- 15 Eylül 2015
- 5.603
- 8.202
- 148
- Konu Sahibi coco_cambo
-
siz cok daha sanslısınız.gelecek kaygınız yok bu cok onemlı.ben sızın yerınızde olsam yemın ederım suan arazı bakıyordum :
selam kk'nın tatliş hatunları toplanın bi safları sık edelim .burda muazzam zeki hatunlar var ..hem benim gibi düşünüp hemde yol yordam bilmeyenlere tecrübelerinizi akıtın...çok düşündüm kesinlikle ama bi de burda yaşayanlara sormak istiyorum madde madde yazayım..kısa tutmaya çalışıcam (inşallah) :)
istanbulda doğdum istanbulda büyüdüm.ailem burda..3 vesait yol çekip işe gidiyorum .eşim de dahil..eve giren paradan krediler ödemeleri yaptıgımzda kalan 1400..bununla geçinıyoruz 4 kişilik hane olarak.evımız bizim..ikimizde özel sektör çalışanıyız..çok kasıntı maaşlarımız yok 2000i gecmez.buraya kadar tamam...
şimdi deliliğimi açıklıyorum ..arakadaşlar ben bu sehirden bu manyak şirket çalışanlarından, egolu kendını bişey sanan beyaz yaka ortamından cok sıkıldım...onu da gectım metrobus otobus kahrından trafıkte çıldırmaktan,300 tl yol parası vermekten cook sıkıldım..yolda bomba patlar mı..aman saldırı olur mu.bunları düşünmekten yılladır bende geçmek bilmeyen anksiyetem daha da ayyuka çıkmış durumda..avm ye gitsem laan şimdi isid gelse bızı silahla tarar mı demekten magazada gezerken bile keyıf alamıyorum..inanılmaz sosyalim ,ınsanlarla konusmadan durmam .sokagımdakı köpeklerle kedilerle selamlaşır öyle işe giderim.ama işyerimdeki egolu ınsanlar için aynısını düşünmüyorum...yani üst rütbelılerden bahsedıyorum..dıyorum kı her gun kedı köpek tavuk goreyım daha iyi.en azından küfür etmem arkalarındanbu yuzden düşündüm taşındım köyde yaşamak istiyorum ulaaan dedım..tezek kokayım istiyorum ...eşim benden daha istekli bu arada.anama daha konuyu açmadım en sakat o ztn... kızlarıma cok duskun çünkü göremez istediği zman..
olay şu kadınlar...ben 2bın tl ye orda gecınebılırmıyım. kredi için tazmınatımı verıp kredılerı kapatıcam..ama ben calısmıcam..eşim cok kolay iş bulabilecek sektörde.ama böyle köyden kasabaya gdecek o da bi köy dolmuşuan binecek maaşı 1700 olur ,(araştırdık ).şöyle ki ıstanbula yakın bıldıgınız bır köy dusunun burda 2000 tl ye ben yasar mıyım.öyle gıda dısında bi harcamam olmaz kendimden yana .seneye kızlar bezi de bırakacak...şöyle 100 120 metre kare müstakil bi ev.bahçeli.domatesi biberi maydanozu ektiğim .çilek diktiğim...kümesi olan,içinde 10 tavuk 1 horozu olan,bahcesınde tandırı olan yüksek duvarlı ,bi eğitimli köpeğimin olduğu (bunu kesin yapıcam ) böyle bir hayal..yani kanada da yerlesmek gibi kırmızı mercedes gıbı hayallerım zaten hayalde kaldı.ama bunu da gercekleştıremeyeceksem gebereyim o zaman.otur oturdugun yerde coco ,manyak mısın yahu demeyın.ben ruhumun artık kırlendıgıne ınanmaya başladım..arınmak ıstıyorum en cok da kızlarım ıcın huzurlu bır ortam.ancak köy ortamı guvenlı mı..yani ne yapmam lazım...nooğğluuur heycanımı baltalamayın
ya giden yaşayan var mı..yada en yakınım gitti coco suan cok mutlu fln.gercekci yorumlar bekliyorum ama şunu da soyleyeyım 1, 1,5 sene içinde bunu hayata gecırmek ıstıyorum...
cok heycanlıyım nasıl yorumlar gelecek bakem :)
selam kk'nın tatliş hatunları toplanın bi safları sık edelim .burda muazzam zeki hatunlar var ..hem benim gibi düşünüp hemde yol yordam bilmeyenlere tecrübelerinizi akıtın...çok düşündüm kesinlikle ama bi de burda yaşayanlara sormak istiyorum madde madde yazayım..kısa tutmaya çalışıcam (inşallah) :)
istanbulda doğdum istanbulda büyüdüm.ailem burda..3 vesait yol çekip işe gidiyorum .eşim de dahil..eve giren paradan krediler ödemeleri yaptıgımzda kalan 1400..bununla geçinıyoruz 4 kişilik hane olarak.evımız bizim..ikimizde özel sektör çalışanıyız..çok kasıntı maaşlarımız yok 2000i gecmez.buraya kadar tamam...
şimdi deliliğimi açıklıyorum ..arakadaşlar ben bu sehirden bu manyak şirket çalışanlarından, egolu kendını bişey sanan beyaz yaka ortamından cok sıkıldım...onu da gectım metrobus otobus kahrından trafıkte çıldırmaktan,300 tl yol parası vermekten cook sıkıldım..yolda bomba patlar mı..aman saldırı olur mu.bunları düşünmekten yılladır bende geçmek bilmeyen anksiyetem daha da ayyuka çıkmış durumda..avm ye gitsem laan şimdi isid gelse bızı silahla tarar mı demekten magazada gezerken bile keyıf alamıyorum..inanılmaz sosyalim ,ınsanlarla konusmadan durmam .sokagımdakı köpeklerle kedilerle selamlaşır öyle işe giderim.ama işyerimdeki egolu ınsanlar için aynısını düşünmüyorum...yani üst rütbelılerden bahsedıyorum..dıyorum kı her gun kedı köpek tavuk goreyım daha iyi.en azından küfür etmem arkalarındanbu yuzden düşündüm taşındım köyde yaşamak istiyorum ulaaan dedım..tezek kokayım istiyorum ...eşim benden daha istekli bu arada.anama daha konuyu açmadım en sakat o ztn... kızlarıma cok duskun çünkü göremez istediği zman..
olay şu kadınlar...ben 2bın tl ye orda gecınebılırmıyım. kredi için tazmınatımı verıp kredılerı kapatıcam..ama ben calısmıcam..eşim cok kolay iş bulabilecek sektörde.ama böyle köyden kasabaya gdecek o da bi köy dolmuşuan binecek maaşı 1700 olur ,(araştırdık ).şöyle ki ıstanbula yakın bıldıgınız bır köy dusunun burda 2000 tl ye ben yasar mıyım.öyle gıda dısında bi harcamam olmaz kendimden yana .seneye kızlar bezi de bırakacak...şöyle 100 120 metre kare müstakil bi ev.bahçeli.domatesi biberi maydanozu ektiğim .çilek diktiğim...kümesi olan,içinde 10 tavuk 1 horozu olan,bahcesınde tandırı olan yüksek duvarlı ,bi eğitimli köpeğimin olduğu (bunu kesin yapıcam ) böyle bir hayal..yani kanada da yerlesmek gibi kırmızı mercedes gıbı hayallerım zaten hayalde kaldı.ama bunu da gercekleştıremeyeceksem gebereyim o zaman.otur oturdugun yerde coco ,manyak mısın yahu demeyın.ben ruhumun artık kırlendıgıne ınanmaya başladım..arınmak ıstıyorum en cok da kızlarım ıcın huzurlu bır ortam.ancak köy ortamı guvenlı mı..yani ne yapmam lazım...nooğğluuur heycanımı baltalamayın
ya giden yaşayan var mı..yada en yakınım gitti coco suan cok mutlu fln.gercekci yorumlar bekliyorum ama şunu da soyleyeyım 1, 1,5 sene içinde bunu hayata gecırmek ıstıyorum...
Kız bizim köyde dursak 3 yaşlının sobasını yakıp yemek versek 3bin Euro (tüm herkes gurbetçi yaşlılara bakacak yok) kazanırız ben işi bıraktım doğumum çok riskli geçen sene karnım burnumda işleri tepeme yığıyorlardı Mobbing vs yıllarca yaşıyorsun köyde kırıntıda çok oluyor diyor annem yanı burda markettten aldığın çoğu şeye para vermiyorsun yiyecek içecek bol iş bulabiliyorsanız evde varsa hiç durma arkadaşımselam kk'nın tatliş hatunları toplanın bi safları sık edelim .burda muazzam zeki hatunlar var ..hem benim gibi düşünüp hemde yol yordam bilmeyenlere tecrübelerinizi akıtın...çok düşündüm kesinlikle ama bi de burda yaşayanlara sormak istiyorum madde madde yazayım..kısa tutmaya çalışıcam (inşallah) :)
coco_cambo
Canım merhaba...
Bende Ankarada dogdum buyudum. Senin yasadigin butun sikıntılarin benzerlerini yasadım. Okula gitmek gelmek benim için toplam 5 saatti dusun. Otobus dolmus tıkıs tıkıs her an tetikte kim elliycek aman kim tacize yeltencek oranı ört buranı kapat o kadar zor ve o kadar bunaltıcı ki. Aksamları kendimi yataga zor atıyordum.
Neyse gelelim senin soruna. Evet ben tamda senin dedigin gibi bir yerde yasiyorum suan.
Evlenince esimin memleketine geldik. Ailesi koyde yasiyordu. Köy dediysem merkeze gitmek sadece 15 dakika. Burda yasamak o kadar guzel ki. Cikip temiz hava alabiliyorsun. Bahcenden gönül rahatligi ile meyveni sebzeni yiyebiliyorsun. Ankara gibi bir beton yıgınından buraya gelince gerćekten herseye hayran kaldım. Ve suan buradan bir arsa alıp kendi evimizi yaptırmak istiyoruz. Köy dısında yalnız basına bahcesinde havuzu,kumesi, oyun parkı, yuruyus alanı,spor aletleri meyve agacları vsvsvs olan.... Cünku köy hayatı gercekten cok güzel. Balkonuna oturunca karsi binayi gormemek, meyve agaclarına ciceklere karsı oturmak kuş sesleriyle uyanmak o kadar guzel ki :) (tabiki kvdesiz)
2000 lira ile gecinebilir miyim diye soruyorsun ya. Burdaki cogu kisi tekstil fabrikalarinda calisiyor. Değil 2000 1000 lira ile 3 cocuk buyuten tanıdıgım var. Ama insanlar mutlu. :)
Bahcenden 1 kilo domates alsan hem daha saglikli hem daha lezzetli :)
Şahsen ben bu hayata o kadar alıştım ki. 1 2 haftalıgına ailemin yanına gidince bunalıyorum. Balkona cikamiyosun her yer bina. Her yer içiçe. Perdeyi açsan karsi evin salonunu goruyosun. Surekli araba sesi surekli gürültü.... Resmen yoruluyorum orada...
Burası kücük sehir ve inan o kadar rahat ki. Deprem bolgesi oldugu icin evler zaten max. 3 4 katlı heryer yesillik.
Temiz hava bol güneş ohh miss :))
Bi de simdi köy var köy var, mesela bahsettigim fethiyenin köyündeki arkadaslarima gidiyoruz, mis gibi orman, 5 dk da deniz-plaj, her yer yeşillik, birsuru emekli ingiliz amcalar teyzeler, aksamlari mangal muhabbet, inanilmaz cazip gorunuyor bana (buna ragmen arkadasim sıkıldı ki benden 10 yas kadar buyuk 45 yasinda)
Ama kayinvalidemlerin yasadigi ic anadoludaki ilceye gidince... kışı buz gibi, soba bir odayi isitiyor diger odalarda agzindan buhar cikiyor, sokaga ciksan yapacak hic hic bir sey yok, çarşı dedikleri yerde bir pide salonu, kasap, manav bi de uyduruk pastane var, bir kadinin gidip oturabilecegi tek bir mekan gormedim. Eşime bazen ortaokulu bitirene kadar nasil yasadin orda diyorum, dunyayi boyle saniyorduk ne bilelim diyoryani buyuk konusmak istemiyorum ama oyle bir yerde 1 ay yasasam akil sagligimi kaybederim...
Yani tabiki sehirden çok uzak hayat sartlarinin kötü oldugu bir yerde yasanmaz. :) burası zaten dedigim gibi otobusle 15 dk merkeze arabayla 5 dakika :)ayyy ne güzel yaaa ..içim gitti resmen..maşallah allah hep huzurlu yaşamayı nasıp etsın...
yok ben de kasaba da karar kıldım yorumlardan sonra ama evıme daır kurdugum hayaller sabit.köy evet cok hayalperest olur...
gitmek istiyoruummm
Bahçe işleri konusunda bilginiz var mı? Yani uzaktan bir hobi olarak görünür ama oldukça da zordur. Hergün cabalamak sulamak gübrelemek ilaclamak bunların hepsi bilgi ve deneyim ister bu bir.
Ikinci çocuklarınız için nasıl bir eğitim düşünüyorsunuz. Köylerde genelde yaşlılar kalıyor ve kendi yasiti olan çocukların aileleri cooktan kente gocmustur. Iyi bir eğitimi koyde veremeyebilirsiniz.
Son olarak, sosyal bir insanım diyorsunuz. Köyde kedi köpek tavuk bir yere kadar. Hiç mi sinema tiyatro çocuk etkinliği vs yapmak istemeyeceksiniz.
Kesinlikle katılıyorum. Ayrica eskisi gibi koy okulu mu kaldı sehre yakin yerlerde. Okul servisleri merkezden bahce kapisina kadar getiriyor.şehir kızyım ama amazon bı tıpım
koye gıdınce eskiden ınek sağdım...tarla çapan bayılırım .yaniii bilgim de var merakım da...sevmesem neden gıdeyım ki.dediğin gibi hayatta duramam.
köyde olunca bitkisel hayata gırmeyecegız elbet..araba altımızda olacak. sinema ıkızler ıle uzun zamandır yapmadıgım aktıvıte evde dvd ıle ama bır cok fılm ızlerım ve hıc de sınema dunyasından gerı kalmadım :) cocuk etkinliği inan bana bağ bahçe kadar mükemmel olamaz ama arada baktım guzel bi cocuk tiyatrosu gelmiş yaşlarına uygun atlarım arabaya hoopp merkez :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?