hayatımın en radikal kararını vericem hele bi toplaşın kızlar

Ben turistik bir ilçede yaşıyorum ve yeterince gelişmemiş buluyorum köy buradan daha fazla mı gelişmiş yani?
gelişmiş demek için sağlık,iş,sosyal çevre gibi ortamların çeşitliliği olmalı bence..

Değişik bir karar..
ben yapabilir miyim ? İsterim ama yapamam sanırım.
sosyalim diyorsunuz mesela , köyde nerede gezeceksiniz..

çok iyi düşünüp verilmesi gereken bir karar.
3*5 sene yaşayım çocukların okul çağına gelirim derseiz kesin gidin
ama diğer türlü bir riskli bir durum...

Okurken şok oldum. Benim kendi evim Düzcenin ilcesindeydi. Ve bir hafta cikiyodum meyve sebze yesillik vs herseyimi aliyodum üstelik peynir turşu yumurta inek sütü tereyagı vs hepsini aliyordum ve 2 hafta alisveris yapmiyordum 2 kisiydik. Ustelik her ogun farkli yemek yapardim. Ne kadar mı tutardı. Hadi tutsun 90 100 lira. Ama 2 hafta çıkmazdım. Yogurdumu kendim mayalardim. Lor peynir bile yapıyordum. Balkonumda tenekede yesil sogan marul nane maydonozum vardı. Onlarida ihtiyacima gore buduyordum. Hatta cilek bile vardi bi ara balkonumda.

Simdi sizin bu yazdiklarinizi okuyunca şükrettim. Hayat gerçekten çok pahalı...

yok burdaki yorumlardan sonra bende kasaba da karar kıldım zaten haklısın...

ben öyle sürekli avm ye giden bi tip değilim..herseyı netten alırım.bebek bezı kremler şahsi kıyafetlerim.kızların herseyi temızlık ürünleri..film desen 2 senedır 1 kez gittim malum ıkızlerden dolayı..evde izliyoruz eşimle.bi cafe ortamını severım o da ayda 1 kez eşimle ızınlerımız uyunca...anlayacağın sehırde de sosyal degılım gibi... köle gıbı gıt gel işte..

bulursan ve aklında olup bana da söylersen cok cok sevınırım ....

Sıcak su derken ben sadece elimi yıkadığım sudan bahsetmiştim. Bizim kombi olmasına rağmen bu sadece duş aldığımız musluğa katkı sağlıyordu eski evimizde misal. Yani ben çok cahilim sanırım doğalgaz kasabalarda yaygınlaştı mı yaw? Bizim büyük şehirdeki büyükçede bir semtimize gelmesi bile baya zaman almıştı.
Bir de nasıl bir kasabada yaşayacaksınız bilmiyorum ama değer yargıları falan size uyacak mı? Hadi siz çok sallamadınız çocukların konuşmasından, oturuşuna etki edecek bir ortamdan bahsediyoruz.
Hem İstanbulu aratmayacak kadar modern görüşlü hem doğalgazlı bir kasabada da hayat pahalıdır gibi geldi şimdi bana.

Öncelikle eğitim sıkıntısı sadece köylere has bir şey değil, çoğu ilçeler ve hala maalesef ki çoğu iller içinde geçerli. Benim eğitim anlamındaki kıyasım İstanbul ile. Ama köy ile de kıyaslayacak olursam her yerde avukatı, ebesi, hemşiresi var ama yeterli hastanesi yok, tercih yapılacak kıyaslanacak şekilde okulu da yok. Zaten bunları aşan bir yere de köy demiyorlar.

Saģlık iş sosyal cevre konusunda herhalde koyde suan bi ben sıkıntı cekiyorumdur. Malum 4 aylik bebekle bisey yapamiyorum pekte tanıdıgım yok oyuzden. Yoksa köyde gelinler kızlar hepsi çalısiyor. Hastane,pastane vs dedigim gibi otobusle 15 dk. Arabayla 5 dk. Liseye giden gencleri dusunuyorum benim Ankaradaki halimden daha rahatlar vallahi.

sen ne diyosun canım hemde ne pahalılık ..70 m ev 1500 tl.50 tl aidat burada böyle.......düşün nasıl yaşamaya calısıyoruz

Tatlım sen köle gibi çalıştığın için çıkıp gezemiyorsun ama çalışmadığında çocuklarla gezmek isteyeceksin yeri gelince ama yapacak bir şey yok gidecek bir yer yok sıkılmaya başlarsın. Köy hayatı çok güzel ama orada doğup yetişenler için bence çünkü ona alışmışlar zor olmuyor. Ben bulursam sana haber vericem sende benden önce bulursan bana haber ver canım hakkımızda hayırlısı olsun inşallah.

Benim anlatmak istedigim yani koydeki gençler okuaybiliyor. Kendini gelistirebiliyor. Imkanları var.

Hani okuyamaz isyan ederler gibi bir durum yok ortada anlatmak istedigim bu. Yoksa zaten köyde bakkal bile yok o acidan evet geri. Ve benimde cocugum var tabiki köyde gidilecek okul vs yok. Olsada gondermek istemem. Daha iyi egitim alabilecekken neden koyde okusun derim.

Benim anlatmak istedigim sey koyde yasiyorlar diye egitimleri aksamak zorunda degil ki.

Canım 1700 tl ye geçinirsiniz Allah'ın izniyle çocuklarınız tabletlerle değil doğanın içinde büyümüş olur toprak çamur mis gibi yiyecekler sizin tarım yapmanıza gerek yok etraf bereket dolu kredi borcundan kurtulunca orta yollu bir de araba alırsınız oh mis :) babam asgari ücretle çalışıyor üç kardeşimde okuyor büyükler üni küçük ilkokul çok şükür geçiniyorlar :) bende onlara çooook uzağım biz amerikadayız ama eşim bile köy hayatı istiyor

Eşimde buradan gitmek istiyor artık,sıkıldı bunaldı trafik zaten adama cinnet getircek boyutta.
Çanakkale diyor şimdilik,2 katlı ev bahçesi olsun ekeriz filan tabi zaman ne getircek bilmiyoruz daha.

cınarcıkta var ..Çanakkale de var...tam dip köylerde yok.ama cınarcık da bı köyde doğalgaz döşendi ıhbarını aldık bız ozellıkle cınarcık uzerınden araştırma yaptık diğer bölgeler hakkında yanlış bılgı vermeyeyım...ama dedıgım gıbı kasaba olarak artık baz alıyorum... mantıklı olan o cunku ..(burdaki akıl hocalarım sağolsun )

ama cınarcıkda dıl konuşma acısından sıkıntı yok.şiveli konuşmak yok.insanlar baya yıllar once bulgar gocmenı olarak gelmiş.orda şive yokki..hiç duymadım
ona bende takığım cunku haklısın

Bir yerde belki Samsun köyü olur diye yazmissiniz ona yönelik yazmak istedim :) samsuna gelin oldum yazlari gidip köyde kaliyoruz ve birtane bile tavuk besleyen görmedim tuhafima gitti:) insanlar daha cok yaris icindeydi resmen, ev dikme yarisi önce ben yaptim yok ben yaptim diye :) esimi aldim kendi memleketimdeki köylere götürdüm ' bu ne laan tam köy' dedi. Hayatinda ilkkez ahir ve camis gördü, cok komikti benim icin yazmak istedim:)

Sizinde hakkinizda hayirlisi olur ins, yapmak istedikleriniz gerceklesmicek seyler degil. Sakin bir yer olsa bile yeter, kendi tavuklarini beslemek, birseyler ekip organik seyler yetistirmek icin.

http://www.milliyet.com.tr/10-bin-lirayla-sehirden-koye-gundem-2172423/

Bu habere göz atmanı isterim.
Hep içimizde olan ama yapamadığımız bir durum.
Tebrik ederim, inşallah başarırsınız.
Her gün eşim metrobüs kullanıyo,
acaba bomba patlıycak mı
metrobüs kazası olacak mı
filan diye çok korkarak yaşadık bir süre..
Hele ki en son olaylardan sonra istanbuldan iyice soğuduk.

Eşimde buradan gitmek istiyor artık,sıkıldı bunaldı trafik zaten adama cinnet getircek boyutta.
Çanakkale diyor şimdilik,2 katlı ev bahçesi olsun ekeriz filan tabi zaman ne getircek bilmiyoruz daha.

düşünme derim ....kesınlıkle Çanakkale süper otesı ama işte tanıdıklar var dıye esım cınarcık dedi.bana kalsa canakkale

bakıyorum hemen canım..
aynen öyle eşim tam ıstanbulun turizm noktası olan yerde calısıyo.Fatihalarla yolluyorum adamı...sanki askere gidiyor.sureklı korku panık hali...inşallah gideceğim.nefret edıyorum kaos ortamından artık

Belli değil tabi,önce fethiye dedik oralarda çok pahalıymış evde kalmamış dediler.
Emekliyiz bizde ek iş gibibişeylerde olabilir.

şimdi hiç düşünme derim
emeklisiniz ne güzel yaa..Çanakkale cok ucuz ve sahane bı yer...aahhh ahh ...emeklı olsam hıc düşünmem 2 maaş ne dmek ya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…