• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hayatımın en zor yılı

Allah yardımcın olsun. Annelikten sonra zor işler bunlar.. Evlenmeden, hele de çocuk sahibi olmadan halledilmesi gerekiyor bence.. Ablam da bu sene atandı, 2 yaşındaki kızını anneme bırakıp Cizreye gitti. Rabbim yardım ediyor çok şükür ama..

Kpss benim de evliliğimin ilk günlerini hamileliğimi mahvetti. 3yıl deli gibi çalıştım. 80 üstü puqnlar alıp hala atanamadın mı sözleri de ayrıca yıprattı beni. Eş baskısı ailesi bi yandan.. bi de hamile kaldım. Aşerirken günde 10 11 saat ( kronometreli kemiksiz) ders çalıştım. Düşük tehditim oldu yine de çalıştım.
Sonuç; şubat ataması olacakmış inş atanacağım önümde 50 kişi kaldı. Felsefe öğretmeniyim 84.9 puanla anca şubatta. Benim puanımla atanamayan bölüm kalmadı eylülde. Bira da nasip meselesi. Sen çalış inş nasipte varsa olacak sabret. Oğlumun şansına 3yıl sonra nasip olacak inş umudum var

kendinize çocuğunuza zaman ayıramadığınız için deprosyana girmişsiniz
sınav bitsin 1 aya düzelirsiniz:KK66:

Ben bir eşeklik ettim,gittim KPSS için dersaneye yazıldım. Hiçbir şey yapamıyorum,düzenim tepetaklak oldu, sağlığım bozuldu resmen yaa:KK43:
Sabah 6da kalk işe git,çalış didin yorul akşam da koştura koştura dersaneye git. Haftanın 2 günü olmasına rağmen bunaldım; özellikle tarih dersini kafam almıyor,coğrafya da iyi değil ama tarih dersinde düşüp bayılacaktım.Dün ilk defa ağladım eve giderken. Ders çalışmam,test çözmem lazım yapamıyorum. Kızımın yüzüne baktım, bizi akşamları ya 8de ya da 11 de görüyor.Ona o kadar üzülüyorum ki. Depresyona girdim ne olur bana biraz el atın,ufacık önerinize bile razıyım :KK43:
Daha yeni başlamışsın bu tempoya, bocalaman çok normal. Hem fiziksel olarak hem de ruhen adapte olana kadar zorlanırsın. Ama pes etme çalış. Çok sıkılıp bunaldığında kendini dinlendir, çünkü bu seferde verimli olmaz. Seni motive edecek şeyler düşün. 7 8 aylık sıkıntılı bir süreç ömür boyu rahat etmeni sağlayabilir. Tamam genciz yaşamakta lazım ama bana göre yaşlandıkça rahat etmek daha önemli. Çünkü gençken hayat daha kolay. Bir de planlı olmaya çalış.

Evladımı düşündüğüm için çalışıyorum. Size bunu uzun uzun anlatmak isterdim ama anlayabileceğinizi sanmıyorum
Olur mu canim? Evet kadınlarının çocuklarının hepsi cevher, çalışanların çocukları hep psikopat. Kadınların bu bahanenin arkasına siginmasina da hastayım. Bir tek ev ve çocukla ilgilenince gerçekten harika anne oluyorlar görüyoruz çoğunu nasıl davrandıklarını

Memur musunuz peki şuan? O kadar fedakarlık yapıp atanamamak çok zor hem de 82 puanla:KK43: Ondan korkuyorum işte.
Biraz boğaz ağrım var,öğlen eczaneden pastil almaya gittim.Gözüme vitamin ilacı takıldı,bir tane de Supradyn aldım. Bari takviye versin güçsüz düşmeyeyim diye,bakalım.

Atanamadım. : )

Umarım siz atanırsınız.

Offf off su Kpss benimde ömrümü yedi :KK11:. Canim lisansai gireceksin bende sınav icin cok ihtiyacımız olmasına ragmen işten ayrıldım işim yorucuydu aksam 8 de eve geliyodum:KK17: haliyle ders calisamiyodum iki haftadır evdeyim ve hala verimli calisamiyorum, dershane sansimda yok türkçe dersinde bütün derslerin kötü her seyi unutmuşum tarihi normal kitap okur gibi okuyup bol video izliyorum çalışmaya çalışıyorum Allah hepimize kolaylık versino_O birbirimizi motive edelim baska yapacak bi sey yok Insallah kazanacagizEn Büyük KK:eek::KK17::KK73:

Merhaba canim bende universite sinavina hazirlaniyorum.Dersaneye gitmiyorum hep evdeyim ama ders calisamiyorum sen nasil toparlayip dersin basina gecebiliyorsun :(

Ben bir eşeklik ettim,gittim KPSS için dersaneye yazıldım. Hiçbir şey yapamıyorum,düzenim tepetaklak oldu, sağlığım bozuldu resmen yaa:KK43:
Sabah 6da kalk işe git,çalış didin yorul akşam da koştura koştura dersaneye git. Haftanın 2 günü olmasına rağmen bunaldım; özellikle tarih dersini kafam almıyor,coğrafya da iyi değil ama tarih dersinde düşüp bayılacaktım.Dün ilk defa ağladım eve giderken. Ders çalışmam,test çözmem lazım yapamıyorum. Kızımın yüzüne baktım, bizi akşamları ya 8de ya da 11 de görüyor.Ona o kadar üzülüyorum ki. Depresyona girdim ne olur bana biraz el atın,ufacık önerinize bile razıyım :KK43:
ümidini kırmak istemem ama b kadrolar çok az, a grubu için hazırlanacaksan orasını bilemem yaşın gençse a grubunu zorla istersen.tabikolay değil çocuk,iş, ev, koca, ders...ben vazgeçtim çünkü 33 yaşındayımi artık zorlamak istemiyorum, ailemi birinci önceliğim yaptım.sadece dersaneye giderek olmaz bu sınav. bol bol soru çözmen gerek değişik kaynaklardan, hazırlanacaksan iyi hazırlan, hazırlanmayacaksan da hiçhazırlanma...90-100 net yapmak gerek,yanineredeyse fullemek gerek, matematiği ve tarihi iyi çalış, katsayıları yüksek.

Canım kpss dersleri öyle yorgunlukla anlaşılmaz zaten haftasonuna yazilsan daha iyiymiş bence. Bi de işten çıkma şansın varsa çık ikisi bir arada zor çünkü.

Sanırım önlisansa gireceksin, ah be güzelim keşke evde çalışabilsen, dershane daha çok yıpratıyor.

Esimde 2yil once ayni seyi yapti haftaici calisiyor hafta sonlari dersaneye gidiyordu cok yoruldu cok yiprandi..

Gercekten zorlu bir surec evde calismayi deneyebilirsiniz Allah yardimciniz olsun..

Bende kpss ye çalışıyorum birde 16 aylık oğlum var. Aksama kadar ev, çocuk , yemek çamaşır.... bir de kpss ye calismaya çalışıyorum. Sonra düşünüyorum insanlar sabahtan akşama kadar ders çalışıp dershaneye, kurslara gidiyor ben nasıl kazanacagim ki diye içimi umitsizlik kaplıyor :(

Bende kpss ye çalışıyorum birde 16 aylık oğlum var. Aksama kadar ev, çocuk , yemek çamaşır.... bir de kpss ye calismaya çalışıyorum. Sonra düşünüyorum insanlar sabahtan akşama kadar ders çalışıp dershaneye, kurslara gidiyor ben nasıl kazanacagim ki diye içimi umitsizlik kaplıyor :KK43:
Sen daha sanslisin emin ol canim.Ev isini en aza indirebilirsin biri yardimci olmazmi esin yada annen?2 haftada bir temizlik için birini de alabilirsin.Ben bunlara ek bir de ise gidiyorum sen daha iyi hazirlanbilirsin.
ümidini kırmak istemem ama b kadrolar çok az, a grubu için hazırlanacaksan orasını bilemem yaşın gençse a grubunu zorla istersen.tabikolay değil çocuk,iş, ev, koca, ders...ben vazgeçtim çünkü 33 yaşındayımi artık zorlamak istemiyorum, ailemi birinci önceliğim yaptım.sadece dersaneye giderek olmaz bu sınav. bol bol soru çözmen gerek değişik kaynaklardan, hazırlanacaksan iyi hazırlan, hazırlanmayacaksan da hiçhazırlanma...90-100 net yapmak gerek,yanineredeyse fullemek gerek, matematiği ve tarihi iyi çalış, katsayıları yüksek.
B kadro a kadro ne demek hiç bisey bilmiyorum yaa.Genel kultur genel yetenek ten girecegim sadece,önlisans tan. Fullemem gerektigini hiç bilmiyordum.27 yasindayim ilerde keske dememek için sansimi denemekten istiyorum.Olmazsa hayirlisi buymus diyeceğim

Canım kpss dersleri öyle yorgunlukla anlaşılmaz zaten haftasonuna yazilsan daha iyiymiş bence. Bi de işten çıkma şansın varsa çık ikisi bir arada zor çünkü.
Isten cikamam canim.Kazanamazsam bu sefer evdeki bulgurdan olmayayim.Kizim haftasonu bizimle uyanip kahvalti yapmak vakit geçirmak için dort gozle bekliyor biz de oyle.O yuzden haftaiçine yazildik esimle beraber

en daha sanslisin emin ol canim.Ev isini en aza indirebilirsin biri yardimci olmazmi esin yada annen?2 haftada bir temizlik için birini de alabilirsin.Ben bunlara ek bir de ise gidiyorum sen daha iyi hazirlanbilirsin

Evet canım bir nevi daha şanslıyım ama eşim yardimci olmuyor çalışmamı istemiyor. 4 yıl uni. Okuyup evde oturmakta ağrımà gidiyor o yüzden kendi çabayla bişeyler yapmaya çalışıyorum.

Evet canım bir nevi daha şanslıyım ama eşim yardimci olmuyor çalışmamı istemiyor. 4 yıl uni. Okuyup evde oturmakta ağrımà gidiyor o yüzden kendi çabayla bişeyler yapmaya çalışıyorum.
Calismani istemiyor mu, öyle bir hakki nereden bulmus ? Hey Allahim ya.Atanabilirsen nasil olcak peki.Ozaman da karismaz ins.

Calismani istemiyor mu, öyle bir hakki nereden bulmus ? Hey Allahim ya.Atanabilirsen nasil olcak peki.Ozaman da karismaz ins.

Aynen istemiyor işte kendim çabalıyorum. Ahh ahhh bir atansammmm bişi diyemez herhalde

ben soru cozerken soyle bir taktik uyguluyorum sorunun dogru cevapini ezberliyorum daha rahat oluyor yani yazmak zaman aliyor bence ewde sakin kafa ile calismaj sizin icin dah mantikli olavilir birde bi sorum var her yil kpss den sosyal hiz alim puani kac en dusuk kac ile atanilabilir

Ben istifa edip kpss'ye çalışmayı düşünüyorum çünkü sabah 8 den akşam 19 a kadar çalışıyorum, c.tesi günleri de 16'ya kadar çalışıp oğlumla vakit geçiremiyorum. Eğer istifa edersem hafta içi 16 ya kadar çalışıp geri kalan vaktimi oğlumla geçirirsem o uyuduktan sonra tekrar bakarsam hırslı olursam kazanabilirim Allah izin verirse, tabi şu anda tazminatımı alıp işten nasıl çıkabilirim onun hesabını yapıyorum :KK45:

çok zor bir karar vermişsin;

bir arkadaşım 2 çocukla çalıştı kpss ye, ama nasıl dersen, zaten arkadaş erkek, attı çocukları anneye, kendi hergün kütüphanede, işi de seninkinden rahat bir işti.

benim şu an çalıştığım yerde yüksek lisans doktora yapan arkadaşlar var, hem iş çok ağır, hem evde çocuk, nasıl yapıyorlar aklım almıyor.

yapan var, örnekler çok,
ama o hayat biçimi herkese uymayabiliyor.

kendine göre kendin değerlendirmelisin.

ben kendimce tembellik yapmayı seven biriyim, çalışmayı da severim yoksa işim çok ağır zaten.
ama işte günün 24 saatinin bir kısmını kendime ayırmam gerekir, yoksa mutsuz olurum, bak çocuk demiyorum, kendime, e çocuğa da vakit ayırınca kalmıyor işten arta zaman :)

yine de senin kararını vermiş olsaydım, konuların tam içeriğini içeren bir kitabı baştan sona okur ve sonrasında soru çözerdim. dersaneye gideceğimi sanmıyorum, git-gel bir sürü zaman gidecek ona da.

Allah kolaylık versin, gerçekten zor bir yıl olacak gibi görünüyor.

Back
X