- 2 Aralık 2013
- 2.460
- 2.493
- 448
- Konu Sahibi coco_cambo
-
Ayy kendimi o anlattığınız köyde hissettim bir an. Benimde hayalim bahçeli ev tavuklar ne kadar güzel. İmkanım olsa kesinlikle yapardım. Birde çınarcık demişsiniz çok güzel oralar. Beni tek düşündüren annemden ayrılmak olurdu sanırım. Annemle farklı şehirlerdeyiz şuan kanser hastası ve ben her an yanında olamıyorum. O yüzden tek o konuya duygusal bakıyorum. Onun dışında umarım kavuşursunuz hayallerinize. Gerçekten istanbulda herşey sahte geliyor banada.
Biz Ingiltere'nin bir köyündeyiz ama köy köydür işte. Belki biraz daha modern olabilir sadece.3 kere okudum su yazıyı ınanırmısınnn !
nerde yasıyosun nasıl böyle bır karar aldın.uzuun uzun anlat lutfeeen !!
Baktım da 40-45 bine bi dönüm alınıyo bi kaç dönümlük işse araştıralım diyecektim.hiçbir fikrim yok ama büyük baya :)
bunlar aslında baya uzun zaman önce almışlar, ama 5 yıl önce tası tarağı toplayıp gidip yerleştiler, organik zeytinyağı işine girdiler, iyi para var o işte
zor bir secim hadı emeklı olsanız hiç düsünme git derimde cocukların egitimi okuması takıp edemezsınselam kk'nın tatliş hatunları toplanın bi safları sık edelim .burda muazzam zeki hatunlar var ..hem benim gibi düşünüp hemde yol yordam bilmeyenlere tecrübelerinizi akıtın...çok düşündüm kesinlikle ama bi de burda yaşayanlara sormak istiyorum madde madde yazayım..kısa tutmaya çalışıcam (inşallah) :)
istanbulda doğdum istanbulda büyüdüm.ailem burda..3 vesait yol çekip işe gidiyorum .eşim de dahil..eve giren paradan krediler ödemeleri yaptıgımzda kalan 1400..bununla geçinıyoruz 4 kişilik hane olarak.evımız bizim..ikimizde özel sektör çalışanıyız..çok kasıntı maaşlarımız yok 2000i gecmez.buraya kadar tamam...
şimdi deliliğimi açıklıyorum ..arakadaşlar ben bu sehirden bu manyak şirket çalışanlarından, egolu kendını bişey sanan beyaz yaka ortamından cok sıkıldım...onu da gectım metrobus otobus kahrından trafıkte çıldırmaktan,300 tl yol parası vermekten cook sıkıldım..yolda bomba patlar mı..aman saldırı olur mu.bunları düşünmekten yılladır bende geçmek bilmeyen anksiyetem daha da ayyuka çıkmış durumda..avm ye gitsem laan şimdi isid gelse bızı silahla tarar mı demekten magazada gezerken bile keyıf alamıyorum..inanılmaz sosyalim ,ınsanlarla konusmadan durmam .sokagımdakı köpeklerle kedilerle selamlaşır öyle işe giderim.ama işyerimdeki egolu ınsanlar için aynısını düşünmüyorum...yani üst rütbelılerden bahsedıyorum..dıyorum kı her gun kedı köpek tavuk goreyım daha iyi.en azından küfür etmem arkalarındanbu yuzden düşündüm taşındım köyde yaşamak istiyorum ulaaan dedım..tezek kokayım istiyorum ...eşim benden daha istekli bu arada.anama daha konuyu açmadım en sakat o ztn... kızlarıma cok duskun çünkü göremez istediği zman..
olay şu kadınlar...ben 2bın tl ye orda gecınebılırmıyım. kredi için tazmınatımı verıp kredılerı kapatıcam..ama ben calısmıcam..eşim cok kolay iş bulabilecek sektörde.ama böyle köyden kasabaya gdecek o da bi köy dolmuşuan binecek maaşı 1700 olur ,(araştırdık ).şöyle ki ıstanbula yakın bıldıgınız bır köy dusunun burda 2000 tl ye ben yasar mıyım.öyle gıda dısında bi harcamam olmaz kendimden yana .seneye kızlar bezi de bırakacak...şöyle 100 120 metre kare müstakil bi ev.bahçeli.domatesi biberi maydanozu ektiğim .çilek diktiğim...kümesi olan,içinde 10 tavuk 1 horozu olan,bahcesınde tandırı olan yüksek duvarlı ,bi eğitimli köpeğimin olduğu (bunu kesin yapıcam ) böyle bir hayal..yani kanada da yerlesmek gibi kırmızı mercedes gıbı hayallerım zaten hayalde kaldı.ama bunu da gercekleştıremeyeceksem gebereyim o zaman.otur oturdugun yerde coco ,manyak mısın yahu demeyın.ben ruhumun artık kırlendıgıne ınanmaya başladım..arınmak ıstıyorum en cok da kızlarım ıcın huzurlu bır ortam.ancak köy ortamı guvenlı mı..yani ne yapmam lazım...nooğğluuur heycanımı baltalamayın
ya giden yaşayan var mı..yada en yakınım gitti coco suan cok mutlu fln.gercekci yorumlar bekliyorum ama şunu da soyleyeyım 1, 1,5 sene içinde bunu hayata gecırmek ıstıyorum...
cok heycanlıyım nasıl yorumlar gelecek bakem :)
Canım örnek verdim tabi araştırmak gerek,mesela sadece İstanbul değil ,mesela Konyalı arkadaşlar var videolarını izlettiler Harika köyler meralar il il bak bence araştır,sadece İstanbul saplantısından kurtulmak gerek aslında ülkemizde bir o kadar güzel şehirler var,Mersin de güzel diyorlar Karadeniz bölgeside keza,4 mevsim ülkemiz her yeri güzel Aslındaekonomık biriiyim gecınırım bence de ama iştee guvenlı bı ortam bulmak gerek..ben bıraz cinsim bu konularda...garanticiym yani.şu hayal için bile daha kimseye demeden gezmeye gittiğimizde çaktırmadan keşif yapmış biriyim.guvenlı bır ortam olması lazım....ama gebzenın havası o kdr temız degıl ne yazıkkı sanayı fabrıkalar cok.
ben senin daha önceki konularında her işi yarım bıraktığını okumuştum, o yüzden bir karar vermek istiyorsan sonunu da düşün taşın öyle karar ver derim.
zira ciddi anlamda radikal bir karar bu. benim eşimin ailesi köyde yaşıyor. inan çok zor. senin anlattığın şeyler sadece kaçamak günler ya da tatil günleri için zevkli oluyor. sobalı ev düşün 2 tane bebeyle. azıcık yorgandan çıksa hasta olur kış günleri. banyo yaptırayım desen bildiğin yüksek çaplı önlemlerle olacak.
bir hasta olsalar , araba yoksa tam bir rezalet. aradığını aradığın an bulamama durumu. gelgelelim eğitim sistemi de gelişmiş olmuyor malesef köylerde.
ben köydeki insanlara baktığımda genelde bıkmışlık var. ben mecbur kalmasam yapmazdım bunu.
Madem bu kadar dertlisiniz. . Boşaltın ulennn Istanbul'u..
kursa gitmek için otobüse binmem gerek,saatlerce otobüsü düşünüp mutsuz oluyorum.şahsen ben de şehre yakın bir köyde yaşamak isterdim :)
İstanbul'da yasasaydim büyükadadan bir ev almak isterdim. Oraya yerleştirdim. Yaz kış..bayılıyorum oraya..
Hadi ya üzüldüm oda benim hayalimdi ((offçok pahalıben arastırdım orası ımkansız bıze
yok suan ki işim de 5 yıldır calısıyorumburaya dayandıysam cennete kombıne bilet ayırtsınlar bana.o derece şirret bi ortam.işimi sevdiğim için bırakmadım.ama mesela hani kursa başlayıp yarım bıraktıgım cok oldu bu da hep neyden ? *YOLDAN ..yol ..otobusler benı öldürüyor o yuzden bı ton kurs bıraktım ..
benım baktıgım bolge dogalgazlı..sobayla ugrasmam ztn.ALLAH koruusn :) bebeklerle hele abooowww işkence...ama ben tamamen temız hava organık yasam ..onun dısında komşuluk falan sosyallık aramıyorum 4 kişil alem var napıcam sosyallığı.bu zmana kadar takıldık da noldu :) internet gene olacaktır sonucta...benım baktıgım yer köy dıye gecıyor ama aslında kasaba yanı şehre 1 saaat mesafede..bu en onemlı etken...gemıyle 1 saatte kadıkoydesın mesela yazın.kışın otobus ıle 2.5 saat...şahsi araban ile 1 ,5 saat fln
Çınarcığı bilmiyorum ama gideceksem açıkcası Sakarya,Adapazarı Düzce ye bakmazdım tamam iş ortamı çok falan filan ama çok sanayi çok fabrika oraya gideceğime istanbul dan gitmem düzenimi bozmam Zaten amaç biraz nefes almak biraz doğaya dönmek değil mi? Sapanca bile şehirleşmiş tuhaf olmuş eskisi kadar keyif vermiyor
Şunuda belirtmek isterim ki Balıkesir Akçay Edremit Kucukkuyu Çanakkale bu bölgeleri tercih eden hiç kimse geri dönmedi meyve sebzenın ucuz ev kıralarının uygun olduğunu söylüyorlar.Biri amatör zeytin işine girdi devletten destek alıp buyutmeyı dusunuyor hayırlısı olsun hakkınızda insallah mutlu olursunuz başarırsanız yazın bizede cesaret olsun :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?