hayatımın en radikal kararını vericem hele bi toplaşın kızlar

Ben Tekirdağlıyım,Marmaracık köyünde büyüdüm şimdilerde Ergene ilçesi oldu.

Ben köy yaşamı görmemişim diyorum hep Bursaya eşimin köyüne gittiğimizde.

Gerçekten küçük köyde yaşaman gerek bunların olması için.
Öyle yerlerde de eğitim sıkıntı ileride taşımalı sistemle okula gidecek çocukların onlara yazık bence.

Cidden bir köy arıyorsan Balıkesir,Bursa taraflarına kay.Bu istediklerini yaparsın ama zorlar birden.

Ya da biraz daha kasaba tarzı yerlere kaymayı düşün.Eğitimi nasıl olur,yaşamı nasıl yaşayan insanları nasıl araştır.

2 bin tl ile geçinirsiniz ama çocukların ileride şikayet edebilir. Ben merkeze gidince eğitim olarak kendimi çok eksik hissetmiştim

Aslında bu hayal için illa köye gitmenize gerek yok ki.Çok sakin yerler var oralara taşınabilirsiniz mesela.
Ankara da eryaman semti vardır mesela müstakil evler falan da var çok sakindir nezihtir.
Bi eskişehir mesela her yere yürüyerek gidebileceğiniz bi şehir İstanbul a da yakın.
Köy kadar sakin değildir tabi ama çok da yormaz insanı.
Ya da zonguldak ereğli mesela çok şirin küçük bi yer ama tüm imkanlar da var yani.
Bence sorun İstanbul da yaşamanız.
Bir de köyde çcuklarınızın eğitimi ne olacak ilerde öyle bi sıkıntı olabilir belki.
Aslında ailecek anneniz falan da komple taşınsanız başka bi şehre çok güzel olur.

ulkemden ayrılıp kanada yenı zelanda ya yerleşmeyi öyle çok ısterdıım kıı ..cunku tam benım kafamdakı doğal yaşam var ..ama ımkansız ne yazıkki.mucızelere de ınanmıyorum gercekcı olmak lazım..cok dogru bır karar vermıssınız.ne guzel 14 yıl ne dmeek...nazar degmesın huzurunuz bol olsun

herkes canakkale dıyor ya dur bakayım bı bakıyomussunuz ben hooooop ordayım :)

Bence o iş o kadar kolay değil. Diyelim dediğinizi yaptınız ve taşındınız. Yanlış anlaşılmasın ama orada insansız nasıl yaşayacaksınız ? Ben memlekete gittiğimde en fazla 2 gün sabredebiliyorum, oradaki hatunlar, hepsi demiyorum ama ne yazık ki bir çoğu, çok kısır bir sosyal yaşama mensup. Bir defa sürekli iç içeler, sohbet etmeye kalksan hemen birbirlerinin arkalarından atmaya kalkıyorlar, küçük yer herkes birbirini tanıyor zaten malzeme çok konuşulacak konu çok. En olmadı kadın programlarındaki insanları konuşuyorlar. Haksız da değiller sosyal hayat yok ki başka. Hayat görüşü, yetiştiriliş şekli, kültür seviyesi çok başka olan insanlarla arkadaş olabilecek misiniz ? arkadaş kalabilecek misiniz ? Gençsiniz canınız hiç mi sinemaya gitmek istemeyecek ? Havalar soğuyunca, tuvaletler donunca, sabah kalkıp sobanın külünü dökmek gerekince... işler hiç de öyle kolay olmaz.

Çocuklarınız var, köyde büyüyecekler, bir süre sonra sizden değil daha çok çevrelerinden etkilenecekler. Köy yaşamını bilmeden, orada yaşamadan, şartlarını iyice tartmadan bence radikal değil, çok romantik düşüncelerle verilmiş yanlış bir karar olur.

Köy yaşamı değil de, nispeten daha elit bir çevresi olan küçük sahil şehirlerini düşünebilirsiniz, henüz genç yaşlarda, küçük çocukları olan insanlar için köy yaşamının pek de mantıklı olmadığını düşünüyorum...

Bu yaz birkaç günlüğüne Keşan in tatil beldesi bir köyüne gittik a bayildik. Sezon da bile okadar yoğunluk yoktu. Her yerde doğal ürünler satiliyordu. Bir ege kasabası kadar olmasada istanbulda yaşadığımız bölgeye göre harikaydi. Eşimle biz bile düşündük tayin isteyebilsek diye. Orda yediğimiz meyvelerin bile tadı bir harikaydi. Ve her şey ucuzdu normal fiyatlardi. .sadece hastane eczane vs yerler kisitliydi ama arabanız olur rahat edersiniz o konuda da.arastrin orayı derim. Birde arkadaşım Çorlu ya gitti onlarda çok memnun zaten Avcılar a sürekli gidip geliyorlar 1 saatlik yol hem yaşadıkları yer çok hoş hem istanbuldan kopmadilar

Hayaller güzel fakat
Çocuklar büyüdüğünde yani bundan 3 4 sene sonrası diyelim, 2000 tl size yetmez.

Çocukların okul masrafı katlanarak artacak.
Bu sefer siz is bulabilecek misiniz?

İs bulamadığınız zaman şehre geri döndüğünüzde nasıl geçineceksiniz.

Gerçek olabilir fakat çocuksuz bir aile için.
Yani köy kasaba hayatı öyle dizilerdeki gibi değil.
Bir süre sonra sıkılırsınız.
Sosyal yaşam yok.
Bir sinemeya gitmek istesen yok.
Bir avm ye gitmek istesen yine yok.
Yani var ama yol çekeceksiniz o kadar.
Ne kadar yakın köy olursa olsun taşıt sıkıntısı olacak.

Dogma büyüme İstanbulluydum önce tayin sonra evlilik sebebiyle şimdi yaşadığım küçük şehirde kaldım. Önceleri eşime şart koşuyordum bak ben ailemsiz yapamam zorunlu görev bitince tayin isticem falan filan. Kızım olduktan sonra fikrim değişti burda kalmaya karar verdim İstanbul u çok seviyorum hatta aşığıyım diyebilirim ama yaşam zor koşullar zor evlatlarıma daha çok ve kaliteli bi zamanı ancak burda ayırabilirim diye düşünüyorum.. İşten çıkıyorum 12 de 12:05 de evdeyim devlet hastanesi 6 dk özel 5 dk..heryere ulaşım kolay bankalar resmi kurumlar avucunun içinde hepsi sanki.. Bağ bahçe işine giremem ama hepsi 10-15 dk lık mesafelerde gecen sene köyde görev yapıyordum organik tavuk du süttü sebzeydi hepsi elimin altında.. Bu rahatı bırakıp İstanbul A gitmem sanrım artık..

Amin çok teşekkür ederim.sizede..Allah hayalleri olan herkese yardım etsin.

köy hayatı bana göre değil ben yaşayamam şahsen.

Cok makul bir istek Coco bende Istanbul dan kurtulmak istiyorum. Cocuklugumdan beri koye gidip geliyorum. Ailemin köyde evi var. Kışın cok sıkıcı köy yerleri insanın ustune bir kasvet çöküyor, çok soguk soba olayı zor. Köyden ziyade kasaba ya da küçük bir ilçeye yerleşmek daha mantıklı. Bahceli mustakil bir eve yerleşirsen orada da bahce tavuk olaylarina girisebilirsin.

önce kiralık dusunuyorum sonra satılık inşallah...zaten ilerde tavuk çiftliği düşünüyorum :)

Bende köyde yaşayayım,mis gibi derdim ta ki geçtiğimiz kurban bayramında kurban kestirmek için köye gidene kadar. Bir saat vakit geçirmek dahi yetti vazgeçmeme. Bilemiyorum hayvan kokuları,tezek kokuları,sessiz sakin,hiç hayalimdeki gibi değildi ki bu bahsettiğim köy İstanbul'a yakın köylerden biriydi.
Sonra durdum düşündüm,kızımın eğitimi var,iyi okul bulmak problem. Ha deyince çıkıp bir yerde oturup bir kahve içememek,kafama esince alışverişe çıkamamak bana çok bayılacağım bir durummuş gibi gelmedi.
Baltalamak istemem ama sosyal biriyseniz,gezmeyi seviyorsanız uymayabilir köy yaşamı size. İstanbulda en kötü semtte dahi olsanız,alışveriş imkanları,sosyal aktivite imkanları sınırsız. Ha ulaşım sıkıntı,trafik sıkıntı,kalabalık sıkıntı ama yinede ben şehir yaşamını seviyorum.
Sizde günlük rutininize,olmazsa olmaz dediğiniz şeylere bir bakın,ona göre karar verin derim zira çok köklü ve radikal bir değişiklik olur İstanbuldan köye taşınmak.

Ege'ye yerleş :)
Muğla en ideal yer gibi.

Tam dediğiniz yerdeyim. Büyük şehirde yaşayan milyonlarca kişinin hayali bu. Ama gerçeğe dönüşünce zevk alabileceğini pek de sanmıyorum.

Tavuk bile ilgi istiyor, sürekli temizlemen gerekir olduğu yeri, öyle pis kokuyor ki... hele hayvan küçük başsa her gün otlatmaya çıkar, büyükbaşsa yine aynı... şehirde çalışmaktan daha zor, masa basında olmayacaksın bir de ev işleri yemek! Ekmek bile bakkaldan aldıracaksın Eminim. Hani düşününce güzel ama....

Ben uzağım bunlardan ama yaşadığım yerde bu insanlardan oldukça fazla var. :)

benimde hayalim bu..şehir hayatına alışan biri için direk köye yerleşmek sıkıntı olabilir.ilçeye yakın bir köy olursa oda hallolur. ama alışılır.İstanbul da senelerce yaşayıp köye yerleşen tanıdıklar var bizim.ve hep düşünürüm bizim fıtratımızda sabah sekiz akşam beş ,bir binada çalışmak diye bir şey yok.(sekiz beş bir binadan bildiriyorum.)biz doğada kendimizi bulabiliriz ancak..öyle de oluyor zaten avm gezince değil ayağımızı toprağa basınca stres atabiliyoruz..

Bence cok guzel bir hayaliniz var :) Çocuklarınız eğitimini de dert etmeyin. İstanbulda yaşamaya devam etseniz de cocukarinizi özel okula gönderecek durumunuz yok sanirim ,maaslariniza bakarak söylüyorum bunu, devlet okullarının durumu Istanbulda cok da iyi değil özellikle iyi bir muhitte oturmuyorsaniz her turlu insan geliyor, çevresinde bir sürü seyler oluyor. Tabii ki cok iyileri de var. Kasabada ya da köyde yaşarsanız boyle dertleriniz olmaz. Lise icin bilmiyorum her şehirde fen lisesi anadolu lisesi dolu artık. Belki biraz deneyip yapamayip geri doneceksiniz. Ama çocuklarınız alismasi icin küçük yaşta gitmeniz daha faydalı olur gibi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…