- 24 Ağustos 2016
- 3.623
- 27.687
- 508
- Konu Sahibi coco_cambo
-
Canım zaten artik her yere gidiyor dogalgaz. Suan bizim burda yok. Ama calismalara baslamislar seneye gelir :)BU ARADA HATUNLAR BENDE KASABA DA KARAR KILDIM KÖY YAZIYORUM CUMLE ARALARINDA GERÇİ AMA BENCEDE KASABA...
ve kalorıferli tabıkı...soba ile ugrasacak kdr kendıme guvenmıyorum.ama sal benı tarlaya ooohhh :)
İstanbulda doğup büyüyp koy hayatını bu kadar istemenize o kadar sasirdimkı. Bu durumda şehir hayatndan kalabalıktan kargaşadan sikildgnz bi gerçek zaten belki sizin için çok iyi bi secim olablr ama cocuklrnz varms onlrn geleceği neblym köyde gezmekle şehirde gezip görmek öğrenmek çok çok farklı değilmi ? Kresti anaokuluydu ilkokul falan biraz zorlancgnizi ve cocuklrn bazı guzelliklerden geri kalacağını dusunuorm sonuçta doğa gezisine cikmiosunuz ciddi bi karar bu
Evef soba ve kısın toto donması gerçegini yok sayamamKoy hayati deyince, bunu yasamis bir insan olarak aklima ilk isinma sorunu geliyor.
Sobayla isinirdi bizim evimiz. 2 odada soba yanardi, mutfakta devamli ufo. Tuvalete gitmek isteyince totomuz donardi. Aralikta tuvaket bir buz tutardi taa nisana kadar.
Dogu falan degik Ankaranin bir koyunden bahsediyorum. Koyde orta okul vardi ama lise yoktu. Su an 30 yasindayim, o zaman servis ucreti 60 liraydi. Simdi dusunmek istemiyorum.
Diger turlu her sey evet cok guzel.
Ama bizim koye su an hala kis ekimde gelir, hazirana kadar da soba yanar.
Bu problem benim icin her seyin önüne geciyor malesef. Koydeki evin isinma masrafiyla su an 160 mt2 evin her odasini isitiyorum,ustune sicak suyum, ocagim çalışıyor. Inan daha ucuza geliyor
Bir de oyle bir sey ki usudukce daha cok cisin gelir, daha cok tuvalete gidersin. Tuvalete gittikce daha cok usursun.Evef soba ve kısın toto donması gerçegini yok sayamam
Geçmis olsun canım :)şaşırmakta haklısınız.çunku ben de kaygı bozukluğu anskiyete var .bi yerde ınsanların hızlı hızlı bi yöne koştugunu görünce kalbim hızlıca artıyor hemen kitleniyorum..düşün bi de ben her gun 3 sabah 3 akşam tıklım tıkış metrobüs metro otobüş gittiğimi...benım normal sekıle olmam ımkansız degıl mı? zaten hassas bı ruh halım var...hep kaygı halındeyım kaos ortamlarından cok etkılenıyorum..daha 30 olmadan her hastalık var en önemlısı ruhumm.ruhum artık gercekten o kadar bulanık kı..eskiden metafizik bazı seyler yasardım işte ruyamda gordugum seyin sabah gercekleşmesi..vs vs uzun konu... artık nasıl bır hava solumaya başlamışsam yada nasıl kendımı kaybetmişsem iş hayatından sonra rüya bile görmuyorum..zıhnım yorgun bedenım desen ahı gıtmış vahı kalmış....ben gıtmeyeyım de kım gıtsın ali agaoğlu mu
Ay bide banyo sorunu var banyo yapmaktansa sıcak yatagımda kokayımBir de oyle bir sey ki usudukce daha cok cisin gelir, daha cok tuvalete gidersin. Tuvalete gittikce daha cok usursun.
Böyle cilgin bir kisirdongunun icinde kaybolursun butun kis
Kesinlikle katılıyorum. Ayrica eskisi gibi koy okulu mu kaldı sehre yakin yerlerde. Okul servisleri merkezden bahce kapisina kadar getiriyor.
Ayrica bi cocuk icin evinin bahcesinde oynamaktan kopeklerle kosmaktan meyve agacina cikmaktan camurla toprakla oynamaktan daha eglenceli ne olabilir sehirde?
Sinema mı? Avm mi? Ici tas etrafı serseri dolu parklar mı?
benim de iş arkadaşım burda aynı yerde calsııyorduk adam birden işinden istifa ettı burdaki evını sattı fethiyeden taksı plakası kıraladı gitti.nasıl mutlu.ama o tabıkı koyde degıl ama cok huzurlu.bana dıyor sen buraya gelsen asla donmezsın.taksi plakamı verıcem sana o derece emınım dıyor :)
yani benı iş arkadasım bıle bu kadar iyi tanıyorken benım hala şehirde otobuslerın arasında mekık dokuyup işe koşuşturmam ve gec kalıcam korkusuyla mideme spazmlar girmesi ve bunları hala yasıyor olmam tam bır gerızekalılık...
benım oturdugum yerde domates patates hersey en ucuzu 5 liradan başlıyor!! ucuzu dıyorum bak..anadolu yakasındayım....ben 1 kilo alıyorum 3 gun yetıyor ancak ve markete verdıgım para 60 tl.her girdiğimde 60 70 .toplu market alışverısı demıyorum sebze bı kaç meyve süt ekmek....millet canakkale de 20 liraya pazar cantasını agzına kadar dolduruyo..zengın olsam tınlamıcam..bıde calıstıgım halde her ay eksilerdeyim.çıldırmamak elde değil..aptal yerıne kondugumuza mı yanayım yoksaa kafam kadar hormonlu domatese 5 tl verdıgıme mı...canakkale de domates 60 kuruşmuş. ben şok ben kriz :)
Geçmis olsun canım :)
Sen gel ben sana bi fındık toplatıyım kendine gelirsin
Aynen öyle benim kızım 4 aylık simdiden bahceye cıkarıca mutlu oluyor çocuk. Agaclara ciceklere köpeklere hayran hayran gülümsüyor :)suan oturduğum semtte 3 park var...kocaman yeşil alan ama it kopuk dolu...yani sorsan yeşillik doğa harıkası bla bla.her gun cıkıyordum kızlarımla.şimdi hava erkan kararıyor cıkamıyorum..ama bahceli evım olsa salıncakları olsa çamur oynasalar kedi besleseler.daha ne ısterler ki.
Gel gel ev kolay :) ben sana resimleri bir atayım gelmemek icin zor tutarsın kendini :)valla gelirsem orda ev bakarken bulurum kendımı o yuzden suan gelmemem daha hayırlı :)
selam kk'nın tatliş hatunları toplanın bi safları sık edelim .burda muazzam zeki hatunlar var ..hem benim gibi düşünüp hemde yol yordam bilmeyenlere tecrübelerinizi akıtın...çok düşündüm kesinlikle ama bi de burda yaşayanlara sormak istiyorum madde madde yazayım..kısa tutmaya çalışıcam (inşallah) :)
istanbulda doğdum istanbulda büyüdüm.ailem burda..3 vesait yol çekip işe gidiyorum .eşim de dahil..eve giren paradan krediler ödemeleri yaptıgımzda kalan 1400..bununla geçinıyoruz 4 kişilik hane olarak.evımız bizim..ikimizde özel sektör çalışanıyız..çok kasıntı maaşlarımız yok 2000i gecmez.buraya kadar tamam...
şimdi deliliğimi açıklıyorum ..arakadaşlar ben bu sehirden bu manyak şirket çalışanlarından, egolu kendını bişey sanan beyaz yaka ortamından cok sıkıldım...onu da gectım metrobus otobus kahrından trafıkte çıldırmaktan,300 tl yol parası vermekten cook sıkıldım..yolda bomba patlar mı..aman saldırı olur mu.bunları düşünmekten yılladır bende geçmek bilmeyen anksiyetem daha da ayyuka çıkmış durumda..avm ye gitsem laan şimdi isid gelse bızı silahla tarar mı demekten magazada gezerken bile keyıf alamıyorum..inanılmaz sosyalim ,ınsanlarla konusmadan durmam .sokagımdakı köpeklerle kedilerle selamlaşır öyle işe giderim.ama işyerimdeki egolu ınsanlar için aynısını düşünmüyorum...yani üst rütbelılerden bahsedıyorum..dıyorum kı her gun kedı köpek tavuk goreyım daha iyi.en azından küfür etmem arkalarındanbu yuzden düşündüm taşındım köyde yaşamak istiyorum ulaaan dedım..tezek kokayım istiyorum ...eşim benden daha istekli bu arada.anama daha konuyu açmadım en sakat o ztn... kızlarıma cok duskun çünkü göremez istediği zman..
olay şu kadınlar...ben 2bın tl ye orda gecınebılırmıyım. kredi için tazmınatımı verıp kredılerı kapatıcam..ama ben calısmıcam..eşim cok kolay iş bulabilecek sektörde.ama böyle köyden kasabaya gdecek o da bi köy dolmuşuan binecek maaşı 1700 olur ,(araştırdık ).şöyle ki ıstanbula yakın bıldıgınız bır köy dusunun burda 2000 tl ye ben yasar mıyım.öyle gıda dısında bi harcamam olmaz kendimden yana .seneye kızlar bezi de bırakacak...şöyle 100 120 metre kare müstakil bi ev.bahçeli.domatesi biberi maydanozu ektiğim .çilek diktiğim...kümesi olan,içinde 10 tavuk 1 horozu olan,bahcesınde tandırı olan yüksek duvarlı ,bi eğitimli köpeğimin olduğu (bunu kesin yapıcam ) böyle bir hayal..yani kanada da yerlesmek gibi kırmızı mercedes gıbı hayallerım zaten hayalde kaldı.ama bunu da gercekleştıremeyeceksem gebereyim o zaman.otur oturdugun yerde coco ,manyak mısın yahu demeyın.ben ruhumun artık kırlendıgıne ınanmaya başladım..arınmak ıstıyorum en cok da kızlarım ıcın huzurlu bır ortam.ancak köy ortamı guvenlı mı..yani ne yapmam lazım...nooğğluuur heycanımı baltalamayın
ya giden yaşayan var mı..yada en yakınım gitti coco suan cok mutlu fln.gercekci yorumlar bekliyorum ama şunu da soyleyeyım 1, 1,5 sene içinde bunu hayata gecırmek ıstıyorum...
cok heycanlıyım nasıl yorumlar gelecek bakem :)
Bence bunu düşünmek için köyde yaşamaya gerek yok, küçük ilçelerde yaşayan birine bile sorsan muhtemelen boş ver yerinde dur der.
Şöyle ki arkadaşım; öncelikle çocukların var sen her şeye alışsan bile çocukların büyüdükçe daha iyi eğitim vs ihtiyaçlar için keşke demeye başlayabilirsin. Hatta çocuklar büyüdükçe de sövebilir bilgine:) İşe gelince küçük yerlerde iş olanağı hep daha kısıtlıdır. Dİyelim ki dediğin rakama eşin işe girdi ama herhangi bir sebepten çıkacak,çıkarılacak vs olsa yine zora girmiş olursunuz. Ve bir çok arkadaşın düşündüğü gibi o ilk zamanlar mis gelen tezek kokusuna ''Yaww resmen b*k kokuyor işte ıyk'' demeye başlarsın.
Yanlış anlama lütfen beni bunu sadece senin için söylemiyorum. Doğma büyüme İstanbullusun, ben değilim ama annemlerin köyüne falan gittiğimde ( Ki oralarda hala organik yaşam var, topraktan evler, ahırlar vs.) ikinci günden sonra küçük şehrimi bile özlüyorum ve bana göre değilmiş diyorum.
Egolu insanlar kısmına diyecek lafım yok, çünkü onlar her yerdeler:)) Fikrimce köy yerine daha küçük şehirleri düşünsen daha iyi olur.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?