hayatımın en radikal kararını vericem hele bi toplaşın kızlar

Bahçe işleri konusunda bilginiz var mı? Yani uzaktan bir hobi olarak görünür ama oldukça da zordur. Hergün cabalamak sulamak gübrelemek ilaclamak bunların hepsi bilgi ve deneyim ister bu bir.
Ikinci çocuklarınız için nasıl bir eğitim düşünüyorsunuz. Köylerde genelde yaşlılar kalıyor ve kendi yasiti olan çocukların aileleri cooktan kente gocmustur. Iyi bir eğitimi koyde veremeyebilirsiniz.
Son olarak, sosyal bir insanım diyorsunuz. Köyde kedi köpek tavuk bir yere kadar. Hiç mi sinema tiyatro çocuk etkinliği vs yapmak istemeyeceksiniz.

siz cok daha sanslısınız.gelecek kaygınız yok bu cok onemlı.ben sızın yerınızde olsam yemın ederım suan arazı bakıyordum :

eşimle memlketlerimiz aynı.. malesef biz tayinciyiz yanı yasadıgımız yerde max 4 sene kalabilcez buda öle budurm imkansızda eşimn ailesi hala köyde oturuyor oraya gidince çok ii hissediyorum..

Ben köyde büyüyen bi kızım ve asla yaşamak istemezdim şehire geldik 8 yaşımda hiçbişey bilmeyerek herkesin dalga konusuyum vs eğitim zor hayat koşulları nekadar gelişirse gelişsin zor çocuğun hastalandı napıcaksın bunları düşün geçim evet rahat ama ulaşım sıkıntı yapacak bişey yok şimdi komşulukta öldüki iyice sıkıntı eskisi gibi değil belki ama nekadar gelişirse gelişsin çok zor koşullar hiç mantıklı değil.Kışı var bunun hep bi eksiklik olucak

İstanbulda doğup büyüyp koy hayatını bu kadar istemenize o kadar sasirdimkı. Bu durumda şehir hayatndan kalabalıktan kargaşadan sikildgnz bi gerçek zaten belki sizin için çok iyi bi secim olablr ama cocuklrnz varms onlrn geleceği neblym köyde gezmekle şehirde gezip görmek öğrenmek çok çok farklı değilmi ? Kresti anaokuluydu ilkokul falan biraz zorlancgnizi ve cocuklrn bazı guzelliklerden geri kalacağını dusunuorm sonuçta doğa gezisine cikmiosunuz ciddi bi karar bu

Hiç durma öle küçük yerde hayat ucuz olur bence maaşın yeter bende hep özenmişimdir benimde hayalim ekip kendı mahsülünü kendın üretmek ayağım toprağa bassın çayımı bahçemde içeyim çok istiyorum umarım vazgeçmezsin hayalını gerçekleştirirsin

Lise bitene kadar köyde yaşadım.
Yaşadığım köy bağlı olduğu ilçeye çok yakındı (Araba ile 5 dk).
Şuan şehir merkezinde yaşıyorum.
Köye tekrar dönmek aklımın ucundan geçmez.
Zorluklarını, olumsuzluklarını çok yaşadım çünkü.

Siz, bu kararı vermek yerine acillll tatile çıkın kendinize gelin...

Senin için ne kadar heyecan verici şeyler bunlar. Bizimkilerin memleketleri de aynen böyle bi yer. Artvin'de bi köy.. her şey tam da senin anlattığın gibi. Ama şöyle bi şey var mesela ben şehirde aylarca yaşayınca köyü, köyde uzun süre yaşayınca şehri özlüyorum. O yüzden istediğin zaman şehre gidip kalabilecek durumun olman gerekir diye düşünüyorum. Ya da belki de sadece tatiller de o köyden çıkman gerekir çünkü hiçbir şey anlattığın kadar kolay değil. Genelde böyle küçük yerlerde ulaşım sorunu oluyo, ne yazık ki dedikodu belası diye bi şey var... insan kısa süre de olsa bunlardan uzaklaşmak istiyo bazen

Kız bizim köyde dursak 3 yaşlının sobasını yakıp yemek versek 3bin Euro (tüm herkes gurbetçi yaşlılara bakacak yok) kazanırız ben işi bıraktım doğumum çok riskli geçen sene karnım burnumda işleri tepeme yığıyorlardı Mobbing vs yıllarca yaşıyorsun köyde kırıntıda çok oluyor diyor annem yanı burda markettten aldığın çoğu şeye para vermiyorsun yiyecek içecek bol iş bulabiliyorsanız evde varsa hiç durma arkadaşım

coco_cambo
Canım merhaba...
Bende Ankarada dogdum buyudum. Senin yasadigin butun sikıntılarin benzerlerini yasadım. Okula gitmek gelmek benim için toplam 5 saatti dusun. Otobus dolmus tıkıs tıkıs her an tetikte kim elliycek aman kim tacize yeltencek oranı ört buranı kapat o kadar zor ve o kadar bunaltıcı ki. Aksamları kendimi yataga zor atıyordum.
Neyse gelelim senin soruna. Evet ben tamda senin dedigin gibi bir yerde yasiyorum suan.
Evlenince esimin memleketine geldik. Ailesi koyde yasiyordu. Köy dediysem merkeze gitmek sadece 15 dakika. Burda yasamak o kadar guzel ki. Cikip temiz hava alabiliyorsun. Bahcenden gönül rahatligi ile meyveni sebzeni yiyebiliyorsun. Ankara gibi bir beton yıgınından buraya gelince gerćekten herseye hayran kaldım. Ve suan buradan bir arsa alıp kendi evimizi yaptırmak istiyoruz. Köy dısında yalnız basına bahcesinde havuzu,kumesi, oyun parkı, yuruyus alanı,spor aletleri meyve agacları vsvsvs olan.... Cünku köy hayatı gercekten cok güzel. Balkonuna oturunca karsi binayi gormemek, meyve agaclarına ciceklere karsı oturmak kuş sesleriyle uyanmak o kadar guzel ki :) (tabiki kvdesiz )

2000 lira ile gecinebilir miyim diye soruyorsun ya. Burdaki cogu kisi tekstil fabrikalarinda calisiyor. Değil 2000 1000 lira ile 3 cocuk buyuten tanıdıgım var. Ama insanlar mutlu. :)
Bahcenden 1 kilo domates alsan hem daha saglikli hem daha lezzetli :)

Şahsen ben bu hayata o kadar alıştım ki. 1 2 haftalıgına ailemin yanına gidince bunalıyorum. Balkona cikamiyosun her yer bina. Her yer içiçe. Perdeyi açsan karsi evin salonunu goruyosun. Surekli araba sesi surekli gürültü.... Resmen yoruluyorum orada...
Burası kücük sehir ve inan o kadar rahat ki. Deprem bolgesi oldugu icin evler zaten max. 3 4 katlı heryer yesillik.

Temiz hava bol güneş ohh miss :))

çocukların eğitim durumu konusunda bir fikrim yok ama diğer konuda bence geçinirsiniz.
Geçen yıl ben bizim memlekette 30 TL'lik pazar alışverişi yaptım. Sebzeden meyveye her şeyi aldım. 3 kişi için.
O aldıklarımı burada 80-85 TL'den aşağı alamazdım. Tazeliği ve doğallığı da çabası...
4 yıl sonra emekli oluyorum ben zaten gideceğim. Allah nasip ederse tabi... Darısı bütün dileyenlerin başına.

Bi de simdi köy var köy var, mesela bahsettigim fethiyenin köyündeki arkadaslarima gidiyoruz, mis gibi orman, 5 dk da deniz-plaj, her yer yeşillik, birsuru emekli ingiliz amcalar teyzeler, aksamlari mangal muhabbet, inanilmaz cazip gorunuyor bana (buna ragmen arkadasim sıkıldı ki benden 10 yas kadar buyuk 45 yasinda)
Ama kayinvalidemlerin yasadigi ic anadoludaki ilceye gidince... kışı buz gibi, soba bir odayi isitiyor diger odalarda agzindan buhar cikiyor, sokaga ciksan yapacak hic hic bir sey yok, çarşı dedikleri yerde bir pide salonu, kasap, manav bi de uyduruk pastane var, bir kadinin gidip oturabilecegi tek bir mekan gormedim. Eşime bazen ortaokulu bitirene kadar nasil yasadin orda diyorum, dunyayi boyle saniyorduk ne bilelim diyor yani buyuk konusmak istemiyorum ama oyle bir yerde 1 ay yasasam akil sagligimi kaybederim...

ayyy ne güzel yaaa ..içim gitti resmen..maşallah allah hep huzurlu yaşamayı nasıp etsın...

yok ben de kasaba da karar kıldım yorumlardan sonra ama evıme daır kurdugum hayaller sabit.köy evet cok hayalperest olur...

gitmek istiyoruummm

benim de iş arkadaşım burda aynı yerde calsııyorduk adam birden işinden istifa ettı burdaki evını sattı fethiyeden taksı plakası kıraladı gitti.nasıl mutlu.ama o tabıkı koyde degıl ama cok huzurlu.bana dıyor sen buraya gelsen asla donmezsın.taksi plakamı verıcem sana o derece emınım dıyor :)

yani benı iş arkadasım bıle bu kadar iyi tanıyorken benım hala şehirde otobuslerın arasında mekık dokuyup işe koşuşturmam ve gec kalıcam korkusuyla mideme spazmlar girmesi ve bunları hala yasıyor olmam tam bır gerızekalılık...

benım oturdugum yerde domates patates hersey en ucuzu 5 liradan başlıyor!! ucuzu dıyorum bak..anadolu yakasındayım....ben 1 kilo alıyorum 3 gun yetıyor ancak ve markete verdıgım para 60 tl.her girdiğimde 60 70 .toplu market alışverısı demıyorum sebze bı kaç meyve süt ekmek....millet canakkale de 20 liraya pazar cantasını agzına kadar dolduruyo..zengın olsam tınlamıcam..bıde calıstıgım halde her ay eksilerdeyim.çıldırmamak elde değil..aptal yerıne kondugumuza mı yanayım yoksaa kafam kadar hormonlu domatese 5 tl verdıgıme mı...canakkale de domates 60 kuruşmuş. ben şok ben kriz :)

Yani tabiki sehirden çok uzak hayat sartlarinin kötü oldugu bir yerde yasanmaz. :) burası zaten dedigim gibi otobusle 15 dk merkeze arabayla 5 dakika :)

şehir kızyım ama amazon bı tıpım
koye gıdınce eskiden ınek sağdım...tarla çapan bayılırım .yaniii bilgim de var merakım da...sevmesem neden gıdeyım ki.dediğin gibi hayatta duramam.

köyde olunca bitkisel hayata gırmeyecegız elbet..araba altımızda olacak. sinema ıkızler ıle uzun zamandır yapmadıgım aktıvıte evde dvd ıle ama bır cok fılm ızlerım ve hıc de sınema dunyasından gerı kalmadım :) cocuk etkinliği inan bana bağ bahçe kadar mükemmel olamaz ama arada baktım guzel bi cocuk tiyatrosu gelmiş yaşlarına uygun atlarım arabaya hoopp merkez :)

BU ARADA HATUNLAR BENDE KASABA DA KARAR KILDIM KÖY YAZIYORUM CUMLE ARALARINDA GERÇİ AMA BENCEDE KASABA...

ve kalorıferli tabıkı...soba ile ugrasacak kdr kendıme guvenmıyorum.ama sal benı tarlaya ooohhh :)

Kesinlikle katılıyorum. Ayrica eskisi gibi koy okulu mu kaldı sehre yakin yerlerde. Okul servisleri merkezden bahce kapisina kadar getiriyor.

Ayrica bi cocuk icin evinin bahcesinde oynamaktan kopeklerle kosmaktan meyve agacina cikmaktan camurla toprakla oynamaktan daha eglenceli ne olabilir sehirde?
Sinema mı? Avm mi? Ici tas etrafı serseri dolu parklar mı?

Beni de götür Coco istanbuldan nefret geldi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…