrıca. O seni yarı yolda bırakıyor. Yalnız yürüyorsun. Eşimin annesi çok iyi niyetle bir cümle kurdu bana ama ben biraz bozuldum. Hemen eşim müdahele etti o an. Bir de bana kıyafet vs gibi konularda karışsalar olay çıkartır. Ama ailesine çok düşkünüdür o ayrı mevzu. Önemli olan artık ikinizin bir aile olacağını kavraması. Siz aile olmayacaksınız, seni o aileye kukla gibi sokacak. Mutsuz olacaksın. Bu kadar insan yanılıyor olamaz.
Kız calıstirmazlar mi ? Asıl öyle bir calistirirlarki oglum sen calısma bile derler.

şahsen içimden geçen herşeyi arkadaşlar yazmışlar çocukta bildiğin aşağılık kompleksi var ciddiyim kaç ve kurtul !!!! hatta tek açıklaman da bitti olsun net açıklamaya açıklama getirme çünki zaten her türlü seni suçlayacaklar

neden sık sık bunu dile getiriyorsunuz ki? marjinalde giyinebilirsiniz, ultra mini de giyebilirsiniz, çarşafa da girebilirsiniz karışmak kimsenin haddi değil.
adam gümbür gümbür benden koca olmaz diyor.
yol verin gitsin.
6 ay müddet veren babası da buldu tabi yağlı kapı yapıştıracak oğlunu pis herif.
bunlardan bir cacık olmaz.
Kesinlikle bu yoruma katılıyorum maddi durumunuzun iyi olmasında baskılara erken. Acıyacak ama geçecek bile bile ateşe gitme. Lütfen

Ordan arkanı dönmeden kaç
Ayrılma kararında üzerine çökmeleri evlendikten sonra üzerine çekmelerinden emin ol daha da iyi.
Acayip sınır oldum. Sen kimsin ki kıyafetini begenmedigine dair mesaj atıyorsun bu bir. Ikincisi de babası ne alaka sana müddet veriyor. 6 ay veriyorummus. Istersen 10 sene ver. Beğenmezsen istemem.bitti
Yapacağın şey, herşeyi açık açık konuşmak ,konuşmayı bilmez de sana bağırır cagirirsa mesaj atarsin.
Annenin bunu bunu yapmasından, senin herşeyi annene anlatmazdan, halaninda dahil benim tarzıma karakterime laf etmesinden, babanın bana müjdat vermesinden ve senin bana saygısızca aşağılayıcı tavırlarından dolayı evlilik fikrinden iyice uzaklastim bir. Ayrılmak en iyisi diye mesaj atmanı tavsiye edebilirim. Konuşabilirsen hiçbirini aksatmadan herşeyi şöyle. Açık olman senin için en iyisi olacak. Lütfen evlenme bu adamla. Lütfen güzelim gençliğini hayatını bu manyaklarla uğraşarak geçirme.

Herkese iyi geceler,

Insanlarin cogu problemlerini gece uzun uzun dusunur. Bazen bu problemleri göz gore gore kendimiz yaratiriz. Benim cok uzun yillardir suren bir iliskim var. Varlikli bir aileden geliyorum ve cok sukur en iyi sekilde okuma imkanim oldu. Suan meslegime gecmeye hazirlaniyorum. Bunlari soylememin nedeni su; erkek arkadasimda bunlarin hepsi tam tersi. Aile problemleri cok fazla ve ben bircok kez tartismalara sebep oldum. Duygusal biri oldugum icin cok etkileniyorum bu tartismalardan ve cogu zaman eve geldigimde agliyorum. Bu tur aile ve snne baba kavgalarina aliskin degilim cunki. Erkek arkadasim bu imkanlari olmadigi icin cogu zaman mahcup oldugunu goruyorum. Onun yanindayken meslegim veya egitimim hakkinda konusmamaya gayret gosteriyorum. Ama o her tartismada beni ezerek konusmaya ozen gosteriyor gibi hissediyorum. Cogu zaman asaglayici cumleler ve agresif tavirlar. Sinava girdigimde nasil gectigini sormuyor, sinav haftalarimda cogunlukla benimle kavga ediyor. Bana gore boyle zor ve stressli dönemlerde asil iliski birbirine baglanmasi lazimken o tam tersini yapiyor. Yasimiz 25 ve babasi bize surekli baski yapiyor evlilik icin ama ben once biraz calisip sonra evlilik dusunuyorum. Suan kendimi inanin hazir hissetmiyorum, ama en son babasi sana ve ailene 6 ay sure veriyorum 6 ay icinde nisan olacak diyor. Ama ben hem evlilikten yana hemde erkek arkadasimin bana davranma seklinden cok kararsizim. Onu cok seviyorum ama bazi hataketleri beni cok korkutuyor. Ailemle tanisti ailem ilk basta cok sevdi ama zamanla bazi haraketlerini gorunce annemin icine sinmedi ve artik sicak bakmiyor. Annem beni surekli ezmesinden korkuyor. Cok fedakar biriyim mutlulugu icin hersey yapiyorum ama birturlu mutlu olmuyor gibi, surekli bir sorun cikariyor. Yani bir gunu diger gununu tutmuyor ve annesinin her problemimizden haberi oluyor. Herseyi annesine anlatiyor, ve bu hic hosuma gitmiyor. Ailesi kiyafetime, giyinme seklime herseyime karisiyor, ailesi derken annesi ananesi halasi vs bu boyle olurmu bu nasil giyinme. Ama inanin cok acik bir sekilde giymiyorum, normal uslunda giyiniyorum. Annemin yanindada bikere soyledi annem kizim nerde ne giyinecegini biliyor dedi. Annesi surekli iliskimizin icinde, bana mesajlar atiyor en kucuk ornek; bugun kiyafetin guzel degildi veya makyajin guzel degildi vs. Ama inanin anormal bir durum yok ne koyafetimde ne makyaj nede baska birseyimde. Sizin dusuncelerinizi alabilirmiyim lutfen :KK43:

Hepinize mesajlariniz icin tesekkur ederim ama bir sorum daha olacak arkadaslar. Ben eger ayrilma karari alirsam basima cökmelerinden korkuyorum, ben herzaman ciddi dusundum ama bana madem ciddi degildin neden durdun vs vs gibi seyler soylemelerindende korkuyorum. Sevgilim bana gecenlerde ailesinin yaninda senin egitimini 6 yil bekledim, beni essek yerine koyamazsin bu iliski bitemez dedi. Sizin dusunceleriz ne bu konuda, vicdanimda rahat degil neyapacgimi bilmiyorum.
Üzgünüm ama ayrilman en dogrusu... cunku bende sevgilinin ailesi gibi bi aileye sahibim ve her zaman sorun cikacakmis modundayim. Ee haliyle boyle bir moda girince sorun da cikiyor. Karsi tarafin eksiklikleri oldugu icin bunu seni ezerek gidermeye calisacak. Yani evlenirsen ezilmeye hazir ol. Ve aile yapilariniz farkli oldugu icin evlenince asla dayanamazsin. Simdiden uyari sinyalleri almissin ayrilman en iyisi... Ustune gelirlerse gelsinler, simdiden ustune gelmeleri evlenince gelmelerinden iyidir inan bana :)

Şöyle;
"6 yılda evlenilecek insan olmadığını anca anladım. Sevgililik, nişanlılık böyle bir şeydir. Bir insanı tanır ve anlarsın. Ailenden bağımsız birey olmayı öğren. Yoksa kimseyle huzurlu bir evliliğin olamaz. Evlendiğin insanı ailene ezdirmeye hakkın yok." derdim..

Nişanlıyken kv eşime bayram ziyaretine giderken giydiğim elbisenin açık olduğunu söylemişti.
Normalde açık giyinmem o elbisede eğilince göğüs çatalım belli oluyordu ama o elbisenin kalıbını hala çok seviyorum.
Eşim sonradan annesinin gereksiz yorumunu bana iletti laf arasında. Ben de "ben ne giyeceğimi bilirim annenin fikrine ihtiyacım yok. Beni ilgilendirmez" demiştim.

Şimdi yazın o haşemayla denize girerken benim üstümde bikini vardı. Hiç yorum yapamadı..

Herkese iyi geceler,

Insanlarin cogu problemlerini gece uzun uzun dusunur. Bazen bu problemleri göz gore gore kendimiz yaratiriz. Benim cok uzun yillardir suren bir iliskim var. Varlikli bir aileden geliyorum ve cok sukur en iyi sekilde okuma imkanim oldu. Suan meslegime gecmeye hazirlaniyorum. Bunlari soylememin nedeni su; erkek arkadasimda bunlarin hepsi tam tersi. Aile problemleri cok fazla ve ben bircok kez tartismalara sebep oldum. Duygusal biri oldugum icin cok etkileniyorum bu tartismalardan ve cogu zaman eve geldigimde agliyorum. Bu tur aile ve snne baba kavgalarina aliskin degilim cunki. Erkek arkadasim bu imkanlari olmadigi icin cogu zaman mahcup oldugunu goruyorum. Onun yanindayken meslegim veya egitimim hakkinda konusmamaya gayret gosteriyorum. Ama o her tartismada beni ezerek konusmaya ozen gosteriyor gibi hissediyorum. Cogu zaman asaglayici cumleler ve agresif tavirlar. Sinava girdigimde nasil gectigini sormuyor, sinav haftalarimda cogunlukla benimle kavga ediyor. Bana gore boyle zor ve stressli dönemlerde asil iliski birbirine baglanmasi lazimken o tam tersini yapiyor. Yasimiz 25 ve babasi bize surekli baski yapiyor evlilik icin ama ben once biraz calisip sonra evlilik dusunuyorum. Suan kendimi inanin hazir hissetmiyorum, ama en son babasi sana ve ailene 6 ay sure veriyorum 6 ay icinde nisan olacak diyor. Ama ben hem evlilikten yana hemde erkek arkadasimin bana davranma seklinden cok kararsizim. Onu cok seviyorum ama bazi hataketleri beni cok korkutuyor. Ailemle tanisti ailem ilk basta cok sevdi ama zamanla bazi haraketlerini gorunce annemin icine sinmedi ve artik sicak bakmiyor. Annem beni surekli ezmesinden korkuyor. Cok fedakar biriyim mutlulugu icin hersey yapiyorum ama birturlu mutlu olmuyor gibi, surekli bir sorun cikariyor. Yani bir gunu diger gununu tutmuyor ve annesinin her problemimizden haberi oluyor. Herseyi annesine anlatiyor, ve bu hic hosuma gitmiyor. Ailesi kiyafetime, giyinme seklime herseyime karisiyor, ailesi derken annesi ananesi halasi vs bu boyle olurmu bu nasil giyinme. Ama inanin cok acik bir sekilde giymiyorum, normal uslunda giyiniyorum. Annemin yanindada bikere soyledi annem kizim nerde ne giyinecegini biliyor dedi. Annesi surekli iliskimizin icinde, bana mesajlar atiyor en kucuk ornek; bugun kiyafetin guzel degildi veya makyajin guzel degildi vs. Ama inanin anormal bir durum yok ne koyafetimde ne makyaj nede baska birseyimde. Sizin dusuncelerinizi alabilirmiyim lutfen :KK43:

Hepinize mesajlariniz icin tesekkur ederim ama bir sorum daha olacak arkadaslar. Ben eger ayrilma karari alirsam basima cökmelerinden korkuyorum, ben herzaman ciddi dusundum ama bana madem ciddi degildin neden durdun vs vs gibi seyler soylemelerindende korkuyorum. Sevgilim bana gecenlerde ailesinin yaninda senin egitimini 6 yil bekledim, beni essek yerine koyamazsin bu iliski bitemez dedi. Sizin dusunceleriz ne bu konuda, vicdanimda rahat degil neyapacgimi bilmiyorum.

Bu ne özgüvensizlik? Sizi nasıl sindirmişler? “Ben ciddi düşünüyordum ama sen şunu şunu yaptığın için ailen de bunu bunu yaptığı için hepinizden soğudum. İçimdeki yaşama sevincini öldürdünüz. Ne seni, ne aileni görmek istemiyorum” deyin. Zaten ailesinin hatalarını anlatınca, onları görmek istemediğinizi söyleyince, o sizden ayrılır.

Yok, bunu yapamam diyorsanız, aile avukatlarınızın mal ayrımı için evlilik sözleşmesi hazırladıklarını, evlenirken de ailenizin imkanlarını kullanmak istemediğinizi, kendi yağınızda kavrulmayı tercih edeceğinizi, çalışmayı da bu yüzden istediğinizi söyleyin, o zaman da o ayrılır.

Son düzenleme:
şahsen içimden geçen herşeyi arkadaşlar yazmışlar çocukta bildiğin aşağılık kompleksi var ciddiyim kaç ve kurtul !!!! hatta tek açıklaman da bitti olsun net açıklamaya açıklama getirme çünki zaten her türlü seni suçlayacaklar
Size katılıyorum.
Aşağılık kompleksi var genç adamda.
Babası da tam bir uyanık.
Bu insanlara uzun uzadıya dert anlatmaya gerek yok, 'bitti,seninle evlenmek istemiyorum'.

ama en son babasi sana ve ailene 6 ay sure veriyorum 6 ay icinde nisan olacak diyor.

Sevgilim bana gecenlerde ailesinin yaninda senin egitimini 6 yil bekledim, beni essek yerine koyamazsin bu iliski bitemez dedi.

Buralara dikkat etmemişim. Çete bunlar çete. Hele şu üsluba bak..

O babası siz Allah esirgesin bir evlenin zırt pırt para istemezse ne olayım. Ev, araba, kredi ne olursa artık..
Sen de babası sonuçta deyip baskıyla ses etmeyeceksin..

Sevgilin olacak balon erkek aklı sıra ailesinin yanında caka satıyor. Sen neden tepki göstermiyorsun bu laflara?
Ne mecburiyetin var bu insanlara?
Vicdan yapacak bir durum yok çıkar aklından bu fikri..

Ömrün boyunca elde ettiğin başarılar hakkında konuşmayarak neden kendini frenleyeceksin ki? Seni taşıyabilecek erkekler de var..

Back
X